natla 24.11.09, 09:43 Dalsza produkcja patologicznych "drużyn piłkarskich" i jeszcze więcej dzieci wychowywanych przez państwo? wyborcza.biz/biznes/1,100896,7286816,Rewolucja_w_becikowym.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bona0601 Re: Becikowe 24.11.09, 09:54 Zgadzam się !!!! To nie wyjście. Ludzie , ktorzy chcą mieć dzieci nie liczą na becikowe. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Becikowe 24.11.09, 10:11 Załóżmy że jesteście jeszcze w wieku rozrodczym . I w waszej rodzinie do tej pory nie było dzieci . To co zrobiłybyście żeby dzieci pokazały się i zaczęły zdrowo rosnąć . Tak samo jest w państwie . Byliśmy do tej pory narodem który tracił populacje i trzeba coś wykombinować dla podniesienia dzietności . Jedni pójdą za tym głosem wzywającym do statystycznego wzmocnienia ilości główek a drudzy postawią na zupełnie coś innego . Prawda ,że zwykle jest w rodzinach jedno , góra dwójka dzieci . Ale przecież rodzą się i pięcioraczki i sześcioraczki , dziś łatwiej całą gromadkę utrzymać przy życiu - postęp medycyny . ALe sami drapaliśmy się w głowę jak ją wychować . Państwo jak chce mieć większą populację musi zaznaczam to słowo musi pomagać takim rodzinom . I już . Odpowiedz Link
natla Re: Becikowe 24.11.09, 10:39 Sagi, zgadzam się, tylko żeby te pieniądze szły do normalnych rodzin. Może dadzą jakieś warunki. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Becikowe 24.11.09, 11:48 Zależy co uważasz za normalną rodzinę . Warunkiem przyznania powinny być warunki ekonomiczne . Jeśli ktoś bardzo dobrze zarabia to po co mu te pieniądze . U na jeszcze zaścianek panuje i często odbiera się pieniądze tym którzy je potrzebują a daje tym którzy dużo krzyczą i potrafią się upominać . Odpowiedz Link
misia007 Re: Becikowe 24.11.09, 12:01 Szczęście ,że mnie sprawa nie dotyczy.żadne pieniądze by mnie nie skusiły do rodzenia na akord.Wśród moich znajomych standart to 2 sztuki potomstwa, max 3 i to tylko z powodu,ze jakieś preferencje do płci dziecka mieli.No ale innym nie żałuję.Mam sąsiada w podwórku, 45 lat i niedawno 10 im się urodziło.Najstarsza córka już 2 prowadza a więc i dziadkami są.Mają 2 połączone mieszkanie takie jak moje i chyba żyją z zasiłków na dzieci.Rodzina porządna, katolicka, dzieci zadbane, grzeczne, jedno drugiego pilnuje.Co dziwniejsze mama tej gromadki tez zdrowo po czterdziestce wprost kwitnie.A mnie durnej się wydawało, ze organizm kobiety nie jest do takiego ekstremum stworzony. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Becikowe 24.11.09, 12:15 No i jaka radość na starość, gdy wnucząt cała szkoła Teraz jak raz na chwilkę dla siebie każda pani by zarobiła O i uroda jeszcze proszę bardzo Prawdę powiedziawszy to lata 70=te charakteryzowały się takim podejściem kobiet , piszę kobiet bo to one przecież decydowały o potomstwie , chcę jedno albo wcale , niestety Odpowiedz Link
misia007 Re: Becikowe 24.11.09, 12:31 Podejście kobiet chyba się tak bardzo nie zmieniło.Rozbawiła mnie ostatnio przyjaciółka komentując wysiłki syna na rzecz potomka męskiego(ma już 3 córki) jako wybitnie w złym guście.Mnie też poza tą rodziną, którą opisałam tak ilość dzieci kiepsko się kojarzy.I to nawet nie o patologie mi biega.Taki Putra, chyba ze siódemkę posiada.Na Boga siedem takich putraklonów.I nie on jeden taki akuratny do tego becikowego. Odpowiedz Link
misia007 Re: Becikowe 24.11.09, 12:35 My mamy parkę,wnuczkę jedną i kto wie czy więcej będzie.Marnie to wygląda no ale kotów czwórka też chyba się liczy ale to też już max, nawet gdyby dopłacali. Odpowiedz Link