Dodaj do ulubionych

szklanka wody

01.04.13, 00:13
może to głupie, ale to przez te święta, ktoś mnie dzisiaj zapytał
-matka pyta Cię kiedy wyjdziesz za mąż? kto Ci poda szklankę wody na starość? żyjesz, później okazuje się, że masz 40lat i niedługo umrzesz, ale dalej nie chce Ci się pić...
co o tym myślicie? jaka jest Wasza pierwsza myśl? o co chodzi? może nie ma czego wyszukiwać, może głupota najzwyklejsza, a jednak .....
Obserwuj wątek
    • pomysl.po.wypiciu Re: szklanka wody 02.04.13, 15:59
      chciałbym zauważyć że dzieci wyprowadzają się od rodziców więc i tak nie noszą za nimi wody
      • tapatik Re: szklanka wody 13.04.13, 19:33
        Chciałbym zauważyć, że są jeszcze dzieci, które chcą się opiekować swoimi rodzicami i noszą za nimi wodę.
        • abyss7 Re: szklanka wody 15.04.13, 17:41
          Nie nooooo.... proszę Was, przecież to zupełnie o co innego chodziło. Nie, czy dzieci opiekują się rodzicami na starość, ale to był taki stary kawał o sensie ożenku, który ktoś ostatnio odgrzał w radiu. Mniej więcej szło to tak: matka ciśnie syna:
          – Jasiu ożeń się!
          – Jasiu ożeń się!
          – Jasiu ożeń się! Zastanów się, kto ci poda szklankę wody na starość?

Jasiu w końcu uległ presji matki. Kilkadziesiąt lat później leży na łożu śmierci i ze złością syczy przez zęby:
          - Q_rwa! A pić się nie chce… wink
    • mort_subite Re: szklanka wody 16.04.13, 19:30
      ew_81290 napisała:

> zyjesz, później okazuje się, że masz 40lat i niedługo umrzesz (...)

Jezusie, "masz 40 lai i niedługo umrzesz"...
      Z doświadczeń własnych i obserwacji mogę powiedzieć tyle: po 40-tce też jest życie, i to niekoniecznie pozagrobowe wink Nawet jeśli komuś, kto ma 23 lata (dobrze odczytałem datę z nicku? 08 grudnia 1990?) wydaje się inaczej... ;-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka