kla-ra 12.01.05, 11:11 W Polsce obchodzimy Dzien Babci 21 stycznia,a 22 stycznia Dzien Dziadka, tak dla przypomnienia,aby nie zapomniec. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilimarlene1 Re: Dzien Babci i Dzien Dziadka 12.01.05, 14:07 nigdy nie miałam ani Babci (tzn.jedną miałam ale nie w Polsce) ani Dziadka(już nie żyli)( Bardzo nam ich brakowało,zwłaszcza dziadka po mieczu, który był znanym działaczem społecznym i niezwykle barwną postacią. Zmarł jako ostatni z zarażonych tyfusem,ponieważ swój dom i hotel udostępnił uciekinierom z Powstania Warszawskiego. Znależli u niego azyl,wikt i opiekę jednak przywlekli tę okropną chorobę. Żyje jednak w opowieściach i w naszej pamięci. Odpowiedz Link
mira54 Re: Dzien Babci i Dzien Dziadka 13.01.05, 12:09 Zawsze pamietam o tym dniu. Tez nie mam juz od dawna babci ani dziadka, ale zapraszana jestem przez przedszkolakow na imprezy z tej okazji wraz z moimi Seniorami. Maluchy daja wystep dla staruszkow, potem moi Seniorzy wystepuja, a na koniec jest wspolny poczestunek - kawka, herbatka, ciasto itp. Mila imprezka. Odpowiedz Link
mada50 Re: Dzien Babci i Dzien Dziadka 13.01.05, 12:42 Pewnie większość z nas nie ma już Babci ani Dziadka. Ci z nas,którzy sami są najważniejszymi w tym Dniu niech nie dadzą się zaskoczyć i upieką np.szarlotkę. Odpowiedz Link
lilimarlene1 Re: Dzien Babci i Dzien Dziadka 13.01.05, 16:23 moim chyba nigdym nie spełnionym marzeniem jest zostać babcią ale ani syn,ani córka nie chcą mieć dzieci. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Dzien Babci i Dzien Dziadka 13.01.05, 17:55 Lili, moj nawet nie chce sie zenic.Zyja w wolnym zwiazku i mowia,ze im tak dobrze. Ale moje dzeciaki maja Babci/2/ i Dzadka.Z uwagi na zabieganie moich dzieci,to ja musze im przypominac o Dziadkach. Odpowiedz Link
lilimarlene1 Re: Dzien Babci i Dzien Dziadka 14.01.05, 21:53 Klaro! niech robią to co uważają za stosowne i w czym się czują szczęsliwi. Dwóch synów mojej przyjaciółki robi to samo. Są w stałych związkach,a nie chcą brać ślubu żeby nie zapeszyć. Mój syn od dziesięciu lat pracujący na Florydzie jako hematolog jest singlem i nie zamierza się wiązać z nikim. Ma wielu przyjaciól na całym świecie,dużo pracy,jest po doktoracie. Niedawno kupił dom w Toskanii,bo chciałby urlopy spędzać w Europie,a póżniej tu się osiedlić. Tylko po co mu ten dom? Zeby myszy w nim harcowały? Córka podobnie myśli.Powiedziała,że wolałaby umrzeć niż urodzić dziecko. A ja tak lubię dzieci.Z rozpaczą myślę,że jeśli mi się coś stanie to nigdy nie zobaczę swoich wnucząt.Dlatego tak dbam o swoje zdrowie i nakłaniam ich ile mogę do prokreacji. Moim jedynym marzeniem jest zostac babcią. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Dla Babci 17.01.05, 09:12 Babuniu kochana! Wez mnie na kolana, ja Cie ucaluje, szczerze powinszuje, byś nam dlugo zyla, zawsze zdrowa byla! Odpowiedz Link
malwina52 Re: Dla Dziadka 17.01.05, 09:14 Dziadku nasz ukochany, nie badz nigdy zatroskany, niechaj wdziecznych wnuczat kolo, zawsze widzi Cie wesolym. Odpowiedz Link
chudababa Re: Dla Dziadka 17.01.05, 16:02 podciagam ten temat wyzej, bo to bardzo wazne dla nas swieto. Odpowiedz Link
natla Re: Dzien Babci i Dzien Dziadka 17.01.05, 18:29 Mnie te święta niejako nie dotyczą osobiście od końca lat 60-tych, kiedy to moje obie Babcie umarły. Dziedków w ogóle nie znałam. Jedynie z powodu moich rodziców, (a dzisiaj już tylko ojca), którzy są nawet pra. Odpowiedz Link
ona44 Re: Dzien Babci i Dzien Dziadka 17.01.05, 19:47 mam 89 letnią babcię/zadzwonie z zyczeniami/ Odpowiedz Link
malwina52 Re: naleweczka dla babci 19.01.05, 14:13 niestety jak chce pic u mamy cos % musze to sama przyniesc, wiec aby swietowac ten dzien kupie spirytusik i zrobie jej kawowo-mleczna naleweczke po ktorej dostaje romiencow i twierdzi, ze jej wchodzi w nogi ale rozpijanie babci nie jest zagrozone zadnym paragrafem na szczescie Odpowiedz Link
kla-ra Re: naleweczka dla babci 20.01.05, 10:34 Moje Babcie tez lubily wszelkie nalewki i sobie nie odmawialy. Odpowiedz Link
kla-ra Re: naleweczka dla babci 21.01.05, 08:48 Wszystkim Babciom zycze duzo zdrowka i usmiechu. Odpowiedz Link
malwina52 Re: naleweczka dla babci 21.01.05, 08:54 dolacze sie skromnie zyczac najlepszych lekarzy na swiecie: doktora diety. doktora spokoju, doktora dobrego humorku Odpowiedz Link
natla Re: naleweczka dla babci 21.01.05, 10:04 A ja dokładam: życzę końskiego zdrowia, bo co by bez Was zrobiły młodsze pokolenia. Odpowiedz Link