cafe_justysia 16.02.05, 09:17 Słyszeliście może o co chodzi z tym darmowym netem,kóry ma być w Gdańsku?????? Bo ja słyszałam piąte przez dziesiąte w radiu(jeszcze drzemałam) i nie wiem co,jak i kiedy!!!!Może coś wiecie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrado80 Re: Do Ludków z 3miasta!!!!(albo reszta też :)) 16.02.05, 11:47 a czy ten darmowy net to nie chodzi o to ze jest darmowy w np centrach chandlowych??? w Wawie jest np w Galerii Mokotow ale trza miec laptopa z karta (nie pamietam jaka) ) Odpowiedz Link
anima Re: Do Ludków z 3miasta!!!!(albo reszta też :)) 16.02.05, 12:13 konrado80 napisał: > a czy ten darmowy net to nie chodzi o to > ze jest darmowy w np centrach chandlowych??? > w Wawie jest np w Galerii Mokotow > ale trza miec laptopa z karta (nie pamietam jaka) ) mowicie o hot-spotach? niestety, w niewielu miejscach jest to dostęp bezpłatny. chyba na stacjach Statoil, ale np. juz w hotelach, ktore sie tym chwala, trzeba zabulic, bez gwarancji, ze akurat bedzie dostep - mojemu znajomemu kiedys cos takiego przytrafilo sie w warszawskim marriotcie. oprocz laptopa, trzeba miec odpowiednie oprogramowanie. Odpowiedz Link
konrado80 Re: Do Ludków z 3miasta!!!!(albo reszta też :)) 16.02.05, 12:16 w biurowcu Ilmet ktory obsluguje moja firma jest darmowy tak samo jak w Galerii Mokotow Odpowiedz Link
md0512 Darmowy internet... 16.02.05, 13:07 Cześć !! Internet udostępniany jest drogą radiową. W promieniu kilkuset metrów od punktu dostępowego można się podłączyć wkorzystując notebooka wyposażonego w radiową kartę sieciową. Np. cały rynek w Krakowie pokryty jest zasięgiem WLAN. Punkty dostępowe (hotspoty) uruchomili operatorzy sieci komórkowych, ale opłaty są ogromne. Gdzieś w internecie dostępna jest lista punktów dostępowych działających w całej Polsce. Więcej informacji o samej technologii jest na mojej stronie www: md.symboliczna.net/i_routing/i_routing_index.htm Odpowiedz Link
coobad Re: Darmowy internet... 16.02.05, 14:19 wszystko pięknie, tylko pomyślcie, dlaczego sieci komórkowe to robią "ZA DARMO"? pomyślcie teraz, jacy ludzie posiadją laptopy z kartami WLAN i korzystaja z nich na mieście?! pomyślcie teraz, jak długo trzebaby tych ludzi prosić, żeby zgodzili się na badanie swoich preferencji ;> wiecie już, dlaczego dostęp jest "darmowy"? >> Odpowiedz Link
md0512 Re: Darmowy internet... 16.02.05, 20:10 Cześć !! Sieci komórkowe udostępniają internet za ciężkie pieniądze. Te darmowe hotspoty serwują czasem reklamy... (nie wiem dokładnie ile i jak, mój hotspot nie ma takiej funkcjonalności). Odpowiedz Link
tamara_t Re: Darmowy internet... 17.02.05, 01:10 te ciezkie pieniądze to 19 zl za 2h/ 2 mies, 9 zł za 2h/ 1 tydz, 39 zł/ BO do abonamenty za tel kon. Uważam że to nie sa ciężkie pieniądze... Odpowiedz Link
md0512 Re: Darmowy internet... 17.02.05, 06:38 Cześć !! ERA: 146,40 zł/mies 15h w ab. 9,76 zł za każdą następną godz. 18,30 zł/h bez ab. Kupon na 2h za 50 zł Odpowiedz Link
maraiss Re: Darmowy internet... 17.02.05, 11:46 md0512 napisał: > Cześć !! > > ERA: > 146,40 zł/mies 15h w ab. 9,76 zł za każdą następną godz. > 18,30 zł/h bez ab. > Kupon na 2h za 50 zł > a ja mam stałe łacze z idei...i wcale nie jest tak drogo pod warunkiem że zainwestujesz w wysokiej klasy laptopa ale to jednorazowy zakup Odpowiedz Link
md0512 Re: Darmowy internet... 17.02.05, 18:23 Cześć !! Co to za oferta Idei (podaj mi jakiś link). Jaki to laptop wysokiej klasy (w co ma być wyposażony)? Odpowiedz Link
konrado80 Re: Darmowy internet... 17.02.05, 18:25 wejdz sobie na strone Vobis tam wszystko jest napisane Odpowiedz Link
konrado80 Re: Darmowy internet... 17.02.05, 18:31 przeciez nie musisz kupowac ich kompa wystarczy modem nabyc Odpowiedz Link
tamara_t Re: Darmowy internet... 17.02.05, 18:33 Kolega widzę dobrze zorientowany czyzby ta branża? [skąd jesteś?] Odpowiedz Link
konrado80 Re: Darmowy internet... 17.02.05, 18:36 ja tylko po info od maraiss bylem na stronie i troche popatrzalem sobie ) ja jestem raczej z branzy elektrycznej od wszystkiego )) Odpowiedz Link
konrado80 Re: Żartowałem... 17.02.05, 18:38 gdybym mial kasiore to sam bym sobie nabyl ale nie mam laptopa i nie stac mnie na niego musze sie pocieszyc stacjonarnym ) Odpowiedz Link
tamara_t dziś mówili o tym w radio 17.02.05, 18:19 Ma byc dostepny na plaży, w miejscach turystycznie atrakcyjnych, ale z tego co mówili - wcale nie wygląda na to, żeby miał byc faktycznie darmowy... Odpowiedz Link
maraiss Re: Do Ludków z 3miasta!!!!(albo reszta też :)) 17.02.05, 19:39 mam na mysli marke laptopa...ja mam hp Ps: sam jesteś beeeeeeeeee! Odpowiedz Link