Dodaj do ulubionych

Do teatru jedziemy !

24.03.07, 13:13
Pełny autobus spragnionych kulturalnych wrażeń koleżanek i kolegów udaje dziś
już niedługo do Krakowa do teatru im.Słowackiego na "Dziką kaczkę"
Recenzje na razie nie specjalne, ale zobacze sama to opowiem, a jak będzie
nudno to po pierwszym akcie ruszamy w Kraków smile
Obserwuj wątek
    • mania1119 Re: Do teatru jedziemy ! 24.03.07, 17:21
      Czekam niecierpliwie na relacje-Krakow dsisiaj jest Wasz!
    • kasia573 Re: Do teatru jedziemy ! 24.03.07, 17:24
      Ciekawa jestem, dramat powinien wstrząsnąć, a czy to uczyni...?
      Ja też dziś idę! Na "Kram z piosenkami" Leona Schillera z okazji obchodów
      80-lecia istnienia naszego teatru połączonych z Międzynarodowym Dniem Teatru...
    • czarny.humor Już pewnie za późno na rady. 24.03.07, 17:39
      Ale weźcie ze sobą łuki i strzały, a na pewno nie będzie nudno. smile))
      Nawet jeśli nie traficie tej kaczki, to na pewno ją szybko udomowicie!!

Swoją drogą, gdybym się wybrał na jakiekolwiek, nie wiem jak nudne przedstawienie, to nie wyszedł bym na pewno przed zakonczeniem, bo bym nie miał spokoju, że koniec mógł być zaskakujący i ciekawy. A może nawet z morałem?!!

Jednak, jak macie wyjść, to życzę Wam, żeby udało się Wam odsprzedać bilety. Choćby po pół ceby.
      No, żeby się choć trochę zwróciło!!

smile))
      • regine Re: Już pewnie za późno na rady. 25.03.07, 07:53
        Na rady, fakt już za późno, ale czekamy na wrażenia smile
        Jak znam Danusię to na pewno zostanie do końca, aż kurtyna opadnie. Kraków zna
        na wyrywki smile
        • maladanka Re: załamana jestem 25.03.07, 10:09
          Straciłam słuch,absolutnie,dokładnie! Raz tylko się odetkał - na końcu jak
          strzał padł! Nie, jeszcze strzelali trochę wczesniej - też usłyszałam.
          Nic,po prostu nic nie słyszałam jesli chodzi o wygłaszany tekst..W czasie
          przerwy zorientowałam się,że od 7 rzędu do tyłu już nie słychać.
          Wiecie jakie to uczucie gdy wyłączą fonię? Straszne!
          Na scenie buro,szaro,ponuro,o...dużo popijają.Czasem pan panią popycha, a
          czasem panowie siebie.
          Poszłabym w Kraków ale wiatr wiał i łudziłam się,że coś poprawią po pierwszym
          akcie,że będzie troszkę słychac, jakieś mikrofony zawieszą gdzieś albo co?
          Chrapanie ślubnego stłumiłam natychmiast, więc nie przeszkadzał nikomu.
          A teraz poważnie: nie zachęcam,pójście na własne ryzyko i z gwarancją biletów w
          pierwszych kilku rzędach.
          Za to po wyjściu - ćwiarteczka księżyca na niebie i do tego mrugająca
          gwiazdka,wiatr ucichł,podświetlony barbakan i tort czyli gmach Teatru -
          magia,kochani!
          • tesunia Re: załamana jestem 25.03.07, 10:18
            Maladanusko,
            no coz,nieraz tak bywa,dobrze,ze chociaz nocne uroki Cie zachwycily.

tu sa jakos rozmieszczone mikrofony wszedzie,coby ci nawet z uszkodzeniem
            sluchu dobrze slyszeli,niezalezxnie od wartosci sztuki czy koncertu,
            a zamawiajac bilet,dodaje sie informacje,ze prosi sie o miejsce dla "ciezko
            slyszacych".
            • maladanka Re: załamana jestem 25.03.07, 10:28
              Tesuniu, po prostu aktorzy teraz mówią sobie gdzieś w dekold.Bo to nie chodzi o
              to,że ja nie słyszę - faktycznie słyszę gorzej niż inni, ale ci z dobrym
              słuchem,którzy siedzieli troszke dalej też sie skarżyli.Próbowali zgłaszać
              obsłudze,że tak się dzieje.
              • tesunia Re: załamana jestem 25.03.07, 10:35
                mze akurta wtedy jakies zaklucenia byly w mikrofonach,
                nastepnym razem moze bedzie lepiej po takiej krytyce.
                • czarny.humor No proszę - nie miałem racji??!! :))) 25.03.07, 13:24
                  Jak byście mieli łuki, to aktorzy na pewno byliby słyszalni, a Wy byście komedię mieli i może nawet niezły posiłek z dziczyzny.

smile))
    • kasia573 Re: Do teatru jedziemy ! 25.03.07, 14:21
      No to teraz ja! U nas było dynamicznie, skocznie, z mikroprtami.Swoją drogą
      pomyślałam sobie, że dawniej aktorzy mówili i śpiewali bez dodatkowych urządzeń
      i byli słyszalni. Każda piosenka to był "zrobiony" numer. Każdy miał "swoje
      pięć minut". Brawa to każdym "kawałku". Piotr Machalica (dyrektor artystyczny)
      dziękował zespołowi i miał za co. Widzom spektakl się podobał. Każdy znalazł
      coś dla siebie. Np. nie przepadam za piosenkami warszawskimi, więc miałam
      innych pod dostatkiem. Nucę sobie dziś niektóre. Atrakcją był Michał Gasz,
      laureat "Szansy na sukces" o czystym, mocnym głosie. Aranżacje współczesne, ale
      nie zabijające charakteru utworów. Dla mnie to był udany wieczór. Widać było
      efekty pracy i oddania sprawie przez zespół.
      • sagittarius954 Re: Do teatru jedziemy ! 25.03.07, 16:16
        Jak to kiedyś na podwórku mówili : pa pałam sie udało , i dobrze choć
        malejdanusi żal , bo nie ma nic gorszego niż ogladanie sztuki niesłyszalnej . I
        mnie kiedyś w Krakowie trafiło się ogladanie spektaklu, przy głosnym zagłuszaczu
        ,ale przez młodzież licznie przybyłą i nie zainteresowaną . AZ aktorzy w drugim
        akcie musieli opanowywać sytuacje smile
        • wiktoria53 Re: Do teatru jedziemy ! 25.03.07, 19:02
          Szkoda Danuś, ze tak wyszło. Najbardziej boli kiedy człowiek jedzie z pewnym
          nastawieniem, ze obejrzy cos interesujacego, że przeżyje piekne chwile w
          kulturalnym przybytku, a tu masz! Klops! Danus, jeszcze będziesz miała okazję
          pochwalić niejedną sztukę.
          • regine Re: Do teatru jedziemy ! 25.03.07, 19:33
            No to faktycznie Danuś nie za ciekawy wieczór teatralny Wam się udał. Tak
            czasami bywa...Ale wieczór i "widoki" na krakowski Barbakan mieliście za to
            przepiękne. To chociaż się udałosmile Przyroda i natura zawsze jest piękna, a
            Barbakan nocą...Nie tego nigdy nie widziałam, a do tego rożek Księzyca. Jednak
            nie do końca nieudany wieczór smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka