malwina52 04.03.05, 08:48 Byc kobieta byc kobieta , oszukiwac dreczyc zdradzac.. ... pamietacie ta piosenke Alicji Majewskiej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tesunia Re: Byc kobieta..... 04.03.05, 10:38 hmmmmmmmmmmmmm.....za mlodu bylo fajnie nia byc..... a slow piosenki nieznam/niepamietam chyba( bo ona nie za mojego pobytu mieszkania w kraju lansowala sie.... Odpowiedz Link
malwina52 Re: Byc kobieta..... 04.03.05, 10:57 kobieta.interia.pl/praca_i_kariera/praca_i_kariera/news?inf=597238 Odpowiedz Link
malwina52 Re: Byc kobieta..... 04.03.05, 21:42 W miare uplywu lat przybywa nam coraz wiecej rol. Mozna byc czarujaca dziewczyna, swietnym pracownikiem, dobra zona, kochajaca matka i cudowna babcia. Mozna byc czarujaca dziewczyna, swietnym pracownikiem ale zla zona i kiepska matka i babcia. Mozna byc niesympatyczna dziewczyna ale swietnym pracownikiem i odwrotnie. Jakos pelnionych przez kobiety rol niekoniecznie musi sie ze soba pokrywac. Odpowiedz Link
mada50 Re: Byc kobieta..... 07.03.05, 10:21 Kobieta powinna mieć: cnotę w sercu, skromność na czole, łagodność w ustach, a robotę w ręku. Odpowiedz Link
tesunia Re: Byc kobieta..... 07.03.05, 15:08 ..szkoda,ze zaden Pan sie nie wypowie w temacie( Odpowiedz Link
regine Re: Byc kobieta..... 07.03.05, 15:28 Panowie są głowami domów więc cóż mogą nam powiedziec?!Tylko większość tych panów nie ma szyi, co kręci tą głową ))) Odpowiedz Link
natla Re: Byc kobieta..... 07.03.05, 16:30 Kobieta powinna być przede wszyskim kobieca i mieć dobrze wyrobioną szyję.) A poza tym: Piękna kobieta podoba się oczom, dobra - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga skarbem. Kobieta może uczynć milionerem tylko takigo mężczyżnę, który jest miliarderem. Kobieta powinna wiedziec, jak dalece może iść za daleko. Kobiety tylko dlatego tak sie stroją, że oko mężczyzny jest lepiej rozwinięte niż rozum. Kobieta musi wyglądać tak mądrze, by jej głupota była miłą niespodzianką. Kobieta jest zaproszeniem do szczęścia. )))) Odpowiedz Link
natla Re: nasz zalety..... 07.03.05, 19:42 No to nie jestem kobietą. ))) No, może częściowo. Odpowiedz Link
malwina52 Re: nasz zalety..... 08.03.05, 07:10 napewno jestes! chodzilo mi o ta cierpliwosc do garow,zakupow, obiadkow, prania, prasowania,cerowania, dzieci,partnerow, rodzicow, tesciów, szefow,oj jeszcze mogalbym tak dlugo wymieniac, niektore czynnosci powtarzamy niezliczona ilosc razy! Odpowiedz Link
krista57 Re: BYC KOBIETĄ... 08.03.05, 12:19 ...jest nieco trudno mając "na głowie" zakupy,gotowanie,prace domowe wypełnianie obowiązków w pracy. Jest mało czasu na zadbanie o siebie ;fryzjer,kosmetyczka,krawcowa itp. Oczekuje sie od niej dbania o odnisko domowe , ciepło i uśmiech na twarzy. Czy ja jestem kobieca ??? Odpowiedz Link
malwina52 Re: Jakie wady.....???? 08.03.05, 21:37 masz racje jestesmy rozmowne, bo taka jest nasza natura, coz poradzic ze jestesmy bardziej elokwentne niz mezczyzni i mamy lepiej rozwiniety osrodek mowy w mozgu Odpowiedz Link
malwina52 Re: Och, te baby! 09.03.05, 10:03 Tego jeszcze nie było! Żeby dwie dziewczyny prały się w czasie meczu. Prawda, stawka była wysoka, finał pucharu Polski w koszykówce. Ale boks na parkiecie?! W kobiecym wydaniu?! Dwie minuty przed końcem meczu Amerykanka Elaine Powell z Lotosu Gdynia sfaulowała Serbkę Jelenę Skerovic z Wisły Kraków (tak, tak, to jeszcze polska liga). Serbka, już leżąc, kopnęła Amerykankę. A ta rzuciła się na Skerovic z pięściami. Ciosy musiały być niemałej mocy, bo Serbka ma złamaną kość jarzmową i kłopoty z okiem. Wczoraj Amerykankę zdyskwalifikowano do końca sezonu, musi też zapłacić 10 tys. zł. Kara karą, ale tego po kobietach chyba nikt się nie spodziewał. Odpowiedz Link
natla Re: Och, te baby! 09.03.05, 10:09 Zawsze istniał taki twór, "babochłop". My też czasami jesteśmy zmuszone być takimi. Ale żeby prać sie po buziuchnach do tego stopnia, to już przesada. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Kobiecizm kontra kobiecość 09.03.05, 10:09 Tygodnik "Wprost", Nr 1162 (13 marca 2005) Dość adoracji, chcemy reprezentacji", "Nie przejmuj się, przejmij władzę", "Zamienię kuchnię na parlament!" - nawołują organizacje postępowych kobiet. Można odnieść wrażenie, że dla postępowych kobiet życie polityczne, w tym wybory parlamentarne, to nieustające referendum w sprawie równouprawnienia. Owszem, Izabela Jaruga-Nowacka jest ministrem pracy i polityki socjalnej, ale tylko kobiet. Podobnie jak Magdalena Środa jest ministrem od równości płci - pod warunkiem że chodzi o równość kobiet. Niczym w piosence Johna Lennona - polska kobieta ma być współczesnym Murzynem. Jej los to jedna wielka mitręga, nieustanne upokorzenia i wyzysk - przez mężczyzn i całe państwo. www.wprost.pl/ar/?O=74188 Odpowiedz Link
natla Re: Kobiecizm kontra kobiecość 09.03.05, 10:14 Myślę, że nie ma co rozdzierać szat. Powoli zwalczamy szowinizm mężczyzn i przyjdą czasy pełnego równouprawnienia, a może nawet dominacji? ))) My pewnie tego już nie doczekamy, bo jest to proces długi, ale idzie ku lepszemu. Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: Kobiecizm kontra kobiecość 09.03.05, 10:21 W krzyżu niewiasty jest oręż i zbroja. Przezeń pokusę i boleść odpiera, Cierpi spokojnie - i mężnie umiera. Antoni Edward Odyniec Odpowiedz Link
malwina52 Re: "Czas na kobiety" w polityce 14.06.05, 09:11 www.wprost.pl/ar/?O=77623&C=75 Zdaniem pełnomocniczki ds. równego statusu kobiet i mężczyzn Magdaleny Środy, "to zbyt mało". "Kobiet jest zbyt mało tam, gdzie władza, pieniądze i prestiż, a dużo tam, gdzie wiele pracy" - powiedziała Środa. Celem konferencji było m.in. zachęcenie kobiet do udziału w życiu publicznym na różnych szczeblach i podejmowania działalności gospodarczej. Odpowiedz Link
axsa Re: "Czas na kobiety" w polityce 14.06.05, 22:00 Tyle, ze pewnie miałyby to wszystko robić oprócz dotychczasowego chodzenia w kieracie obowiązków, a nie zamiast. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Opolanka najpiekniejsza..... 05.09.05, 14:21 19-letnia Malwina Ratajczak, reprezentantka Opolszczyzny, wybrana została Miss Polonia 2005 podczas piątkowej gali w Teatrze Narodowym w Warszawie. Tegoroczna maturzystka z Krapkowic zwyciężyła także w plebiscycie telewidzów. fakty.interia.pl/lok/opol/news?inf=662785 i ma takie ladne imie ))))))) Odpowiedz Link
axsa Re: Opolanka najpiekniejsza..... 05.09.05, 14:27 Imię ma takie... malwinowe.... )) Oglądałam galę i stawiałam na tę, która została I vice. Malwina wg mnie miała być trzecia. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Opolanka najpiekniejsza..... 05.09.05, 14:37 I wice miska tez musi byc ladna, chyba reprezentuje Polske czesciej niz miska na konkursach, niechaj dziewczatka robia kariere))) Odpowiedz Link
axsa Re: Opolanka najpiekniejsza..... 05.09.05, 14:47 Fundator głownej nagrody pięknie się znalazł obdarowując wszystkie trzy samochodami. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Najstarsza kobieta świata 06.09.05, 08:08 Mieszkanka Salwadoru, która - jak mówi - ma 127 lat, może być najstarszym człowiekiem świata. Cruz Hernandez twierdzi, że przyszła na świat 3 maja 1878 r.; nigdy jednak nie wydano jej świadectwa urodzenia. Mieszkańcy niewielkiego miasteczka San Augustin dodają, że jeszcze w wieku 100 lat kobieta pracowała jako położna. - Była przyjaciółką mojej matki. Mnie samej pomogła urodzić ósemkę dzieci. Jest świetną położną. Kiedy nie miałam ubranek dla dzieci, zdejmowała fartuch i je nim owijała - opowiada jedna z kobiet. Cruz Hernandez sama miała trzynastu synów. Ma 60 wnucząt, 80 prawnucząt i 25 praprawnucząt. fakty.interia.pl/ciekawostki/news?inf=663442 szkoda, ze nie zamiescili jej zdjecia))) Odpowiedz Link
malwina52 Re: kura komputerowa:) 09.10.05, 18:24 "Wydawało się nam do niedawna, że kura domowa jest skończonym dziełem natury i nie wespnie się już na wyższy szczebel ewolucji. A jednak stało się inaczej. Kura domowa wyewoluowała w kierunku nowej, doskonalszej postaci. Kura komputerowa, bo o niej mowa, różni się od kury domowej tym, że przejawia skłonność i zdolność do grzebania w Internecie. " www.kafeteria.pl/przykawie/obiekt.php?id_t=342 Odpowiedz Link
natla Re: kura komputerowa:) 09.10.05, 18:45 Przyjemny artykuł, ale prognozy dla kurczaków okrutne, boję się, że niestety prawdziwe. Jeżeli madrzy dorośli nie wkroczą w to , to faktycznie, biedne te kurczaki na starość będą....ślepe i otłuszcone. Jak zawsze wszędzie jest potrzebny umiar. Odpowiedz Link
malwina52 Re: kura komputerowa:) 09.10.05, 18:49 tez widze taka perspektywe, ze rozmiary od 36-40 beda w niskiej cenie bo nie bedzie na nie amatorow, kurka komputerowa pozdrawia kolezanki z grzedy ))))) Odpowiedz Link
malwina52 Re:kobieta okiem naukowca.... 13.10.05, 13:41 wiadomosci.onet.pl/1252755,2679,1,1,kioskart.html Czego najbardziej zazdrości pan kobietom? "Ich zdolności percepcyjnych. Świat zmysłów kobiety jest o wiele bogatszy od świata mężczyzny. One lepiej dostrzegają kolory, lepiej słyszą, są wrażliwsze na zapachy i smaki." Odpowiedz Link
czarny.humor Ech kobitki!! 13.10.05, 20:45 Widzę, że troszeczkę zaczynacie się nad sobą użalać. Wyluzujcie – przecież jest pięknie!! Nie rozpoczynam i sam nie dam się wciągnąć w dyskusję o wyższości jednej płci nad drugą, ani o bardziej lub mniej uzasadnionej dyskryminacji jednej przez drugą. Takie dyskusje są głupie i do niczego nie prowadzą (chyba, że na wesoło i bez obrażania). Mężczyźni są po prostu inni niż Wy. To okropny truizm, ale niestety na ogół nieuświadamiany, albo nawet – co znacznie gorsze – świadomie pomijany, bagatelizowany i odrzucany. A dla mnie ta różnica jest piękna i uznaję ją za samą istotę człowieczeństwa. Przyjmuję ten fakt bez zastrzeżeń, a nawet uważam, że różne postrzeganie świata przez kobiety i mężczyzn, różne podejście do spraw i inna wrażliwość, jeśli je postrzegać nie przez pryzmat fałszywych i durnych stereotypów, a z życzliwą akceptacją, zrozumieniem i naturalnym dystansem, to właśnie podstawa dobrego współżycia i wzajemnej fascynacji. Na tym forum, na szczęście jesteście w przytłaczającej większości i mnie to bardzo odpowiada. A na koniec chcę Wam przytoczyć aforyzm Henryka Sienkiewicza, który uważam za bardzo ciekawy i głęboki: „Kobieta zła nie jest warta najgorszego mężczyzny, ale najlepszy mężczyzna niewart jest kobiety dobrej.” Prawda to?? Czy fałsz?? Odpowiedz Link
natla Re: Ech kobitki!! 13.10.05, 22:32 Humorku, podpisuje sie pod tym wszystkimi czterema kończynami....nawet pod tym , że Wam nie wystarcza jedna kobitka i jesteście w niebo wzięci, gdy ich jest dużo.....więc pław sie w dobrobycie ) Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Ech kobitki!! 13.10.05, 22:56 Do życia jest mi niezbędna tylko jedna! W życiu potrzebne jestescie wszystkie!! Dlatego jest mi również tu tak dobrze. Mając (od 23 lat) tę jedną jedyną, czuję się świetnie wśród Was wszystkich. ))) Odpowiedz Link
natla Re: Ech kobitki!! 13.10.05, 22:58 I tak trzymaj....a ona o tym WIE? .....bo to chyba dla nas najważniejsze Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Ech kobitki!! 14.10.05, 07:07 PWEWNIE ŻE WIE!! Mówiłem jej to już przed ślubem!! Chyba pamięta nie??!! No przecież musi pamiętać, skoro pamięta, że 1984 na wakacjach w Łebie podobała mi się ta mała Ewka spod Krakowa!! Zresztą zapytam, czy pamięta. Przed "srebrnymi godami". Nie byłbym "Czarnym Humorem", gdybym nie zapytał!! )) Odpowiedz Link
goskaa.l Re: Ech kobitki!! 14.10.05, 07:21 A czy powtarzasz jej to regularnie? Kobiety mają taką konstrukcję, ze bardzo lubią takie słowa... Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Ech kobitki!! 14.10.05, 07:42 Baaardzo regularnie. Co 25 lat. Hi, hi, hi. Spoko, spoko!! To tylko próbka mojego dowcipu w kolorze wnętrza zamkniętej trumny!! Tak naprawdę, to nie wiem co w tym śmiesznego. Ale trudno - JEJ się podoba, więc muszę. Odpowiedz Link
goskaa.l Re: Ech kobitki!! 14.10.05, 07:44 Zwieksz częstotliwość, zwiększ częstotliwość, zwiększ częstotliwość... Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Ech kobitki!! 14.10.05, 08:04 Dobra. Hurrra!! Własnie jej to powiedziałem!! I jeszcze trzy razy powtórzyłem, że ją kocham. Ciekawa reakcja??! Spojrzała na mnie przenikliwie, postukała się w czoło i spytała, czy zająłem juz sobie kolejkę do lekarza. Potem zaśmiała się niepewnie, myśląc, że to jeden z moich głupich żartów, ale jak powtórzyłem po raz czwarty KOCHAM CIĘ, to zamilkła całkiem zdezorientowana. Teraz patrzy na mnie z lekkim niepokojem i spod oka. Nawet do łazienki puściła mnie pierwszego!!!? Fajnie!! Zaraz znowu jej to powiem. I jeszcze, że jest mądra, wspaniała, jedyna i najlepsza. Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Ech kobitki!! 14.10.05, 08:16 O qrczę!! Chyba trochę przesadziłem?!! Wcisnęła mi termometr pod pachę i kazała spokojnie leżeć. A JAK JA MAM SPOKOJNIE LEŻEĆ, SKORO IM DŁUŻEJ JĄ TERAZ OBSERWUJĘ, TO CORAZ BARDZIEJ MI SIĘ PODOBA??!!! Odpowiedz Link
goskaa.l Re: Ech kobitki!! 14.10.05, 09:25 Nie mozna po 24 latach wprowadzać nowej tradycji, trzeba było to robić nieprzerwanie... A skoro Ci się coraz bardziej podoba, a łóżeczko jest na miejscu, skorzystaj!!! Odpowiedz Link
tofika Re: Ech kobitki!! 14.10.05, 15:25 na nic nie jest zapozno... i cisza z humorkiem nastala , wiec z rad Gosienki skorzystal , lub nieprzerwanie korzysta, iiiiiiiiii bbbb dobrze)) wie nie polegl na polu chwaly Odpowiedz Link
tofika Re: Ech kobitki!! 21.10.05, 22:06 Gosienko,poprostu ,masz taka intuicje..... ile juz czasu... lepiej ,zeby byl tego nie mowil)) Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Ech kobitki!! 04.11.05, 15:22 Ja nie mogę. Wy, to tylko o seksie myślicie!! Zupełnie tak jak ja!! )) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Ach te kobiety :))))) 04.11.05, 08:27 Kobiety przekluwaja sobie uszy, nosy, pepki, brodawki, rodza dzieci, maja cesarke, wstrzykuja silikon w rózne czesci ciala, depiluja goracym woskiem wlosy na nogach, pod nosem, na wzgórkach lonowych, robia sobie lifting, tatuaze, odsysaja sobie tluszcz, zmniejszaja posladki, usuwaja zebra, operuja biusty, usuwaja skórki na palcach ! - a nie mozna ich "dotknac" - bo je od razu glowa boli... Odpowiedz Link
malwina52 Re: geniusz zycia..... 20.12.05, 22:22 www.marhan.pl/Aforyzm141.html takiego okreslenia jeszcze nie spotkalam Odpowiedz Link
natla Re: geniusz zycia..... 20.12.05, 22:28 I zaraz ktoś podsumuje.....przecież to pisała kobieta ))) ....ale ile w tym prawdy.......choć różnie bywa )))))))))))nie ma nic o przewrotnosci, która jest naszą kolejną zaletą ) Odpowiedz Link
tesunia Re: geniusz zycia..... 20.12.05, 22:38 www.marhan.pl/Kobieta02.html a mnie to ujelo Odpowiedz Link
malwina52 Dlaczego kobiety żyją dłużej ? 10.05.06, 07:52 Zaraz po blondynkach, policjantach i politykach, największą popularnością cieszą się w naszym kraju kawały o babie, co to przyszła do lekarza. W krzyżu ją łamie, głowa jej pęka. I tak można opowiadać bez końca. Tymczasem wszystko wskazuje na to, że to nie panie, ale panowie powinni stać się stałymi bywalcami poradni medycznych. Bo Polki, choć narzekają, żyją średnio o ponad osiem lat dłużej od Polaków. – Dlaczego? warto przeczytac )))) www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=2815 Odpowiedz Link