jan.kran 05.01.08, 20:29 Powoli wracam do codzienności... W Oslo jest ślicznie i spadł śnieg. Zmarzłam we Wrocławiu jak diabli i cieszę się że wróciłam do cieplejszych klimatów K. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: Odpryski codzienności XXIV 05.01.08, 23:39 Kraniku,w poprzednim wątku napisałaś: >>Pobyt był niezwykle intensywny ... a ja przeczytałam "poród był niezwykle intensywny" I tak sobie pomyślałam,skąd u Kranika poród,skoro o ciąży nie było mowy albo coś przeoczyłam ) Coś mi się na oczy rzuciło. Odpowiedz Link
blaubeeree Re: Odpryski codzienności XXIV 05.01.08, 23:47 I jak tez,podobnie jak Kran,powoli wracam do rzeczywistosci.. Koncert sylwestrowy byl niesamowity ponad dwie godziny trwal a minelo,jakby dwie minuty Potem balowanie do 6 rano A od poniedzialku rzeczywistosc..bez mojego Lubego,ktory wraca dopiero po 20.stycznia. Pozdr. blau Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 06.01.08, 00:03 Ja balowałam na Sylwestra tylko do trzeciej... Ale byłam też na imprezie , przypadkowo w dniu moich urodzin ... prawie do rana. Jak na dwa tygodnie pobytu i mój podeszly wiek nieźle PPPP K. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Odpryski codzienności XXIV 06.01.08, 03:57 Bez obrazy - jaki podeszly wiek??? Lepiej opowiedz jak wrazenia z Polski Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 06.01.08, 15:54 Super , ale na razie po powrocie zostałam wessana przez fabrykę... Nie mam czasu na zdanie relacji. Dziś pracowałam od ósmej do wpół do trzeciej i lecę ponownie na piątą. Junior wyszedł wczoraj na imprę PP o czwartej po południu , właśnie zadzwonił że wraca i zażądał obiadu. Przeliczył się nieco . Ma wszystkie składniki do obiadu , jak sobie ugotuje to będzie miał:o) Ja zaczynam sie powoli odchudzać więc nie mam interesu żeby gotować. Kran Wyrodny Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codzienności XXIV 16.01.08, 21:47 > Super , ale na razie po powrocie zostałam wessana przez fabrykę... Wszystkich wessalo jakies noworoczne licho. Odchudzaja sie nalogowo kupowiczki, lataja sciezkami zdrowia zamiast tylek usadzic przy komputerze. ) Mnie chyba swiateczne sadlo spadlo samo z siebie. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Odpryski codzienności XXIV 17.01.08, 09:19 hej Kraniku ciesze sie ze pobyt sie udal, sorry ze dwa razy trelefonu nie odebralam ale raz w robocie bylam a drugi w samochodzie jechalam do domu, a potem juz bylo po 23.00 i padlam. Dzis mam jeden wolny dzien i zamierzam go poswiecic na rozne domowe pierdoly plus dzwonienie wiec sie nastroj psychicznie )))Aha ja tez przeczytalam porod byl intensywny, chyba za duzo pracuje, albo musze isc do okulisty hahahha! Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Odpryski codzienności XXIV 31.01.08, 18:53 U nasz również trochę pada, jak to o tej porze roku, plucha, szarości i ogólny marazm... Czekam z utęsknieniem na wiosnę... Za to mój mąż zaczął w piątek nową pracę, tym razem w firmie obok Vancouveru, więc znów możemy mieszkać razem, z czego straszeni się cieszę! Skończyły się czasy weekendowego małżeństwa! Jeszcze tylko ja muszę znaleźć sobie pracę i już będzie całkiem cacy... Tyle, że nie widzę zapotrzebowania na specjalistkę języków że tak powiem europejskich, co innego, gdybym znałam jakiś chiński czy inny japoński... Ech... Poza tym denerwuje mnie BC College of teachers, a dokładniej fakt, że muszę im pokazać mój indeks. Nic to, że w Niemczech na kierunku nauczycielskim nie było indeksów, teraz muszę z pamięci i za pomocą mojej mamy i jej skypowej kamerki zrekonstruować cały mój dorobek uniwersytecki... Uff, ile nerwów! O, słoneczko wyszło, może nie będzie tak źle! Pozdrawiam, Moni Odpowiedz Link
sylwek07 Wrocław - Oslo reaktywacja-Norwegian 01.02.08, 15:43 Tanie linie lotnicze Norwegian wracają do Wrocławia. Od 18 czerwca skandynawski przewoźnik połączy stolicę Dolnego Śląska z Oslo. Połączenia odbywać się będą dwa razy w tygodniu. W środy wylot z Wrocławia zaplanowano na 21:15, lądowanie w Oslo na 23:10, zaś w soboty wylot o 10:50, przylot o 12:40. Połączenie jest już dostępne w systemie rezerwacyjnym przewoźnika. Wrocław - Oslo (--3--6-) Oslo - Wrocław (--3--6-) Norwegian próbował już swoich sił we Wrocławiu. 22 czerwca 2006 przewoźnik ogłosił plany uruchomienia lotów z Wrocławia do Oslo i Sztokholmu. Połączenie do Oslo pozostało jednak tylko w sferze planów. Loty do Sztokholmu zostały zawieszone po czterech miesiącach. Miejmy nadzieję, że teraz się uda. www.pasazer.com/czytaj2.php?lp=2767 Odpowiedz Link
jan.kran Re: Wrocław - Oslo reaktywacja-Norwegian 02.02.08, 01:13 Zamawiam lot po pierwszym marca jak mi się sytuacja pracowa ustabilizuje)) Wybieram sie do Oj na początku sierpnia... K. Odpowiedz Link
kociaszek Re: Wrocław - Oslo reaktywacja-Norwegian 02.02.08, 07:43 mam jet-leg. podroz koszmar, ale najwzniejsze, ze wrocilam do domu. na 2 tyg. potem lecimy mam nadzieje razem (kciuki poprosze, zeby NL dostal wize) z powrotem do chin... Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Wrocław - Oslo reaktywacja-Norwegian 02.02.08, 09:31 Kociaszku, kciuki masz jak w banku. Odpowiedz Link
sylwek07 cos do smiechu 04.02.08, 00:02 www.justforlaughs.ca/videos/show/2083-policier-recherch-Hidden_Camera_Pranks milego ogladania zycze Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 08.02.08, 20:43 No to pierwszy dzien szkolenia za mna. Wreszcie sie zaczelo. Jeszcze 3,5 tygodnia i znowu wzbije sie w powietrze. Odpowiedz Link
mon101 Czy ktos pamieta? 09.02.08, 19:31 Wiersz o spotkaniu dwoch samochodow, z ktorych jeden byl chyba syrenka. Zaczynalo sie to tak: " Na Marszalkowskiej, byla to sroda,na przeciw dworca przed barem... Brzechwa? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Czy ktos pamieta? 09.02.08, 19:52 nawet mi nie dzwoni ; Tak cie naszlo znienacka? Czy potrzebne na gwalt. Moge spytac na TWCH, tam same zywe encyklopedie w tej dziedzinie urzeduja . Odpowiedz Link
mon101 Re: Czy ktos pamieta? 09.02.08, 20:50 Nie tak znienacka, my sobie na naszym forum maturalnym wspominamy wiersze i piosenki z lat szescdziesiatych i ktos rzucil to pytanie. Googlujemy i nic nam nie wychodzi, wiec ot, tak, zapytalam, bo wiem jaka tu kupa wiedzy w tej kupie. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 11.02.08, 16:01 Jakas flaszke dzis wieczorem po fabryce postawie bo dostalam umowe stala po czterech latach pracy jako wolny strzelec i to na dodatek w komunie tzn. ze pracuje dla panstwa. Pracy mialam zawsze dosc ale nigdy nie wiedzialam jak i co bedzie za pare tygodni , poza tym praca na panstwowej posadce laczy sie z poczuciem bezpieczenstwa. Na druga nozke nie zdalam tego egzaminu na tlumacza norwesko - francuskiego o ktorym tu pisalm ale ciesze sie ze sprobowalam. Poleglam na norweskim , jednak jezyk jakim posluje sie na codzien nie jest na tyle wyspecjalizowany i szeroki zebym mogla powiedziec ze dalabym sobie rade tlumaczac np. w sadzie. Na razie mam w perspektywie przeprowadzke a przede wszystkim znalezienie mieszkania i dopiero jak to zalatwie pomysle Chce w przyszlosci robic cos innego obok mojej pracy podstawowej albo w ramach pracy rozszerzyc spectrum tego co robie. Od dawna chodzi mi po glowie mysl ze jak wreszcie uzyskam uprawnienia zawodowe to zrobie kurs dla osob zajmujacych sie dziecmi i mlodzieza autystyczna. Ostatnio bylam na wykladzie pedagoga , specjalistki od autyzmu ktora ma doroslego syna z Zespolem Aspergera i widac bylo jak bardzo Jej doswiadczenie osobiste pomaga w pracy zawodowej. Pozdrawiam. Kran Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 17.02.08, 21:56 Szkole sie juz tydzien i jutro mam pierwszy egzamin. Jeszcze 2,5 tygodnia i znow wyrusze w niebiosa. Odpowiedz Link
asica74 Re: Odpryski codzienności XXIV 17.02.08, 22:03 Marjanna, dobre wiesci jak nie wiem co! Powodzenia na egzaminie Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codzienności XXIV 17.02.08, 22:32 Nie boj sie, zdasz jak po masle) Potrzymam jednak na wszelki wypadek, poniedzialek sie do trzymania nadaje. Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Odpryski codzienności XXIV 18.02.08, 02:09 Marjanno - trzymam kciuki! Kraniku - gratuluję! Trochę spóźniona, ale kielicha chętnie nadstawię, może mi polepszy humor... Pozdrawiam, Moni Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 18.02.08, 09:09 U mnie rano wiec kielicha nie moge sie napic Ale zostawiam w barku flaszke na zas. K Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 18.02.08, 09:09 Marjanno , bardzo dobra wiadomosc , ciesze sie razem z Toba K. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 18.02.08, 10:10 Dziekuje kochana KUPo. Zaraz uciekam sie egzaminowac. Dam znac wieczorem (polskiegoi czasu) jak poszlo. Odpowiedz Link
asica74 Re: Odpryski codzienności XXIV 18.02.08, 21:01 Zuch dziewczyna Gratuluje (ale po cichu wiedzialam, ze zdasz) Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski codzienności XXIV 18.02.08, 21:38 Brawo! Ja tez nie mialam nawet chwili watpliwosci Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codzienności XXIV 18.02.08, 22:56 Gratuluje i sciskam. Zuch baba ) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 19.02.08, 00:51 Cmok Marjanno !!!! Bardzo sie ciesze z Toba Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 20.02.08, 21:11 Dziekuje kobietki. Wpadlam na chwile i uciekam sie uczyc, bo teraz to juz egzaminy prawie codziennie. Na szczescie mi jest troche latwiej, bo ja to juz kilka razy w zyciu przerabialam. No ale nie przeceniam swoich mozliwosci i ucze sie mimo wszystko. marjanna-kujon P.S. Wrzucilam zdjecie do albumu. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codzienności XXIV 20.02.08, 21:14 Prosze wont z forum. Ucz sie pilnie. Przylatuj tylko sie pochwalic samymi piatkami. )) Ciumaski Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codzienności XXIV 21.02.08, 01:04 zobaczylam zdjecia i sliczne ja zawsze chce latac z taka ladna zaloga na pokladzie!!!!! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 21.02.08, 02:09 A ja dzis jestem bardzo zadowolona bo Mloda ma nowa robote Ma 21 lat i juz przerobila prace asystenta na monachijskim Uni , na razie sie skonczylo bo to byl tylko jeden semestr ale sie rozglada za nastepna. Pracuje jako szparka sekretarka w kancelarii adwokackiej ale umiera z nudow a poza tym praca Jej koliduje ze studiami. Wysyla oferty gdzie sie da i zglosila sie do Niej jakas wypasioana firma angielska , turystyka z wyzszej polki , safari i inne rozkosze dla osob z ciezka kasa. Chca wejsc na rynek skandynawski i Mloda dostala propozycje pracy jako PR bo zna norweski a niemiecki i angielski tez posiada. Kasa jaka Jej zaproponowali brzmi niezle Poza tym przylatje w Dniu Kobiet na trzy tygodnie , tralala!!! Ma zamiar wystartowac niedlugo ze starogreckim i ja juz odkurzam swoje ksiazki i wiedze i bedziemy sie razem uczyc Tzn. Ona uczyc a ja sobie odswieze jeden z moich ulubionych jezykow:o) Kran Odpowiedz Link
cuciolo Re: Odpryski codzienności XXIV 21.02.08, 09:02 Ale musisz byc dumna z corki, kurcze zna tyle jezykow i taka samodzielna. JA tez staram sie chowac corke na niezalezna istote, bo krew mnie zalewa jak widze uwiazana do mamuni na cale zycie mlodziez i stare pryki Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 21.02.08, 09:58 Ciuciolo zaladasz czasem na foum o wielojezycznosci ? Moja zasluga jest czesciowa , reszta to Mloda. Duzo wysilku wlozylam w to zeby znala polski ale Ona sama w pewnym momencie ostro sie za polski wziela choc miala okres buntu i naporu i nie chciala mowic po polsku. Ale rozga czyni cudaPPPPP Junior w tej chwili jest ok z polskim ale z Nim to dopiero byla jazda... Uffff. Niemiecki jest oczwisty bo pierwsze dwanascie lat przezyla w DE. Ja ciagle mam sporo watpliwosci co do wyjazdu do Norwegii , Mloda jak tylko mogla w wieku 19 lat sie stad zwinela ale ma norweska mature i zna swietnie norweski a dunski i szwedzki z grubsza , nigdy sie tych jezykow nie uczyla ale daje sobie rade , przynajmniej w mowie. Ciekawe jest to ze Junior mimo ze dzesiec lat mieszkamy w Norge ma prawie wylacznie niemieckich kolegow , jakos nam wszystkim ta norweska mentalnosc nie pasiPPP Ale ja nie narzekam bo dzieki pewnym cechom norweskiego spoleczenstwa funkcjonuje tu lepiej niz gdybym byla w DE lub w Polsce Mloda nie ma za bardzo wyboru bo ja Jej moge finansowo pomoc niewiele a Jej Tatus to lepüiej nie gadac. Ostatnio rozmawiaja przez adwokata... Pozdrawiam KrAn Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 21.02.08, 10:07 Jeszcze dodam ze te prace to dostala nie tylko ze wzgledu na znajomosc jezykow tylko przez to mieszkala w Norwegii i zna tutejsze stosunki. Ma oprocz tlumaczen z angielskiego i niemieckiego na norweski przekazac firmie gdzie maja uderzyc z reklama , jakie gazety sa Norwegii , gdzie znalezc potencjalnych klientow. I fakt ze studiuje to co studiuje , konczy juz trzeci rok mimo tak mlodego wieku tez ma wplyw. Ma CV wypasione niezle Kran Odpowiedz Link
cuciolo Re: Odpryski codzienności XXIV 22.02.08, 15:06 Tak zagladam i czytam forum o wielojezycznosci, bardzo ciekawe. Stanelam na glowie, zaparlam sie i jak na razie mala dosyc dobrze mowi po polsku tzn dogaduje sie z dziadkami. Troche ma problemow z gramatyka i jeszcze nie wiem jak jej pojdzie czytanie ale powalcze. Na razie ma 5 lat prawie wiec walkujemy bajki, ksiazeczki, plyty no i mase czasu spedzamy na pogaduszkach na rozne tematy. Checi ma, zdolna jest i mam nadzieje ze lyknie tez angielski. Ale to wszystko powoli i do przodu A mlodej gratuluje, daleko zajdzie. Kiedys czytalam Twojego posta tzn Mlodej na temat wielojezycznosci Genialne Odpowiedz Link
sylwek07 23 lut obchodzimy ogólnopolski Dzień Walki z Depre 22.02.08, 14:38 23 lutego obchodzimy ogólnopolski Dzień Walki z Depresją. Jest najczęstszą chorobą psychiczną. Choruje na nią wiele osób, często nie tylko tych, którzy zgłaszają się do psychiatry lub lekarza ogólnego. Problem zachorowań na depresję wyraźnie wzrasta w ciągu ostatnich kilku lat. Z danych przedstawionych przez Światową Organizację Zdrowia wynika, że dziś depresja stanowi czwarty najpoważniejszy problem zdrowotny na świecie. I mimo, że mówi się o niej głównie jako o problemie ludzi starszych chorują na nią także ludzie młodzi. Depresja należy do chorób afektywnych. Termin "choroby afektywne" oznacza grupę zaburzeń psychicznych, w których przebiegu występują okresowo zaburzenia nastroju, emocji i aktywności. www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/22675 Odpowiedz Link
ewelinka202 chore dziecko 02.03.08, 13:12 przepraszam, ze smuce, ale walczymy od ponad tygodnia z "mononukleoza zakazna"... czekamy na wyniki krwi ze szpitala, ale raczej to to na 100%; straszne te choroby dzieciece Odpowiedz Link
asia.sthm Re: chore dziecko 02.03.08, 13:20 Trzymam kciuki, sle wirtualne wspomaganie, cieple mysli i serdecznosci. Trzymajcie sie dzielnie. Odpowiedz Link
jan.kran Re: chore dziecko 02.03.08, 20:45 Podpisuje sie pod Asia i zdrowia zycze. Kran Odpowiedz Link
beetaa Re: chore dziecko 03.03.08, 17:30 zdrowka zycze i przesylam cieple promienie slonca nasz Malenki walczyl 6 dni z biegunka, rota go dopadla, ale od soboty znowu zdrowiutki i rozrabia radosnie, wlasnie usnal Odpowiedz Link
ewelinka202 Re: chore dziecko 15.03.08, 09:17 wczoraj wrocilismy ze szpitala po 2 tygodniowym pobycie... musiala byc punkcja, bo bylo to jednak zaawansowane zapalenie (ropne) wezla chlonnego... tych dni w szpitalu nie zapomne nigdy, ten strach, lzy, niepewnosc, ciagly placz dzieci, zaplakane mamy...ale ten bol nie poszedl na marne, potrzebujemy troche czasu na przepracowanie tych doswiadczen, i choc i takie doswiadczenia maja niesamowita wartosc, to zycze Wam i Waszym dzieciom duuzo zdrowia i usmiechu! ps dziekuje Wam serdecznie za zyczenia powrotu do zdrowia!!! Odpowiedz Link
sylwek07 Re: chore dziecko 15.03.08, 11:30 tak jak napisalem kiedys zdrowie jest na 1 miejscu,potem rodzina ,znajomi jesli chociaz 1 lub 2 sprawy sa tzw chore wtedy zycie staje sie trudne i brak checi do zycia. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 05.03.08, 13:56 Wszystkie egzaminy zdane, skrzydla oficjalnie nadane i zaczyna sie latanie. Doczekalam sie! Jutro moj pierwszy lot. Ciesze sie jak dziecko. Polewam, drogie kupowiczki. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 05.03.08, 14:55 No to ja taaaka duza musztardowke nadstawiam i bardzo , bardzo sie ciesze))) Odpowiedz Link
cuciolo Re: Odpryski codzienności XXIV 05.03.08, 14:59 Polewam i ja. Juz nie walcze z plotem, samochod zostawiam pod brama. Kto powiedzial ze trzeba sie tak stresowac..............juz mi lepiej i lzej Dobrych wiatrow Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codzienności XXIV 05.03.08, 15:23 To gratuluje i swietuje z Wami latanie i pokazanie palca plotowi ) Odpowiedz Link
mulinka Re: dzis dzien tesciowych 05.03.08, 22:35 Sylwek - i psychicznego pozycz... wrrrrrrrrrrrrrr zeby chociaz wiosna przyszla, to bym sobie porzadki porobila i jakos rozladowala to wszystko Odpowiedz Link
jan.kran Re: od 18 czerwca Oslo-Wroclaw 11.03.08, 01:41 Juz znalazlam bilet na przelomie lipca i sierpnia , tylko jeszcze musze dopasowac termic z fabryka i Juniorem Kran Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codzienności XXIV 31.03.08, 20:04 ja cierpliwie czekam na wiosne...w miare protestu przeciw zimnicy poszlam dzisiaj do pracy w swetrze, bez kurtki. z parkingu musialam biec do budynku z powodu wichury, no ale dotarlam calkiem obudzona, co jak na poniedzialek jest niespotykane. Odpowiedz Link
monhann2 Re: Odpryski codzienności XXIV 31.03.08, 20:57 nie pamietam takiej zimy, co sie tak we znaki dala jak ta!!!! nawet na warunki kanadyjskie to juz lekka przesada Odpowiedz Link
ewelinka202 Re: Odpryski codzienności XXIV 31.03.08, 21:54 a u nas piekna wiosna, dzis na placu zabaw dzieci taki daly koncert, ze wygladalo to jakby ich nie wiem skad wypuszczono, piekne slonce, mloda zielen, ludzie az w oczach mlodnieja hmmm...to mi pozwala zniesc 2 miesieczna rozlake z M., ktory wczoraj wylecial na szkolenie do texasu...a ja sama, jutro na kontrole do szpitala z mala, modle sie, zeby wszystko bylo ok... glowa do gory, jutro tez bedzie wiosna (sobie powtarzam)) Wam tez zycze wiecej slonca! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codzienności XXIV 31.03.08, 23:59 > a ja sama, jutro na kontrole do > szpitala z mala, modle sie, zeby wszystko bylo ok... To trzymamy kciuki! Bedzie dobrze! U nas tez wiosna wrocila. A to tylko i wylacznie dlatego, ze wyjelam ponownie swoja nacieplejsza kurtke z kapturem i pomoglo Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codzienności XXIV 02.04.08, 02:44 cos ruszylo w tym temacie, bylam dzisiaj w pracy w krotkim rekawku!! Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Odpryski codzienności XXIV 02.04.08, 04:30 No to czym to oblejemy, Kraniku? Dziesięć lat powinno się świętować przez dziesięć dni conajmniej... )) Ja za chwilkę lecę na milongę (tango), winka sobie już zapodałam, haha, jako że miałam dziesięć dni abstynencji... Mam nadzieję, że mi się nogi nie poplączą... Buziaki, Moni Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 02.04.08, 02:41 Dzisiaj dziesiata rocznica mojego zamieszkania w Norwegii... Kran Odpowiedz Link
monhann2 Re: Odpryski codzienności XXIV 02.04.08, 14:27 I trzecia rocznica smierci Jana Pawla II. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 20.04.08, 09:04 Wlasnie zjadlam sniadanie, z usmiechem na twarzy spogladajac na ponura pogode za oknem, gdyz zaraz zbieram manatki i smigam na dwa dni do Valencii, do slonca i ciepla. Odpowiedz Link
marjanna1 update 30.04.08, 10:53 Pisze tutaj, bo moj watek o Piotrku juz sie dawno zarchiwizowal. Najnowsze wiesci z pola walki z nowotworem sa takie, ze Piotrek jest zdrowy! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: update 30.04.08, 12:12 To cudownie )))))))))))))))) Uwielbiam takie doniesienia. Ma ktos jeszcze cos ? Moze byc na inny temat Odpowiedz Link
jan.kran Re: update 01.05.08, 06:51 Dosłownie kila dni temu myślałam jak się skończyła ta historia. Super wiadomość !!! Odpowiedz Link
sylwek07 Re: update 01.05.08, 09:34 Tez gratuluje ,chociaz 1 osobie z wielu sie udalo . Odpowiedz Link
moni-bel Re: update 02.05.08, 10:23 Mlodsze dziecie zaczelo mi w snie spacerowac.Juz dwa razy przylapalam go w srodku nocy na schodach.Niby oczy ma otwarte i zapytany odpowiada ,co prawda nie do konca zrozumiale ale rano i tak nie wie co w nocy porabial.No i nie wiem co mam robic : do lekarza pojsc , drzwi do pokoju na klucz zamykac. Moze ktoras z was cos takiego przerabiala i wie co robic i moze cos poradzi? Moni Odpowiedz Link
sylwek07 moni-be 02.05.08, 13:15 moni-be napisz do mnie na gazetowa poczte to cos Ci napisze z zycia wzietego i jak z tego mozna wyjsc . Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 03.05.08, 11:59 Cos ostatnio cicho na forum. Moze to wiosna tak dziala, ze wszyscy spedzaja czas na swiezym powietrzu, ciszac sie promykami slonca i nie maja ochoty na stukanie w klawiature komputera. Niniejszym rowiniez oddalam sie na moj nasloneczniony balkon z lektura pod pacha. Milego dnia Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 05.05.08, 13:13 Kolejny piekny, sloneczny dzien. Zaraz do pracy. Szybko na Krete i z powrotem, a jutro urodziny mojego ukochanego. Tyle mi sie odprysnelo dzisiaj. Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codzienności XXIV 06.05.08, 22:14 no u nas tez slonce sie z nami przeprosilo, bo juz mialam dosyc tego deszczu, a na Krete tez bym sobie skoczyla Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 07.05.08, 10:15 Eeee tam takie skakanie na Krete to wcale nie tak fajnie jak ci sie wydaje. Ogladasz lotnisko i 45 min pozniej tyle Cie widzieli. A dzisiaj mam wolne i ide zaraz poczytac na balkonie pod blekitnym, slonecznym niebem. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 30.05.08, 12:58 Musze nas spakowac (bo jedziemy na wakacje), ale tak mi sie nie chce... Wynajduje sobie roznorakie zajecia, zeby tylko sie nie pakowac. Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codzienności XXIV 30.05.08, 14:57 jak jedziesz od tropiku to tylke sandaly i bikini, reszta nie potrzebna Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 30.05.08, 14:59 Niestety nie tropiki. Alpy francuskie. Pogoda moze byc rozna z naciskiem na nieprzewidywalna. Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codzienności XXIV 30.05.08, 16:23 w takim wypadku extra para kalesonow niezbedna Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 01.07.08, 12:43 Dni wolne, piekna pogoda. Wygrzewam sie na naslonecznionym balkonie z malymi przerwami na ochlodzenie ciala. I czytam, czytam, czytam, z malymi przerwami na rozmyslanie jak bardzo tesknie za moim M. ktory sie urlopuje. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 02.07.08, 00:44 Marjanno jak milo ze podtrzymujesz ten watek Popatrz , pierwszy wpis ze stycznia ... Minely czasy kiedy wchodzilam codziennie na KP i nie nadazalam z czytaniem. Zreszta na wielu forach tempo sie bardzo zwolnilo , inne , czesto nowe mkna jak burza. Ja sie generalnie przerzucilam na fora ukryte jak juz a poza tym po szesciu latach forumowania energia juz nie ta) Pozdrawiam Kran Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski codzienności XXIV 06.07.08, 22:09 Szkoda, Kraniku, ze sie ukrywasz U nas jedenasta a ciagle widno... Synek wrocil z Göteborga po wczorajszym koncercie Springsteena i chyba "przezywa to jszcze raz", bo chrypka Bossa dudni z glosnikow i podnosi sufit w jego pokoju... Swoja droga to fascynujace ze ten prawie szescdziesieciolatek nadal potrafi przyciagnac na swoje koncerty tysiace widzow (110 tysiecy na dwoch koncertach w Göteborgu, a bilety rozeszly sie w ciagu kilku minut)w tym tlumy w wieku Nastolata. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski codzienności XXIV 06.07.08, 23:14 A bo dinozaury sa najlepsze, moga sobie miec i sto lat Fajnie jest jeszcze raz przetrawic koncert. Twoj Nastolat ma dobry gust, klasyke lubi Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 09.07.08, 11:31 Moj M. juz w domu. I cale szczescie. Nie lubie jak sie wloczy beze mnie. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 09.07.08, 21:08 Laptop mi padl i bdb bo i tak coraz mniej bylam chetna do forumowania ... A zagladac bede , moge czasem cos skrobnac jak mam przerwe w pracy Kran Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 10.07.08, 11:36 Wnoszac po ciszy na forum nie Ty jedyna checi ostanio nie masz, Kranie. Moze jesienia wszystko wroci do normy. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 16.07.08, 14:58 pierwszy dzien weekendu (mojego weekendu). Do piatku wlacznie leze bykiem i czytam, albo ogarniam chalupe. Ech mam nadzieje, ze pogoda dopisze. Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codzienności XXIV 16.07.08, 15:45 u nas upal, wiec ledwo da sie palcami po klawiszach klepac mam ochote gdzies wyjechac na tydzien, ale nic mi konkretnego do glowy nie przychodzi, bo chce wziasc ze soba moja Daisy. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 16.07.08, 15:58 Przeslij troche do mnie tego upalu. Jeszcze w tym roku letniej sukienki na sobie nie mialam. Jak tak dalej pojdzie to zoaloze dopiero w listopadzie na Karaibach. Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codzienności XXIV 16.07.08, 16:07 bede wysylac!!!! na ktora wyspe lecisz? Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 16.07.08, 16:11 Bonaire. Moj M. nurkowac a ja windsurfowac. Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codzienności XXIV 16.07.08, 16:30 fajnie ty na wodzie on pod woda, dopiero wieczorem wspolne spotkanie Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 16.07.08, 16:32 Ladnie to ujelas, ale mysle ze spotkan bedzie troche wiecej. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 23.07.08, 17:48 I tak dobiega konca moj weekend. Jutro znowu do roboty. Pogoda sie poprawia, wiec jest szansa, ze gdzies w miedzy czasie zalicze tez sloneczne momenty w Holandii, a nie tylko w innych krajach. Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski codzienności XXIV 23.07.08, 19:47 no przeciez wyslalam tyle duchoty ile sie dalo, bylam pewna ze doszlo bo ochlodzilo sie u nas i jest tylko 22oC Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski codzienności XXIV 23.07.08, 20:17 Do nas doszlo, dzieki serdeczne. Nareszcie jest przyzwoicie, siedzialam po pacy z kolezanka w ogrodku restauracyjnym i popijalysmy sobie zimne winko. Rozowe, ktorego jeszcze do niedawna bym nie tknela, bo bylo "be". Mocno pachnialo latami mlodosci. Siedemdziesiatymi, wiec prawie sredniowiecze, ha!ha! Teraz jednak wrocilo do lask i mlodziez zaczela znow je popijac (ich pamiec nie skazona sredniowieczem), moglysmy wiec i my sobie na nie pozwolic.Fakt, ze pije sie niezle w cieply letni wieczor. Ale,z drugiej strony, w taki wieczor wszystko pije sie niezle... Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski codzienności XXIV 23.07.08, 21:33 No powoli zaczyna sie poprawiac. Pytanie tylko na jak dlugo. Ja dzisiaj tez winko. Najpierw biale renskie a potem rozowe. Jednak rozowego nie moge wachac. Dla mnie pachnie zawsze tanim winem typu "Okecie" (czyt. wymiocinami). Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski codzienności XXIV 24.07.08, 09:20 No wlasnie, wspomnienia burzliwej mlodosci))Jedyna roznica, ze mnie kojarzy sie z "Mateus", reszta tak samo.... Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 24.07.08, 16:29 U mnie cieplo , cos komus podeslac ? )) Kocham rozowe wino ale niestety przyprawia mnie o natychmiastowy bol glowy. A moja znajoma natomiast na sam widok bialego wina robi sie zielonaPP Czemu tak jest ? Kran Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski codzienności XXIV 24.07.08, 21:13 U nas też gorąco, nareszcie jakas sprawiedliwosć i trochę wyżu zakotwiczyło się nad Skandybawią. Niestety dni są zdecydowanie krótsze niż miesiąc temu. Z win najlepiej chyba lubię czerwone... Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski codzienności XXIV 24.07.08, 21:52 Niestety dni krotsze ... juz zaczyna sie zmierzchac a jeszcze miesiac temu o tej porze bylo zupelnie jasno ... Odpowiedz Link