Dodaj do ulubionych

Galeria - dziergadełka

• axsa Galeria - dziergadełka 13.06.05, 11:52
      Tutaj wklejajmy linki pokazujące nasze wytwory, chwalmy sie swoimi robótkowymi
      osiagnięciami, wymieniajmy informacje i rady.
      Przenoszę tu linki pokazujace wydziergane sweterki i serwetki.
      • axsa Swetrek wykonany przez Danusię. 13.06.05, 11:53
        Maladanka
        img289.echo.cx/img289/2791/czerwonafantazja2vg.jpg
    • axsa Robótki Wiktorii 13.06.05, 11:55
      img90.echo.cx/my.php?image=bezrkaw2cf.jpg
      img138.echo.cx/my.php?image=mjbezrk0zv.jpg
      • wiktoria53 Re: Robótki Wiktorii 13.06.05, 12:09
        img138.echo.cx/my.php?image=mjczerwsweter1ma.jpg
        img138.echo.cx/my.php?image=mjsweter3hy.jpg
    • axsa Sweterki mojej produkcji 13.06.05, 12:25
      img211.echo.cx/my.php?image=16gl.jpg
      img211.echo.cx/my.php?image=pulowerf6ia.jpg
      img88.echo.cx/my.php?image=3a1jh.jpg
      img174.echo.cx/my.php?image=golf0st.jpg
      img174.echo.cx/my.php?image=zielony12vn.jpg
      img174.echo.cx/my.php?image=mjzakard15io.jpg
      img174.echo.cx/my.php?image=mjakard1a3bf.jpg
      img174.echo.cx/my.php?image=zakarda1pa.jpg
      img245.echo.cx/my.php?image=ty5pp.jpg
      • axsa Szydełkiem też potrafię. 13.06.05, 12:27

img64.echo.cx/my.php?image=serwetka1a9nz.jpg
        img64.echo.cx/my.php?image=serwetka2a9hb.jpg
        img258.echo.cx/my.php?image=serwetka3a7vg.jpg
        img258.echo.cx/my.php?image=serwetka47bm.png
        • wiktoria53 Skarpetki 13.06.05, 21:05
          Z resztek włóczki zrobiłam minionej zimy skarpetki. Nic szczególnego, ale
          wykorzystuję w ten sposob zapasy, resztki....W tych żółtych aktualnie
          chodzę.Lubię chodzić w samych skarpetach.

img277.echo.cx/my.php?image=skarpetki7ei.jpg
          • axsa Re: Skarpetki 13.06.05, 21:40
            A wiesz,że ja tez zrobiłam zimą skarpetki.
            Pierwszy raz w życiu.
            Na takie niespełna dwuletnie stopki.
            Też z paseczkowym ściągaczem i pieta tym samym sposobem.
            smile))
          • maladanka Re: Skarpetki 13.06.05, 23:15
            Wiktorio - rozczuliły mnie skarpetki! Moja Mamusia tak właśnie wykorzystywała
            najmniejszy skrawek włóczki.Skarpetki były fantazyjne i ciepłe.A czasami
            podszywała też skarpety takie grubsze, resztkami np.wykładziny lub skórką z
            niepotrzebnej torebki i były takie kapcio-skarpetki .
            • wiktoria53 Maladanko. 14.06.05, 07:30
              Maladanko, wiem, u nas też tak niektórzy robią.Ale ja nie podszyłam, bo choć
              przeważnie chodzę bez laczków to jednak czasem je zakładam i wtedy wygodniej
              mi, a po drugie lepiej do prania ( tak mi się wydaje).
              Dobrze, że o pomyśle Twojej Mamusi wspomniałaś, może ktoś go wykorzysta.A może
              i ja niektóre zdecyduję się podszyć wink))
              • axsa Re: Maladanko. 14.06.05, 07:39
                Można kupić skarpetki / oczywiscie nie wełniane/ i małe i duże z takim
                podgumowanym spodem, ale to bardziej antypoślizgowa powierzchnia niż
                spełniajaca taka rolę jak skórka. Cenę mają , że.... - za takie "dwuletnie" 18
                zł.
                Więc podszyłamkawałkami wycietymi z rękawic ochronnych /za 1zł 99 gr/, takich
                z gumowymi "kropkami".
                smile))
                • axsa Takie "niesamotne" serwetki 14.06.05, 21:38
                  img84.echo.cx/my.php?image=serwetki1a5lt.jpg
                  • wiktoria53 Re: Takie "niesamotne" serwetki 14.06.05, 22:31
                    Axso.Takie delikatne, drobno dziergane te Twoje serweteczki.
                    • axsa Re: Takie "niesamotne" serwetki 14.06.05, 22:34
                      m bardziej skomplikowane, tym ciekawiej.
                      • axsa Takie "niesamotne" serwetki 20.06.05, 00:56
                        img84.echo.cx/my.php?image=serwetki2a2rk.jpg
                        • axsa Takie "niesamotne" serwetki 20.06.05, 00:56
                          img84.echo.cx/my.php?image=serwetki3a0km.jpg
                          • axsa Takie "niesamotne" serwetki 20.06.05, 00:58
                            img84.echo.cx/my.php?image=serwetki4aa5in.jpg
                            img84.echo.cx/img84/9994/serwetki4aaa3ej.jpg
                            • wiktoria53 Re: Takie "niesamotne" serwetki 20.06.05, 08:05
                              Axso. piekne, a ile cierpliwości Cię kosztowały, ale efekt widoczny.
                              • axsa Re: Takie "niesamotne" serwetki 20.06.05, 08:27
                            • krista57 Re: Takie "niesamotne" serwetki 20.06.05, 08:35
                              Z takich kwadracików robionych z kolorowej włóczki....potem zszywanych moja Mama
                              zrobiła "kapę " ,która dumnie przykrywa moję łoże.
                              • maladanka Re: Takie "niesamotne" serwetki 20.06.05, 12:14
                                Axo? jest coś czego nie umiesz?
                                Podziwiam Cię za wszystko! A co do robótek - mnie wyciszają,gimnstykują
                                przeguby.Miałam jednak okres 2-3 lat,kiedy zupełnie je zarzuciłam.
                                • axsa Re: Takie "niesamotne" serwetki 20.06.05, 13:20
                                  Oczywiście, że są różnerzeczy, których nie umiem zrobić.
                                  Nie umiem normalnie, bez duszy na ramieniu, jeździć samochodem, nie umiem...
                                  ale... nie będę wymieniać.
                                  Niech trwa wrażenie, że mam zdolności prawie do wszystkiego.
                                  • regine Re: Takie "niesamotne" serwetki 29.07.05, 14:20
                                    Dziś późnym wieczorkiem lub jutro rano....Będę się chwaliła swoimi robótkami.
                                    Nie są sfotografowane wszystkie,bo reszta jest w Izraelu i u drugiej córki, a
                                    reszta jeszcze u mojej mamy.Ale część pierwsza będziesmile))
                                    Zdjęcia już zrobione...Więc dam znać, czy dziś czy jutro...
                                    • natla Re: Takie "niesamotne" serwetki 29.07.05, 15:06
                                      Czy Ty naprawdę dziś w dzień tropikalnych upałów musisz pokazywać
                                      sweterki???? wink))))
                                      • regine Re: Haft krzyżykowy i płaski,szydełko..... 29.07.05, 22:43
                                        Ja nie robię sweterków ,tylko wyszywam.
                                        Haft krzyżykowy ,płaski i szydełkuję,do drutów już dawno straciłam zapał,
                                        Córki przejęły pałeczkę,same sobie i innym(wnuczce)robią.smile)
                                        Odpadłam...Masją swoje pomysły, lepsze oczy .Ja swoje już "wydrutowałam".
                                        A haftowanie bardzo mnie uspokaja i wycisza...Druty denerwują...smile))
    • axsa dziergadełka 20.06.05, 08:33
      Wiesz, że to nie tak z tą cierpliwością?
      Kiedyś, całą "filozofię" dziergania umieściłam w tym zdaniu, zmieniając jeden
      wyraz -
      ...bo na nerwy lekarstwo, to najlepsze - dziewiarstwo...
      Mnie uspokaja i przenosi w inny świat.
      Teraz niewiele robię, ale jeszcze pokażę duże rzeczy, samodzielnie zrobione.
    • axsa Natla 30.07.05, 08:27
      Sweterki Cię "zmroziły", więc daję Ci bardziej przewiewne dziergadełka.

img125.imageshack.us/my.php?image=ois4ramienne26ct.jpg

img241.imageshack.us/my.php?image=ois4ramienne14gz.jpg

img241.imageshack.us/my.php?image=ois4ramienne32ca.jpg

• axsa Galeria - dziergadełka 30.07.05, 08:28
      Jeszcze jeden komplecik.

img149.imageshack.us/my.php?image=oispajczki21gv.jpg

img23.imageshack.us/my.php?image=oispajczki70qa.jpg

img23.imageshack.us/my.php?image=oispajczki36xj.jpg

• zlapalamoddech Re: Galeria - dziergadełka 30.07.05, 08:51
        Oglądnęłam wszystko. Dziewczyny jeszcze raz powtarzam: JESTEŚCIE WIELKIE !!!!!
        • natla Re: Galeria - dziergadełka 30.07.05, 09:20
          Śliczne.......moze kiedyś powyciągam moje, robione przez babcie i mamę,
          poprasuje i pofotografuje......też są śliczne.....ale skad Wy macie tyle
          anielskiej cierpliwości????
          • axsa Re: Galeria - dziergadełka 30.07.05, 09:48
            Do tego to akurat odwrotnie - potrzebna jest diabelska niecierpliwość.

wink))
          • axsa Re: Galeria - dziergadełka 30.07.05, 09:51
            Robione przez Mamę???
            Nie ma tak dobrze!!!
            Przeczytaj na początku wątku - to mją byc własnoręczne wytwory !!

smile))
            • wiktoria53 Re: Galeria - dziergadełka -Axso 31.07.05, 11:41
              Axso,Ty jesteś niesamowita.Poetka, pisarka, informatyczka,
              dziewiarka, "pożeraczka" książek, i co jeszcze potrafisz? Pochwal się od razu :-
              )
              • maladanka Re: Galeria - dziergadełka -Axso 01.08.05, 09:37
                Wiktorio - zapytaj co NIE potrafi!
                • axsa Wiktorio 01.08.05, 11:48
                  "Zasunęłaś" takimi nazwami pod moim adresem, że mozna się spodziewać omnibusa,
                  a nie zwyczajnej kobiety. Ja jestem zwyczajna, naprawdę.

smile))

Żyję już parę latek na tym świecie, a że lubię umieć zrobić różne
                  rzecz /wyniosłam to z domu, bo moja mama bardzo wiele potrafi, a babcia to
                  była artystka/, to od czasu do czasu się czegos nauczyłam no i...umiem.
                  Jest jeszcze coś co może być jakąś przyczyną niektórych umiejętności - w
                  czasach liceum byłam biedna, a w czasie studiów podobnie, więc jak chciałam
                  mieć nowy ciuch, to musiałam go sobie zrobić, uszyć albo zarobić pieniądze
                  wykonując cos dla koleżanek.
                  Pisanie tak jakoś się we mnie "urodziło" i też procentowało w trudnych
                  finansowo chwilach, a teraz też tej umiejętności nie marnuję... i nie mam na
                  myśli forum, bo jak czytam, po fakcie, niektóre swoje wypowiedzi, to mam
                  wrażenie, że jakiś "analfabetyzm" mnie dotknął.

Teraz proszę, zróbcie sobie listę tego co potraficie i każda z Was przekona
                  się, jestem pewna, że ta lista wcale nie jest krótka /przecież nie wszystko
                  można sfotografować, albo inaczej pokazać na forum/, a ja przy bardzo wielu
                  Waszych umiejętnościach będę mogła jedynie postawić minusy dla siebie.

W tym wątku jest taka moja wypowiedź:

•Re: Takie "niesamotne" serwetki
                  axsa 20.06.2005 13:20 + odpowiedz

Oczywiście, że są różne rzeczy, których nie umiem zrobić.
                  Nie umiem normalnie, bez duszy na ramieniu, jeździć samochodem, nie umiem...
                  ale... nie będę wymieniać.
                  Niech trwa wrażenie, że mam zdolności prawie do wszystkiego.
                  • regine Moje dziergadełka 01.08.05, 16:29
                    To są moje hafty, prawie wszystkie dla wnuczki (oprawione, wisza na ścianie).
                    Do pomorańczowych serwetek jest jeszcze owalny bieznik. A poducha w trakcie
                    wyszywania wink)

img50.imageshack.us/img50/2606/haftimg5ea.jpg
                    img336.imageshack.us/img336/8962/kotyimg2se.jpg
                    img232.imageshack.us/img232/2850/krlikipisankiimg4ir.jpg
                    img139.imageshack.us/img139/1194/krliki1img9av.jpg
                    img288.imageshack.us/my.php?image=krliki2img3cq.jpg
                    img275.imageshack.us/img275/63/serwetyimg3cv.jpg
                    img297.imageshack.us/img297/6489/poduszkaimg2uq.jpg
                    • axsa Re: Moje dziergadełka 01.08.05, 19:51
                      Kupujesz gotowe wzory na kanwie, czy "szyjesz" z wzorów na papierze?
                      Jeśli chcesz, moge Ci podrzucić program /link /, który przetwarza normalne
                      obrazki na wzory krzyżykowe. Można obejrzeć imitację haftu krzyżykowego i
                      wydrukować w wersji krzyżykowej i w postaci kolorowych kratek. Można temu
                      programowi "zadać ilość kolorów, wielkość krzyżyków i ilość krzyżyków na
                      długość i szerokość. Kiedyś w oparciu o niego zrobiłam wzory do serii hafcików
                      pt: motyle.
                      Czasem korzystam też z niego do tworzenia żakardowych wzorów na sweterki.
                      • regine Re:Axso !!! 01.08.05, 22:32
                        Nigdy do haftu krzyżykowego nie korzystam wzorów gotowych na kanwie.
                        Kupuję różną kanwę(inna do obrazków w ramki, inna do poduszek czy serwet), a
                        wzory "rozpracowuję"z różnych czasopism.Nie lubię takiej "łatwizny"...
                        Sama sobie rozliczam, haftuję prawie wyłącznie muliną.Kiedyś wyszywałam różnego
                        typu włóczkami,ale podczas prania niektóre kolory farbowały inne.
                        To jest tylko cząstka z tego co jest w tej chwili w domu.Część różności jest u
                        córek,reszta spakowana w paczkach, do większego mieszkania.Dużo rzeczy
                        wyszywałam na prezenty.
                        Bardzo bym prosiła o ten link, córki mi tu rozpracują.Maladanka przysłała mi
                        linki z rosyjskich stron.Ale tego nigdy za dużosmile)
                        To co wysłałam to rzeczy z pokoiku wnusi, wisi na ścianach,część jeszcze
                        nieoprawiona...Ot takie tam dłubanie, które bardzo lubię.Mniej teraz wszywam na
                        płótnie, bo oczy wysiadły i muszę używać mocnych szkieł.Ale zimą siedzę i
                        dziergam,tym bardziej,że mam ciszę i spokój przez pół roku.
                        Bardzo dziękuję za obejrzenie i proszę o ten linksmile)
                        • maladanka Re:Renia- brawo! 02.08.05, 10:47
                          Bardzo lubiłam wyszywać szczególnie krzyzykami- robiłam takie komplety np.pasek
                          do sukienki i torebeczka, albo pasek i wstawka z przodu.Niestety wszystko
                          pooooszło do ludzi, a torebka najładniejsza na wieczne nieoddanie /dobry
                          zwyczaj ..itp./
                          Wyszywałabym chętnie ale nie mam co z tym zrobić. W mieszkaniu nie mam gdzie
                          umieszczac - duzo obrazów, mało wolnej przestrzeni,nie mam komu dawać,a na
                          zarobek nigdy nie robiłam bo to przestawała być przyjemność.Ciągle jednak
                          oglądam wzory. Pozostało mi szydełko i druty ale też nie za wiele - jakoś czas
                          sie skurczył,czy co?
                          Pokazuj Reginko jeszcze,bardzo proszę.
                          • dankarol przepiękne rzeczy robicie! 09.08.05, 00:41
                            Jesteście bardzo zdolne. Sama też różne rzeczy robiłam i zawsze lubię oglądać
                            prace innych. Zrobiłam w swoim życiu kilka swetrów,ale do kolorowych wzorów
                            nigdy nie miałam cierpliwości, wolałam robić różne wzory (im więcej
                            przekładanych oczek tym lepiej). Wyhaftowałam kilkanaście obrusów i serwetek i
                            prawie wszystko porozdawałam. Ostatnią pasją były obrazy haftem krzyżykowym (ja
                            też nie lubię kanwy z nadrukiem) część porozdawałam, a reszta zapełniła ściany
                            i jak mówi moja koleżanka nie mam problemu z malowaniem. Jeśli ktoś ze
                            znajomych pożyczy mi ludzki aparat,to też będę robić za artystkę.
                            • yoanna Re: przepiękne rzeczy robicie! 09.08.05, 00:56
                              Ależ ładne rzeczy robiciesmile
                              Brak cierpliwości do robótek...skreśla mnie z listy wystawiających w tej galerii
                              ale z przyjemnościa oglądam Wasze prace wink))
                            • maladanka Re: przepiękne rzeczy robicie!-do Dankarol 09.08.05, 08:14
                              w sprawie aparatu - aparaty bardzo tanieją, są tez tak zwany "raty bez straty" -
                              czyli raty niemal groszowe. A uciechy z aparatu jest mnóstwo.Czekamy na fotki!
    • tofika Re: Galeria - dziergadełka 01.08.05, 19:52
      Reginko...pracowitko,pieknie...jest co poogladac ..no.no...
      zbieram od lat wzory ,wciaz niewielkie efekty ..ale przyjdzie i na to czas,
    • axsa Reniu 09.08.05, 08:47
      Przepraszam, że nie odpowiedziałam od razu.

Strona, z której brałam program zniknęła.
      Znalazłam jednak inne miejsce, gdzie on jest.

dominiq.blox.pl/html

Na tej stronie jest dużo różnych linków.
      Trzeba znaleźć grupę OPROGRAMOWANIE.
      Tam na drugim miejscu jest program HAFT KRZYŻYKOWY 3.0.
      Ten trzeba zapisać i zainstalować w komputerze.
      Po otwarciu folderu z programem widać różne pliki. Należy wybrać „obrazek” w
      ramce.
      Kliknąć plik /mimo że wyglada jakby był nieaktywny/, zaimportować swój obrazek
      czy zdjęcie pozaglądać pod zakładki obok pliku , pobawić się trochę
      możliwościami i na pewno uda się coś przetworzyć.
      W razie problemów – pomogę w konkretnych kłopotach.
      smile))
      • axsa Reniu 09.08.05, 09:01
        Tu jest generator napisów.

www.celticxstitch.ie/cgi-bin/stitches.cgi
        Tekst /imię/ wpisujesz w Enter your...
        i klikasz Create...

Na wzorze klikasz prawą myszką, wybierasz - zapisz obraz jako, zapisujesz sobie
        w wybranym miejscu i potem mozesz wydrukować.
        Drukowanie bezpośrednio z programu jakoś mi nie wychodzi.
        • wiktoria53 Axso, 09.08.05, 13:09
          Axsuniu, chyba ja też skorzystam z tych programów jeśli mi się uda.
          • axsa Wiktorio 09.08.05, 13:20
            Przepraszam, ze "zaadresowałam" swój liścik tak jednoosobowo.
            Oczywiście, programy są dla wszystkich chetnych. Oferta pomocy tez dotyczy
            wszystkich.

smile))
            • regine Re:Axso :))) 09.08.05, 19:14
              Dziękuję za link ,też dziś tu dopiero zajrzałam.Nic mi nie idzie teraz leżę i
              czekam aż mi przejdzie.
              Nie będzie chyba problemu ,jest córka ,wróci od koleżanki w piątek, to troszkę
              pomoże. Jeśli będzie jakiś problem zgłoszę sięsmile)
              Bardzo dziękujęsmile)
              • maladanka Re:i co nowego w galerii? 12.09.05, 15:45
                Podbijam - mamy nowe forumki - moze macie wlasne osiagniecia i chcecie pokazac?
                • wiktoria53 Żółty sweterek z truskawką. 14.09.05, 10:10
                  Właśnie wczoraj skonczyłam go, jeszcze tylko 2 żółte guziczki przyszyć i gotowe.

img382.imageshack.us/my.php?image=sweterekztruskawk4ke.jpg
                  • maladanka Re: Żółty sweterek z truskawką. 14.09.05, 10:12
                    ale radosny! a ja walcze ze swetrem dla meza,ciagle bylo goraco to nie chcialo
                    mi sie robic,ale juz czuje swedzenie palcow ...
    • malwina52 Re: moze otworzycie sklepik rekodzielniczy 14.09.05, 10:49
      jestem beztalencie, ogladam
      podziwiam,
      potrzebuje welniane skarpetki
      bo marzne w nozki rozmiar 38,
      moze ktos wystawi na polke
      albo zlicytuje smile)))))

w niektorych galeriach mozne
      przeciez cos kupic prawda???
      dlaczego macie byc gorszesmile))))
      • wiktoria53 Malwinko, 14.09.05, 18:15
        Oj Malwinko, ty zmarzluszku ! Chyba wyślę Ci te skarpetki pocztą w prezencie co?
        • malwina52 Re: :)))))) 14.09.05, 18:21
          masz dobre serduszko Wiktorio,
          ale wolalabym znac cene,
          lub sposob rewanzu,
          bez skarpetek nie usne,
          mam juz takie wymeczone kupilam
          od goralki z cieniutkiej welenki,
          grzeja a nie cisna,
          a moze jednak ten sklepik forumnowy
          sie przyjmie,
          kurcze ale zdolne z Was dziewczatka smile))))
          • wiktoria53 Re: :)))))) Malwinko, 14.09.05, 18:28
            Ty chcesz takie cieniutkie z wełny? Ja mogę zrobić z takiej wełny jak na
            sweterki.To nie jest taka cienka.Do spania mogą być w paseczki, a więc z
            resztek włóczki. Takie sobie zrobiłam i mojej mamie ale nie do spania tylko
            chodzę w nich w domu bez kapci.Przydałoby się podszyć jakiś skaj żeby się nie
            brudziły.Co Ty na takie skarpeyki powiesz?
            • malwina52 Re: :)))))) Malwinko, 14.09.05, 21:04
              ale bylabym szczesliwa i cichutka,
              nikt by nie slyszal mojego nocnego czlapania,
              usciski smile)))))
              a paseczki beda super
    • maladanka Re: Galeria - dziergadełka 20.10.05, 11:08
      a tak mi dzis fajnie internet chodzi / na razie/ to sie pochwalę
      img454.imageshack.us/my.php?image=2005czapbukszalik6uy.jpg
      sweterki dla córki
      img456.imageshack.us/my.php?image=2005kaszka3ko.jpg
      img458.imageshack.us/my.php?image=2005niebpodwnitkatiftik8nj.jpg
      a tu moje takie różne
      img453.imageshack.us/my.php?image=bluzkapomaraczowawog9xi.jpg
      img455.imageshack.us/my.php?image=fiolczarnyplecygadkieczarne6dy.jpg
      img457.imageshack.us/my.php?image=groszkowyplecyiprzdjednakowe8k.jpg
      img459.imageshack.us/my.php?image=warkoczewrabiane8qt.jpg
      img461.imageshack.us/my.php?image=wrzosowy2um.jpg
      • dankarol Re: Galeria - dziergadełka 20.10.05, 11:27
        Danusiu te sweterki są przepiękne, a ten ostatni to już dzieło sztuki, a
        szaliczek i czapeczka tak mi się podoba, że też sobie zrobię.
        • tesunia Re: Galeria - dziergadełka 20.10.05, 13:43
          no qurcze.....mlodadanusko....
          ale jestes dzielna....majsterszych po prostu.....
          wlasnie w sklepach szukam takich i niemoge znalesc,bo wzory sa sliczne
          ciekawe czy to sie szybko robi cos takiego??
          a robisz na zamowienie tez??
          • wiktoria53 Re: Galeria - dziergadełk-Dankarol 20.10.05, 19:17
            Wszystkie sweterki są bardzo śliczne.Dla corki ten pierwszy ma ciekawie
            zakonczone rękawki, natomiast niebieski ładny wzór i rękawy również ładnie
            wykonczone.Fioletowo-czarny z czarnym wzorkiem bardzo mi się podoba nie mówiąc
            o zielonym robionym chyba wzorem ryżowym pojedynczym, a poza tym ma ciekawy
            wzór takie jakby 2 drzewka.Wrzosowy posiada interesującą delikatną kompozycję
            kwiatową -śliczny.Podoba mi się wzór szalika te paski jasne-jak to robiłaś? -
            nie wiem.Jedno jeszcze mnie zaciekawiło mianowicie sposób wrabiania
            rękawa.Wszystkie Twoje dziergadełka są bardzo ładne, mają śliczne wzorki.
            podobają mi się.Kiedyś również dużo robiłam, szczególnie gdy dzieci były małe.
            • wiktoria53 Re: Galeria - dziergadełka-Maladanka :-) 20.10.05, 19:19
              Danuśka przepraszm to miała byc odpowiedź na Twoje sweterki , źle wpisałam.
              Miało być Maladanka -wybacz smile
            • maladanka Re: Galeria - dziergadełk-do Wiktorii 20.10.05, 22:14
              Mam własny patent na rękawy,który jakos mi sie sprawdził.Mam dość spory biust,
              a wąskie plecy i normalnie zawsze miałam za szerokie ramiona,rekawy opadały
              brzydko.Teraz robię tak,ze dośc duzo oczek zamykam naraz w jednej linii, dalej
              prosto.Potem po zszyciu ramion ,nabieram oczka i robie rekawy do dołu.To
              pozwala fantazjowac z zakończeniem,gdy np.widze,że za mało włoczki.Zawsze moge
              rękawy upruc, gdy sie naciągną.
              I dziekuję Wszystkim za miłe słowa - bardzo mnie dopingują!
          • maladanka Re: Galeria - dziergadełka do tesuni 20.10.05, 22:08
            Tesuniu - to taka moja zabawa, siadam i plącze = czasem tydzien czasem kilka
            miesięcy.Czasem mam jakis model w gazecie, a potem całkiem co innego wyjdzie.
            Na zamówienie 2x sie zdecydowałam i nic z tego nie wyszło - cała przyjemnośc
            platania nitek wtedy znika.Najbardziej lubię wyszukac w ciucholandzie jakies
            wielgachne swetrzysko za grosiki,spruć i robic na nowo - zwykle coś ciekawego
            wychodzi.
            • tofika Re: Galeria - dziergadełka do tesuni 20.10.05, 22:12
              Danusiu,czy organizujesz jakis kurs? ,
              czy to gdzies ,bylo ogloszone? smile))
              • tesunia Re: Galeria - dziergadełka do mlodej danuski 21.10.05, 20:26
                ale masz fajny patent na "pobieranie wloczki"
                nie wpadala bym na to.
                kiedys sobie zrobilam dwa swetry,i wlasnie zniechecilam sie rekawami,
                z jednym Mama mi pomogla,bo jeszcze w domciu mieszkalam,
                drugi robilam juz tu i sie nameczylam,ale jakos wyszlowink
                • krista57 Re: Galeria 21.10.05, 22:09
                  Maladanko sweterki są urocze i pracochlonne.
                  Moja Mama namiętnie "plątała" przez cale swoje życie...tak się napatrzyłam,ze
                  odeszła mi ochota na naukę.Nie zrobilam nawet szalika !
                  Nie odczuwam potrzeby ...żeby cokolwiek poplątać z włóczki.

Jestem jednak pełna podziwu dla pracujących i odczuwających w tym przyjemność.
    • axsa Danusiu 22.10.05, 08:24
      Jestem zachwycona Twoimi dziergadełkami.
      Ja dość długo niczego interesującego nie zrobiłam.
      Jakoś tak dużo szybciej mam efekty w wyniku szycia.
      Jednak to będzie Twoja "wina", że zmienię narzędzie pracy i dziergnę taki
      sweterek, który mi chodzi po głowie.

Mam taką piękną "jesienną" włóczkę, co kawałek inny kolor/jesienny/.
      Podejmowałam już kilka razy próbę zrobienia czegos z niej. Prawda jest jednak
      taka, że wygląda ona przepięknie w motku, a w robocie wychodzi taki nijaki
      melanż, bo te zmiany kolorów następują zbyt szybko.
      Teraz mam pomysł i ... mam nadzieję, że... niebawem go zrealizuję.

smile))
      • natla Re: Danusiu 22.10.05, 09:46
        Załamujecie moje 2 lewe ręcę crying(
        Danuśka, śliczne..dla mnie niepojete....wink
        • maladanka Re: szalik i chusta 09.11.05, 09:46
          Zamówiony przez córkę długachny szalik - zaraz bedzie zapakowany i wysłany,a
          chusta może być noszona także jako ponczo - wystarczy ją spiąć czymś
          ciekawym.To robótki szydełkowe.
          Powrót do dziergania nastapił w wyniku forum "robótki na drutach" - co tam
          dziewczyny i 1 mężczyzna wyrabiają to ludzkie pojęcie przechodzi.
          Umieszczają też mnóstwo linków do magazynów robótkowych itp..
          No i ma mnie oko nie boleć? Juz niedługo pochwale sie swetrem dla slubnego i w
          pogotowiu czeka prawie 1 kg włoczki uzyskanej za 5 zł ze sprutego ogromnego
          swetra z ciucholandu.
          img225.imageshack.us/my.php?image=szal1pd.jpg
          img494.imageshack.us/my.php?image=chusta0le.jpg
          • wiktoria53 Re: szalik i chusta 09.11.05, 10:19
            Maladanko, ładne i ciepłe te Twoje dziergadełka.Nawet misiowi do twarzy smile To
            córka się ucieszy. A sama pewnie nie robi jak to młodzi nie lubią ślęczeć nad
            taka mozolną robotą: prawe, lewe, narzut, oczko prawe, lewe...........itd wink
            • maladanka Re: szalik i chusta 09.11.05, 10:27
              Wiktorio - córka trochę umie, ale brak czasu ...a ten co ma przeznacza w
              wiekszości na naukę języków - zawzięła się od roku na arabski - mówi,że jej się
              mózg gotuje i czasem ma chęć to rzucić ,przypomina sobie rosyjski - jest na
              zachodzie bardzo poszukiwany szczególnie znajomość rosyjko-angielska w obie
              strony,włoski i hiszpański dla przyjemności - ma znajomych i sama sie poducza,a
              francuski - bo piękny...niemiecki konieczny w pracy, a angielski - bo mąż..
    • tofika Re: Galeria - dziergadełka 10.11.05, 17:09
      Danuska.. "jakos tak malo bywam"
      pracusiu niesamowity, jak masz klikac i jednoczesnie wyrabiac szaliki ,czapki,
      i jeszcze Misia dogrzewacsmile
      PODZIWIAMsmile
      a jeszcze z dawnychlat pamietniki czytac.. kto za Toba nadazy.. Danus...
    • waratu Re: Galeria - dziergadełka 17.11.05, 16:05
      Cudeńka. Powiedzcie proszę jak to się robi, że mozecie linkiem pokazać swoje
      robótki. Macie jakąś wspólna stronę czy jak?
      • natla Re: Galeria - dziergadełka 17.11.05, 16:11
        Waratu, najpierw fotografujesz aparetem cyfrowym swoją pracę, potem
        pomniejszasz w jakimkiolwiek programie do momniejszeń ( ja mam InfarnView).
        nasgepnie wchodzisz na ten link www.imageshack.us/ i tam na następnej
        stronie po stonie z "przegladaj" masz link swojego zdjęcia.
        Szczegóły podam, jak wyrazisz chęć.
        • waratu Re: Galeria - dziergadełka 17.11.05, 16:23
          Robię próbę na zwykłym obrazku

img401.imageshack.us/my.php?image=slajd23vn.jpg
          • waratu Re: Galeria - dziergadełka 17.11.05, 16:24
            Dlaczego nie jest czerwone?

Jeszcze raz

img401.imageshack.us/my.php?image=slajd23vn.jpg
            • waratu Re: Galeria - dziergadełka 17.11.05, 16:27
              Dzieki, już wiem jak. Troszkę znam angielski, więc zrozumiałam, ze z tych
              wszystkich linków mam wybrać ten.
              Dziękuję - czy to działa też w mailach ?
              Zaraz sprawdzę.
              • natla Re: Galeria - dziergadełka 17.11.05, 16:45
                Wararu, na górze naszej głównej strony jest link do "Kursu komputerowego".
                Tam odbywają sie dyskusje na tematy nam nieznane wink)), jest też to skarbnica
                wiedzy wink)
                • maladanka Re: Galeria - dziergadełka- odlot włóczkowy 23.11.05, 17:04
                  Tym razem nie robótki moje ale nie wytrzymam,zeby nie pokazac - pozyczyłam to z
                  forum "robótki na drutach"
                  Fantazja,humor, kicz, zabawa, pomysłowość - no po prostu "odlot na drutach"
                  Zdjęcia się powiększają
                  www.castoff.info/album/wedding/index.asp
                  www.castoff.info/album/wedding2/index.asp
                  Axo,Wiktorio i inne ciekawe dziwnych rzeczy dziewczyny - zajrzyjcie!
                  • natla Re: Galeria - dziergadełka- odlot włóczkowy 23.11.05, 17:53
                    Od;otowe i wesołe. To musiałby być ślub wink))
                    • maladanka Re: szaliczki i bluzeczka 12.12.05, 12:14
                      W ramach wykorzystania tego co tam się w koszyczku robótkowym pelętało i w
                      ramach wykorzystania czasu,gdy sie do forum nie mogłam dostać wykonałam co
                      niżej:
                      szalik szydelkowy tradycyjny
                      img489.imageshack.us/my.php?image=grudz2005011szal7zi.jpg
                      szaliczek typu zakręcony boa
                      img497.imageshack.us/my.php?image=grudz2005014szalboa8wn.jpg
                      oraz bluzeczkę pt.com ta umiała tom naplątałasmile
                      img365.imageshack.us/my.php?image=grudz2005025swetniebczarny2ic.jpg
                      • regine Re: szaliczki i bluzeczka 12.12.05, 12:33
                        Ładnie sobie "naplątałaś", brawo Danusiu i w tym żółtym też Ci ładniesmile))
                        Experesowo Ci to poszło, bo sporo tego...
                        • krista57 Re: szaliczki i bluzeczka 12.12.05, 14:06
                          Danusiu ! taki boa idelnie w tym kolorze przydałby mi się
                          do mojej kurteczki...
                          "machniom"?
                          • tesunia Re: szaliczki i bluzeczka 12.12.05, 19:34
                            oj,ladniunie to wszystko maladanuskosmile)
                            naprawde jestes dzielna,
                            ja sie wzielam za robienie poncza wzore...i go mecze,mam jeszcze 40cm zrobicwink)
                            moze wiosna bede gotowasmile
                            a ta bluzeczka co misio ubrane to z tych modnych modeli krotkich tak??
                            • dankarol Re: szaliczki i bluzeczka 12.12.05, 20:05
                              maładanuśko piękne to jest, nawet bardzo. Czy potrafisz mnie jakoś
                              zmobilizować, bo zrobiłam jeden sweter (zepsuty komp) i plecy do następnego i
                              na tym zakończyłam działalność. Przecież nie będę psuć komputera, aby skończyć.
                              • annal74 Re: szaliczki i bluzeczka 12.12.05, 21:27
                                Dziewczynki rączki posiadacie? Sądzę , że tak . Robótki nie są trudne ,
                                wystarczy trochę chęci i dobra książka instruktażowa , oczko prawe , oczko lewe
                                a umiecie już wszystko . To proste jak się chce.Potrzeba matką wynalazku , tak
                                było ze mną . Dzieci małe czapek w sklepie brak , włóczka w domu , druty oraz
                                książka dziergadełkowa też.Nauczyłam się jakoś a potem weszłam wyżej i idę
                                dalej , zostawiając po drodze sweterki , bluzeczki , rękawiczki , suknie
                                balowe , jedyna sztuka jakiej nie posiadłam to skarpety lecz się za nie muszę
                                zabrać .
                                • maladanka Re: szaliczki i bluzeczka 13.12.05, 05:11
                                  annal - to nie jest tak do konca,ze jak ksiązka i druty i włoczka to sie robi,
                                  to jeszcze to coś,że sie chce robic właśnie to...
                                  tesuniu - nie załapałam co z misiem - misio jest ubrany w szaliczek,a nie w
                                  bluzeczkę, a Krysi mówię z żalem,że szaliczek pooooszedł het pod choinkę,
                                  Dzięki za miłe słowa -
                                  • natla Re: szaliczki i bluzeczka 13.12.05, 10:23
                                    Maleństwo.....jesteś genialna. Ja zachorowałam na boa i choć szalików nie
                                    naszam smile, to dla takiego czarnego boa bym poświeciła. Tylko dzięki czemu on
                                    się skręca?
                                    • maladanka Re: szaliczki i bluzeczka 13.12.05, 15:19
                                      on się skręca,poniewaz z jednej strony się robi dużo,
                                      trzeba zrobic od razu łancuszek czyli baze takiej długości jak chcesz szaliczek
                                      i potem juz tylko sie tam i nazad i dołaczam fotkę ze szczegółem wzoru
                                      img518.imageshack.us/my.php?image=grudz2005016boaszczeg5jy.jpg
                                      • tesunia Re: szaliczki i bluzeczka 13.12.05, 16:00
                                        achaaaaaaaaaaaa...to proste,
                                        dzieki maladanusko za tips,moze moje sieostrzenice sobie uszydelkuja wink
                                        • axsa Re: szaliczki i bluzeczka 14.12.05, 13:42
                                          Gratuluję sukcesów wszystkim dziergaczkom.
                                          smile))
                                      • dankarol Re: nowy rok nowe wyzwania, 02.01.06, 12:15

• dankarol Re: nowy rok nowe wyzwania, 02.01.06, 12:17
                                          za szybko, Chciałam napisać, może ktoś od początku roku nabierze chęci do
                                          pracy, więc dobry wątek z pomysłami.
                                          Sama chyba poczekam jeszcze trochę z pracą, do końca roku bardzo daleko nie
                                          mogę się przemęczać.
                                          • regine Re: Będą i moje :)) 02.01.06, 12:25
                                            Będą i moje, tylko patrzeć, ale poleciały zdjęcia w aparacie do Kijowa.
                                            Córka jutro chyba prześle, nie chcę jej dziś już głowy zawracać, bo wczoraj w
                                            nocy "obcykała" mi moje robótki, nie miała już czasu na ściągnięcie na komputer.
                                            Maladanusiu, już pewnie doczekać się nie możesz smile)
                                            • axsa :))) 02.01.06, 21:33
                                              "Zagoniłyscie" mnie do myślenia o dzierganiu.
                                              Wyciągnęłam już nawet włóczkę, taką
                                              img273.imageshack.us/img273/3601/wczka005psd0xf.jpg
                                              Ma trochę bardziej jesienne kolory, ale nie mogę zrobić porzadnego zdjęcia.
                                              Idę więć zacząć robotę.
                                              • dankarol Re: :))) 02.01.06, 21:36
                                                wlóczka piękna. Teraz czekamy na efekt końcowy,
                                                • axsa Re: :))) 03.01.06, 08:13
                                                  Już wiem, że w robocie wychodzi tak sobie / na motku wygląda duzo ciekawiej/,
                                                  bo są zbyt krótkie "kawałki" danego koloru i robi sie taki tradycyjny "tweed".
                                                  Nie mają sensu zadne wzory, bo po prostu ich nie widać.
                                                  Zrobiłam próbki i...
                                                  pewnie szydełko, bo szybciej przybywa i nie wychodzi tak bardzo tweedowe.

Zaraz sie biorę do robienia konkretnego kawałka. U mnie to jest nietypowo -
                                                  najpierw rękawy, potem tył, a na końcu przód. Taki sposób "złapałam" w czasach,
                                                  gdy ciagle było za mało włóczki i nie było wiadomo czy wystarczy na całość.
                                                  Przód zawsze mozna było uzupełnić czyms innym.
                                                  smile
                                                  • dankarol Re: :))) 03.01.06, 10:44
                                                    o ja też zawsze ostatni robię przód, bo wtedy już wiem jak ten sweterek ma
                                                    wyglądać i nie zawsze jest to pierwotny projekt smile))
                                                  • maladanka Re: :))) 03.01.06, 13:29
                                                    a ja rekawki na końcu - ponieważ jesli nawet mi zupełnie zabraknie to może byc
                                                    bezrekawnik smile
                                                  • wiktoria53 Re: :))) 03.01.06, 14:54
                                                    Ja zawsze zaczynałam od tyłu, potem przód, a na końcu rękawki.
                                                  • regine Re: Troszkę bajek :))) I poduchy... 26.01.06, 11:01
                                                    Wszyscy znają "Czerwonego Kapturka"
                                                    img84.imageshack.us/img84/6625/czerwonykapturek7ap.jpg
                                                    "Jasia i Małgosię"
                                                    img84.imageshack.us/img84/9461/jasimalgosia0vv.jpg
                                                    "Kota w butach "
                                                    img84.imageshack.us/img84/9822/kotwbutach2lf.jpg
                                                    "Królewnę Śnieżkę"
                                                    img84.imageshack.us/img84/7296/krolewnasniezka13aw.jpg
                                                    img84.imageshack.us/img84/6830/krolewnasniezka28jj.jpg
                                                    Może drugie lepsze smile)
                                                    Urodzinowo dla Wnusi :
                                                    img84.imageshack.us/img84/9448/urodzinowe1ro.jpg
                                                    No i dwie poduchy, jedna będzie w kilku częściach, słabo wyszło tło, bo miałam
                                                    bardzo rzadką kanwę i cenką nić do zapełniania...
                                                    img84.imageshack.us/img84/860/poducha13bz.jpg
                                                    img84.imageshack.us/img84/2950/poducha23lg.jpg
                                                    img84.imageshack.us/img84/9012/poduszka45ye.jpg
                                                    img84.imageshack.us/img84/5803/poduszka31iz.jpg
                                                    img84.imageshack.us/img84/3092/poduszka26zy.jpg
                                                    Cała poducha:
                                                    img84.imageshack.us/img84/8594/poduszka11od.jpg
                                                    Przepraszam za jakość zdjęć, ale wnusia spała, a zdjęcia robione były przy
                                                    światłach choinkowych. Następna porcja robótek, jakościowo powinna być
                                                    lepsza smile)
                                                  • dankarol Re: Troszkę bajek :))) I poduchy... 30.01.06, 23:36
                                                    Reniu przepiękne te Twoje hafty. Bardzo lubię takie scenki rodzajowe. Kiedyś
                                                    zrobiłam serię z dziećmi, ale wszystkie rozdałam. Proszę zamieść jeszcze jakieś
                                                    zdjęcia.
                                                    www.wyslijto.pl/index.php?file_id=92911641956322992535
                                                  • natla Re: Troszkę bajek :))) I poduchy... 30.01.06, 23:48
                                                    Dankarolko! Toż to cuda....ale z Was zdolniachy....no i gratuluje
                                                    cierpliwosci.smile
                                                  • wiktoria53 Dankarol, podziwiam Twoje hafty :) 30.01.06, 23:53
                                                    Ile cierpliwości, spokoju trzeba, ale gdy widać taki efekt to chce sie wbijać
                                                    igiełkę, prawda?
                                                  • dankarol Re: Dankarol, podziwiam Twoje hafty :) 30.01.06, 23:56
                                                    Masz rację, jak się widzi efekt, to chce się robić, tylko, że mi już oczki
                                                    siadły i nie wiem czy jeszcze będę szyła. Dzięki
                                                  • regine Re: Dankarol :)) 31.01.06, 00:10
                                                    Zamieszczałam, gdzieś tam niżej w tym wątku są moje dziergadełka.
                                                    niestety nie mam aparatu do robienia zdjęć, a i po śmierci męża i przeprowadzce
                                                    wiele rzeczy oddałam róznym osobom, zostały tylko wzory do wyszywania.
                                                    Zależna jestem od córci, gdy przyjedzie, a ja sobie przypomnę "obcyka" moje
                                                    robótki.Niewiele mi zostało, część jest z dziećmi w pokoju wnusi, poproszę może
                                                    zrobi zdjęcie.
                                                    Ale twoje obrazy są cudowne...smile)
                                                    Faktycznie wszelkie robótki ręczne bardzo uspokajają no i wciągają strasznie,
                                                    człowiek staje się niewolnikiem igły, szydełka lub drutów.
                                                    Ale oczy nie te, szyja drętwa, palce też czasami...Ale dziergam, nie mam tylko
                                                    zacięcia do drutów, choć też robiłam kiedyś swetry, kamizelki, sukieneczki
                                                    dziewczynkom, zimowe czapy, o szalikach nie wspomnę.
                                                    Nawet na szydełku ubrałam męża i jego męską rodzinę, oj dawno to było, w takie
                                                    czapki z daszkiem, zamówień miałam bez liku potem.
                                                    Szybko szło, wieczór i sztuka była....smile)
                                                    Szydełko, kanwa niedrukowana i igła to moja pasja smile)
                                                  • dankarol Re: Reniu :)) 31.01.06, 00:24
                                                    Na szydełku to w szkole średniej podczas lekcji razem z koleżanką masowo
                                                    wyrabiałyśmy kapelusiki. Pół szkoły w tym chodziło. A jeśli chodzi o kanwę to
                                                    nie uznaję kanwy z nadrukiem, bo nie mogłabym zastosować własnej kolorystyki
    • wiktoria53 Re: Galeria - dziergadełka 26.01.06, 11:20
      Reginko, piękne te Twoje prace, a ile cierpliwości trzeba aby był taki efekt!
      Te obrazki jeszcze nie oprawione ? To na ścianie będą się prezentowały super !
      • regine Re: Galeria - dziergadełka 26.01.06, 11:39
        Troszkę mają inny kolor niż w rzeczywistości, taki żółtawy, ale w oryginale to
        kanwa jest biała,gobelinowa, taka sztywnawa, nie zapełniona. Obrazki zostaną
        oprawione już do docelowego pokoiku wnuczki, teraz czekają smile) Trochę praca
        syzyfowa, bo drobne to wszystko, teraz wyszywam serię bohaterów z "Kubusia
        Puchataka", mają być wszystkie zszyte i utworzą kolorową narzutę na łóżko
        Sylwii. Niestety dużo ich potrzeba, ale długie zimowe wieczory wypełniam
        dzierganiem. Mam nadzieję, że do przyszłej zimy skończę smile To jedyna praca,
        która mnie bardzo wycisza.
        Taka terapia smile)))
        • maladanka Re: Galeria - dziergadełka 26.01.06, 19:58
          Reginko - kurczę,bo i ja za haft się wezmę! Zostaja mi resztki włóczek!
          I komputer całkiem zaniedbam -
          Kiedyś weszłam na forum "haft krzyzykowy" i zwiałam bo niesamowite wzory i cuda
          tam sobie dziewczyny pokazują, bałam sie tam na stałe zostaćsmile A rzeczywiście
          robótki wyciszają i mozna muzyki jednoczesnie słuchać albo TV oglądać.
          W USA nie tylko panie ale i panowie spotykają się i rozmawiają robiąc na
          drutach - czyli cos w tym jest!
    • dankarol Re: Maładanko - zgodnie z życzeniem 08.02.06, 17:10
      www.wyslijto.pl/index.php?file_id=30599583161173913962
      część tego już znasz
    • maladanka Re: Galeria - dziergadełka 08.02.06, 17:27
      no i już mam w komputerku i sobie kontempluję! Dzięki!
      • krista57 Re: Galeria - dziergadełka 08.02.06, 17:37
        Dankorolko ! piękny pokaz z ptakami w tle.
        Chcialabym mieć najbardziej zamek i pejzaż z makami i damą z pararolką.
        • maladanka Re: kurteczkę mam! 11.04.06, 18:24
          Moge wiosnę witać - gdy czasem strona się za długo otwiera to ja przebieram
          drutamismile
          no i tak sobie zrobiłam kurteczko-sweterek z kapuza i kieszonkami.
          img142.imageshack.us/my.php?image=kurtkadan0ct.jpg
          nawet zapięcia musiałam sama kombinować bo nie było w sklepie tego co chciałam
          img230.imageshack.us/my.php?image=kurtkazap9vr.jpg
          pokazane są stadia wykonywania zapięcia
          • natla Re: kurteczkę mam! 11.04.06, 18:39
            Danka, Ty jesteś niesamowita. !!!! smile))
            • regine Re: kurteczkę mam! 11.04.06, 18:58
              Piękne Danusiu, cudo nie paluszki posiadasz...smile
              • dankarol Re: kurteczkę mam! 11.04.06, 19:26
                Danusiu kurteczka jest piękna, ale że będzie piękna to wiedziałam, bo ty jesteś
                druciany artysta smile). Może podrzucę Ci cały worek wełny, bo mi jakoś ostatnio
                drutowanie słabo idzie.
          • axsa Gratulacje :))) 12.04.06, 07:34
            Danusiu, sliczna kurtałka.
            Pomysłowe zapięcia. Też takie lub podobne robię.
            Czasem w miejsce tego "skobelka" wszywam jakieś gotowe interesujace guziki
            lub "kołki".
    • axsa Re: Galeria - dziergadełka 18.04.06, 11:22

To zrobiłam
      img217.imageshack.us/img217/4716/kwiecie20060678cn.jpg
      a to zaczęłam
      img217.imageshack.us/img217/8336/kwiecie20060631so.jpg
      • regine Re: Galeria - dziergadełka 18.04.06, 12:08
        Danusiu, ślicznie CCi w tej kurteczce z kapturkie, własnooręcznie
        wydzierganej smile)
        Aniu, przepiękne, zwłaszcza to szydełkowe cudo, serweta, czy bluzeczka...??
        Ładne, patrzyłam, a że nie jest to całością trudno odgadnąć, przepraszamsmile
        • axsa Re: Galeria - dziergadełka 18.04.06, 15:29
          To ażurowe to część przodu blużki, a może tylko pulowerowej kamizelki. Nie wiem
          na ile wystarczy mi zapału.
          • graga21 Re: Galeria - dziergadełka 18.04.06, 16:22
            Axsa, piekne jest to Twoje dziergadełko. Tak myślałam, że to przód bluzeczki.
            Śliczny.
            Od czasu do czasu mnie także coś nawiedza…
            img521.imageshack.us/img521/1517/sweterek1oq.jpg
            Można nosić na obu stronach.
            • axsa Re: Galeria - dziergadełka 18.04.06, 17:42
              Ejże, to całkiem szykowne nawiedzanie Cie zajmuje. Drutowe ażurki rzadko robię.
              smile))
              • dankarol Re: Galeria - dziergadełka 18.04.06, 19:38
                Axsa, Graga piękne te wasze dziergadełka, może też się za coś zabiorę, ale nie
                na pewno. Axso a to czerwone cudo to się na będzie nosić na gołka? smile
                • axsa Re: Galeria - dziergadełka 18.04.06, 21:03
                  A czy ja wiem co z tym ostatecznie zrobię.
                  smile))
            • kendo Re: Galeria - dziergadełka/graga 18.04.06, 20:30
              no przesliczne to zrobilas....
              masz wzor ??
              pytam bo zaczelam wlasnie tez podobnym wzorem ale na calosc sweterka/bluzeczki
              i mam juz problem bo zaduzo oczek i niewiem jak tu utrafic by pasowal pozniej
              wzor,mydslisz,ze moglabys mi pomoc??
              • tesunia Re: Galeria - dziergadełka/graga 18.04.06, 20:31
                tesunia napisała:

> no przesliczne to zrobilas....
                > masz wzor ??
                > pytam bo zaczelam wlasnie tez podobnym wzorem ale na calosc
                sweterka/bluzeczki
                >
                > i mam juz problem bo zaduzo oczek i niewiem jak tu utrafic by pasowal pozniej
                > wzor,mydslisz,ze moglabys mi pomoc??
                >

ach,rostrzepana jestem z logowaniemsmile)
                • tesunia Re: Galeria - dziergadełka 18.04.06, 20:33
                  axa,
                  no slicznie...ten blazer super na obecna pogode,
                  azurowo na lato na jakis top bedzie slicznie.
                  • maladanka Re: Galeria - dziergadełka 18.04.06, 21:00
                    Axo - powiem krótkosurprised!
                    Graga też mi zaimponowała,ze się w azurkach nie pogubiła!
                    A w ogóle to na forum robótki na drutach dziewczyny podrzucają takie linki,że
                    zawrót głowy
                    • tesunia Re: Galeria - dziergadełka 18.04.06, 21:40
                      masz racje maladanusko,
                      wlasnie wypatrzylam tam taki sweterek o az zachorowalam na niego,wzor juz na
                      swoje kody przetlumaczylam,ptobke zrobilam i moge zaczynac ale niewiem jak to
                      przy rekawach spuszczac oczka by nie pogubic sie we wzorze.
                      zobacz co przymierzam sobie zrobic.
                      robotkowalnia.blox.pl/html/1310721,1114114,169.html?3
                      tylko mam bialy moher zamiast niebieskiego.
                      • lili50 Re: Galeria - dziergadełka 19.04.06, 12:36
                        img161.imageshack.us/img161/2995/motyle2ob.jpg
                        • graga21 Re: Galeria - dziergadełka 19.04.06, 21:24
                          Lili, ściskam Ci dłoń, bo u mnie również te wszystkie sztrykowania, heklowania
                          i krzyżykowania są właściwie poza mną. Czasami tylko chwycę druty, żeby wyrobić
                          jakąś włóczkę, najczęściej pozyskaną z czegoś już wynoszonego.
                          Kiedyś jak Axsa czarowałam kreacje we własnym zakresie, by mieć to, na co nie
                          było mnie stać lub czego w ogóle nie było w sklepach, a z modą chciało się być
                          za pan brat. Szydełkiem robiłam ażurowe bluzki i kiecki, spódnicę solejkę, na
                          drutach mnóstwo swetrów i nawet suknię całą w warkocze zapinaną przodu, a także
                          ażurowe pończochy - kabaretki? burdelówki? Już nie pamiętam, jak się je wtedy
                          nazywało.
                          Na hafcie krzyżykowym oczy traciłam i jak Regine nigdy nie korzystałam z
                          gotowych wzorów ani kanw, bo gotowe nie dawało mi żadnej satysfakcji.
                          Rozpracowanie wzoru na krzyżyki, to było wyzwanie! A wszystko szło zaraz w
                          świat… Teraz, te moje robótki są bardzo mizerne i po najmniejszej linii oporu,
                          dziergane na jak najbardziej grubych drutach, by roboty przybywało nie w
                          oczach, lecz z sekundy na sekundę. Zresztą modne są wyroby luźno robione,
                          wyglądające jak mgiełka, w dotyku i w noszeniu milutkie, bo mięciutkie jak
                          puszek.
                          Ale się rozpisałam, wybaczcie! To kiedyś była moja działka i uprawiałam ją
                          samotnie. Nie było Internetu, nie znałam Was, a tylko nieliczne dziewczyny
                          spośród moich znajomych bawiły się w te klocki.
                          A więc pochwalę się jeszcze na koniec:
                          img362.imageshack.us/img362/3351/sweterek0221fw.jpg
                          img58.imageshack.us/img58/6369/sweterek0245dx.jpg
                          img362.imageshack.us/img362/9549/sweterek028k7pf.jpg
                          Zyczę sukcesów oraz pełnego zadowolenia ze swoich dzieł.
                          • maladanka Re: Galeria - dziergadełka 19.04.06, 22:18
                            fiu...fiu....jak powiedział Ćwirek!
                            ja juz myslałam,że w zyciu nie wezmę za druty lub szydełko,ale znalazłam forum
                            robótkowe, a tam tony linków, wymiana, i powoli znowu wracam do tego,nie
                            mówiąc,że powoli sie zanosi,że to będzie jeden ze sposobów na wypełnienie czasu
                            po górskich wędrówkach sad
                            • axsa Re: Galeria - dziergadełka 20.04.06, 07:23
                              Masz rację Danusiu.
                              Rzeczywiście te robótki Gragi zasługują na fiu fiu, a nawet na fiu, fiu, ćwir,
                              ćwir...
                              Solidna i precyzyjna robota.
                              smile))
                              • graga21 Serdeczne dzięki 20.04.06, 15:08
                                Miło mi, bardzo mi miło. Dziękuję!!!
                                • maladanka Re: znowu szaliczek boa 12.05.06, 22:27
                                  img329.imageshack.us/my.php?image=boar1ih.jpg
                                  na prezent imieninowy z czegos mięciutkiego jak nici jedwabne
                                  tylko trzeba uważać przy robieniu bo jak się nitka zaplącze to klops
                                  • regine Re: znowu szaliczek boa 12.05.06, 22:31
                                    Danuś, kiedy to cudeńko wydziergałaś? Na pikniku ze Słowakami smile))
                                    • wiktoria53 Re: znowu szaliczek boa 12.05.06, 22:44
                                      Danusia to pracowity robaczek. Na wszystko znajduje czas: i na Słowaków i
                                      turystyczne piosenki i szefuje klubowi czytelniczemu no i już sama nie wiem
                                      skad bierze tyle czasu, że na wszystko go starcza. A boa oczywiście piękne.
                                      • graga21 Re: znowu szaliczek boa 13.05.06, 08:52
                                        Dana, jesteś niesamowita! Kiedy znajdujesz czas na to wszystko???
                                  • krise1 Re: znowu szaliczek boa 13.05.06, 14:30
                                    Danusiu podziwiam Ciebie, códowna robótka. Ja niestety juz nic nie dam rady
                                    zrobić. Znalazłam jeszcze stare rękawiczki w kącie, zachowały się dlatego, że
                                    nie chodze w rękawiczkach, wieć wam postłam zdjęcie. więcej nic mi sie nie
                                    zachowalo z moich robótek, wszystko już dawno powyrzucane.
                                    img130.imageshack.us/img130/5474/obraz027a2yr.jpg
                                    • maladanka Re: znowu szaliczek boa- dzieki :) 13.05.06, 21:44
                                      Moje złote...ja jestem największy len na forum!Nie mam wnuków, nie mam
                                      działki,pieska nie musze wyprowadzać ,ślubnemu zupa porządnie słona wystarczy
                                      często,więc czasem cos wydziergam. - Ale się ciesze, jak sie przed Wami
                                      popuszę,a Wy mnie pochwalicie smile
                                      • wiktoria53 Danusiu, nie bądź taka skromna, wiemy, wiemy,że 13.05.06, 22:10
                                        jesteś bardzo pracowitą osóbką.
                                        • natla Re: Danusiu, nie bądź taka skromna, wiemy, wiemy, 13.05.06, 23:07
                                          Maleństwo, ale ho, ho wink)) Nabawię się przez Ciebie kompleksów.....sad
                                          • dankarol Re: Danusiu, nie bądź taka skromna, wiemy, wiemy, 14.05.06, 14:36
                                            Danusiu boa przepiękne !!! A ja odkryłam ty pewnie masz dłuższą dobę niż inni i
                                            dlatego starcza czasu na tyle rzeczy.
                                    • dankarol Re: rękawiczki 14.05.06, 14:38
                                      Krysiu piękne te rękawiczki. Kiedyś też chciałam zrobić rękawiczki, ale po
                                      kilku palcach chęci mi sie gdzieś zapodziały.
                                      • krista57 Re: robótki 14.05.06, 15:10
                                        Podziwiam pracowite kolezanki.
                                        Danusiu ja tez nie mam wnukow ani kota ale nie czuję potrzeby dziergania.
                                        Ciągle tylko marzę,ze wreszcie zacznę krzyżykowac.Brak dopingu czy co?
                                        Mija własnie 2 rok pobytu na emeryturze i wciąż nie mogę się nacieszyć wolnością
                                        i tym,ze nic muszę!
                                        Trochę sie martwię swoim totalnym rozleniwieniem.
                                        • maladanka Re: troszkę frywolnie... 12.06.06, 18:30
                                          koleżanki z "robótek" wypatrzyły na allegro
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15333&w=43384545
                                          już mam zamówienie na takowe ale jak brać miarę....hihihihi
                                          • del.wa.57 Re: troszkę frywolnie... 12.06.06, 20:18
                                            Danusiu,masz ''modela''w domu,potem tylko + - i do dzierganiasmile))))
                                            Rany,co to ludzie nie wymyślą,jak to się ''fachowo''nazywa,może ja mojemu
                                            zamówięsmile))))))))
                                            • maladanka Re: troszkę frywolnie... 12.06.06, 20:41
                                              smile)
                                              • wiktoria53 Męski ocieplacz-a gdzie instrukcja jak zakładać, 12.06.06, 21:47
                                                gdzie zawiązać?wink))))))))))))))
                                                • sagittarius954 Re: Męski ocieplacz-a gdzie instrukcja jak zakład 12.06.06, 21:49
                                                  Na plecach Wiktorio smile))))))))))
                                                  • maladanka Re: Wykonane w roku 2006 15.07.06, 10:17
                                                    Gy się nie mogę dopchac do forum albo gdy mnie tłucze albo chcę sobie muzyki
                                                    sluchać albo oglądam TV to wtedy szydełkuję lub robię na drutach
                                                    Sweterek z frędzlami
                                                    img97.imageshack.us/img97/148/swzfrdzlmb2.jpg
                                                    zostało trochę włóczki więc zrobiłam kubraczek dla Kubusia -synka przyjaciół
                                                    img214.imageshack.us/img214/8554/dlakubusiaprzdwo5.jpg
                                                    mój ulubiony na chłody
                                                    img93.imageshack.us/img93/9363/swrbyr6.jpg
                                                    i znowu trochę zostało to wyszedł taki golfik noszony zamiast szalika
                                                    img133.imageshack.us/img133/2989/golfikcs6.jpg
                                                    z kolei po zrobieniu kurtki melanzowej,która pokazywałam - zostało trochę
                                                    brazowego i wyszła bluzeczka
                                                    img92.imageshack.us/img92/7829/blbrzzr8.jpg
                                                    jako ozdoba kawiatki z resztek
                                                    img209.imageshack.us/img209/7434/blbrzkwif6.jpg
                                                    czasem coś ciemnego sie przydaje - podłozyłam białą koszulke pod spód dla
                                                    lepszego obejrzenia wzoru
                                                    img209.imageshack.us/img209/5292/czbluk5.jpg
                                                    w przypływie szaleństwa popełniłam cos w kolorze nagietka
                                                    czyli komplet wdzianko i bluzeczka
                                                    img93.imageshack.us/img93/6193/pomwdzuq0.jpg
                                                    img85.imageshack.us/img85/1772/pomblhf1.jpg
                                                    ten komplecik powstał przez przypadek - miałam trochę żółtego i zaczęłam robić
                                                    szaliczek i nagle w internecie natknęłam sie na bluzeczkę,która sprawiła,że z
                                                    mojego szaliczka zrobiła się bluzka i torebusia
                                                    img87.imageshack.us/img87/6844/kplbltorak1.jpg
                                                    Pozdrawiam siostry w robótkach smile
                                                  • del.wa.57 Re: Wykonane w roku 2006 15.07.06, 14:45
                                                    Ależ z Ciebie zdolniacha Malutka,wiesz ta bluzeczka brązowa nie była by taka
                                                    ładna,sama w sobie,ten kwiatek dodaje całego uroku a takie/golfiki/zamiast
                                                    szlika wprost uwielbiam wspaniałe na zimę.
                                                    Dzięki Mała i czekam na dalsze Twoje robutki zdolna dziewczynosmile)))
                                                  • wiktoria53 Męski ocieplacz-Sagi, dopiero teraz przeczytałam 15.07.06, 14:59
                                                    Nie wiedziałam, Sagi, że Ty taki męski ocieplacz założyłbyś (lub zakładasz wink
                                                    nic nie wiadomo!)na plecy!!smile))Hi hi hi hi. To jesteś okaz rzadko spotykany
                                                    mówiąc delikatnie.
                                                    Odpowiedź skierowałeś do mnie, ale zwróć uwagę, że ja nie pytałam gdzie
                                                    zakładać tylko pytałam gdzie jest instrukcja jak zakładać, gdzie zawiązać, a to
                                                    jest róznica. Ale przynajmniej teraz wiem gdzie taki ocieplacz zakłada
                                                    Sagi! smile)))))
                                                  • wiktoria53 Wykonane w roku 2006 - Maladanka 15.07.06, 15:01
                                                    Danusiu, robisz cudeńka i zadziwiasz mnie swoją organizacją czasu i
                                                    pracowitością ! Wszystkie dziergadełka są super!!! Śliczności !smile)))
                                                  • natla Re: Wykonane w roku 2006 - Maladanka 15.07.06, 16:38
                                                    Maleństwo, brak i słów, a "nagietek mnię rozbroił kolorystycznie. smile
                                                  • e-baba Re: Wykonane w roku 2006 - Maladanka 16.07.06, 20:03
                                                    Danusiu, słowa zachwytu pod Twoim adresem ode mnie plyną. Dla Twych talentów w
                                                    dzierganiu (fajne rzeczy robisz) i dla Ciebie samej - jak Ty znajdujesz czas i
                                                    siły na tak wielką aktywność? Koncerty, ksiązki i jeszcze robótki? Tylko Cię
                                                    podziwiać. I podziwiam.
                                                  • krise1 Re: Wykonane w roku 2006 - Maladanka 18.07.06, 18:17
                                                    Danusiu kiedy Ty masz czas wyrabiać takie cuda?
                                                  • maladanka Re: Dla Ani - wczoraj w czasie filmu machnęłam 26.07.06, 09:25
                                                    img233.imageshack.us/img233/6035/boadlaamw0.jpg
                                                    ciągle lata nie będzie przecież, a taki szaliczek może się przyda koleżance? Ma
                                                    kurtkę w kolorze beżowym -
                                                  • maladanka Re:Podchoinkowiec 19.11.06, 14:54
                                                    chyba się uzalezniłam od robienia szaliczków
                                                    ten pod choinkę dla pewnej Grażynki- ale ma daleko, więc juz jutro wyruszy w
                                                    drogę
                                                    img299.imageshack.us/img299/6419/obrazki027gx4.jpg
                                                    img218.imageshack.us/img218/8434/obrazki029iy3.jpg
                                                  • maladanka Re:szal dla "wiktorianskiej damy" 09.12.06, 14:48
                                                    Ponieważ moja aktywnośc na forum z powodów internetowych czasem słabnie więc
                                                    się uaktywniam w innej dziedzinie.
                                                    Oto szal z miekutkiej włoczki białej z ledwo widocznymi ciapnieciami rózowymi i
                                                    niebieskawymi.Szal ma 2 m długości,jest ciepły i mam nadzieję,że się spodoba
                                                    eleganckiej pani,dla której jest przeznaczony - juz jest w drodze do niej
                                                    img228.imageshack.us/img228/2497/obrazki1171ku2.jpg
                                                    img185.imageshack.us/img185/7645/obrazki1181qo6.jpg
                                                  • wiktoria53 Re:szal dla "wiktorianskiej damy" 09.12.06, 16:31
                                                    Danuś, śliczny ten szal, ma dość delikatny wzorek.
                                                  • maladanka Re:szal dla "wiktorianskiej damy" 11.12.06, 09:25
                                                    miło Wiktorio,że zauważyłaś smile
                                                  • maladanka Re:szal dla "wiktorianskiej damy" 14.01.07, 12:47
                                                    w nawiążaniu do szala to Wam powiem,że bardzo sie podobał nowej właścicielce, o
                                                    czym opisała w swoim blogu, a nawet sfotografowała, tylko,że....myśli,że to
                                                    serweta!
                                                  • mania1119 Re:szal dla "wiktorianskiej damy" 14.01.07, 21:28
                                                    I tak jest piekny-MY wiedzialybysmy!
                                                  • dankarol Re:szal dla "wiktorianskiej damy" 15.01.07, 21:30
                                                    Danusiu nie martw się, ja kupiłam kiedyś chustę i stwierdziłam, że będzie z niej
                                                    świetna serweta
                                                  • maladanka Re:polaroswetr - pękam z dumy! 16.01.07, 13:09
                                                    Moje córka wypatrzyła w sklepie bardzo drogie tzw.polaroswetry czyli swetr
                                                    podszyty polarem.Po obejrzeniu doszła do wniosku,ze jej zdolna mama czyli ja
                                                    zrobi to za niewielkie pieniążki.Trochę się wywijałam,ale w końcu przystąpiłam
                                                    do realizacji.
                                                    Początek wyglądał tak :
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/edc578a266eaf207.html
                                                    a efekt końcowy tak
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/cbe1f2b93f41eab5.html
                                                    no i zadowolona właścicielka tak
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3a5fe3b482f1f7bb.html
                                                    Koszt 42 zł, a w Zurichu 500 franków czyli ok.1250zł, Polka potrafi,hurra!!!
                                                  • dankarol Re:polaroswetr - pękam z dumy! 16.01.07, 13:35
                                                    Ależ jesteś zdolna Danusiu, przepieknie Ci to wyszło. Poprosze o instrukcje może
                                                    mi sie tez uda stworzyć coś w niewielkim stopniu przypominające to arcydzielo
                                                  • wiktoria53 Piękny sweterek na polarku 16.01.07, 20:06
                                                    Jesteś niesamowita, tak to ślicznie wykonałaś i kolorek spokojny i wzór taki
                                                    fajny rozciągliwy.Masz prawo być z siebie dumna.
                                                  • mania1119 Re: Piękny sweterek na polarku 16.01.07, 22:21
                                                    No,Danuśka,pieknie go zrobilas!
                                                  • takanietaka Danuska,to cudo 16.01.07, 23:02
                                                    no ,naprawde sliczne ,mnie to zadziwia ze trafiasz w wymiary.Ja umiem te
                                                    wszystkie prace ręczne robic i wszystko robiłam,ale zeby wymiar był taki co
                                                    trzeba to zawsze musiałam mierzyc i pruć ,i mierzyc i pruc,po 10 razy .Zaczęłam
                                                    sie dopiero wyżywac w kolorach i wzorach jak zaczęły byc swetry z tym prosto
                                                    wszytym rekawem.
                                                    * nigdy nic nie wiadomosmile **
                                                  • maladanka Re: Danuska,to cudo 18.01.07, 19:40
                                                    dziekuję za miłe słowa - to taka moja mała "tfurczość" bo zwykle naooglądam się
                                                    wzorów i modeli, a w końcu robię coś sama od siebie - to naprawdę relaksuje
                                                  • natla Re: Danuska,to cudo 19.01.07, 11:18
                                                    Ja zaniemówiłam.....wiesz, ze dla mnie to są rzeczy poza moimi mozliwościami
                                                    i ciągle szukam aureoli nad Twoją główką. Nie wspomnę już o zaoszczędzonych
                                                    pieniądzach.
                                                  • maladanka Re:He,he...filmik o mnie /prawie/ 23.01.07, 13:59
                                                    maxfun.pl/w/6144/the_last_knit
                                                    tylko chwilke trzeba na załadowanie poczekac
                                                  • natla Re:He,he...filmik o mnie /prawie/ 23.01.07, 17:35
                                                    Zwłaszcza to samozaparcie i tempo wink))
                                                    Tylko ona biedna nie wiedziała, że moze pójść w góry, na piwko, wystawę ......
                                                  • dankarol Re:He,he...filmik o mnie /prawie/ 23.01.07, 18:58
                                                    A ja uważam, że Danusia jest szybsza, niż ta z filmiku.
                                                  • maladanka Re ; sweterek z odzysku 26.01.07, 12:12
                                                    Kupiłam za 3.50zł w szmatlandzie bluzke z białej,mięciutkiej włóczki w takie
                                                    ciapy,sprułam, i zrobiłam nowy dla córki - za 5 zł dokupiłam bo mi
                                                    brakło,gałeczkę na golf i wykonczenie rękawów.
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/546dcae858f18ca5.html
                                                    A przy okazji wzywam siostry forumki w robótkach -oezwijcie się, pokażcie,co
                                                    robicie, bo mi głupio,ze ten wątek taki jednosobowy się zrobił smile
                                                  • natla Re: Re ; sweterek z odzysku 26.01.07, 12:34
                                                    Ty się nie dziw, że ten wątek jest jednoosobowy.....kto Cię jest w stanie
                                                    dogonić??????? Zupełnie jak na filmiku wink
                                                  • maladanka Re: Podziwiajcie Zdzichę! 26.01.07, 19:54
                                                    Na forum "robótki na drutach" naszą gwiazdą przewodnią i wzorem niedoścignionym
                                                    jest Zdzicha czyli inaczej Zdzid.
                                                    Oto jej strona - robi na drutach i szydełku w tempie szybkości światła smile
                                                    W dodatku chodzi po górach,robi dobre zdjęcia i umie zrobic stronę i zawsze ma
                                                    czas na pomoc innym forumkom robótkowym, a mieszka blisko Natli
                                                    Zresztą obejrzyjcie co Zdzid potrafi zrobić!
                                                    republika.pl/zdzid/
                                                    a tu jej blog robótkowy
                                                    tojazdzid.blog.onet.pl/
                                                  • natla Re: Podziwiajcie Zdzichę! 26.01.07, 20:07
                                                    no nie pojme!
                                                    Marze o takim golfoszaliku, ale jakos nigdzie trafić nie mogę.
                                                  • maladanka Re: Ciekawy plakat 02.02.07, 18:47
                                                    Otrzymałam zaproszenie na wernisaż - niestety nie mogę, ale chcę pokazac plakat
                                                    wystawy - wykorzystano tu motywy ściegów na drutach
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a89d3eb7ff33c949.html
                                                    A przy okazji polecam artystę - Piotr Barszczowski - kolor,wrażliwość,piekna
                                                    fotografia
                                                  • maladanka Re:czapeczkę popełniłam.. 06.02.07, 11:34
                                                    a i szaliczek do tego..
                                                    img223.imageshack.us/img223/561/kpl004hg9.jpg
                                                  • regine Re:czapeczkę popełniłam.. 08.02.07, 21:54
                                                    Danuśka, kiedy to to popełniasz ? Pełno Ciebie wszędzie i na stokach
                                                    narciarskich i fotografujesz, tworzysz piękne albumy ze swoich wojaży, bywasz
                                                    na forum, gotujesz, biegasz po wernisażach. Wszędzie jesteś. Chyba dzień masz
                                                    za krótki, bo tyle się wokół Ciebie dzieje. Jestem pełna podziwu, że nadążasz
                                                    za tym wszystkim. Dziękuję Danuś smile
                                                  • wiktoria53 Re:czapeczkę popełniłam.. 10.02.07, 00:06
                                                    Śliczna czapulka i szalik boa równiez. Aaaaa dzięki za wskazanie zdjeć na
                                                    fotosiku. Już obejrzałamsmile
                                                  • maladanka Re:i panowie też dziergają! 14.02.07, 13:28
                                                    img214.imageshack.us/img214/9695/a1e3c5938140eg0.jpg
                                                    dostałam e-mailem
                                                  • maladanka Re:nikt ze mną... 08.03.07, 11:05
                                                    nikt ze mną tu nie dzierga - takie towarzystwo mi zostało sad((
                                                    img218.imageshack.us/img218/3711/knittedmeetingvl6.jpg
                                                  • regine Re:nikt ze mną... 08.03.07, 13:31
                                                    Dziergamy Danuś, dziergamy, tylko pokazać nie mozemy. Brak aparatu sad
                                                    Zimą najwięcej dziergam. Ale wiosenna pogoda aż zaprasza do wyjścia z domu,
                                                    pozostają tyllko wieczory.
                                                  • maladanka Re:zaproszenie na wystawy 10.03.07, 13:37
                                                    dołaczam niżej link z "rozkładem jazdy" wystaw haftu krzyzykowego,prac
                                                    szydełkowych itp.Kiedyś e-baba była na takiej wystawie i ładnie o niej pisała.
                                                    Myslę,że i dla wnuczek może to być miła wyprawa
                                                    www.dmc-cw.com.pl/inspiracje3.php?rok=2007
                                                  • maladanka Re:jesienny sweterek 01.09.07, 14:39
                                                    Rety,wątek już był o krok od zakopania w archiwum!
                                                    Przygotowuję rodzinkę do jesieni - oto sweterek dla córki
                                                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,916,68365471.html
                                                    Tak chciałabym,żeby jeszcze ktoś wystawiał w tej galerii!
                                                  • wiktoria53 Re:jesienny sweterek 01.09.07, 20:25
                                                    obejrzałam , piękny i kolory świetnie dobrane, a moje druty? ktoś
                                                    skradłwink
                                                  • dankarol Re:jesienny sweterek 01.09.07, 20:35
                                                    sweterek cudo. Chyba ten sam złodziej co u Wiktorii podprowadził i moje druty.
                                                  • natla Re:jesienny sweterek 02.09.07, 00:57
                                                    a ja druty oddałam złodziejowi smile
                                                    Zabrałam sie do węgla, ale jakoś mi nie idzie.
                                                  • del.wa.57 Re:jesienny sweterek 02.09.07, 17:23
                                                    Gratuluje Danuś,cudo zrobiłaś,kolorki swietnie się harmonizują a
                                                    córka napewno ucieszy z takiego prezentu.
                                                    Kurcze,gdzie są moje druty?? Ukradli mi,poprostu-ukradlismile))
                                                  • del.wa.57 Re:jesienny sweterek 02.09.07, 17:27
                                                    Masz racje Natlo,idzie długa i mrożna zima i trzeba zapasy węgla
                                                    zrobićwink)))))))))
                                                  • maladanka filmik przesympatyczny :)-z dedykacją dla Ovakiej 21.10.07, 19:06
                                                    Link do filmiku zamieściła koleżanka robótkowiczka na forum o
                                                    robótkach na drutach, ale ja go tu też podrzucam, ponieważ uważam,że
                                                    cudnie,gdy ktoś tak na świat patrzy
                                                    pl.youtube.com/watch?v=XPJ7d8dq0t8&feature=dir
                                                    a i muzyczka przemiła - czyli ok.5 minut zarezerwujcie
                                                  • del.wa.57 Re: filmik przesympatyczny :)-z dedykacją dla Ova 21.10.07, 19:43
                                                    Przecudne te wełniane ludziki,obejrzałam dwa razy,bardzo mi sie
                                                    podobasmile))))
                                                  • regine Re: Brakuje mi bardzo... 24.10.07, 21:25
                                                    Jakoś jesiennymi i zimowymi wieczorami lubiłam coś podziergać,
                                                    zwłaszcza powyszywać. Zakończyłam wczesną wiosną robótkę i nic nie
                                                    robię...sad Wszystko spakowane do pudeł, nici, kanwa, włóczki
                                                    wszelakiej maści... Miałam czasu w bród. Teraz nie mam nawet kiedy.
                                                    Żal mi bardzo, bo obiecałam wnuczce wyszyć narzutę z jej ulubionymi
                                                    bohaterami z Kubusia Puchatka. Wszystko przygotowane, rozpisane,
                                                    rozliczone i leży w pudle. Nie ma szans nawetlub chęci gdzieś
                                                    uciekły... Ale tak sobie siedzę, myślę... i chyba sobotmi i
                                                    niedzielami powrócę do moich robótek, bo te 2 dni mam zawsze wolne.
                                                    Odprężają i pamiątka zawsze jakaś po mnie komuś zostanie..
                                                    Czy ktoś coś dzierga, lub dziergał ostatnio ?
                                                    Zastój jakiś, a czas zacząć smile
                                                  • ovaka Re: Brakuje mi bardzo... 24.10.07, 21:49
                                                    nawet nie zagladałam tutaj , bo juz od dawna nic nie robótkuję ,lae
                                                    widze dedykacje -a filmik sliczny!Ja teraz tylko skracam spodnie i
                                                    rekawy i chyba juz nic wiecej.Ten brak czasu na wszystko to jaks
                                                    straszna tejemnica emerycka, nikt nie wie gdzie sie ten czas
                                                    podziewa!
                                                  • maladanka Re: Sztuka, a robótki :) ...galeria malarstwa 12.11.07, 15:16
                                                    www.flickr.com/photos/fotonunzia/tags/h%C3%A4keln/page14/
                                                    znalazłam album z obrazami na temat jak wyżej.
                                                    Obrazki się powiększają.
                                                    Miłego oglądania od strony 13 do 16.
                                                  • ovaka Re: Sztuka, a robótki :) ...galeria malarstwa 12.11.07, 15:32
                                                    a jak mozna nie podawac malarzy i tytułów???Sromota!!!
                                                    A ksiąka dla ciebie Danuska - dziergadełkowa lezy juz od tygodnia
                                                    na moim stole, obok rolka papieru do pakowania i nawet tasma
                                                    klejaca.Tez sromota...ale do gwiazdki zdążę!
                                                  • maladanka Pod choinkę - szal 14.11.07, 12:13
                                                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,916,71987396.html
                                                    dziś wysyłam za Wielką Wodę - trzymajcie kciuki aby nie zginął
                                                  • del.wa.57 Re: Pod choinkę - szal 14.11.07, 18:24
                                                    Trzymam kciuki Danuś,szal jest cudny jak zresztą wszystko co Ty
                                                    stworzysz obdarowana będzie szczęśliwa napewno.
                                                  • dankarol Re: Pod choinkę - szal 14.11.07, 19:51
                                                    Przepiękny ten szal Danusiu. Kiedy Ty to wszystko robisz
                                                  • maladanka Re: ślubna czerwona ... 16.11.07, 08:08
                                                    Jedna z najpracowitszych i najzdolniejszych maniaczek robótkowych
                                                    wychodziła za mąż - i sama wydziergała ,nie tylko dla siebie, strój
                                                    ślubny
                                                    club.osinka.ru/viewtopic.php?t=24488&postdays=0&postorder=asc&&start=705
                                                    Trzeba troszkę zjechac w dół.
                                                    Pani ta projektuje i wykonuje,a często sama jest modelką w
                                                    zurnalach.Jest bardzo lubiana na forum robótkowym.
                                                  • kendo Re: ślubna czerwona ... 16.11.07, 10:14
                                                    Malenstwo,
                                                    naprawde zdola dziewczyna,
                                                    sledze to forum i czerpie inspiracje dla siebie,a wogole to wzory
                                                    ruskich dziewczyn sa powalajace.
                                                    pozdrawiam cieplutko.
                                                  • del.wa.57 Re: ślubna czerwona ... 16.11.07, 18:36
                                                    Suknia jest poprostu cudo a modelka jaka śliczna i zdolna,obejrzałam
                                                    wszystkie fotki,fantastyczna kiecunia.
                                                  • maladanka Na urodziny dla córki 23.11.07, 21:51
                                                    Doszedł szczęśliwie, córka zadowolona bo miękki i cieplutki,
                                                    włóczka kupiona przez internet z czeskiego sklepu - oprócz włóczki
                                                    przysłali mi chyba ze 100 próbek włóczek - takie frędzelki na
                                                    kartonikach - teraz patrzę w monitor, a frędzelek mam przed nosem i
                                                    wiem,jak dana włóczka wygląda - super zbawa smile
                                                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,916,72435319,72435447.html?wv.x=2
                                                  • del.wa.57 Re: Na urodziny dla córki 23.11.07, 22:13
                                                    Wow,wyglada przepięknie Danuś,cudny prezent zrobiłas córci.
                                                    Jestes tak zabiegana,kiedy Ty wydziergałaś to cudo wiosenko?
                                                    smile)
                                                  • ovaka Re: Na urodziny dla córki 23.11.07, 22:15
                                                    śliczny!!! a takie rozpinane golfiki sa bardzo ładne i wygodne !
                                                    A na co sie zapina? Ładnie to wyglada ,chciaz nie widze dokładnie
                                                    co to jest-jakies przezroczyste kołeczki?.A twoja córeczka bedzie w
                                                    tym wygladała "jak makiem zasiał"!smile
                                                  • dankarol Re: Na urodziny dla córki 23.11.07, 22:39
                                                    śliczności ten sweterek Danusiu, a ja dalej będę się zastanawiać, kiedy Ty to
                                                    robisz. A może podesłać Ci wełnę to zrobisz i dla mnie?
                                                  • maladanka Re: Na urodziny dla córki- odpowiadam Ovakiej 24.11.07, 09:06
                                                    golf zapinany jest na kołki przezroczyste - zostały mi z zapasów
                                                    PRLowskich.Kołki drewiane byłyby za ciężkie,a te pasują idealnie do
                                                    kłaczków jedwabistych wyłażących z włoczki.
                                                  • maladanka Danka potrafi:) 16.02.08, 14:24
                                                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,916,75684064,75684064.html
                                                  • del.wa.57 Re: Danka potrafi:) 17.02.08, 17:24
                                                    Hahahahahaha masz super pomysła Danuśsmile)))
                                                  • regine Re: Danka potrafi:) 17.02.08, 19:04
                                                    Pomysł świetny smile Kłęki włóczek na pewno świetnie się w tym
                                                    hełmie "zachowują" smile Szkoda, że nie dało mi zobaczyć fotki...sad
                                                    Ale już gdzieś chyba ten hełm widziałam...
                                                  • del.wa.57 Galeria mojej znajomej 01.07.08, 16:09
                                                    wyszywanki.pl.tl/Strona-startowa.htm
                                                    Moja znajoma robi cudeńka-wyszywanki,kiedyś czasu na swoje hobby nie
                                                    miała,dzisiaj jest na emeryturze i robi to lubi,kochawink
                                                  • wiktoria53 Kończę szalik 14.12.08, 13:18
                                                    ściegiem angielskim na okrągło. Jeszcze tylko frędzle i gotowy!smile

https://wstaw.org/d/3ae

https://wstaw.org/d/3af

https://wstaw.org/d/3b0
                                                  • natla Re: Kończę szalik 14.12.08, 13:29
                                                    To chyba jedyna rzecz, którą potrafiłabym zrobić, gdybym ....miała
                                                    ochotę. Podziwiam Twoją pracowotość Wiktorio. Cisteczka, pierogi,
                                                    szalik i pewnie wiele innych sparaw.....
                                                  • wiktoria53 Re: Kończę szalik 14.12.08, 13:33
                                                    Natlu, masz rację, wiele innych spraw również, ale doba ma 24
                                                    godzinysmile więc...Nie, nie nigdy nie pracuję nocą. Grunt to dobra
                                                    organizacjawink
                                                  • wiktoria53 Już z frędzlami 14.12.08, 15:53
                                                    https://wstaw.org/d/3e2
                                                  • del.wa.57 Re: Już z frędzlami 14.12.08, 21:16
                                                    śliczności Wiktorio!!smile smile
                                                  • natla Galeria U-Skrzydlonej 07.01.09, 17:09
                                                    http://i44.tinypic.com/3328qs6.gif
                                                  • wiga2008 Re: Galeria U-Skrzydlonej 07.01.09, 18:09
                                                    Ooooo, troszkę mnie zatkało. Twarz mam w tej chwili taką bardziej "na karpia"
                                                    Dziewczyny, gratuluję Wam obu. Skrzydlatej dorobku, Natli pomysłu.smile
                                                  • natla Re: Galeria U-Skrzydlonej 07.01.09, 18:18
                                                    Wigo, z mojej strony to betka, 10' i załatwione. Uparłam się, żeby
                                                    zebrać prace Skrzydlatej w jednym miejscu.
                                                    W wolnej chwili zabiorę się za następne kobitki. Nie lubie, kiedy
                                                    coś wartościowego ginie z czasem.
                                                  • wiktoria53 Miniaturki. Obejrzyjcie....:))))) 11.01.09, 22:31
                                                    Zastanawia mnie w jakim celu ludzie robią takie maleństwa. Chcą
                                                    pobić rekord Guinnessa ?

picasaweb.google.com/bmtimi95/MINIATRKk#5129642151305235458
                                                  • wiktoria53 Re: Miniaturki. Obejrzyjcie....:))))) 11.01.09, 22:33
                                                    Tu to samo na jednej stronie

picasaweb.google.com/bmtimi95/MINIATRKk#
                                                  • maladanka Na psy zeszłam :) 19.01.09, 11:25
                                                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,916,90023557,90023557.html?wv.x=2
                                                  • wiktoria53 Re: Na psy zeszłam :) 19.01.09, 11:37
                                                    Śliczne te kubraczkismile Na pokaz mody mogą się udać.Ładnie
                                                    wykończyłaś na szyi....mięciutko i cieplutko mają w tych golfikach.
                                                  • natla Re: Na psy zeszłam :) 20.01.09, 00:22
                                                    Danka, Ty jesteś niesamowita!!! Wydziergać takie cudeńka, będąc
                                                    zagrabanicą? Tylko Ciebie na to stać.
                                                  • maladanka Re: Na psa - jeszcze jeden:) 20.01.09, 10:40
                                                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,916,90023557,90074406.html
                                                    Fajnie się na pieski robi,nie grymaszą,nie wydziwiają...
                                                  • del.wa.57 Re: Na psa - jeszcze jeden:) 20.01.09, 11:24
                                                    Śliczności Danuś!
                                                    Ty nie możesz chwili usiedzieć bez zajęcia co? pewnie chora byś byłasmile
                                                    Buziaki dla Ciebie zdolniachosmile smile
                                                  • maladanka Walentynkowy ... 13.02.09, 12:09
                                                    http://i44.tinypic.com/351elh3.jpg
                                                    dla fana moich robótek smile
                                                  • natla Re: Walentynkowy ... 13.02.09, 14:41
                                                    Cudny, a jak Fanowi dobrze w nim.......
                                                    Zawsze będę u Ciebie pdziwiała zdolności i pracowitosć.
                                                  • del.wa.57 Re: Walentynkowy ... 13.02.09, 20:11
                                                    Masz talent i zdrowie Danuś,cudny prezent,Walenty nie zmarznie Ci teraz Danuśkawink
                          • dankarol Re: Galeria - dziergadełka 19.04.06, 22:20
                            Graga, kiedyś dawno temu, kiedy jeszcze dinozaury chodziły po świecie, robiłam
                            sweterek takim samym wzorem jak na pierwszym zdjęciu. Kiedyś namiętowo robiłam
                            ażury, to znowu warkocze, albo kolorowe pazurki, a ostatnio jakoś mniej mie
                            druciarska robota ciągnie.
                            • graga21 Re: Galeria - dziergadełka 19.04.06, 23:08
                              I to w pełni rozumiem.
                              Dzisiaj wolę pecet i Internet (niekoniecznie razem).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka