Dodaj do ulubionych

Może się przedstawię

21.03.21, 13:41
50+, na 500+ dzieci za stare. Żonę mam dobrą, więc flirtu nie szukam.
Pracuję od lat w domu - zanim to się stało modne.
Czasem się powymądrzam, jeśli można smile
Obserwuj wątek
    • x49xx Re: Może się przedstawię 21.03.21, 14:32
      Witam, każdy facet lubi się powymądrzać, nawet Ci wierzę, pozdrawiam.
      • sam_uni Re: Może się przedstawię 22.03.21, 07:49
        Cóż począć, takie odwieczne prawo natury.
    • engine8 Re: Może się przedstawię 21.03.21, 20:29
      Dobrze trafiles. Jeszcze musisz miec "gruba skore", byc w miare neutralny politycznie a najlepiej miec poglady konserwatywne i byc odporonym na nie zawsze super traktowanie i masz szanse przezyc...
      • sam_uni Re: Może się przedstawię 22.03.21, 07:55
        Szanuj czas i pieniądz
        Zęby myj, zbieraj złom
        Dobry bądź dla zwierząt
        One też kochać ciebie chcą
        • x49xx Re: Może się przedstawię 22.03.21, 08:06
          Rodzice mnie nauczyli szanować pieniądze, a ja swoje dzieci. Dziękuję za przypomnienie mądrego tekstu piosenki, pozdrawiam.
          • sam_uni Re: Może się przedstawię 22.03.21, 08:10
            Tylko, że oprócz refrenu tam były zwrotki.

Ciągle gdzieś tam się biedzą
            Zawsze chętni, by pianę bić
            Tacy, co lepiej wiedzą
            Jak wypada poprawnie żyć

• x49xx Re: Może się przedstawię 22.03.21, 11:02
              Dlatego ograniczam internet, ze dwie godziny jeździłam rowerem po leśnych i polnych drogach, szukałam wiosny, ale znalazłam zimę, u nas białosmile
              • sam_uni Re: Może się przedstawię 22.03.21, 11:43
                Tu żadnej pory roku oprócz zimy nie ma, I nikt nie krzyknie nawet, kiedy upadnę w tym zgiełku zmotoryzowanym. Jak resztki lodu sprząta się przed wiosną, obcego człowieka podniosą. Zbiegną się nagle wszystkie strony i pory roku będą równocześnie.

• x49xx Re: Może się przedstawię 22.03.21, 11:50
                  Wywinęłabym orła dziś na zakręcie, zapatrzyłam się na ładny, drewniany domek i zjechałam z drogi, która była oblodzona w lesie. Dobrze, że jest jeszcze jakaś sprawność. U nas też zacierają się pory roku, czasami z grubych kurtek przechodzi się na krótki rękaw, coraz mniej się chodzi w wiosennych ubraniach. Gdzie Ty mieszkasz, jeśli to nie tajemnica?
                  • sam_uni Re: Może się przedstawię 22.03.21, 12:01
                    Wczoraj o 8 było ponuro, przed 10 świeciło słońce, przed 11 zaczął napadać śnieg. Wiatr był taki, że wyglądało jak zamieć - póki nie dotknęło ziemi. Wtedy woda.
                    Myślisz, że to wielce zależy od rejonu zamieszkania. Danego dnia pewnie owszem, ale ogólnie?

• x49xx Re: Może się przedstawię 22.03.21, 12:41
                      U nas śnieg pada, wygląda, jak pierze, topnieje po kontakcie z gruntem.
                      • sam_uni Re: Może się przedstawię 23.03.21, 06:52
                        Dziś nawet śniegu nie ma. Szara dziura pochłania wszystko.
                  • engine8 Re: Może się przedstawię 22.03.21, 19:26
                    Jakos mi sie kojarzysz z tym ksiedzem na rowerze z serialu "u pana boga za piecem" smile
                    • sam_uni Re: Może się przedstawię 23.03.21, 06:53
                      W jakim sensie? Bo film ogólnie kojarzę, ale mało szczegółowo.
                      • x49xx Re: Może się przedstawię 23.03.21, 08:52
                        Ciesz się, ten ksiądz to bardzo pozytywna postać, pozdrawiamsmile
                        • sam_uni Re: Może się przedstawię 23.03.21, 08:58
                          Pewnie, że pozytywna. Przecież to nie było U Pana Boga pod dywanem smile
                        • engine8 Re: Może się przedstawię 23.03.21, 16:48
                          To bylo do ciebie bo ty na rowerze jezdzisz.... smile
                          • x49xx Re: Może się przedstawię 23.03.21, 18:05
                            Tak myślałam, gdy dokładnie spojrzałam na drzewko, ale pisząc o pozytywnej postaci jeszcze tego nie zauważyłam. Dużo jeżdżę na rowerze, bo lubięsmile
                            • sam_uni Re: Może się przedstawię 24.03.21, 06:58
                              Fakt, moja wina, namieszałem.
                      • engine8 Re: Może się przedstawię 23.03.21, 16:53
                        No to kurczde ja tu znad Pacyfuku mam ci polskie seriale opwoadac?
                        No ale bez przesadya jedynie ogladaliemy Rancho - od deski do deski bo to takie amerykanskie... a W czasie wizyt w Polsce czasami obejrzelismy ten u Pana boga za Piecem.... Zycie gdzies tam w pn wschodniej Polsce gdzie swiat sie niewiele zmienil od lat 40 czy 50 tych... czyli tzn "zadupiu" jeszcze porzadzny i wierzacy choc prosty w obyciu ksiadz boryka sie z codziennymi problemami wsi i ludzi.
                        BArdzo pozytywny i ksiadz i serial.
                        • x49xx Re: Może się przedstawię 23.03.21, 18:15
                          Kiedyś przyjechała po raz pierwszy do mnie koleżanka z Tarnobrzega, rozejrzała się wokół i powiedziała: " jakie tu zadupie! co ty tu robisz?" Odrzekłam z uśmiechem: " mieszkam".
                          • engine8 Re: Może się przedstawię 23.03.21, 19:54
                            To tak jak w sasiedztwo wprowadzila sie para emerytow z Londynu..
                            Pytam sie go jak im sie podoba.. A on mowi:
                            "Takie nudy, spokoj i cisza ze mozna sie przekrecic - ale jak ja to lubie"

• x49xx Re: Może się przedstawię 23.03.21, 19:58
                              U mnie nie ma zupełnej ciszy. Kuzyn był w wakacje z miasta, najpierw go obudziły gęsi a następnie kogut sąsiadasmile Nie spał od 5-tejsmile
                              • x49xx Re: Może się przedstawię 23.03.21, 20:02
                                Teraz jeszcze są takie koncerty u sąsiadasmile

www.youtube.com/watch?v=1h55Wf38J_g
                          • vermieter Re: Może się przedstawię 24.03.21, 18:17
                            x49xx napisała:

> Kiedyś przyjechała po raz pierwszy do mnie koleżanka z Tarnobrzega, rozejrzała
                            > się wokół i powiedziała: " jakie tu zadupie! co ty tu robisz?" Odrzekłam z uśmi
                            > echem: " mieszkam".

tylko mieszkasz, a gdzie żyjesz?
                            • x49xx Re: Może się przedstawię 24.03.21, 18:22
                              Żyję we własnym świeciesmile
                              • vermieter Re: Może się przedstawię 24.03.21, 18:45
                                a forum uzupełnia twój świat
                                • x49xx Re: Może się przedstawię 24.03.21, 19:30
                                  Nie forum, tylko ludzie. Lubię rozmawiać z drugim człowiekiem.
                        • sam_uni Re: Może się przedstawię 24.03.21, 07:10
                          Ja wiem ogólnie - pytałem o szczegół, bo błędnie myślałem, że o mnie chodzi smile
                          • x49xx Re: Może się przedstawię 24.03.21, 07:16
                            Ja też od razu nie zauważyłam, dopiero później. Czasami szybko sie popatrzy i przeczyta. W każdym razie dobry filmsmile
                            • sam_uni Re: Może się przedstawię 24.03.21, 07:22
                              Teraz to już w ogóle nie widać kto komu na co odpowiada smile
                              • x49xx Re: Może się przedstawię 24.03.21, 07:54
                                Masz racjęsmile
                                • sam_uni Re: Może się przedstawię 24.03.21, 08:00
                                  x49xx napisała:

> Masz racjęsmile

O, jest i rozwiązanie smile
            • engine8 Re: Może się przedstawię 22.03.21, 19:25
              O wlasnie - tutaj to pasuje smile
      • stasi1 Re: Może się przedstawię 22.03.21, 18:25
        A na czym te poglądy konserwatywne niby miały by polegać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka