natla Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 24.02.06, 13:01 To pewnie zmiana ciśnienia.....dobrze, że możesz sie bez wyrzutów połozyc )) A swoją drogą, co robiłaś w nocy? )) Odpowiedz Link
regine Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 24.02.06, 14:53 Oj, też coś ścina mnie z nóg, może to faktycznie coś z ciśnieniem.. Pójdę w ślady Wiktorii... Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 30.03.06, 13:50 Już nie mam siły siedzieć, wstałam o 5.30 więc mogę chyba się rzucić na kanapę? Pa, pa, pa, pa. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 30.03.06, 16:38 O rany...Wiktorio,co z Ciebie za ranny ptaszek!!! Masz prawo rzucic się na kanapę,a jakże))) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 30.03.06, 16:41 Helenko ani mi się waz, położyć dopiero się możesz jak pukniesz te 68000....)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 30.03.06, 17:18 Ja nie miałam zamiaru rzucac sie na kanapę Zbyszku,o tej porze?? chyba ,że........ )) Odpowiedz Link
regine Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 30.03.06, 19:33 No i kawa nic tu nie pomogła, oczy zamykają mi się same... Co za dzień, nic tylko spać Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Taka jestem śpiąca... 31.05.06, 08:44 i nie mozesz sie położyć Nie martw sie kiedyś to uczynisz Odpowiedz Link
natla Re: Taka jestem śpiąca... 31.05.06, 10:00 No, ja też, poszłam o 3,30 spać i jakieś babsko coś reklamujące (co?.....) mnie telefonicznie wyrwało ze snu. Ale i tak z kundlem trzeba lecieć. Nawet nie wiem czy jestem śpiąca, bo jeszcze czuje się nieprzytomna. Odpowiedz Link
regine Re: Taka jestem śpiąca... 01.06.06, 15:30 Choć na godzinkę, od rana latam jak obłakana... Pralka robi swoje a ja na krótką drzemkę... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Taka jestem śpiąca... 01.06.06, 15:48 Tez idę sie położyć,zmarzłam dzisiaj i zmokłam,musze sie ogrzać bo rzuca mną) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Taki jestem zmarźnięty.... 01.06.06, 16:37 Nieźle zmarzłem w pracy , nie trzęsie ale jakoś coś jakby aaaaaa...... Odpowiedz Link
wiktoria53 Jestem taka śpiąca.......... 02.06.06, 08:15 Nocy nie mogę przespać spokojnie, męczy mnie kaszel powodowany lekami na nadcisnienie. Już czuję zaczyna mnie boleć głowa.......Taki będzie przekichany ten dzień Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Jestem taka śpiąca....i zmęczona i...... 06.06.06, 15:03 kładę się jeszcze tylko obiorę ziemniaki Czy ta pogoda tak na mnie ujemnie działa? Ciśnienie mam w normie ale puls???? 93 w spoczynku i po odpoczynku! Ostatnio zauważyłam dziwne zachowanie mojego serducha. Jakoś dziwnie kołacze, robi pzrystanki, potem wali z dwojoną energią......czyżby konieczna wizyta u lekarza? No i ta głowa........czuje ją od rana...(((((((((((( Odpowiedz Link
krista57 Re: Jestem taka śpiąca....i zmęczona i...... 06.06.06, 15:56 Rowniez mam wysoki puls,jak juz doszedł do prawie 100 polecialam do lekarza. Jest ok! Stwierdził,ze to sprawa indywidualna. Czuje czasami,ze serce mi wyleci,nie moge tez spac na prawej stronie. W moim przypadku to wina tarczycy,którą idę zoperowac. Odpowiedz Link
natla No coś chyba dziś z ciśnieniem...... 06.06.06, 18:54 ....wstałam 20 min, po dwóch dzwonkach budzika, nie mogłam przyjść do siebie, półprzytomna polazłam do garażu i mocno sie starałam kontrolować jazdę. Na szczęście rano prawie puste drogi, a i tak zahaczyłam o krawężnik. Na basenie zamiast tych 800m, ledwo przepłynęłam 300. I tak cały dzień. Cokolwiek robię, to sie dzieje trochę poza mną. Nawet padłam i pół godziny spałam jak zabita i pewnie do teraz bym spała, gdyby nie telefon (rozmówca pewnie pomyślał, że jestem w stanie wskazującym). Tak okropny dzień......to chyba zmiana pogody, ale dla tego faktu warto pocierpieć )) Odpowiedz Link
tofika Re: No coś chyba dziś z ciśnieniem...... 06.06.06, 20:01 Wszyscy cichutenko zachowuja ,zeby Natli nie obudzic.. Wiktoria,Krysta i teraz Natla,, ja w miedzyczasie 15min tez zaliczylam drzemki... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: No coś chyba dziś z ciśnieniem...... 07.06.06, 12:12 Wczoraj mimo niezłej pogody miałam cały dzień bół głowy,mam zawsze niedociśnienie,tez chdziłam śpiąca,ale nie miałam czasu/legnąc/po południu musiałam wziąć tabletkę,pewnie ten skok,zimno-ciepło. Odpowiedz Link
tofika Re: No coś chyba dziś z ciśnieniem...... 07.06.06, 12:28 A ,SIO ASIO!!!!!!!!..ZLE SAMOPOCZUCIE , wYNOCHA Odpowiedz Link
tofika Re: juz sama nie wiem????/...... 08.06.06, 14:36 i wyszlo szydlo z worka... nieskoordynowane mam hm-usypiam po pracy na dzialce, to przeciez odwrotnie powinno byc, a glowa buju buju,jeszcze powalcze.. zobacze kto kogo pokona, sen -mnie ? czy ja ? sen Odpowiedz Link
krista57 Re: juz sama nie wiem????/...... 08.06.06, 14:43 Wreszcie słońce! Szkoda czasu na spanie Tofiko,zbierz sie w sobie i na powietrze.Moze kawa Ci pomoże. Odpowiedz Link
wiktoria53 Położyć się na godzinkę po południu to cudowny 08.06.06, 15:36 odpoczynek i relaks. Wczoraj to odkryłam))))))))) A dziś? Być może zrobie to samo, ale jeszcze nie teraz. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Położyć się na godzinkę po południu to cudown 08.06.06, 16:41 Idę się legnąć,chociaż godzinkę,głowa mi pęka,tabletki nie pomagają,do wieczorka. Odpowiedz Link
natla Re: Położyć się na godzinkę po południu to cudown 08.06.06, 19:00 A ja w sekundzie padłam o 12-tej i wstałam o 14:30. Chyba jakieś przesilenie wiosenne, bo to mi sie nie zdarza. Odpowiedz Link
tofika Re: Położyć się na godzinkę po południu to cudown 08.06.06, 19:07 Natlus,codziennie tak raniutko wstajesz ,wiec gdzies musialas odzyskac te niedospane godzinki,i dobrze, organizm najpiekniej podpowiada co trzeba zrobic, --a ja po dzialce wutrwalam ,ale mnie meczylo, lecz pokonalam bez snu Odpowiedz Link
jana2706 Re: Położyć się na godzinkę po południu to cudown 08.06.06, 20:44 tez zmykam,bo jutro jak zawsze 5:10,dobranoc Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Położyć się na godzinkę po południu to cudown 08.06.06, 21:02 jana ja też jutro wstaje o 15 minut wcześniej tj,4.55 ale wytrzymam do północy))) Odpowiedz Link
mira54 oczy mi się same zamykają 08.06.06, 21:32 Usiadłam, zeby Was poczytać i nie nadaję się dzisiaj do klikania o tej porze. Miałam pracowity dzień. Ze zmęczenia oczy mi się same zamykają i ziewam. Muszę jednak poczłapać do łóżeczka. Pa, do jutra. Odpowiedz Link
vogino55 Re: oczy mi się same zamykają 09.06.06, 00:23 Jak w tytule i czy to jest dobrze czy źle? Pewnie trza iść do łózia,,,aaaaaaaaaaa Pa wszystkim nocnym Czytaczom ()) Odpowiedz Link
malwina52 Poobiednia drzemka 16.06.06, 09:00 Mieszkańcy ciepłych rejonów świata, korzystający z uroków sjesty, czyli poobiedniej drzemki, mają rację – po prostu w sposób naturalny domaga się jej nasz organizm. – Już od dłuższego czasu wiadomo, że ludzie i zwierzęta po posiłku robią się ospali i mniej efektywni w działaniu. Jak dotąd jednak naukowcy nie byli w stanie rozszyfrować sposobu działania sygnałów wysyłanych w tym czasie przez mózg – mówi neurolog, dr Denis Burdakov. Razem z grupą badaczy z University of Manchester stwierdził, że za takim zachowaniem mózgu i całego organizmu stoją małe białka, neuropeptydy, o nazwie oreksyny, odpowiedzialne za pobieranie pokarmu, uczucie głodu i sytości, a także poczucie senności (zaburzenia w produkcji oreksyn mogą powodować narkolepsję, czyli nieopanowaną chęć snu). Produkujące je komórki są wrażliwe na najmniejsze zmiany poziomu glukozy, który gwałtownie wzrasta właśnie po posiłku. Naukowcy przewidują, że ich odkrycie pozwoli skuteczniej walczyć z otyłością i chorobami związanymi z odżywianiem. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Poobiednia drzemka 16.06.06, 09:01 www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=eureka zeby ktos nie pomyslał ze jestem taka madra Odpowiedz Link
regine Re:Już chyba czas... 25.08.06, 22:05 Kładzie mnie jak licho, chyba już pójdę spać. Nie będzie to drzemka, tylko regularne, nocne spanie. Deszcz pada, ziewam jak lew. Więc wędruję do wyrka... Odpowiedz Link
malwina52 Re:Już chyba czas... 25.08.06, 22:14 kolorowych snow i zdrowego spania zycze ja jeszcze posiedze choc ziewanie mnie meczy ale ambitnie nadrobie zaleglosci a jutro na szczescie juz nie ustysze budzika o 5 rano i pospie jak wredny zegar biologiczny pozwoli Odpowiedz Link
natla Re:Już chyba czas... 25.08.06, 22:52 To wywal ten wredny zegar za okno....raz a porzadnie. Odpowiedz Link
regine Re:Idę poleżeć.. 27.08.06, 15:48 Zimno mi jak diabli, lezę pod koc, może usnę.... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re:Idę poleżeć.. 27.08.06, 16:43 Chyba zaraz zrobię to co Ty Reniu,oko mi się zamyka u mnie pada,leje wprost. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Taki jestem śpiący, muszę się położyć........ 28.08.06, 05:24 No jestem , miałem plany które trafił szlag ... och sorki to nie ten wątek , ale spać idę ... do południa albo i dłużej. Odpowiedz Link
natla Taka jestem postrzelona, że już nie daję rady... 01.12.06, 19:55 ...pisać. I tak nie będę pewnie spała kolejną noc, ale siedzieć przed kompem też nie mogę. Śpijcie chociaż Wy dobrze. Odpowiedz Link
tofika Re: Taka jestem ..., że już nie daję rady.. 03.12.06, 14:39 no to smyk pod kolderke... )... Odpowiedz Link
maladanka Re: Taka jestem ..., że już nie daję rady.. 03.12.06, 16:15 ja usnełam na siedząco na meczu! zgroza! chyba faktycznie cukier zbadam albo co? Odpowiedz Link
tofika Re: Taka jestem ..., że już nie daję rady.. 04.12.06, 21:43 i pomykam do lozeczka... dosc wrazen dziesiejszego Dnia.. Wam mowie pa pa... Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Taka jestem ..., że już nie daję rady.. 05.12.06, 23:37 Oczuchny bolą((( Idę pod kołderkę.Aha, jeszcze muszę szepnać coś na ucho Mikołajowi.... Odpowiedz Link
hanka93 Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 06.12.06, 17:47 Coraz częściej zasypiam po południu,póżniej mogę obejrzeć najciekawsze wieczorne programy. Jak to cudownie ,że mogę sobie na to pozwolić i mieć dobre samopoczucie,że dbam o siebie. Odpowiedz Link
krista57 Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 06.12.06, 20:47 Masz Haniu rację...tylko,że mamy dobę przestawioną. Wstawanie o 9 rano,po południu polegiwanie połączone z godzinnym snem. Wieczorem a własciwie około 2 w nocy zasypianie. A Twoich domowników to nie drzazni? Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 07.05.07, 18:29 juz nie mogę, oczy się zamykaja, a głowa zaczyna boleć Wpadnę tu za jakis czas. Odpowiedz Link
grazyna10 Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 07.05.07, 20:22 przeholowalam dzisiaj z zajeciami domowymi i teraz padam. Ale chce wytrwac jeszcze troszke, bo jak teraz sie zdrzemne to nocka bedzie z glowy. Odpowiedz Link
tofika Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 08.05.07, 17:36 nocka zupelnie niespana Odpowiedz Link
zielona56 Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 08.05.07, 18:00 Spij tofika i śnij niekoniecznie o nas. Odpowiedz Link
www.alutka.pl Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 08.05.07, 19:34 Jak to czytam to też od razu spać mi się chce )) Odpowiedz Link
fleur1 Re: Taka jestem śpiąca, muszę się położyć........ 13.05.07, 22:24 Jak w temacie, miałam sporo wrażen dzisiaj. DOBRANOC <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< amor vincit omnia - miłość zwycięża wszystko Odpowiedz Link