malwina52 30.08.05, 19:23 lub drugie nazwisko,musi byc krotkie i jasne, ulozyc takie haslo coby trwalo to chyba sztuka kandydaci na prezydenta juz obiecuja i prosza, znacie ich hasla wyborcze? Zapamietalam Z. Religi "Z sercem dla Polski" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axsa Re: haslo jak portret.... 31.08.05, 16:07 Nie wiem czyje, ale ma przed sobą szeroką drogę: Najważniejsza jest przyszłość. Podobne: Walczymy o lepsze jutro. Odpowiedz Link
malwina52 Re: haslo jak portret.... 31.08.05, 16:57 " Z nadzieja w przyszlość" to Giertychowskie haslo Odpowiedz Link
muraszka1 Re: haslo jak portret.... 31.08.05, 17:01 tylko,ze obaj Giertychowie sa beznadziejni Odpowiedz Link
malwina52 Re: haslo jak portret.... 31.08.05, 17:08 Wiec jak tu na podstawie hasel wybierac prezydenta, to jest kielbaska wyborcza i mami Odpowiedz Link
malwina52 Re: co na to kobiety?.... 31.08.05, 17:26 Henryka Bochniarz: "Wybieram konkrety" Maria Szyszkowska "Zyzcliwosc, honor i troska o kazdego" tez ladne haselka ))) Odpowiedz Link
malwina52 Re: haslo wiecznie zywe.... 31.08.05, 17:03 Przedwojenne haslo mistrza slowa Melchiora Wankowicza "Cukier krzepi" zyje do dzisiaj )))) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: haslo wiecznie zywe.... 31.08.05, 17:10 a ja juz wiem kogo wybiore do parlamentu,senatu i na prezydenta Odpowiedz Link
krista57 Re: haslo jak portret. 31.08.05, 17:26 Zazdroszczę Ci Muraszko tej wiedzy ))) Dzis dostałam list "Człowiek z zasadami " Odpowiedz Link
malwina52 Re: haslo jak portret. 31.08.05, 17:28 gratuluje to osobiscie pan Donald Tusk Ciebie odwiedzil )))) Odpowiedz Link
krista57 Re: haslo jak portret. 31.08.05, 17:48 Osobiscie wszystkim mieszkancom miasta przyslal listy,do skrzynek pocztowych ktos je włożył.Treść listu mnie lekkawo wzruszyła...prosi o głos !!! Odpowiedz Link
malwina52 Re: haslo jak portret. 31.08.05, 17:56 i uprosil?????? kiedys zalozylam watek o ludziach z zasadami musze go odszukac i sie doksztalcic Odpowiedz Link
axsa Re: haslo jak portret. 31.08.05, 17:58 Przypomniało mi się. Na jakimś wiecu Kaczyńskiego, jego przeciwnicy rozwinęł hasło: Ze wszystkich kaczorów wybieram Donalda. Odpowiedz Link
malwina52 Re: haslo jak portret. 31.08.05, 18:01 jesli ma ferme to bede na niego glosowac )))) Odpowiedz Link
axsa Re: haslo jak portret. 31.08.05, 18:28 Ja też Ci Muraszko zazdroszczę, ja nie umiem sie zdecydować. Odpowiedz Link
natla Re: haslo jak portret. 31.08.05, 21:02 Nadzieja.....matka głupich.....to tak w nawiazaniu do Romcoio-Maćkowego haełaka ) Zawze pomagałam czy popierałam najbardziej kopanych i tym razem chyba też...... Odpowiedz Link
axsa Re: haslo jak portret. 31.08.05, 21:34 Już gdzieś pytałam, ale odpowiedzi brak. Zapytam więc znowu - jeśli nadzieja jest matka głupich, to beznadzieja komu matkuje?? Odpowiedz Link
natla Re: haslo jak portret. 31.08.05, 21:39 Myślę, że biedakom, pesymistom....... Ale ja dostosowałam tylko przysłowie do potrzeb Sama uważam, że życie bez nadziei jest bez sensu....jednak nie mozna żyć tylko nadzieją, trzeba jej pomóc, więc hasło wyborcze z nadzieją w roli głównej jest dla mnie smieszne..... ale ja ich nie kochać ))więc jestem subiektywna. Odpowiedz Link
axsa Re: haslo jak portret. 31.08.05, 21:42 Najgorsze jest to, że nie ma sie w kim kochać - z mojego punktu widzenia. Pewnie zbyt nisko mam ten punkt położony... Odpowiedz Link
natla Re: haslo jak portret. 31.08.05, 22:04 Taaaa, to jest problem, a punkt rzeczywiście jest nisko położony )) ale coś trzeba wybrać, moim zdaniem nie wolno ignorować, a potem "pyskować", choćby to miało być głosowanie przeciw (jak to było z Wałęsą i Tymińskim) Odpowiedz Link
malwina52 Re: haslo jak portret.... 01.09.05, 14:04 Religa rezygnuje z prezydentury i swoje serce oddaje Tuskowi, moze to dobra droga???? Odpowiedz Link
axsa Re: haslo jak portret.... 01.09.05, 14:13 Tusk jakby coraz bliżejprezydenckiego fotela. Odpowiedz Link
malwina52 Re: haslo jak portret.... 01.09.05, 14:15 kusi mnie tym ze to jedyna partia nie pobierajaca profitow z naszej wspolnej kasy, to uczciwe podejscie..... Odpowiedz Link
malwina52 Re: Cimoszewicz: jest pan świnią 02.09.05, 10:16 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=31116&wid=7854913&rfbawp=1125648785.819 juz u mnie przepadl, nie lubie chamstwa z zreszta mataczy cos tam caly czas, stracil wiarygodnosc w moich oczach Odpowiedz Link
leontynia Re: Cimoszewicz: jest pan świnią 02.09.05, 10:27 u mnie też,nie wiem na kogo głosować,liczyłam,że bedzie startować Aldona Sowińska,szkoda to mądra kobieta Odpowiedz Link
malwina52 Re: kobiety nie maja szans..... 02.09.05, 11:04 a chyba zrobilyby porzadek w polityce, sama juz nie wiem Odpowiedz Link
regine Re: kobiety nie maja szans..... 02.09.05, 12:16 A widzieliście bilbordy z Tuskiem... Jeszcze nie został prezydentem, a na bilbordach widnieje napis, grubym drukiem: "PREZYDENT TUSK", pod spodem małymi"Najlepszy wybór,czy coś tam". Przecież nie został jeszcze prezydentem, a już ma się za prezydenta...Chwileczkę, nie tak prędko...Naprawdę,czy to chodzi o wybór prezydenta,czy posłów z naszego okręgu mam wielki dylemat.Nie jest to ważne ,że widzę twarze ...A gdzie programy..realne..Gdzie dobro Polaków i Polski... A rozliczanie kto był, czy nie był komunistą wcale mnie nie pociąga... A bezrobocia i tak nikt w swych obiecankach w miesiąc czy dwa nie zlikwiduje...To są bzdury. Co myślicie właśnie o kobiecie , o pani Bochniarz ??? Odpowiedz Link
malwina52 Re: kobiety nie maja szans..... 02.09.05, 13:31 to moja kandydatka, niestety bez szans, wielka szkoda Odpowiedz Link
regine Re: kobiety nie maja szans..... 02.09.05, 13:37 No właśnie i wielka szkoda, bo ma kobitka głowę na karku i twardo stąpa po ziemi. Ale może, może się jej uda do drugiej tury dostać.Życzę jej tego. Choć szkoda,ze tak mało jej w mediach Odpowiedz Link
malwina52 Re: kobiety nie maja szans..... 02.09.05, 14:11 byla w moim miescie, duzo jej sluchalam, madra realistka, z duzym doswiadczeniem Odpowiedz Link
leontynia Re: kobiety nie maja szans..... 02.09.05, 16:33 ja akurat nie przepadam za Panią Bochniarz, za dużo mężczyzny w tej kobiecie Odpowiedz Link
regine Re: kobiety nie maja szans..... 03.09.05, 02:44 No i o tyo chodzi, "chłop" w spdnicy by się nam pprzydał dla odmiany. Ale czy tak będzie ??? Chyba nie...Za dużo chętnych na prezydencki fotelik i pałacyk ma chrapkę ,reszta się dla nich nie liczy. Odpowiedz Link
malwina52 Re: sondaz.... 06.09.05, 08:30 W najnowszym sondażu prezydenckim PBS dla "Gazety Wyborczej" największe poparcie uzyskał Donald Tusk - poparło go 41 proc. ankietowanych (o 12 proc. więcej niż przed dwoma tygodniami). Drugi jest Lech Kaczyński - 21 proc. (bez zmian), trzeci Włodzimierz Cimoszewicz - 19 proc. (spadek o 2 proc.). Według sondażu wybory parlamentarne wygrałaby PO, z 38- procentowym poparciem, PiS uzyskałoby 23 proc., a SLD - 11 proc. głosów. fakty.interia.pl/wiadomosci/news?inf=663436 Odpowiedz Link
malwina52 Re: wyborcze bilbordy 07.09.05, 08:01 fakty.interia.pl/news?inf=663888 Wybory na wesoło 07.09.2005 06:29 Giertych w reklamie oleju, Bochniarz zachwalająca pastę do zębów, Kaczyński z piwem. To nie sposoby na finansowanie kampanii wyborczych - to internauci przerabiają billboardy polityków - pisze "Metropol". Odpowiedz Link
krista57 Re:???? 07.09.05, 09:43 Sondaże są na korzyść Tuska ....a nalezy iść na wybory!! Większosc moich znajomych ma dylemat Tusk czy Cimoszewicz. Innych opcji brak. Odpowiedz Link
malwina52 Re:???? 07.09.05, 10:00 fakty.interia.pl/news?inf=663880 Na zlecenie "Faktu" TNS OBOB zapytał Polaków, czy wierzą w uczciwość marszałka Sejmu, Włodzimierza Cimoszewicza. Efekt jest porażający! Aż 67 proc. z nas odpowiada: nie. Jak do tego doszło? chyba podwyzsze ten procent......... Odpowiedz Link
bryza102 Re:????Popieram ,Cimucha nie! 07.09.05, 17:23 Moim skromnym zdaniem,to człowiek nieszczery,wokół niego są ciągle jakieś afery, skandale...Tak samo było z tymi oświadczeniami podatkowymi,z Jarucką...to się ciągnie od dawna.Nie wierzę,aby ona na żywca chciała coś "zakręcić",aby mieć jakieś tam profity z tego .W końcu nie jest głupią babą skoro była na takim stanowisku i zdawała sobie sorawę,czym machlojki mogą się dla niej skończyć.Kto ma kasę ten wygrywa,a ona jest za biedna aby zmierzyć się z komuchem Cimuchem,który ma zaplecze jak Pałac Kultury.Jeśli kogoś obraziłam tym"komuchem" to przepraszam,ale to ja tak myślę,zresztą nie tylko ja.Jest takich coraz więcej,którym się oczy otwierają-nareszcie! Odpowiedz Link
malwina52 Re: jak bajeruja kandydaci 09.09.05, 10:47 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2905730.html nie ma to jak dobry bajer, ilu z nas sie na niego nabierze )))) Odpowiedz Link
natla Re: jak bajeruja kandydaci 09.09.05, 11:50 Najbardziej podoba mi sie : "Lepper - człowiek z charakterem".....chyba z charakterkiem )) Odpowiedz Link
axsa jak bajeruja kandydaci 11.09.05, 07:47 Widziałam to na własne oczy. Mam świadków. Nie miałam aparatu, żeby zrobić zdjęcie - żałuję strasznie. ?????????? Na wielkiej 'szambonurkowej' beczce, po każdej stronie naklejono po 4 plakaty przedwyborcze kandydata z PO. Wielkie zdjęcie, nazwisko, hasło, logo ugrupowania. Najpierw mnie zamurowało, potem usiłowałam zrobić zdjęcie aparatem z telefonu, ale samochód jechał i wyszło lichutko. Popłakałam się ze śmiechu dopiero wtedy, kiedy skomentowałam, że jak faceta nie wybiorą to będzie mógł z czystym sumieniem mówić, że przejechał się na gó.... Odpowiedz Link
axsa Re: jak bajeruja kandydaci 11.09.05, 08:16 Dodaję zdjęcie. Jest jakie jest. img375.imageshack.us/my.php?image=szambo21kf.jpg Odpowiedz Link
malwina52 Re: jak bajeruja kandydaci 12.09.05, 07:26 Kandydaci do parlamentu spoglądają na nas z lamp ulicznych, koszy na śmieci, skrzynek wysokiego napięcia, drzew- choc zabronione, słupów i lamp ulicznych i innych dziwnych miejsc. Ruszyla plakaciarska kampania. Wandale mają używanie i głowy na plakatach bywają oddarte, i wedle uznania upiekszone w wasy, okularki ))))))) Ile jest nielegalnych plakatów. Nikt nie liczy. Straż miejska oraz urzędnicy miejscy beda mieli zajecie. Odpowiedz Link
malwina52 Re: bez Cimoszewicza.... 14.09.05, 18:15 lista sie zaweza, mysle, ze dobrze postapil rezygnujac, ciekawe komu odda glosy, moze sprzeda )))) Odpowiedz Link
a50 Re: bez Cimoszewicza.... 14.09.05, 18:34 Przed koncertem u2 w Katowicach pocztą internetową fani umówili się w sprawie ułożenia flagi Polski. Może w ramach babskiej solidarności (?) umówimy się na głosowanie na babę - H.Bochniarz? Odpowiedz Link
malwina52 Re: bez Cimoszewicza.... 14.09.05, 20:48 solidarnosc jajnikow ))))))) tak tez zrobie przynajmniej w 1 turze, choc wszyscy przekonuja mnie, ze to zmarnowany glos bo zadnych szans kobiety nie maja, ale warto sprobowac, jestem zaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link
malwina52 Re: mlodziez i wybory 16.09.05, 08:27 Lepersy i giertole 16.09.2005 06:54 (aktualizacja 07:02) "Polityka to niezłe szambo, ale olewając wybory, zawsze będziesz w kiblu" - to hasło z plakatów wyborczych Partii Demokratycznej. Według deklaracji tej partii, kampania ma przede wszystkim zachęcać do udziału w wyborach" to dosc duzy elektorat wyborczy, ale chyba nie interesuje ja polityka....... fakty.interia.pl/news?inf=666955 Odpowiedz Link
a50 Re: mlodziez i wybory 16.09.05, 09:51 Moim zdaniem większości młodych nie interesują wybory. Bardziej interesuje ich przyszłość, ale w takim osobistym i bliskim aspekcie: praca, mieszkanie. Chyba rzadko łączą to z kandydatami. Zresztą obserwując to co się dzieje może mają rację? Zatem co? Jak kandydat to taki, żeby miał jaką taką ogładę i nie przyniósł wstydu na arenie międzynarodowej, bo z tego co obiecują i tak się nie wywiążą albo inni im nie pozwolą, a przecież swój interes przy tym muszą zrobić. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Tusk 38 proc., Kaczyński 29 proc. 21.09.05, 10:57 juz podjeliscie decyzje? mysle o zignorowaniu wyborow Odpowiedz Link
fleur1 Re: Tusk 38 proc., Kaczyński 29 proc. 21.09.05, 11:04 Miałam problem na kogo glosować, jestem osobą, która chodzi na wybory, ale jestem bezsilna wobec tego co się dzieje. W tym roku nie będę uczestniczyła w wyborach parlamentarnych, muszę jutro wyjechac na ponad 10 dni. Z góry mogę przewidzieć na kogo będą u nas głosowali, ludzie w moim mieście maja klapki na oczach, a szkoda. Odpowiedz Link
malwina52 Re: haslo jak portret.... 05.10.05, 22:16 Giertych zrezygnowal, gdzies w mediach uslyszalam, ze za namowa Rydzyka, ten ksiezulek jest wszedobylski, w decyzje trzeba podjac juz w niedziele Odpowiedz Link
natla Re: haslo jak portret.... 05.10.05, 22:22 Cokolwiek zrobimy i tak będziemy mieli "cyrk"....taki jakiego jeszcze nie było... Odpowiedz Link
kryzar natla jako prorok 04.03.06, 15:50 >natla napisała: > Cokolwiek zrobimy i tak będziemy mieli "cyrk"....taki jakiego jeszcze nie było...< no i sprawdza się. Z szacunkiem do forumowej władzy kr Odpowiedz Link
natla Re: natla jako prorok 04.03.06, 16:02 Nie wiem czy sie cieszyć czy płakać. Radosć jest zbyt mała w stos. do porażki _____________________________________________________ Myślisz, że możesz wszystko? Trzaśnij obrotowymi drzwiami!! Odpowiedz Link