Dodaj do ulubionych

NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!!

24.06.07, 09:29
Gdy zakladalem aparat mialem tylko krzywe jedynki, ale kosci policzkowe ,
ustawienie wargi wszystko bylo ok i ladnie wygladalo. teraz po zdjeciu
aparatu wygladam tragicznie , kosci policzkowe nie sa juz rownomiernie
polozone, lozenie wargki jest fatalne wykrzywila mi sie, zapadl mi sie lekko
jeden policzek jednym slowem tragedia. i po co mi to bylo sad(((((((. Czy
dobry ortodonta moze to jakos naprawic,
Obserwuj wątek
    • sisigma Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 25.06.07, 01:01
      Chyba Cię nie rozumiem - co ma wspólnego aparat z kością policzkową? Może tyle
      co warkocz z kształtem czoła? wink
      Może to co opisujesz nie ma związku z aparatem? Może utyłeś/schudłeś albo
      jeszcze rośniesz (ile masz lat) i stąd te zmiany? Zaden człowiek nie jest
      idealnie symetryczny jak lalka barbie.
      Może ortodonta skopcił leczenie i masz zgryz krzyzowy - to znaczy nie kości
      policzkowe Ci się zmieniły ale położenie żuchwy, która naciąga jeden policzek i
      uwypukla jedną kość policzkową?
      Kiedy pojawiły się te zmiany? Chyba nie nagle po zdjęciu aparatu?
      Może musisz się wybrać do jakiegoś innego ortodonty żeby Cię zdiagnozował.
      • zorro301 Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 25.06.07, 01:32
        Orto wyrwal mi dwa zeby, jeden byl polozony nad gornym lukiem i pelnil funkcje
        rusztowania dla policzka, jak go usunela to automatycznie policzek mi opadl,
        po drugie skora z policzkow pod wplywem cofniecia sie przednich zebow obwisla
        kolo kacikow ust i stracila swa elastycznosc stala sie jak u 60 latka,
        wyglada to fatalnie. Chcialbym ostrzec osoby ktore wachaja sie czy zalozyc
        aparat ze rysy twarzy moga sie zmienic. i to na niekorzysc
        • heca5 Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ 25.06.07, 13:47
          Nie no chyba nie moze byc az tak tragicznie jak piszesz. Chlopcy/faceci zawsze trochę dramatyzują big_grin Zaczekaj na dalszy rozwoj wypadkow wink podziel sie swoimi problemami z orto. moze cos Ci wytlumaczy big_grin
        • sisigma Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 25.06.07, 14:00
          Skóra traci elastyczność z powodu odwodnienia i zaniku włókien kolagenowych,
          sądzę, że podtrzymywanie jej przez ząb który rośnie poza łukiem to żadne
          rozwiązanie...
          Nie wiem jak teraz wyglądasz - skoro to niesymetryczny ząb zapewniał Ci symetrię
          twarzy... to chyba ta symetria już przed leczeniem była mocno zaburzona.
          Może to nie jest żadne rozwiązanie, ale możesz zapuścić wąs albo i brodę dopóki
          leczenie sie nie skończy i nie będize to ustawione tak jak powinno?
          Był tu kiedyś wątek o cofnięciu zębów łańcuszkami, ale okazało się, że panika
          autroki była przedwczesna bo był to zaledwie etap leczenia i miało się to
          zmienić. Może podobnie jest w Twoim przypadku? Chociaż trudno mi sobie
          wyobrazić, że u Ciebie te zmiany są aż tak radykalne, twarz to nie plastelina,
          która odkształci się tak łatwo i tak radykalnie... Zmień ortodontę lub poczekaj
          na efekt końcowy leczenia - może masz chwilowy kryzys?
          • zorro301 Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 25.06.07, 14:59
            JA juz zdjalem aparat, jakis miesiac temu, bede musial poszukac innej ortodontki
            • magda9911 Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 11.07.07, 16:25
              i co siejesz panike? teraz to i mnie przestraszyles przez chwile.nie
              wiem.szukaj lekarza a jak juz stwierdzi ze to przez aparat to napisz do nas i
              nas przestrzegaj.
              • sisigma Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 12.07.07, 11:04
                Też jestem ciekawa co u naszego kolegi - może to tylko trol forumowy?
                • zorro301 Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 12.07.07, 15:53
                  hehe trol smile, u mnie mija 1,5 miesiac od zdjecia aparatu, 3 tygodnie temu
                  podjalem radykalna decyzje przestalem nosic aparat retencyjny i o dziwo zeby
                  zaczynaja powracac do starej wadysmile. moze powiecie ze jestem nienormalny ale
                  jak mialem wysuniete lekko zeby do przodu wygladalem o niebo lepiej niz po
                  leczeniu i cofnieciu ich do tylu. tak wiec wszystko zmierza ku lepszemu
                  • binka09 Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 25.07.07, 16:06
                    nic tylko pogratulowac (odwagi lub glupoty). wcale mnie nie zdziwi jak tym
                    razem zeby wysuna sie bardziej do przodu. nie wspominajac o przesuwanych
                    korzeniach. paradontoza murowana. wiec za jakis czas mozesz nie miec wcale
                    zebow? smileja mam wlasnie takie zeby wysuniete do przodu. wiem ze po ich
                    cofnieciu opadnie troszke skora ale tez podniesie sie zbyt głęboki do tej pory
                    zgryz wiec wszystko powinno byc ok. ortodonta pokazuje jak wygląda przewidywany
                    końcowy efekt leczenia. trzeba ufać specjalistom, których się wybiera a nie
                    siać panike
                    • magda9911 Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 25.07.07, 16:09
                      zwariowales.faceci to totalni nadwrażliwcy.najlepiej daj nam jakies zdjecia do
                      oceny to Ci prawde powiemy
                      • supermemo Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 03.09.07, 14:54
                        Ja nosze zdejmoway aparat i po roku tez widze ze jedenpoliczek jest
                        inny od drugiego i oolnie twarz gorzej wyglada.
                  • parole_parole Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 04.09.07, 15:00
                    Moze masz wade zgryzu, a nie tylko krzywe zeby i moze zrobila Ci orto kamuflaz
                    zamiast wyleczyc wade zgryzu (np. operacyjnie). To mozliwe, ze twarz bedzie
                    ogolnie wygladac gorzej po leczeniu. U mnie by tak bylo, gdybym zdecydowala sie
                    na tzw. kamuflaz - zeby bylyby razem i wygladaly prosciej, ale stracilabym na
                    ogolnym wygladzie. Dlatego musze poddac sie operacji, jesli w ogole chce cos
                    poprawic w swoim zgryzie. Byc moze jestes podobnym przypadkiem...
        • nvcfy Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 15.05.18, 08:10
          Mam taka sama sytuacje,czy udalo Ci sie to jakos naprawic?wstawic implanty w miejsce wyrwanych zebow?
    • bambino81 Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 04.09.07, 15:41
      uncertain pierwszą wizytę mam 18września, ale powiem szczerze, że teraz zaczęłam się
      obawiać uncertain "to jakaś masakra" smilekiedy jest możliwa zmiana wyglądu po założeniu
      aparatu? czy to ma miejsce tylko w "poważniejszych" wadach zgryzu?? nieciekawa
      opcja smile
      • sisigma Re: NIESYMETRYCZNA TWARZ !!!!!!!!! 05.09.07, 11:13
        Czasami kochamy to do czego się przyzwyczailiśmy wink
        Moja wada nie jest tak poważna i jej usuwanie nie powinno wpłynąc na znaczącą
        zmianę profilu, wydłuża mi się trochę owal bo coraz częściej zagryzam bardziej
        na dwójkach niz na 6 ale chyba tak ma być. Więc broda lekko do przodu i trochę
        niżej. Nie jest to jednak radykalna zmiana i ufam że przednie zęby po cofnięciu
        nie spowodują zapadnięcia wargi - przynajmniej moja orto powiedziała że nie
        nalezy się tego spodziewać.
        Wiele zależy od wady zgryzu, na przykład przy zgryzie krzyżowym zmiana kształtu
        policzków może byc duża.
        Ale przerwanie retencji to rzeczywiście największa głupota - jak każde
        niedokończone leczenie. Potem będziesz psioczył na ortodontów ale tak na prawdę
        wina będzie też po twojej stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka