gosialska 30.04.05, 20:32 To w jakim kraju moglibyscie zamieszkac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapalniczka Re: Gdyby nie Polska 30.04.05, 20:45 wlochy i za 1,5 roku sie tam wybieram na stale chyba ze rodzina mnie zawlecze do niemiec Odpowiedz Link
beate1 Re: Gdyby nie Polska 30.04.05, 22:02 albo w jakimkolwiek innym, pod warunkiem, że znałabym język tego kraju na tyle, żeby móc się porozumieć Odpowiedz Link
emzecik Re: Gdyby nie Polska 30.04.05, 21:06 chyba Holandia... ale w sumie nie wiem, bo za granicą to tylko w Czechach byłem Odpowiedz Link
gosialska Re: Gdyby nie Polska 30.04.05, 21:12 Ja bym wybrała Holandię, Anglie albo Irlandie chociaz jak widze ilu Polakow teraz w UK to zamienilabym nawet Anglie na Belgie. Odpowiedz Link
emzecik Re: Gdyby nie Polska 30.04.05, 21:28 Fakt, też bym chciał byc w kraju gdzie jest jak najmniej naszych rodaków... Odpowiedz Link
zajaczek79 Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 12:01 gosialska napisała: > To w jakim kraju moglibyscie zamieszkac? Hiszpania albo Wielka Brytania - do obydwu krajów pałam niewytłumaczalnym sentymentem Marzę też o wizycie w Irlandii. Zdecydowanie jestem anglofilem Z. Odpowiedz Link
gosialska Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 12:05 Byłam kilka tygodni w Irlandii w ubiegłym roku. Piękny kraj)) Polecam! Odpowiedz Link
cafe_justysia Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 14:22 Anglia of kros )(i tak wyjeżdżam tam do pracy ) Ale gdybym umiała włoski-TYLKO WŁOCHY!!!!! Odpowiedz Link
k_madame Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 15:42 zdecydowanie mam dwóch faworytów nr 1 to Grecja - boski kraj , cudni ludzie i oliwki które uwielbiam na każdym krzeczku wkoło..ja tak wogóle studiuję cywilizacje śródziemnomorskie więc Grecje mam opanowana nr 2 to Indonezja - przepięknie tam jest również...jeszcze nie byłam ale wybieram się w najbliższym czasie chyba mam nadzieję że się uda Odpowiedz Link
gosialska Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 17:01 No ale wyobrazasz sobie mieszkanie w Indonezji?? Na stale? Odpowiedz Link
k_madame Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 17:03 gosialska napisała: > No ale wyobrazasz sobie mieszkanie w Indonezji?? Na stale? tak...nawet poszłam dalej i zaczęłam się uczyc sama indonezyjskiego poznałam też kilku indonezyjczyków bo razem z nimi pracuje i musze powiedzieć że są to świetni ludzie ale skąd takie pytanie kochana?? Odpowiedz Link
gosialska Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 17:19 A tak mnie naszlo ostatnio... sama mieszkalam przez rok w Holandii.. ciagle mnie gdzies nosi, wiec kto wie A jak sie zakocham to rzuce wszystko i sie przeprowadze Tylko jeszcze sie nie zakochalam (tak ostatecznie)) Odpowiedz Link
azazela Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 17:28 zdecydowanie hiszpania, najlepieij poludnie, cieplo przez caly rok i ci otwarci ludzie zyc nie umierac Odpowiedz Link
eevvaa Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 17:45 Zdecydowanie Grecja ewa Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć. Odpowiedz Link
kryskawaw Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 18:46 Wlochy...o kazdej porze dnia i nocy...moje wysnione wlochy Odpowiedz Link
aimless Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 18:52 co to z pytanie...? jesteśmy w europie, więc będę mieszkał tam gdzie będzie mi się podobało. Jakieś granice raczej niemają znaczenia... Odpowiedz Link
aimless Re: Gdyby nie Polska 01.05.05, 19:28 skoro w kraku mogą studiować ludzie z Maroka i dają sobie rade, to sądzę że poradzimy sobie w każdym Europejskim kraju. Pozatym posiadamy jako naród uniwersalny język... (jeszcze kilka lat i cała Europa będzie mówić po Polsku...tyle nas wszędzie) Odpowiedz Link