Dodaj do ulubionych

Mam pytanie.

03.03.06, 16:47
Bardzo Was proszę o pomoc. Czy wśród Was jest pielęgniarka? Lekarz? Potrzebuję
i szukam publikacji dotyczącej postępowania pielęgniarki przy chorej po
masektomii. W której książce znajdę opis czynności pielęgniarskich? Kurcze
chcę komuś pomóc a w goglach nie dam rady wszystkiego przeczytać. Z góry
dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • vogino55 Re: Mam pytanie. 03.03.06, 17:04
      Podaje link na dole są adresy w Wawie jest ich kilka ,,,telefony poszukasz i
      dowiesz sie u źródła na pewno pomogą.Wiem bo moja siostra wiele lat działa już
      jako wiekowa Amazonka. Powodzenia
      • vogino55 Re: Mam pytanie. 03.03.06, 17:06
        Tak bardzo chciałem ze zapomniałem o sznureczku(wink)))

www.mediweb.pl/diseases/wyswietl.php?id=636
    • del.wa.57 Re: Mam pytanie. 03.03.06, 17:07
      www.rakpiersi.pl/php/other_2_13_156_0.html
      Zobacz tam Sagi,sa tam kluby kobiet po masektomii,moze sie przyda.
      • vogino55 Re: Mam pytanie. 03.03.06, 17:19
        tu masz z telefonami

www.rakpiersi.pl/php/other.php?m=3&idr=13&id2=73&id3=163
        Kluby AMAZONEK to najlepszy kontakt już pisalem
    • sagittarius954 Re: Mam pytanie. 03.03.06, 17:21
      Dzięki Wojtku , dzięki del.wo, buziaka del.wie mogę dać, ale Ty Wojtku pewnie
      byś ode mnie byś uciekał jak premier Marcinkiewicz, któremu parę tygodni temu
      rzucił się na szyję jakiś facet , no więc grabulka .smile))
      • del.wa.57 Re: Mam pytanie. 03.03.06, 17:32
        Miło mi,ze byc może ta stronka pomocna będzie a buziaka przyjmujesmile))

img207.imageshack.us/img207/9681/200pxromeoandjulietbrown7hy.jpg
    • wirella Re: Mam pytanie. 03.03.06, 18:32
      Jestem amazonką z 21 stażem i ochotniczką po szkoleniu 1-go stopnia .Rozumiem,
      że sprawa jest świeża . Najważniejsze jest wsparcie psychiczne ze strony męża i
      najbliższych. Ręka po stronie operowanej -to ozdoba, może jedynie służyć do
      pokazywania co należy zrobić. Należy zaprzyjażnić się z klinem i tę rękę w
      dzień i w nocy układać na nim.
      Jeśli pacj entka była operowana w Instytucie Onkologii to już dużo wie i jak
      gimnastykować tę rękę,powinna ściśle przestrzegać wskazań rehabilitantki. Jeśli
      będziesz chciał mogę ci przysłać poradnik tylko podaj gdzie ,mogę npna poste
      restante. Poniżej podaję adres klubów Amazonek: "Amazonki" Centrum ONkologii
      (p.Elżbieta Kozik),Ul.Roentgena 02-781 Warszawa,tel 5462586(501948848), e-mail
      amazonki@free.ngo.pl
      "Amazonki(p,Helena Śliwińska),Ul.Krypska 39, 04-082 Warszawa-Praga tel.620 15 99
      (501496889)
      "Amazonki"(Joanna Florkowska,ul.Boh.Września 7,W-wa Ochota,tel667 02 77
      (506662411)
      Stow,Amazonek "Żonkil "(Romana Nawara,ul.Pełczyńskiego30 o1-381 W-wa,tel42447
      42, e-mail zonkil@tlen.pl
      " Jak inaczej biegnie czas, kiedy pochłania nas coś,
      co nie służy zarabianiu pieniędzy na życie. wink)
    • wirella Re: Mam pytanie. 03.03.06, 18:41
      Podajwięcej szczegółów w rodzaju Ile czasu po operacji, czy będzie dalej
      lecczona( radioterapia,chemioterapia) i ,a dorzucę jeszcze więcej informacji.I
      głowa do góry ;ja stanowię najlepszą reklamę Instytutu Onkologii.
      • tofika Re: Mam odpowiedz:) 04.03.06, 08:58
        jesli pojawia sie jakies watpliwosci ,ja tez moge" zapomoc "co nieco ,,jestem
        uleczalnym "po tych samych przygodach co TWoja znajoma,,wszystko tak niedawno
        przeszlam,, wiec pytaj ,,moge tez na czat wpasc jak zawolasz, zeby pomowic o
        tym i owym na ww temacik..
        • sagittarius954 Re: Mam odpowiedz:) 04.03.06, 09:08
          Masz czas tofiko Tofiko na czat!!!
      • sagittarius954 Re: Mam pytanie. 04.03.06, 09:06
        Wirello , tutaj chodzi o dziewczynę, która zdobywa zawód pielęgniarki i
        potrzebna jej jest ta praca do zaliczenia jakiegoś tam okresu nauki , dziewczę
        uzupełnia i podwyższa kwalifikacje na studiach i naprawdę przyjmie każdą twoją
        uwagę, dodam że jest moją szwagierką , zresztą sama przeżyła moment grozy gdy po
        mammografii musiano jej pobrać próbkę do badania histopatologicznego, dlatego za
        nic nie chce sobie odpuścić tego tematu ani przelecieć go, zapominając po jakimś
        okresie czasu, dziękuję za dotychczasowe zainteresowanie, jestem już Ci Bardzo
        wdzięczny i liczę że jeszcze się odezwiesz.
    • sagittarius954 Re: Mam próśbę . 08.03.06, 04:38
      Bardzo Was proszę o znalezienie linków do narysowania pani zimy .Obiecałem
      wnuczce ze narysujemy razem wyobrażenie pani zimy. Ja to widziałem tak: pani
      zima unosi się wysoko w powietrzu, z jej rękawów wysypują się płatki śniegu, w
      dole pół rysunku jest w zimie a pół jeszcze nie . W czym tkwi trudność? na
      rysunkach raczej pocztówkach, kiedyś były takie "lukrowane domki, przysypane
      śniegiem, choinki także. rysownik ze mnie żaden a dzięki uprzejmości regine i
      wiktorii otrzymałem takie niesamowite materiały. Wam pewnie nie sprawi to
      kłopotu mnie natomiast dosyć duży. No i nie chcę zawieść zaufania dziecka . Żeby
      coś narysować muszę się na to patrzeć bo inaczej wyjdzie mi wczesny Salwador
      Dali.Pozdrawiam .Zbyszek.
      • natla Re: Mam próśbę . 08.03.06, 09:35
        Może tu Cie coś zainspiruje wink)
        Pani Zima

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka