22.05.14, 07:06
Wreszcie to nabrało jakiegoś sensu

tu jest film do obejrzenia smile
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: Wreszcie 22.05.14, 08:34
      Idź na wybory idź na wybory , daj zarobić 50 000 politykowi , nawet nie wiesz jaka będziesz miał frajdę przez następne cztery lata , ile się napsioczysz , ile na narzekasz a ile naszukasz jakiejkolwiek roboty, w każdym bądź razie na pewno wyjedziesz . I ty . I TY WYJEDZIESZ . Na pewno. suspicious
      • pierogi_z_jagodami Re: Wreszcie 22.05.14, 09:40
        Pójdę na wybory, zawsze chodzę.
        I wyjadę, zresztą niedługo.
        Nie szukam roboty, jeść co mam, mieszkać gdzie mam, ubrać się w co mam, przyjaciół mam.... jestem zdrowa i szczęśliwa, a inne atrakcje mi powiewają.
        Cieszę się, że w Polsce tyle się zmieniło na korzyść przez ostatnie ćwierć wieku.
        • sagittarius954 Re: Wreszcie 22.05.14, 09:50
          Pierogi ,ale nie bądźcie takie za poważne , bo wam śmietanka się może zwarzyć big_grinbig_grinbig_grin I jak ciągniecie taki watek to ironizujcie przynajmniej do bólu ...Każdy ma przyjaciół a ile się zmieniło od Mieszka I , to też musisz wziąć pod uwagę big_grinbig_grinbig_grinbig_grin suspicious Pendolino do Brukseli zakupię bilet każdemu chętnemu aby tylko nie wracał big_grinbig_grinbig_grin
          • natla Re: Wreszcie 22.05.14, 12:57
            Tak, to wszystko jest farsą. Wreszcie sie trochę obnaża tych polityków z zaścianka, pazernych tylko na kasę. Ale zlekceważenie wyborów też uważam za bzdurę, bo to niczego nie zmieni. No pokaże opór ludu. Jednak kogoś musimy tam wysłać i lepiej, żeby byli to ludzie wartościowi. A są tacy w tej całej zbieraninie. Ja mam dwa pewne nazwiska. Z polecenia, ale też z lektury. I na pewno nie będzie to żadna pływaczka czy piłkarz, ani znany eurodeputowany. Obaj są "komuszego pochodzenia" big_grin Jednym z nich jest syn gen. Ziętka, wielkiego śląskiego społecznika, o którym słyszałam z wielu źródeł tylko dobre słowa. Więc dlaczego nie mam na niego zagłosować?
            Nie wiem, czy to co napisałam dotyczy filmu, bo dopiero teraz go lecę oglądnąć. Włączyłam sie raczej w dyskusję.
          • misia007 Re: Wreszcie 22.05.14, 13:09
            Pójdę oczywiście bo akurat mi zależy ,żeby........obciachu w Brukseli nie było.Jak nas widzą ,tak nas piszą ..I nigdzie się nie wybieram ,poza wakacjami .
            • pierogi_z_jagodami Re: Wreszcie 22.05.14, 14:22
              temat był o Klancyku zasadniczo.

Ale skoro chcecie o wyborach - na wybory to ja nie chodziłam za komuny, a teraz chodzę i będę chodzić, chcę się nacieszyć dopóki można, bo nigdy nie wiadomo co przyszłość przyniesie, jak się komuś podoba bardziej totalitarny system to jest takich kilka miejsc na świecie gdzie czy głosujesz, czy nie głosujesz, nie ma naprawdę żadnego znaczenia, proponuje sie udać w to epicentrum szczęścia wink

Pierogi uprzejmie informują że Klancyka można obejrzeć czasem na żywo i jest to niezapomniane doświadczenie. Są nieprzewidywalni i zawsze zasuwają na spontanie. Klancyk RULEZ.

Sagitarius, a na ... ci konsystencja mojej śmietanki? wink
              • sagittarius954 Re: Wreszcie 22.05.14, 15:27
                Sagitarius, a na ... ci konsystencja mojej śmietanki? wink

Pierogi jako takie występują jako omaszczone lub nieomaszczone , raz omaszczone pierogi nie mogą być pozbyte omasty a próba wykonania tej czynności mogłaby zepsuć je całkowicie i nie o konsystencję tutaj chodzi raczej a o odczucia śmieszno-rozrywkowo-edukacyjne , bo raz chciałaś forum rozśmieszyć, ale na moją odpowiedź zareagowałaś ścięciem omastowym co naprawdę Ci nie służy . Jak zresztą i pozostałym . Nic to nie da, wasza wola pozostanie tylko wasza A ja podrwię sobie zarówno z tych którzy idą tam tylko dla forsy jak i tych którzy wybierając ich myślą ideologicznie big_grin W kontekście ojej narodu big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                • izis52 Re: Wreszcie 22.05.14, 17:26
                  Sagi, akurat odpowiedzi na pierwsze dwa pytania nie budzą dla mnie wątpliwości. Nie dla olimpiady i metra. Chyba nikt przytomny nie wyobraża sobie metra w rejonie starego miasta pod wiekowymi budowlami, gdzie prace trwałyby sto lat, pod nadzorem konserwatora zabytków. Pewnie w efekcie, powiększyłoby się dotychczasowe, podziemne muzeum na cały obszar starego miasta. Metro jako obwodnica ? Niechby wreszcie naziemną skończyli, o której słyszę od maleńkości. Póki co, z mojej pięknej, zielonej części miasta - do centrum jeżdżę zatłoczoną, nieremontowaną od wojny ulicą Królowej Jadwigi (niech święta ma nas w opiece), albo na skróty takim przedwojennym mostem (4 m szerokości) z dwoma zakrętami...

https://images.photo.bikestats.eu/zdjecie,600,92503,mostek-zakliki-z-mydlnik-ktorym-nastapila-zawrotka-i-przejazd-na-druga-strone-rudawy.jpg

Odnośnie monitoringu i ścieżek mam mieszane uczucia. I tak źle i tak niedobrze.
                  • sagittarius954 Re: Wreszcie 22.05.14, 17:53
                    Wszystko można za odpowiednio duże pieniądze ,ale wydaje się że budować metro pod rynkiem Mariackim nie ma potrzeby wreszcie u nas jeszcze nie dokończono budowy drugiej nitki metra a już władze pytaja się o sugestie w sprawie komunikacji naziemnej , kiedy ja mam do metra 5 kilosów do choroby . Ot taki myk . Bo wiesz , my się pytaliśmy a Oni jak zwykle chcą autobusów. big_grin
                    Wydaje się że najwyższą pora jest zasymilowanie kierowców i rowerzystów. Czyli kultura na co dzień . Wypada pokazać rowerzystom do czego służy jezdnia a kierowcom że też jeżdżą rowerami przecież . i wreszcie zacząć myśleć o -pieszych . Niech mi ktoś wyjasni jak przemaszerować z jednej strony Wisły na drugą ,albo jakimś ciągiem autostradowym , to już ludzie nóg się pozbawili że chodników dla nich nie trzeba ?
                    A w sprawie wideokamer same wiesz jak sa wykorzystywane w sądach , jeśli sa to niech będą wysokorozdzielcze aby twarz nie była plama w razie czego a sytyacje nie można było w dwojaki sposób oceniać . A jak maja być jak do tej pory to lepiej niech ktoś na nich nie zarabia.
                  • misia007 Re: Wreszcie 22.05.14, 17:54
                    A mnie zaciekawiło kto nie chodzi i w imię czego?????????

www.tugazeta.pl/1,kto-i-dlaczego-nie-chodzi-na-wybory,7947.html
            • izis52 Re: Wreszcie 22.05.14, 14:40
              W końcu od nas zależy, kto tę kasę z PE będzie zgarniał. Pal sześć wstyd, ale niechby rozumiał (a) o czym mowa, nie był eurosceptykiem oraz wiedział, o co, jak i z kim zawalczyć.
              U nas w Krakowie przy okazji wyborów referendum w sprawie olimpiady i innych takich......

1. Czy jest Pani/Pan za zorganizowaniem i przeprowadzeniem przez Kraków Zimowych Igrzysk Olimpijskich w 2022 roku?
              2. Czy jest Pani/Pan za budową metra w Krakowie?
              3. Czy jest Pani/Pan za stworzeniem w Krakowie systemu monitoringu wizyjnego, którego celem byłaby poprawa bezpieczeństwa w mieście?
              4. Czy zdaniem Pani/Pana w Krakowie powinno się budować więcej ścieżek rowerowych?
              Pod pytaniami umieszczone będą tylko dwa warianty odpowiedzi: TAK/NIE. Koszt przeprowadzenia referendum przekroczy milion złotych.

A tak z ciekawości, jak odpowiedzielibyście na te pytania ?
              • sagittarius954 Re: Wreszcie 22.05.14, 15:19
                Proszę Cie Izis , nikt nie będący krakowianinem nie powinien odpowiadać . Nikt nikogo nie uszczęśliwi na siłę ,
                To Wy mieszkańcy wiecie lepiej co chcecie , Ale przerobiłem je i odpowiadam
                1. Czy jest Pani/Pan za zorganizowaniem i przeprowadzeniem przez Polskę Zimowych Igrzysk Olimpijskich w 2022 roku?
                Nie
                2. Czy jest Pani/Pan za budową metra w każdym wojewódzkim dużym mieście Polski .
                Tak - o ile ...i tu kupka argumentów ze względu na szczupłość mego klikania nie jestem w stanie napisać ...
                3.Czy jest Pani/Pan za stworzeniem w Polsce systemu monitoringu wizyjnego, którego celem byłaby poprawa bezpieczeństwa w mieście?
                Nie
                4.Czy zdaniem Pani/Pana w Polsce powinno się budować więcej ścieżek rowerowych?
                Nie
                • filip505 Re: Wreszcie 23.05.14, 02:43
                  .....moje odpowiedzi bylyby;
                  1 tak
                  2 nie,
                  3 nie,
                  4 nie zabiore glosu bo niewiem ile ich macie,
                  I czy chetnych do jezdzenia wystarcza,ale
                  jestem za aby bylo ich wystarczajaco,ale
                  nie za duzo,
              • natla Re: Wreszcie 23.05.14, 08:11
                Igrzyska - jestem raczej na tak, bo to jednak reklama mojego kraju i może więcej ludzi na świecie będzie odróżniać Poland od Holand i umieszczać nas na właściwym miejscu na mapie. Poza tym rozwijanie umiejętności organizowania wielkich imprez, praca dla tysięcy ludzi, no i argument finansowy - przyjmuje, że zarobimy, choć najpierw będzie trzeba wpompować kupę kasy. Jednak na finansach się nie znam i dywaguję jak mały Jasiu o budowie reaktora jądrowego wink
                Metro - w Krakowie nierealne, a poza tym uważam, że niepotrzebne, ponieważ jest to jedno z niewielu dużych miast, w którym komunikacja naziemna jest bdb - oczywiście pomijam aktualny okres olbrzymiej przebudowy ciągów komunikacyjnych
                Kamery - jestem za i nie wiem, czemu większość z Was jest przeciwna. Bo to inwigilowanie nas przez Państwo? Nawet mogę się zgodzić, ale tylko dopóty, dopóki ktoś mnie lub kogoś bliskiego nie napadnie, nie wysadzi połowy cudnego miasta itp. Nie wiem, ale mnie (jak to już kiedyś pisałam) kamery zupełnie nie przeszkadzają i ani odrobinę nie zmniejszają wolności osobistej. Oczywiście zgadzam się z Sagi, że obrazy muszą być czytelne.
                Ścieżki rowerowe - absolutnie tak. Widzę jak to jest w moim mieście. Nie ma pełnej sieci ścieżek, ale te które już powstały, są naprawdę wykorzystywane. Będą ścieżki, będą i rowerzyści. To jeszcze jeden element komunikacji miejskiej.
                • pierogi_z_jagodami Re: Wreszcie 23.05.14, 13:09
                  komunikacja w Krakowie dobra??????
                  pierwsze słysze, dopóki te nieszczęsne tramwaje będą stac w korkach komunikacji nie będzie,
                  • natla Re: Wreszcie 23.05.14, 13:48
                    Nie wiem, jak często bywasz w Krakowie, ale wierz mi, że komunikacja tramwajowa jest bardzo sprawna. Oczywiście nie teraz, o czym napisałam, ponieważ aktualnie miasto jest rozkopane, więc automatycznie wszystko leży.
                    • pierogi_z_jagodami Re: natlo 23.05.14, 16:46
                      wierzę ci oczywiście... ale tez wiem jak się tam jeździ, teraz rozkopane, bo jak nie urok to sraczka...
                  • narfi Re: Wreszcie 23.05.14, 14:09
                    W Krakowie bylem ostatni raz w 1968, trudno mi powiedziec czy metro sie przyda czy nie.
                    Zdrowy rozsadek mowi, ze bezkolizyjny transport wszedzie sie sprawdza. Podziemne tunele sie wierci nawet 100m pod ziemia, czyli nikomu i niczemu na powierzchni takie wiercenie nie moze zaszkodzic.
                    Olimpiada ? Well, zawsze jest zwiazana z ryzykiem finansowym.
                    en.wikipedia.org/wiki/Cost_of_the_Olympic_Games
                    Byly olimpiady, ktore przyniosly profit, ale na ogol nie bylo to zbyt duzo, natomiast jezeli byly wtopy, to raczej gigantyczne.Sydney 2000 stracilo 2 mld dolcow, Ateny 2004 wtopilo 15 mld
                    i bylo to bezposrednim powodem bankructwa calego panstwa.
                    Z polska korupcja, polityczna nieudolnoscia i wszystkimi aspektami charakteryzujacymi tzw.
                    "Polnische Wirtschaft" ryzyko olbrzymich strat jest b.duze. Czy biedna Polske, z olbrzymimi dlugami, walaca sie sluzba zdrowa, nieistniejacym systemem pomocy spolecznej, bankrutujacym ZUS-em na to stac?
                    No, zawsze mozna odebrac Kosciolowi zagrabione mienie i wtedy hulaj dusza, piekla nie ma.
                    CCTV (Closed-circuit television) wszedzie na swiecie wzbudza protesty, ale nie ulega watpliwosci, ze wszedzie zredukowalo przestepczosc w olbrzymim stopniu.W wiekszosci przypadkow o ponad 50%.
                    Jezeli mam wybierac pomiedzy abstrakcyjna "wolnoscia" a calkiem konkretnym mordobiciem,gwaltem i rabunkiem, no to bardzo przepraszam, w dupie mam te wszystkie wolnosci.
                    Co do sciezek rowerowych, to przerasta moja inteligencje jakikolwiek sprzeciw przeciw ich budowaniu. Co komu moze przeszkadzac to, ze istnieje oddzielona od reszty ruchu drogowego,ladnie wyasfaltowana i oznaczona drozka przeznaczona tylko dla rowerzystow.
                    No, po prostu mnie przerasta. To tak, jakby sie sprzeciwiac instalowaniu drzwi w publicznych sraczach, albo sprzeciwiac sie zakazowi szczania do publicznego basenu. No, przerasta.
                    No, ale mnie prawie wszystko co jest uznawane za normalne w tym "polskim bantustanie"
                    przerasta.
                    • filip505 Re: Wreszcie 23.05.14, 15:41
                      ......mojej nie przerasta z prostego powodu,nie lubie wyrzucania pieniedzy
                      podatnikow,jezeli jest duzo rowerzystow na codzien trzeba im za publiczne
                      pieniadze te sciezki wyznaczyc,najlepiej na istniejacych,malo ruchliwych
                      drogach,ale zeby nie bylo tak ze oni kilka razy w roku sobie bezpiecznie
                      pojezdza,a kierowcy I przechodnie przez caly rok beda mieli przerabane,sama
                      pragmatyka,ale bardzo popieram aktywny,sportowy tryb zycia,
                    • pierogi_z_jagodami Re: Wreszcie 23.05.14, 17:03
                      ścieżek rowerowych nie chcą chyba tylko ci, co tyłka nie ruszają z fotela
                      no jak można nie chcieć ścieżek, metra i bezpieczeństwa? no jak? zamiast metra może być jakaś inna koncepcja ale coś musi być, żeby wywalić ten ruch poza centrum, bo tam się już oddychać nie da i można ogłuchnąć
                      • filip505 Re: Wreszcie 23.05.14, 23:07
                        .....jedna linja czy dwie to jeszcze trudno metrem nazwac w sesie rozwiazania
                        komunikacji w miescie,a w miastach do miljona mieszkancow jeszcze sie nigdy nie
                        sprawdzilo,ale mozna,tyle ze ktos,inni podatnicy beda musieli do tego dokladac,
                        I to bardzo duzo,moze taniej bedzie elektryczne taksowki zafundowac za darmo,
                        w NYC jeden przejazd kosztuje 2,5 $,a I tak inni podatnicy z drugie tyle dokladaja,
                        ale w duzym miescie to koniecznosc,w malym nie,
                        --pierogi,czy rowerzystow za idiotow uwazasz????,ze nie potrafia po ulicach
                        jezdzic,potrzebuja oddzielnych pewnie jeszcze ogrodzonych drog,jak krowy
                        na farmach???,
                        --zgadzam sie ze trzeba "wywalic" ruch z najbardziej zatloczonych centrow,
                        ale to wystarczy handel tam zlikwidowac najczesciej, bo to zakupy w duzej
                        mierze przyciagaja ludzi,no I zamknac troche ulic dla samochodow I rowerzystow,
                        niech se ludziki na piechotke troche pochodza robiac zakupy,dla zdrowia,
                        • natla Filipie 23.05.14, 23:55
                          Nie zgadzam sie z Tobą w sprawie ścieżek. Argument "idiotów" też do mnie nie dociera. Rowerzyści w tak zatłoczonym mieście są groźni dla siebie i kierowców. A ja np. bardzo boję się jeździć rowerem po zatłoczonych jezdniach, bo sama jestem kierownicą auta i wiem, czym to grozi. Poza tym jestem przekonana, że ścieżki byłyby wykorzystywane w 100 %, o ile tworzyłyby logiczną sieć.
                        • pierogi_z_jagodami Re: Wreszcie 24.05.14, 08:28
                          bywają idioci i wśród rowerzystów i wśród kierowców, ale rowerzyści na tym zdecydowanie gorzej wychodzą
                      • natla Pierogu 23.05.14, 23:48
                        Co prawda, to prawda. W Krakowie rzeczywiście nie ma czym oddychać. Prawie miasto-morderca. Utopijny pomysł, żeby dookoła miasta były parkingi i elektryczne samochody do wynajęcia za cenę benzyny, tramwaje i trolejbusy bardzo mi sie podoba. smile No i oczywiście dorożki big_grin
                        • pierogi_z_jagodami Re: Pierogu 25.05.14, 22:26
                          Jak nie ma wiatru to i w Warszawie w centrum siekierę można wieszać, czekamy na przekierowanie ruchu osobowego na boki, centrum tylko dla ZTM i rowerów, Krakowskie Przedmieście już tak funkcjonuje, tyle że jak się nazjeżdża mieszkańców i dostawców to i tak jest ruch

dzisiaj
                          1. mocno wieje,
                          2. jest weekend i "Warszawiacy" pojechali do domu, do mamy, reszta na działki.. jest pustawo przez cały dzień
                          3. Legia mistrzem kraju i centrum jest oblężone przez pijanych kibiców.. czysto w powietrzu, syf na ulicach.. w związku z brakiem komunikacji w niektórych miejscach poruszałam się na piechotę i zaliczyłam spacerek na świeżym powietrzu z akompaniamentem kibolskich ryków... (straszne, połowa tych dzieciaków rosną cycki, to co będzie za parę lat)
                          aqicn.org/city/poland/mazowieckie/warszawa/marszalkowska/
                          • natla Re: Pierogu 25.05.14, 23:15
                            .... ale dziś przegrałaś ze mną ..... na boisku big_grin "Moje" dzieci potrafią, jak chcą!
                            • pierogi_z_jagodami Re: natla 26.05.14, 06:56
                              w nic z tobą nie gram, i nie wiem o co chodzi? to w ogóle było do mnie?
                              • sagittarius954 Re: natla 26.05.14, 07:10
                                Ona z Chorzowa Ty z Warszawy owijanej Krakowem
                                Legia przegrała z Ruchem 1-2 .big_grin
                                A ty i tak spacerowałaś po zadymionej stolicy bo się kibice cieszyli big_grinbig_grin
                                • misia007 Re: natla 26.05.14, 11:48
                                  Jaka zadymiona.??????Na moim Żoliborzu akacjami pachnie,można odpocząć w cieniu kasztanów,topoli itp i jak ktoś słońca nielubi to cały czas cieniem wędrować może.
                                  • pierogi_z_jagodami Re: natla 26.05.14, 15:23
                                    czy wy czytac nie umiecie, toc pisałam że nie była wczoraj zadymiona to po raz, a po dwa - jesli coś jest zadymione to centrum głównie, zajrzyjta pod ten link i popatrzta na wyniki, są bardzo
                                    • pierogi_z_jagodami Re: o zatruciu w mieście 30.05.14, 11:31
                                      tu jest fajne info o zapylenia w stolicy, nie jest lekko, oj nie jest, ktos tu mieszka w Centrum, Ursusie albo na Targówku?
                                      • pierogi_z_jagodami Re: o zatruciu w mieście 13.06.14, 07:16
                                        W rankingu przygotowanym przez francuski dziennik „Le Monde” wśród dziesięciu najbardziej zanieczyszczonych przez smog aglomeracji Unii Europejskiej znalazły się aż trzy miasta położone między Bugiem a Odrą. Najniższe miejsce na podium zajął Kraków, w którym stężenie smogu przekracza normę aż przez 210 dni w roku. Tylko nieco lepiej prezentują się pod tym względem Wrocław i Warszawa. Z wynikami odpowiednio 166 oraz 152 dni plasują się pod koniec pierwszej dziesiątki. - tu źródełko
                                        • izis52 Re: o zatruciu w mieście 13.06.14, 09:06
                                          Smutne, ze moje piekne miasto -zyskuje slawe nie na tym polu, na ktorym wiodl prym przez wieki. Fatalne polozenie, motoryzacja, wiekowe zaniedbania robia swoje. Kiedys oskarzano Nowa Hute (zemste Stalina), a teraz prawie nie pracuje, a smog dalej niszczy przyszlosc i przeszlosc. Ciagle mam wrazenie markowania prawdziwej woli walki ze smokiem oraz zwyciestwa prywaty nad dobrem ogolu, co brzmi jak banal, ale tak obrasta przestrzen publiczna i indywidualna. Jesli rozciaga sie to inne, nasze, najwieksze miasta, to biedne nasze dzieci, wnuki.
                    • natla Narfi 23.05.14, 23:41
                      Po pierwsze - Kraków nie jest szczególnie rozległym miastem, żeby aż metro budować, a po drugie pod miastem są przeszkody ...... historyczne, więc naprawdę budowa trwałaby kilka pokoleń. Tak przynajmniej twierdzą mądrzy ludzie, których czasem czytuje czy słucham.
                      • narfi Re: Narfi 24.05.14, 06:05
                        Argument przeszkod historycznych do mnie nie przemawia. Skoro mozna bylo wybudowac metro w Rzymie to mozna tez i w Krakowie.
                        Pierwsza linie rzymskiego metra budowano od 1948 do 1955, a burdel italianski wcale nie ustepuje w swojej upierdliwosci polskiemu smile

en.wikipedia.org/wiki/Rome_Metro
                        • narfi Re: Filipie 24.05.14, 06:15
                          Tutaj masz link :

Zwroc uwage na date budowy. Wiele z tych miast mialo wtedy mniej niz 1 mln , a metro wszedzie sie sprawdzilo.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_metro_systems
                          • filip505 Re: Filipie 25.05.14, 06:37
                            ..... u mnie polnoc wiec nie mam czasu na na zalaczniki,ale obejze w tygodniu,
                            znazsz gdzies prywatne,dla zysku,metro??????,ja nie,a np;autostrad znam
                            duzo,i jak wyraznie zaznaczylem miasta musza zrobic ludziom mozliwosc
                            jazdy rowerem,bo to jest legalny pojazd,na ulicach,na autostradach juz nie,
                            ale zeby to nie stalo sie obsesja,u nas na wielu ulicach one sa,czasem sa
                            przez to ograniczenia predkosci,i dobrze,ale jak nie ma rowerzystow mozna
                            jechac samochodem,np w zimie,cos zlego w tym widzisz????,ja nie,
                            i nie mylcie tego z placami zabaw dla dzieci,tam szmochody nie moga
                            jezdzic,ale dorosla osobe dojezdzajaca do pracy rowerem obowiazuja
                            te same przepisy co samochody,choc policja baaaaaardzo im poblaza,
                            a mogliby jezdzic oznakowanymi szlakami a czesto tego nie robia,
                            nie zrobimy idealnego swiata dla wszystkich,widzieliscie platne drogi
                            dla rowerzystow??????,a dla samochodow pewnie tak,cos to mowi?????,
                            pozdrawiam,sam kiedys duzo rowerem jezdzilem,po ulicach,i zyje,
                            • natla Re: Filipie 25.05.14, 07:06
                              No to zostajemy przy swoich stanowiskach, bo widzę, że sie nie przekonamy na wzajem. Myślę, że świat się tego powodu nie zawali big_grin wink Tym bardziej, że władze zrobią i tak co chcą.
                            • sagittarius954 Re: Filipie 25.05.14, 09:33
                              Popieram Filipie big_grin Masz rację .
                            • natla Re: Filipie 25.05.14, 11:24
                              Chyba czegoś nie doczytałam, albo nie zrozumiałam. Skąd Ci się wziął problem ścieżek rowerowych przy autostradach? My przecież mówimy o mieście. Niczego złego w niczym nie widzę big_grin A może Ty nie do mnie piszesz, bo nic mi sie składa.
                              W każdym razie akurat dziś, kiedy jechałam wybierać, na kompletnie pustej ulicy, o włos sie nie spotkałam z rowerzystą, którego wcześniej oczywiscie widziałam i na wszelki wypadek omijałam go łukiem, choć żadnej studzienki nie widziałam. Nie wiem, czy stracił równowagę, czy też omijał coś, czego ja nie widziałam, w każdym razie też wykonał łuk, nieco głębszy od mojego. Kątem oka widziałam, jak dojeżdża do mnie. Kolizji na szczęście nie było, bo "slekka" odbiłam kierownicą. Przy zatłoczonych ulicach miasta takiego manewru nie mogłabym wykonać. Kolana mi nieco zmiękły. big_grin Niestety, rowerzyści są nieobliczalni i niechaj sobie mają swoje ścieżki. Nota bene spotkaliśmy się w lokalu wyborczym, więc go zaczepiłam i ku uciesze znudzonej pustkami komisji odegraliśmy scenkę rodzajową, bo chłopak miał duże poczucie humoru. No i jeszcze jeden fakt. Ścieżka rowerowa na moim osiedlu w pewnym momencie się urywa i do spotkania doszło 50 m za nią smile
                              • izis52 Re: Filipie 25.05.14, 20:24
                                Byłam, głosowałam. Ciekawe czy mój głos przełoży się na dokonania ? Rodzina bardzo obstaje za igrzyskami. Miałyby przełamać dzisiejszą stagnację i dodać miastu poweru. No i jak to centusie, liczą, że większy grosz do Krakowa spłynie smile. Kamery też im nie przeszkadzają, ani ścieżki, ani metro. Odnośnie metra uzasadnili, że nie chcą, aby ich prawnuki miały pretensje, że go nie chcieli. Przewidują możliwość budowy najwcześniej za 50 lat. Cóż nie od razu Kraków zbudowano smile.
                                • filip505 Re: Filipie 27.05.14, 19:14
                                  ......natla,na szczescie takiego pomyslu jeszcze rowerzysci nie zglosili,bo trzeba
                                  by na autostradach predkosc ograniczyc do takiej jak w miescie,ale to nie bylo do
                                  ciebie,tylko ogolnie,troche ironicznie,...widzisz natlo,gdyby dalej byla sciezka to bys
                                  przystojnego mlodzienca nie spotkala,a tak .........,
                                  --izis,metro ma to do siebie ze zazwyczaj nie przeszkadza,tylko duzo kosztuje,
                                  jakby bylo taniutkie to chetnie bym sobie do gor wybudowal,siadasz czytasz gazete
                                  lub ksiazke przez godzine I na miejscu,sama radosc,moja zona twierdzi, ze polowe
                                  ksiazek ktore przeczytaka w ostatnich latach czytala w metrze w drodze do pracy,
                                  na dojazd samochodem jej nie namowisz,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka