irsila 27.07.23, 22:27 W związku z tym, na żadne komentarze nie odpowiadam, choćby nie wiem jakie były. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taniarada Re: Muszę odpocząć 27.07.23, 23:15 Dacie sobie buzi jutro i będzie git .Faceci idą sobie na wódkę i po problemie .Nie o to chodzi by sobie coś nawrzucać .Może tu garstka pisze ,ale trochę osób z ukrycia czyta .Coś wiem o tym .Szkoda to rozwalać przez głupie animozje .Szczególnie chodzi o te zamknięte .Dobrej nocy Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 00:28 Od świętojebliwych, z którymi się kumasz, pora odpocząć. Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 01:20 Od 2006 roku, schizofrenię syna wytrzymuję, to do rana to pesteczka, tylko w czym i jak mu te leki zapodać? Kanapki pozostawiłam z ketipinorem, by się po nocy nie wydzierał. On nocą żyje, jak wszystkie dzikie zwierzęta. Szczęście odnajduję, kiedy śpi. Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 01:26 Kropla dziegciu w beczce miodu, potrafi wszystko zepsuć. A tak szczęśliwie na radio maryja, lud sobie dyskutuje, co nocą słucham. Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 06:37 Proszę się mną nie przejmować, żadnych rad nie dawać. Byłam, narozrabiałam i znikam. Zakładajcie swoje wątki, dyskutujcie,wszak forum jest od tego. Odpowiedz Link
hana2 Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 10:25 "Proszę się mną nie przejmować," A ja uważam, że każdemu człowiekowi należy się spokojna jesień życia. I czuję się paskudnie, że jestem częścią systemu, który nie jest w stanie zapewnić godnych warunków życia starszym, schorowanym rodzicom dzieci niepełnosprawnych. I piszę to nie mieszając do tego polityki. Mam ogólnie pretensje do systemu, do braku pomysłów u ludzi, specjalistów, ekspertów, którzy organizują nasze życie społeczne. Nie wiem, może jeszcze do losu, bo może sensownych rozwiązań nie ma. Wiem, że Urszulo próbowaliście jednego wyjścia, ale pamiętam jak się skończyło. Pewnie z różnych powodów zastosowanie tego rozwiązania przerasta rodziców. I znów mam żal do systemu, że nie ułatwi tego procesu. Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 11:16 Do choroby syna jestem przyzwyczajona i jakoś to znoszę. Zaopiekowany jest w miarę, przez przychodnię specjalistyczną. Ostatnio pies , dany na przechowanie, mnie trochę wykończył, gdyż nie jestem nauczona wychodzić na zawołanie a nawet w nocy. Kłopot z dłuższym chodzeniem mam. Mój spokój został niejako zaburzony, no ale co poradzić,syn od dzieciństwa, psa musiał mieć a na mnie odpowiedzialność spadała. Dobrze,że teraz,tylko od czasu do czasu psa mam, gdy wyjeżdżają. Na opiekę medyczną nie narzekam, źle się czułam, od razu w przychodni wszystko załatwiłam. Na starość nie narzekam, nie potwierdzam powiedzonka, że się Panu Bogu nie udała. Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 11:45 Julian Tuwim również inne wiersze pisał. tu ku pokrzepieniu ducha: Chrystusie wiersz Juliana Tuwima - takie dzieła są tylko na faktycznie płaskiej Ziemi Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 11:47 Julian Tuwim, również takie wiersze pisał, ten ku pokrzepieniu sobie znalazłam youtu.be/WFkRXJal_eY: Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 12:44 Sądzę, że ten gest, jest za moje myśli pocieszające siebie samą i może innych, też podniesie na duchu. Dwa razy mi się wkleiło, sorry. Prośbę przy okazji mam, by linków nie używać, jeśli się filmik z YT wgrywa, tylko od razu przejść do rzeczy, gdyż w komentarzach jest taka możliwość. Tym sposobem, mysz się zaoszczędza, ona też ma swoją wytrzymałość w ilości kliknięć. Odpowiedz Link
hana2 Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 12:57 Ten gest był za utwór. Wyraża głęboką wiarę, oddanie i zaufanie. A może bardziej za wzruszenie nad losem człowieka, który bywa, że czuje się tak mały na swoje i świata problemy, że szuka pocieszenia. Katolik w Chrystusie. Mogę pozazdrościć, bo nie jestem żadnego wyznania. A pocieszanie siebie i powracającą pogodę ducha mimo trudności życiowych bardzo cenię. Też to praktykuję. A jak widzę, że u innych działa, tym bardziej się jej trzymam. Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 13:03 Za ten twój szczery wpis, również bym kciuka w górę dała, ale nie potrafię póki co, takich emotek wklejać. Damy radę, mimo wszystko, tylko pozytywne myślenie, jest w stanie nas uratować i nadzieja. I tym należy się kierować i karmić każdego dnia. Odpowiedz Link
taniarada Re: Muszę odpocząć 02.09.23, 12:28 Trzymamy się pary ,czyli parkujemy 🤣*** (Odpocząć wreszcie...) Autor: KAZIMIERZ PRZERWA-TETMAJER Odpocząć wreszcie... Na zielonej hali Jest jedno dziewczę ciche — niech mi ono Pachnącą watrę smrekową zapali I głowę oprzeć da na bujne łono. Szepnij mi czasem, Hanuś, jedno słowo »Kocham« — i czasem niech ci serce słyszę; Niech ogień świeci, niech nad moją głową Dym się tumanem wiesza i kołysze. Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 02.09.23, 13:29 Od rana dziś pracowałam, trudno wyliczyć, ile i co ja zrobiłam, dużo tego jest. Czynności, czynności, bez pracy nie ma kołaczy, teraz odpoczynek się należy. Odpowiedz Link
taniarada Re: Muszę odpocząć 02.09.23, 14:48 Ja się opierdzialałem . Jaki jest morał z bajki Konik polny i mrówka? Kiedy nadeszły chłody i deszcze, mrówka schowała się w domu i zajadała się zebranymi zapasami pożywienia. Konik polny, gdy nadeszły chłody nie miał co jeść i gdzie się schronić, poszedł do mrówki żebrać. Morał bajki jest taki : należy ciężko pracować żeby jeść 😊 Odpowiedz Link
taniarada Re: Muszę odpocząć 12.09.23, 05:09 "Wiem, że Urszulo próbowaliście jednego wyjścia, ale pamiętam jak się skończyło. Pewnie z różnych powodów zastosowanie tego rozwiązania przerasta rodziców. I znów mam żal do systemu, że nie ułatwi tego procesu. Kto powiedział że życie jest lekkie i wspaniałe .Ciągle coś się w rodzinie dzieje lub w naszym otoczeniu .Duże smutki małe radości . Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 07:17 Odpocząć? Jestem za... Dzień Świra - Muszę odpocząć! Odpowiedz Link
irsila Re: Muszę odpocząć 28.07.23, 09:10 Właśnie tak, by całkiem nie zwariować. Dziękuję. Odpowiedz Link
taniarada Re: Muszę odpocząć 19.09.23, 21:10 kochamzapachfrezji napisała: > Ja też... Za dużo odpoczynku szkodzi zdrowiu .Na emeryturze złożysz bloga i będziesz dawać przepisy z obiadków , śniadań ,sadzenie kwiatów .Kawka rano i w południe .Na ten czas nie wpadnij w obłęd . Jest tyle fajnych rzeczy jeszcze 😊 Odpowiedz Link
taniarada Re: Muszę odpocząć 20.09.23, 05:25 Jesteś przepisana do jednego forum .Nie możesz pisać w kółku różańcowym wzajemnych powiązań .Gdybyś była grzeczna i nie zadawała się z nie odpowiednimi osobami ,to byś dostała taką szansę .Lol .Nie wiem co się robi ludziom w głowach ,od nadmiaru wolnego czasu ? Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Muszę odpocząć 20.09.23, 07:16 Od czasu do czasu muszę przyznać ci rację, gdyby nie była taka naiwna i nie wpadła pod twoje skrzydła to wszystko wyglądałoby inaczej. A tak masz od nadmiaru wolnego czasu popaprane w głowie i nikt cię nie lubi, a to odbija się też na Danucie. Wystarczy by cię kopnęła w zad i poczuje zdecydowaną ulgę Odpowiedz Link