Dodaj do ulubionych

JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?

06.11.08, 10:36
mam sposob -
"płatkow owsianych "podany tu mi dawno od koleżanki z forum-
ale- poczytałam na forum zdrowie.. i mimo to!
przydałby sie jakiś przepis na ludzików w naszym wieku
Obserwuj wątek
    • tesunia Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 11:07
      *Marii
      tez slyszalam o tych platkach owsianych,sa pomocne w tej walce,
      tak sie zastanawiam czy czosnek tez by pomogl?
      mozna by bylo zakupic toto w tabletkach i lykac co dziennie,
      poszperam u siebie i zobacze co znajde i zamieszcze,

zycze zdrowka.
      • easy.mamajka Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 15:21
        Są tez ziolowe herbatki do picia - obnizajace cholesterol.
        • bszalacha Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 17:31
          Powinnaś się dużo ruszać.
          • del.wa.57 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 18:50
            Nie wiem Marylko czy sama możesz się kurować,byłaś u lekarza? bierzesz jakieś
            tabletki na obniżenie cholesterolu?
            Głównie to odzywianie,wcale nie jest to łatwa i lekka kuracja,nie można jeść
            smażonego,frytek,czekolady,sera żółtego,chyba,że chudy,chude mleko,zadnej śmietany.
            Sama możesz brać tabletki Omega-3,napewno nie zaszkodzą,byc może sa jekieś
            herbatki,zioła,nie wiem jak znajdę to wkleje na wątek.
            • wadera1951 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 20:30
              Polixar 5
              • ktosia57 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 21:41
                bierz Omegę ,mój mąż bardzo obniżył cholesterol właśnie dzięki Omedze
                ,trójglicerydy też
                • danske Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 21:54
                  spróbuj tego, świetnie oczyszcza organizm i jest zdrowe

2 łyzki orkiszu
                  szklanka dobrej wody(nie z kranu)
                  1 srednie jabłko (obrac, pokroic)
                  20 rodzynek

wszytko gotujemy na małym ogniu 20 min
                  nastepnie zostawiamy po przykryciem przez 10 min
                  lekko posypujemy płatkami migdałów

voila i sniadanie gotowesmile smacznegosmile
                  • danske Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 06.11.08, 21:55
                    te 10 min pod przykryciem to już nie na ogniu
                    • marii51 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 07.11.08, 03:24
                      kochani, jak tu nie pytać- kto pyta nie zbłądzi-dziekuje serdecznie
                      za wszystkie podpowiedzi-mi osobiscie tez sie przyda- ale ja wiecej
                      wazaca nie mam problemow --lecze sie i systematycznie sprawdzam
                      poziom i zlego i dobrego cholesterolu..jest ok.

WEZWE RANO KOLEZANKE! nie bedzie mi wmawiała ,że nie da się sobie
                      pomóc!ba dieta koniecznia!-
                      czeka ja operacja w udzie wstawic trzeba" cos"
                      szczupla zgrabna dziewczyna- aktywna bardzo prowadzi sklepik(skup i
                      sprzedaz dzieciecych akcesorii uzywanych-wozeczki , ubrania
                      zabawki,foteliki- co chceszsmile -UPRAWIA DZIALECZKE- dom jak w
                      pudełeczku- aktywnosc!!!,,ze ho ho ,a starsza odemnie 3l)!-super
                      sprawa mowie wam
                      • wadera1951 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 07.11.08, 21:12
                        Jak masz ok to po co dupę zawracasz!!!!!!!!!
                        • marii51 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 08.11.08, 22:36
                          wadera- a jak to robic co do mnie kliknełas?w ostatnim swoim poscie?tu na tym watku?
                          skad masz tyle w sobie sarkazmu? czy odzywiasz wirtualnym poniżaniem kogos?
                          mam prawo komus pomoc- naprawde- nie ma komputera - nie korzysta- wiec dlaczego
                          mojej przyjaciolce nie moge podpowiedziec? jak dalej ma zyc?
                          • wadera1951 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 09.11.08, 19:50
                            Przecież to Ty a nie kto inny napisał artykuł i nic tam o koleżance nie ma. Więc
                            przestań uskuteczniać nawijkę, bo sama nie wiesz co chcesz.
                            • del.wa.57 Do wilczycy. 09.11.08, 20:21
                              Cytuje Marii..
                              ''przydałby sie jakiś przepis na ludzików w naszym wieku
                              • gieniaa.4 Re: Do wilczycy. 09.11.08, 21:13
                                dziewczyny obowiązkowo lampke czerwonego wina wytrawnego po obiedzie <lampke> nie0,7 l
                              • wadera1951 Re: Do wilczycy. 10.11.08, 18:04
                                Strasznie to zagmatwane.Miało być dla koleżanki czy jak tam. Sama nie wiem.
                                Przepraszam.Co ja tu robię . Jakieś dodawanie liter. Tak się chciałam
                                rozejrzeć. Zdrówka.Niech będzie żytniówka.
                                • del.wa.57 Re: Do wilczycy. 10.11.08, 18:16
                                  Rozglądaj się,pisz tylko nie krytykuj,nie odpowiada ci wątek? nie czytaj, nie
                                  dopisuj się,proste?
                                  Na zdrowie!a czystej nie pije,za mocnasmile
      • marii51 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 13.11.08, 08:15
        tesunia napisała:

> *Marii
        > tez slyszalam o tych platkach owsianych,sa pomocne w tej walce,
        > tak sie zastanawiam czy czosnek tez by pomogl?
        > mozna by bylo zakupic toto w tabletkach i lykac co dziennie,
        > poszperam u siebie i zobacze co znajde i zamieszcze,
        >
        > zycze zdrowka.
        tesuniu- płatki jak ?
        bo ja gotuje na wodzie czasem z mlekiem czasem z marchewka- czasem z
        jablkiem.. i czesto zamiast ziemniakow podaje sobie platki poprostu
        do obiadu.. ale nie kupuje najtanszych- sa niebezpieczne mimo
        dlugiego plukania by zlewać z góry wypłynięte plewy- one są b
        niebezpieczne- trzeba uważnie spr każdą kolejną łyżeczkę =-żeby nie
        trafiły do gardła ..a pomocne są bbb.. moj palec z niewiadomych
        przyczyn chory paznokiec nogi - wszystko badane- i teraz od wresnia
        po jedzeniu platkow wraca do formy-fakt jeszcze biorę potas i magnez
        wspierajaco- na jesienne smuteczkismile
        a czosnek lubie- koniecznie musi byc w diecie cholesterolowej- nie
        piecze mi jezyk
        • wadera1951 Re: JAK poprawić wyniki odnośnie cholesterolu? 13.11.08, 12:31
          Najważniejsze to ,że po takim płukaniu zostają w tych płatkach bardzo pożywne
          różne larwy lub jaja np. mklika,wołków itd. Nie wypływają na powierzchnie.
          Natomiast plewy się zjada bo to jest sam czysty błonnik.Kupuj produkty mączne
          zawsze prażone.
          Smacznego
          • kendo Re: poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?-Marii 13.11.08, 13:21
            Skarbie,
            kolezanki sasiadka je stosowala zawsze rano zjadajac jedna lyzke
            solowa,pozniej popila woda,lekarz po nastepnych probach swierdzil,ze
            pozim zlego horesterolu sie obnizyl,
            niewiem czy sa w karaju te platki owsiane,na naszych pisze,ze maja
            domieszke na zabicie horesterolu-BETA -GLUKAN,szukaj takich.
            albo szybciutko podeslij mi adres na priva,to zakupie i siostra
            akurat jedzie jutro do kraju to Ci podesle.
            ja z nich pieke zawsze ciasto jablkowe-recepta na opakowaniu.
            zycze zdrowka.
            • tesunia Re: poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?-Marii 13.11.08, 13:41
              prosze najpozniej o adres do godz.18:00.
              • marii51 Re: poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?-Marii 13.11.08, 14:26
                tesuniu , b dziekuje.. serdecznie ci dziekuję,
                mam
                • tesunia Re: poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?-Marii 13.11.08, 15:08
                  sad(
                  zycze Tobie zatem zdrowka
                  dziekuje za zyczenia Aniolkowe dla siostry,
                  przekaze,bedzie sie cieszyc.
                  pozdrawiamkiss
            • wadera1951 Re: poprawić wyniki odnośnie cholesterolu?-Marii 13.11.08, 21:36
              He,he,he,Beta- Glukan. Dziecino CZY TY WIESZ CO TO JEST I W JAKIM CELU STOSUJE
              SIĘ BETA -GLUKAN?
              • goskaa.l BETA -GLUKAN 14.11.08, 07:18
                pl.wikipedia.org/wiki/Betaglukan
                • marii51 Re: BETA -GLUKAN 14.11.08, 07:48
                  gosiu-kochana jesteś za to!
                  tesunia wczoraj wskazała zwrocić uwagę na na produkt zbożowy-
                  znam tego produktu wartosć- tym bardziej.. że lubię piec chleb i
                  moge wiec dodawac inne wartosciowe składniki do mąki razowej
                  , bo to nic nie wadzi- podobnie jak dodaje wszelkie ziarna-kminek itp
                  to jest b ważne!dziekuję-
                  "Izomer rozpuszczalny w wodzie (1,3-D/1,4-D) wykazuje silną
                  aktywność biologoczną. M.in. powoduje redukcję cholesterolu we krwi
                  i równoważy szczyt glukozy we krwi, a tym samym zapobiega
                  występowaniu cukrzycy typu 2. Uważa się także, że zapobiega
                  powstawaniu nowotworów układu pokarmowego."
                  • tyrtum Re: BETA -GLUKAN 14.11.08, 12:26
                    Przepraszam ,że się wtrącę.Używałem tego preparatu przez pół roku.To działa ale
                    jak jesteś zdrowy. Szkoda pieniędzy tak jak na Noni, Ani i Broni itp.Powiem wam
                    Dziewczyny,że to pic na wodę .Gdy byście używały Glutadienu to owszem.Przy tego
                    typu preparatach tworzy się specjalne fikcyjne fora gdzie zachwala się pod
                    niebiosa różne pseudo odkrycia.
                    • marii51 Re: BETA -GLUKAN--nie? 14.11.08, 15:29
                      ówisz tyrtum?
                      a to tak?
                      www.biosila.pl/content/view/215/
                      kochani-
                      zanim ja cokolwiek kupie to jest analiza -analiza i jeszcze raz
                      analiza- za i przeciw-
                      i bez mojej lekarz rodzinnej nic nie podaje sobie bez jej zgody
                      ja !
                      mimo _!!!że po silnym antybiotyku mówiłam lekarzowi, że coś nie
                      tak,, bo owszem poprawiło mi leczenie stanu zapalnego stawów
                      • izis52 Re: moje trzy grosze 14.11.08, 17:13
                        Dorzucę jednak jeden,gdyż te pozostałe dla jednej pani zembatej nie
                        byłyby miłe.
                        W rodzinie mamy sprawdzone używanie Benecolu zamiast masła, jest
                        smaczny i obniża poziom błyskawicznie. Lekarz po obniżeniu
                        znacznie poniżej normy zalecił odstawienie leków. Oczywiście
                        ogólnie zalecana jest dieta sródziemnomorska bakłażany,
                        pomidory,sałaty, brokuły, dużo czosnku i cebuli no i do tego jedzmy
                        ryby pijmy wino i powinno byc o.k.
                        • dwa-filary Re: moje trzy grosze 14.11.08, 17:57
                          U mnie można zbić cholesterol tylko i wyłącznie farmakologicznie ...czego to ja nie próbowałam,chyba wszystko co możliwe i niestety niczym nie mogłam nawet delikatnie obniżyć.Kardiolog zaserwowała mi Lipantyl na przemian z Tulipem i w ciagu miesiąca osiągnełyśmy wyniki bardzo dobre.Te wszystkie ziołowe i żywieniowe metody są dobre dla zdrowych,którzy chcą utrzymac dobre wyniki.smile
                          • tesunia Re: poprawic wyniki 24.11.08, 11:30
                            szukaja ostanio specyfiku na moja alergie,
                            doczytalam sie,ze na zimno presowany olej z siemia lnianego tez jest
                            dobrym komplementem w obizaniu tego"zlego"
                            • marii51 Re: poprawic wyniki 24.11.08, 11:44
                              tesuniu-tesunku-ktos mi tez ostatnio tak mowil
                              • kendo Re: poprawic wyniki/Marii 24.11.08, 11:52
                                www.olejlniany.zdrowe-produkty.pl/index.php?go=olejlniany
                                to link,ktory fleur podala,
                                rowniez radzila na google wystukac haslo olej lniany i bedzie mozna
                                wiecej informacji znalesc

zycze powodzenia w znalezieniu.

PS;..zdziebko sniezkiem sypnelo-przypudrowalo,
                                na minusie juz niemal od tygodnia,
                                zamki w samochodzie mi zamarzly i wlazilam bagaznikiem do autkawink)
                                • wiga2008 Re: poprawic wyniki/Marii 24.11.08, 12:44
                                  kendo napisała:
                                  > zamki w samochodzie mi zamarzly i wlazilam bagaznikiem do autkawink)

O kurczę, Kendo, chciałabym to zobaczyć. big_grin
                                  A wracając do tematu wątku - świetnym "wymiataczem" cholesterolu są otręby owsiane
                                  ( nie mylić z pszennymi) dodawane do potraw.
                                  Ja dodaję do sałatek, zup, nie mówiąc o panierkach, o ile takowe robię.
                                  • korynos-a Re: poprawic wyniki/Marii 24.11.08, 13:00
                                    Na poziom cholesterolu maja najwiekszy wplyw czynniki genetyczne, to
                                    przekazali nam w darze nasi rodzice i dziadkowie.
                                    Mozna obnizac tylko lekami, no i stosowac odpowiednia diete. Platki
                                    owsiane, prazone, tak jak tu chyba Wadera pisala, polecam. Wlasnie z
                                    plewami. Zaparzone wrzatkiem do tego jablko. Jesc gruboziarnisty
                                    chleb, z roznymi ziarnami i otrebami oraz roznego rodzaju kielki.
                                    Nie ma co sie zastanawiac tylko przestawic sie na dziwna, ale zdrowa
                                    diete, wspomagac lekami, kontrolowac i bedzie dobrze. Wlasnie
                                    wrocilam z takich badan, kontrolnych. Mam z tym problem od kilku
                                    lat, zazywam leki, kontroluje. Sama zdrowa zywnosc nie pomoze pozbyc
                                    sie cholesterolu, ona tylko wspomaga. Zazywanie zaordynowanych
                                    lekow, dlugotrwale, jest najskuteczniejsze. Niestety chemia wiedzie
                                    prym i tu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka