Dodaj do ulubionych

Znowu ósemki!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.02.08, 14:22
Mam ósemki w położeniu poziomym. Nie odczuwam dolegliwości z tym
związanych (bóle). Czy jest nieuniknione wyrwanie tych ósemek? Czy
koniecznie w każdym przypadku trzeba je usuwać? A czy jeśli wyrwe
jakiś inny ząb np. siódemkę to jest możliwość ze te ósemki "ruszą"
sie i zacznie dziać sie z nimi coś złego??? Czy ktoś miał lub ma
podobny przypadek????
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: Znowu ósemki!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.02.08, 15:45
      ja mam dwie leżące poziomo, w tym jedną mam usunąć po zdjęciu aparatu. nie wiem
      czemu akurat tylko jedną.. ale wydaje mi się że zrobię to dopiero jeśli zacznę
      odczuwać z tego powodu jakieś dolegliwości, przeraża mnie trochę wizja cięcia
      kości i wydłubywania z głębi tego biednego zęba który może przecież nigdy nie
      wyrosnąć indifferent
      • multanovabb Re: Znowu ósemki!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.02.08, 20:22
        A no właśnie. Ja naczytałam sie w internecie dużo strasznych rzeczy o usuwaniu
        poziomych ósemek a mianowicie może dojść do naruszenia nerwu i można stracić
        czucie. Poza tym może wystąpić szczękościsk, co jest podobno sprawą normalną
        hehe...Nie wiem czy kiedykolwiek sie zdecyduje. No chyba że będzie mi już
        naprawdę coś poważnie doskwierać z tytułu tych sympatycznych ósemek.
        • viol4 Re: Znowu ósemki!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.02.08, 22:04
          grunt to dobry chirurg-dentysta. Ja miałam maksymalnie poziomą, owszem nieco
          wyrosła ponad poziom dziąsła ale niewiele... była silna i zdrowa a jednak
          wkurzało mnie, że jedzenie zachodziło tam więc pewnego słonecznego dnia
          usunęłam, w gabinecie prywatnym, 150zł.
          • littlefrog Re: Znowu ósemki!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.02.08, 22:08
            a moja jest tak głęboko że aż strach myśleć.. dlatego mam nadzieję że nigdy się
            nie uaktywni. a ponieważ mam 25 lat to jest na to coraz większa szansa wink
            • ferg_666 Re: Znowu ósemki!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.03.08, 09:22
              mi górne ósemki ruszyły po 26 roku, a dolne pewnie tylko czekaja na miejsce.
              • multanovabb Re: Znowu ósemki!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.03.08, 16:15
                ja mam już 28 lat i mam nadzieje ze nie uaktywnią sie o zgrozo! Nic o tym nie
                wiem i dlatego sie boje. Dobrze mają ci co chociaż trochę tej ósemki mają
                wysuniętej na wierzch. U mnie to chyba trzeba by kość piłować żeby sie tam
                dostać...Nie chce sie myśleć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka