18.11.13, 08:47
Bardzo potrzebny jest jednej z naszych wspaniałych forumowiczek laptop. Oczywiście nie chodzi o prezent z nowego urządzenia. Czasem bywa tak, że kupujemy nowego laptopa, a stary zalega. Czasem w pracy następuje wymiana itd. Osoba ta jest w bardzo trudnej sytuacji, a nawet stary laptop dałby jej możliwość zarobkowania.
Jeżeli możecie, rozglądnijcie się po Waszych środowiskach. A nuż się coś napatoczy.
Obserwuj wątek
    • pierogi_z_jagodami Re: Potrzeba 18.11.13, 09:11
      pierogom też potrzebny, bo lapek, ten istotny i najważniejszy ma niedziałającą połowę klawiszy sad
      • tamaryszek44 Re: Potrzeba 18.11.13, 17:01
        Widzę że duże zapotrzebowanie, bo i ja na takiego z odzysku poluję.smile
        • sagittarius954 Re: Potrzeba 19.11.13, 13:56
          a takie do sześciuset złotych was interesują ? Używane ?
          do przeglądania internetu i jakiegoś pisania dla siebie jak w sam raz , moja córka taki wnuczce kupiła . Oczywiście ma wszelkie działające gniazda i ogólnie sprawny comtrade.pl z tym że lepiej zadzwonić i wypytać a nuż ....nóż ?big_grin
          Pierogi a za parę złotych klawiaturę nie możesz podpiąć pod laptopa ? To jakaś trudność , w ustawieniach pogrzebać i działa .taka zdalnie sterowana laptop tu ty tam a ekran w tv Bóstwo big_grin
          • natla Re: Potrzeba 19.11.13, 16:23
            Sagi, potrzebny jest jakikolwiek laptop, ale za darmo. Sytuacja jest bardzo trudna.
            A wnuczka nie miała starego laptopa "do wyrzucenia"?
            • sagittarius954 Re: Potrzeba 19.11.13, 17:25
              Stary to ten na którym ja pisałem posty ,ale raz że on poszedł na przemiał przy tym zakupie po drugie on nie miał żadnego gniazda dodatkowego na podpięcie się i tak biedak osłabł że 40 minut czekało się po włączeniu zanim zaskoczył . Tak więc przykro mi ale jest jeszcze inne wyjście z sytuacji , na ciebie zrobić zrzutkę wystarczy kilka osób i gra muzyka . w każdym bądź razie, gdyby do takiej opcji doszło bierz mnie pod uwagę setke dam . I żeby się rostowski nie dowiedział post kasuj a resztę na poczcie załatwiamy .
              • natla Re: Potrzeba 19.11.13, 23:21
                Zrzutka jeszcze nie na mnie by musiała być. Na szczęście.
                • filip505 Re: Potrzeba 20.11.13, 01:31
                  .....wyzucilem pare jeszcze dzialajacych,ostatnio do sklepu przy zakupie oddaje,
                  na zlom znaczy sie,ale sa coraz lepsze I coraz dluzej dzialaja,albo dzieci
                  wyrosly ze spania z kompami,i mniej spadaja z lozka,
                  • sagittarius954 Re: Potrzeba 20.11.13, 06:15
                    filip przecież tam u ciebie walają się po ulicach , przyślij tu ze dwa dla potrzebujących , koszt jedynie wysyłki chyba nic wielkiego , poszperaj tam po śmietnikach i dawaj pierogi tez potrzebują a tu widzisz cenią się big_grin
                    • pierogi_z_jagodami Re: Potrzeba 20.11.13, 10:16
                      Dlaczego tylko dwa? Jestem na recyklingowej grupie na FB ... tam masa studentek co jakiś czas płacze o laptopy, bo nie każda ma minimalnie zamożnych rodziców. Ile się da - trzeba przysyłać, za koszty transportu. Jest miejsce dla pięknej działalności charytatywnej smile
                      Sagitarius - podpinam jeśli trzeba, ale istotą lapka jest to, że można go spakować w teczkę i zabrać gdzieś... to okropnie niewygodne a ponieważ lapek jest prehistoryczny, słabiutki, ma stary system, niekompatybilny z czymkolwiek - to go mam dosyć
                      • sagittarius954 Re: Potrzeba 20.11.13, 10:36
                        Ja nie wiem ile waży obecny laptop ale ten z 2004 roku był ciężki , raz zabrałem go do parku , bo chciałem sobie na ławeczce popisać ,ale jak go zatachałem tam i wróciłem , więcej nie odpinałem od kabla z upc . Dość powiedzieć że wysłużył się siedem lat . te płaskie pudełka są mało poręczne w noszeniu .Taki tablet już mi bardziej pasuje.
                        Filip może biznes otwierać , tylko czy będzie chciał ?
                        Forum pięćdziesięciolatków prosi o darowanie mu starych laptopów które przekaże ludziom 50+ lub 50 - w celach samorealizacji .
                        Kontakt Poczta gazeta.pl lub forum Pięćdzisięciolatków to my
                        Filip - Stany Zjednoczone jeszcze Ameryki
                        Natla - Póki co Polska - Chorzów
                        Pierogi - Syrena z Warszawy w stolicy odbierze każdy laptok .
                        Sagittarius wejdzie na każde forum i powieli ten zapis .big_grin Normalny spam big_grinbig_grin
                        • tamaryszek44 Re: Potrzeba 20.11.13, 13:13
                          Tu się nie ma z czego śmiać, mało że laptopy potrzebne do samorealizacji ludzi 50+ to jeszcze do utrzymania ponad ćwierćwiecznego małżeństwa jak moje. Czasem o lapcia jest taka walka że kiedyś może dojść do tragediiwink a na drugiego długo nas stać nie będziewink
                          • filip505 Re: Potrzeba 20.11.13, 15:50
                            .....sagi,po ulicach sie nie walaja,przynajmiej dobre,zorietuje sie
                            co sie dzieje z tymi oddawanymi do punktow,
                            • tamaryszek44 Re: Potrzeba 15.12.13, 12:47
                              A ja się chwalę że wreszcie swojego mam. Dostałam od syna. Kupił go w sklepie z używanymi jako przejściowy, zanim będzie go stać na nowy. Właśnie kupił i wreszcie mamy dwa. Koniec wojny o dostępsmile
                              • kla-ra Re: Potrzeba 15.12.13, 16:41
                                Chwal,sie chwal bo jest czym!!!
                                I przychodzi mi na mysl piosenka z kabaretu Starszych Panow

...Mial wille z ogrodkiem i garaz i auto
                                ze kazdy co nie ma by chcial miec to
                                i wizje i fonie i pralke i frak
                                wiec czego,ach czego , ach czego mu brak
                                Rodziny,rodziny,rodziny..."

I jestes dobrym przykladem na to,ze Grunt to Rodzinka !!!!!!!
    • tamaryszek44 Re: Potrzeba 09.01.14, 15:05
      Nie myślisz chyba że ktoś ot tak wyśle ci pieniądze! Napisz na pomocnych emmamach, tam cię pokierują, wyślesz skany i ksero zaświadczeń itp. Z reszta tam ci wszystko podpowiedzą a moderatorka sprawdzi autentyczność papierów i wtedy będą organizować ci pomoc.
      Na słowo nikt ci pieniedzy nie wyśle.
      forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html
      • filip505 Re: Potrzeba 09.01.14, 16:32
        .....jak zazwyczaj toma zgadzam sie z toba,ciekaw jestem
        co na to pierogi,dla zwierzaczkow mamy wysylac w ciemno,
        a ludziom??????? po sprawdzeniu,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka