marii51 06.11.08, 10:36 mam sposob - "płatkow owsianych "podany tu mi dawno od koleżanki z forum- ale- poczytałam na forum zdrowie.. i mimo to! przydałby sie jakiś przepis na ludzików w naszym wieku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tesunia Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 11:07 *Marii tez slyszalam o tych platkach owsianych,sa pomocne w tej walce, tak sie zastanawiam czy czosnek tez by pomogl? mozna by bylo zakupic toto w tabletkach i lykac co dziennie, poszperam u siebie i zobacze co znajde i zamieszcze, zycze zdrowka. Odpowiedz Link
easy.mamajka Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 15:21 Są tez ziolowe herbatki do picia - obnizajace cholesterol. Odpowiedz Link
bszalacha Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 17:31 Powinnaś się dużo ruszać. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 18:50 Nie wiem Marylko czy sama możesz się kurować,byłaś u lekarza? bierzesz jakieś tabletki na obniżenie cholesterolu? Głównie to odzywianie,wcale nie jest to łatwa i lekka kuracja,nie można jeść smażonego,frytek,czekolady,sera żółtego,chyba,że chudy,chude mleko,zadnej śmietany. Sama możesz brać tabletki Omega-3,napewno nie zaszkodzą,byc może sa jekieś herbatki,zioła,nie wiem jak znajdę to wkleje na wątek. Odpowiedz Link
ktosia57 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 21:41 bierz Omegę ,mój mąż bardzo obniżył cholesterol właśnie dzięki Omedze ,trójglicerydy też Odpowiedz Link
danske Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 21:54 spróbuj tego, świetnie oczyszcza organizm i jest zdrowe 2 łyzki orkiszu szklanka dobrej wody(nie z kranu) 1 srednie jabłko (obrac, pokroic) 20 rodzynek wszytko gotujemy na małym ogniu 20 min nastepnie zostawiamy po przykryciem przez 10 min lekko posypujemy płatkami migdałów voila i sniadanie gotowe smacznego Odpowiedz Link
danske Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 21:55 te 10 min pod przykryciem to już nie na ogniu Odpowiedz Link
marii51 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 07.11.08, 03:24 kochani, jak tu nie pytać- kto pyta nie zbłądzi-dziekuje serdecznie za wszystkie podpowiedzi-mi osobiscie tez sie przyda- ale ja wiecej wazaca nie mam problemow --lecze sie i systematycznie sprawdzam poziom i zlego i dobrego cholesterolu..jest ok. WEZWE RANO KOLEZANKE! nie bedzie mi wmawiała ,że nie da się sobie pomóc!ba dieta koniecznia!- czeka ja operacja w udzie wstawic trzeba" cos" szczupla zgrabna dziewczyna- aktywna bardzo prowadzi sklepik(skup i sprzedaz dzieciecych akcesorii uzywanych-wozeczki , ubrania zabawki,foteliki- co chcesz -UPRAWIA DZIALECZKE- dom jak w pudełeczku- aktywnosc!!!,,ze ho ho ,a starsza odemnie 3l)!-super sprawa mowie wam Odpowiedz Link
wadera1951 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 07.11.08, 21:12 Jak masz ok to po co dupę zawracasz!!!!!!!!! Odpowiedz Link
marii51 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 08.11.08, 22:36 wadera- a jak to robic co do mnie kliknełas?w ostatnim swoim poscie?tu na tym watku? skad masz tyle w sobie sarkazmu? czy odzywiasz wirtualnym poniżaniem kogos? mam prawo komus pomoc- naprawde- nie ma komputera - nie korzysta- wiec dlaczego mojej przyjaciolce nie moge podpowiedziec? jak dalej ma zyc? Odpowiedz Link
wadera1951 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 09.11.08, 19:50 Przecież to Ty a nie kto inny napisał artykuł i nic tam o koleżance nie ma. Więc przestań uskuteczniać nawijkę, bo sama nie wiesz co chcesz. Odpowiedz Link
del.wa.57 Do wilczycy. 09.11.08, 20:21 Cytuje Marii.. ''przydałby sie jakiś przepis na ludzików w naszym wieku Odpowiedz Link
gieniaa.4 Re: Do wilczycy. 09.11.08, 21:13 dziewczyny obowiązkowo lampke czerwonego wina wytrawnego po obiedzie <lampke> nie0,7 l Odpowiedz Link
wadera1951 Re: Do wilczycy. 10.11.08, 18:04 Strasznie to zagmatwane.Miało być dla koleżanki czy jak tam. Sama nie wiem. Przepraszam.Co ja tu robię . Jakieś dodawanie liter. Tak się chciałam rozejrzeć. Zdrówka.Niech będzie żytniówka. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do wilczycy. 10.11.08, 18:16 Rozglądaj się,pisz tylko nie krytykuj,nie odpowiada ci wątek? nie czytaj, nie dopisuj się,proste? Na zdrowie!a czystej nie pije,za mocna Odpowiedz Link
marii51 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 13.11.08, 08:15 tesunia napisała: > *Marii > tez slyszalam o tych platkach owsianych,sa pomocne w tej walce, > tak sie zastanawiam czy czosnek tez by pomogl? > mozna by bylo zakupic toto w tabletkach i lykac co dziennie, > poszperam u siebie i zobacze co znajde i zamieszcze, > > zycze zdrowka. tesuniu- płatki jak ? bo ja gotuje na wodzie czasem z mlekiem czasem z marchewka- czasem z jablkiem.. i czesto zamiast ziemniakow podaje sobie platki poprostu do obiadu.. ale nie kupuje najtanszych- sa niebezpieczne mimo dlugiego plukania by zlewać z góry wypłynięte plewy- one są b niebezpieczne- trzeba uważnie spr każdą kolejną łyżeczkę =-żeby nie trafiły do gardła ..a pomocne są bbb.. moj palec z niewiadomych przyczyn chory paznokiec nogi - wszystko badane- i teraz od wresnia po jedzeniu platkow wraca do formy-fakt jeszcze biorę potas i magnez wspierajaco- na jesienne smuteczki a czosnek lubie- koniecznie musi byc w diecie cholesterolowej- nie piecze mi jezyk Odpowiedz Link
wadera1951 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 13.11.08, 12:31 Najważniejsze to ,że po takim płukaniu zostają w tych płatkach bardzo pożywne różne larwy lub jaja np. mklika,wołków itd. Nie wypływają na powierzchnie. Natomiast plewy się zjada bo to jest sam czysty błonnik.Kupuj produkty mączne zawsze prażone. Smacznego Odpowiedz Link
kendo Re: poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?-Marii 13.11.08, 13:21 Skarbie, kolezanki sasiadka je stosowala zawsze rano zjadajac jedna lyzke solowa,pozniej popila woda,lekarz po nastepnych probach swierdzil,ze pozim zlego horesterolu sie obnizyl, niewiem czy sa w karaju te platki owsiane,na naszych pisze,ze maja domieszke na zabicie horesterolu-BETA -GLUKAN,szukaj takich. albo szybciutko podeslij mi adres na priva,to zakupie i siostra akurat jedzie jutro do kraju to Ci podesle. ja z nich pieke zawsze ciasto jablkowe-recepta na opakowaniu. zycze zdrowka. Odpowiedz Link
tesunia Re: poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?-Marii 13.11.08, 13:41 prosze najpozniej o adres do godz.18:00. Odpowiedz Link
marii51 Re: poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?-Marii 13.11.08, 14:26 tesuniu , b dziekuje.. serdecznie ci dziekuję, mam Odpowiedz Link
tesunia Re: poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?-Marii 13.11.08, 15:08 ( zycze Tobie zatem zdrowka dziekuje za zyczenia Aniolkowe dla siostry, przekaze,bedzie sie cieszyc. pozdrawiam Odpowiedz Link
wadera1951 Re: poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?-Marii 13.11.08, 21:36 He,he,he,Beta- Glukan. Dziecino CZY TY WIESZ CO TO JEST I W JAKIM CELU STOSUJE SIĘ BETA -GLUKAN? Odpowiedz Link
marii51 Re: BETA -GLUKAN 14.11.08, 07:48 gosiu-kochana jesteś za to! tesunia wczoraj wskazała zwrocić uwagę na na produkt zbożowy- znam tego produktu wartosć- tym bardziej.. że lubię piec chleb i moge wiec dodawac inne wartosciowe składniki do mąki razowej , bo to nic nie wadzi- podobnie jak dodaje wszelkie ziarna-kminek itp to jest b ważne!dziekuję- "Izomer rozpuszczalny w wodzie (1,3-D/1,4-D) wykazuje silną aktywność biologoczną. M.in. powoduje redukcję cholesterolu we krwi i równoważy szczyt glukozy we krwi, a tym samym zapobiega występowaniu cukrzycy typu 2. Uważa się także, że zapobiega powstawaniu nowotworów układu pokarmowego." Odpowiedz Link
tyrtum Re: BETA -GLUKAN 14.11.08, 12:26 Przepraszam ,że się wtrącę.Używałem tego preparatu przez pół roku.To działa ale jak jesteś zdrowy. Szkoda pieniędzy tak jak na Noni, Ani i Broni itp.Powiem wam Dziewczyny,że to pic na wodę .Gdy byście używały Glutadienu to owszem.Przy tego typu preparatach tworzy się specjalne fikcyjne fora gdzie zachwala się pod niebiosa różne pseudo odkrycia. Odpowiedz Link
marii51 Re: BETA -GLUKAN--nie? 14.11.08, 15:29 ówisz tyrtum? a to tak? www.biosila.pl/content/view/215/ kochani- zanim ja cokolwiek kupie to jest analiza -analiza i jeszcze raz analiza- za i przeciw- i bez mojej lekarz rodzinnej nic nie podaje sobie bez jej zgody ja ! mimo _!!!że po silnym antybiotyku mówiłam lekarzowi, że coś nie tak,, bo owszem poprawiło mi leczenie stanu zapalnego stawów Odpowiedz Link
izis52 Re: moje trzy grosze 14.11.08, 17:13 Dorzucę jednak jeden,gdyż te pozostałe dla jednej pani zembatej nie byłyby miłe. W rodzinie mamy sprawdzone używanie Benecolu zamiast masła, jest smaczny i obniża poziom błyskawicznie. Lekarz po obniżeniu znacznie poniżej normy zalecił odstawienie leków. Oczywiście ogólnie zalecana jest dieta sródziemnomorska bakłażany, pomidory,sałaty, brokuły, dużo czosnku i cebuli no i do tego jedzmy ryby pijmy wino i powinno byc o.k. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: moje trzy grosze 14.11.08, 17:57 U mnie można zbić cholesterol tylko i wyłącznie farmakologicznie ...czego to ja nie próbowałam,chyba wszystko co możliwe i niestety niczym nie mogłam nawet delikatnie obniżyć.Kardiolog zaserwowała mi Lipantyl na przemian z Tulipem i w ciagu miesiąca osiągnełyśmy wyniki bardzo dobre.Te wszystkie ziołowe i żywieniowe metody są dobre dla zdrowych,którzy chcą utrzymac dobre wyniki. Odpowiedz Link
tesunia Re: poprawic wyniki 24.11.08, 11:30 szukaja ostanio specyfiku na moja alergie, doczytalam sie,ze na zimno presowany olej z siemia lnianego tez jest dobrym komplementem w obizaniu tego"zlego" Odpowiedz Link
marii51 Re: poprawic wyniki 24.11.08, 11:44 tesuniu-tesunku-ktos mi tez ostatnio tak mowil Odpowiedz Link
kendo Re: poprawic wyniki/Marii 24.11.08, 11:52 www.olejlniany.zdrowe-produkty.pl/index.php?go=olejlniany to link,ktory fleur podala, rowniez radzila na google wystukac haslo olej lniany i bedzie mozna wiecej informacji znalesc zycze powodzenia w znalezieniu. PS;..zdziebko sniezkiem sypnelo-przypudrowalo, na minusie juz niemal od tygodnia, zamki w samochodzie mi zamarzly i wlazilam bagaznikiem do autka) Odpowiedz Link
wiga2008 Re: poprawic wyniki/Marii 24.11.08, 12:44 kendo napisała: > zamki w samochodzie mi zamarzly i wlazilam bagaznikiem do autka) O kurczę, Kendo, chciałabym to zobaczyć. A wracając do tematu wątku - świetnym "wymiataczem" cholesterolu są otręby owsiane ( nie mylić z pszennymi) dodawane do potraw. Ja dodaję do sałatek, zup, nie mówiąc o panierkach, o ile takowe robię. Odpowiedz Link
korynos-a Re: poprawic wyniki/Marii 24.11.08, 13:00 Na poziom cholesterolu maja najwiekszy wplyw czynniki genetyczne, to przekazali nam w darze nasi rodzice i dziadkowie. Mozna obnizac tylko lekami, no i stosowac odpowiednia diete. Platki owsiane, prazone, tak jak tu chyba Wadera pisala, polecam. Wlasnie z plewami. Zaparzone wrzatkiem do tego jablko. Jesc gruboziarnisty chleb, z roznymi ziarnami i otrebami oraz roznego rodzaju kielki. Nie ma co sie zastanawiac tylko przestawic sie na dziwna, ale zdrowa diete, wspomagac lekami, kontrolowac i bedzie dobrze. Wlasnie wrocilam z takich badan, kontrolnych. Mam z tym problem od kilku lat, zazywam leki, kontroluje. Sama zdrowa zywnosc nie pomoze pozbyc sie cholesterolu, ona tylko wspomaga. Zazywanie zaordynowanych lekow, dlugotrwale, jest najskuteczniejsze. Niestety chemia wiedzie prym i tu. Odpowiedz Link