Dodaj do ulubionych

3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI

10.05.05, 19:03
Na dzień 15. maja (niedziela) planowana jest wycieczka rowerowa. Osoby
odpowiedzialne: Herezja, Ja.

Trasa jeszcze nie jest znana. Są poważne wątpliwości, czy zbyt duży dystans
(60 km i więcej) nie odstraszy potencjalnych chętnych. Jeśli nie - pojedziemy
na Wyspę Sobieszewską. Jeśli tak - być może odwiedzimy Jezioro Otomińskie
(bardzo malownicze!). Własne propozycje tras mile widziane!!!

Trzeba się liczyć z przeznaczeniem większej części dnia na taką eskapadę.
Chętnych prosimy o wpisywanie się w niniejszym wątku.
Obserwuj wątek
    • zajaczek79 Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 19:12
      prawdziwyja napisał:

> Na dzień 15. maja (niedziela) planowana jest wycieczka rowerowa. Osoby
      > odpowiedzialne: Herezja, Ja.
      >
      > Trasa jeszcze nie jest znana. Są poważne wątpliwości, czy zbyt duży dystans
      > (60 km i więcej) nie odstraszy potencjalnych chętnych. Jeśli nie - pojedziemy
      > na Wyspę Sobieszewską. Jeśli tak - być może odwiedzimy Jezioro Otomińskie
      > (bardzo malownicze!). Własne propozycje tras mile widziane!!!
      >
      > Trzeba się liczyć z przeznaczeniem większej części dnia na taką eskapadę.
      > Chętnych prosimy o wpisywanie się w niniejszym wątku.

Jeśli mi się uda w sobotę załatwić serwis rowerowy, to idę... znaczy jadę smile

Z.
      • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 19:19
        > Jeśli mi się uda w sobotę załatwić serwis rowerowy, to idę... znaczy jadę smile

A co masz do zrobienia przy rowerze? Supportu nie wymienię, ale pewne
        elementarne rzeczy mogę zrobić, więc jak nie uda Ci się załatwić serwisu, to
        może jeszcze nie wszystko stracone smile

BTW może zaproponujesz jakąś fajną trasę?
        • zajaczek79 Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 19:25
          prawdziwyja napisał:

> > Jeśli mi się uda w sobotę załatwić serwis rowerowy, to idę... znaczy jadę
          > smile
          >
          > A co masz do zrobienia przy rowerze? Supportu nie wymienię, ale pewne
          > elementarne rzeczy mogę zrobić, więc jak nie uda Ci się załatwić serwisu, to
          > może jeszcze nie wszystko stracone smile

Szczerze mowiac (i wstyd sie przyznac), rower ma kilka lat, nie byl w serwisie
          ani razu, gdyz albowiem nic sie nie psulo podczas krotszych przejazdzek. Jesli
          jednak mam jechac w dluzsza trase, to chcialabym, zeby go ktos fachowym okiem
          obejrzal. Mam tu serwis pod nosem, jak zerwe rano z lozka, dam rade smile

> BTW może zaproponujesz jakąś fajną trasę?

Wlasnie sobie teraz pomyslalam, ze moze jednak nie bede Was obciazac swoja
          osoba, bo 60 km to dla mnie zdecydowanie za duzo, przynajmniej na poczatku
          mojego prywatnego sezonu rowerowego, a Wy to juz wytrawni wyjadacze smile
          Myslalam pierwotnie o krotszej rozgrzewce w lasach oliwskich, ale moze sama sie
          tym zajme smile No chyba ze zechcecie dolaczyc smile

Z.
          • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 19:33
            Herezja & Ja:
            > Są poważne wątpliwości, czy zbyt duży dystans
            >crying60 km i więcej) nie odstraszy potencjalnych chętnych. Jeśli nie - pojedziemy
            > na Wyspę Sobieszewską. Jeśli tak - być może odwiedzimy Jezioro Otomińskie
            > (bardzo malownicze!).

Zajączek:
            > 60 km to dla mnie zdecydowanie za duzo, przynajmniej na poczatku
            > mojego prywatnego sezonu rowerowego

Tak więc pojedziemy nad Jezioro Otomińskie. To wcale nie jest daleko - ostatnio
            obróciłem ze znajomymi w 3,5 godziny, z czego pedałowania było 2,5 godziny,
            reszta to relaks. 2/3 trasy to asfalt. Okolica jeziora jest bardzo malownicza,
            dużo pięknych widoków do sfotografowania... Co Ty na to, Zajączku? smile
            • zajaczek79 Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 19:35
              prawdziwyja napisał:

> Tak więc pojedziemy nad Jezioro Otomińskie. To wcale nie jest daleko -
              ostatnio
              > obróciłem ze znajomymi w 3,5 godziny, z czego pedałowania było 2,5 godziny,

W jedną stronę? smile

> reszta to relaks. 2/3 trasy to asfalt. Okolica jeziora jest bardzo malownicza,
              > dużo pięknych widoków do sfotografowania... Co Ty na to, Zajączku? smile

Sounds interesting smile Tylko muszę ten serwis załatwić i wtedy się piszę.
              Mogę skrzyknąć innych ludzi?

Z.
              • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 19:44
                > Mogę skrzyknąć innych ludzi?

Jak najbardziej!
                • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 20:26
                  O widzę, że coś się dziać zaczyna smile)
                  Zajączku, do serwisu rowerowego, ale migusiem smile)
                  • zajaczek79 Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 20:36
                    herezja napisała:

> O widzę, że coś się dziać zaczyna smile)
                    > Zajączku, do serwisu rowerowego, ale migusiem smile)

To ja mam pytanie odnośnie planowanej godziny wyjazdu, bo mnie tu już pytają smile

Z.
                    • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 20:39
                      Myślę, że przed południem... Wstępnie w okolicach 11. Co Ty na to, Herezjo?
                      • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 20:46
                        a to zalezy jak dobry będzie sobotni Kult hi hi
                        ale na 11 chyba uda mi się wstać smile
                        • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 20:50
                          Kurczę, dopiero teraz widzę, że ten koncert to dopiero o 22!
                          • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 20:57
                            dasz rade! twardym trzeba być!!
                            smile)
                            • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 21:09
                              Na oficjalnej stronie Kultu godzinę podają jako "około 22". Znając życie,
                              koncert zacznie się o 23... Chyba jednak nie będę sad
                              • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 21:10
                                Nie będziesz na koncercie czy na rowerze?
                                Proszę o precyzyjne wysławianie się smile)
                                • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 21:13
                                  Na koncercie...
                      • zajaczek79 Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 21:51
                        prawdziwyja napisał:

> Myślę, że przed południem... Wstępnie w okolicach 11. Co Ty na to, Herezjo?

11 to dobra godzina. A miejsce startu?

Z.
                        • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 10.05.05, 23:13
                          Gdzieś we Wrzeszczu, najpewniej w okolicach Politechniki (od strony ulicy Do
                          Studzienki). Kiedy ustalimy z Herezją co i jak, ogłosimy wszystkie szczegóły, OK?
                          • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 12:44
                            Żeby tylko władza nie uderzyła mi go głowy smile
                            A do Otomina jak chcesz jechać? Bo mi się wydaje, że lepiej startować z dworca
                            we Wrzeszczu...
    • montezka Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 13:02
      mój rower od blisko roku stoi w piwnicy, zawalony pralką i zamrażarką, czasami
      sie zastanawiam, jak go wyciągnać..... sad
      gdyby nawet ta sztuka mi się udała, to jak na pierwszy wyjazd to mam pewne
      wątpliwosci....... chyba zacznę gdzieś na krótszych i bardziej przystepnych
      trasach, a z Wami jeszcze sie umówie smile
      mam za to inną propozycję.... skoro faktycznie udajecie się do Otomina i
      planujecie tam krótki postój, to ja mogę dzieciaki do samochodu załadować i w
      bardzo wygodny sposób dostać sie tam, aby Wasze urocze buźki pooglądać wink
      • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 13:08
        > mój rower od blisko roku stoi w piwnicy, zawalony pralką i zamrażarką,
        czasami
        > sie zastanawiam, jak go wyciągnać..... sad
        Pomożecie? Pomożemy smile) A wycieczka do Otomina zapowiada się raczej
        spokojnie smile A na miejscu można sobie zrobić ognisko... i kiełbaski...
        smile)
        • montezka Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 13:21
          kuś mnie kuś wink
          ognisko i kiełbaski super, juz mi cieknie slinka.....
          ale chyba jednak pozostanę przy 4 kółkach..... wygodna się zrobiłam smile
          • montezka Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 13:22
            proszę wziąc na mnie poprawke, że mam dwójkę brzdaców i po prostu nie
            chciałabym obarczać nimi mojej i tak biednej mamy smile
            a tak to i dzieciakom radoche zrobię smile
          • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 13:40
            Co do ew. spotkania - mniej więcej w połowie planowanej trasy jest spora plaża
            (podobno bardzo ludna w sezonie). Można tam łatwo dojechać samochodem. Jakieś
            100 metrów przed tą plażą jest punkt małej gastronomii - można tam wypić piwo
            pod parasolkami. To wszystko, co wiem o tym miejscu, ale jeśli mielibyśmy się
            gdzieś spotkać, to właśnie tam!
            • montezka Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 13:46
              juz dawno w otominie nie bylam, ale kojarze tam tylko jedno miejsce "plazowe",
              pewnie o tym samym myslimy smile Zadnego punktu gastronomicznego tam nie bylo,
              ale cóz, czasy się zmieniaja smile
              skoro planujecie wyjazd ok. 11, to pewnie ok. 12,30 bedziecie na miejscu.
              hmmmmmmmmmmm, muszę Olkę "przestawić" na inną godzine spania i do zobaczenia
              (mam nadzieję smile)
              • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 13:57
                Lepiej nie czyń żadnych założeń co do godziny. Nic nie wiem o sprawności
                uczestników wycieczki ani o sprawności ich rowerów. Nie wiem, czy ktoś się nie
                spóźni i nie będziemy czekać. Poza tym byłem tam tylko raz (bynajmniej nie jako
                prowadzący) i być może trochę pobłądzimy...
                • montezka Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 14:08
                  nie bedzie problemu, jak poczekam, dzieciaki przynajmniej pooddychaja innym
                  powietrzem smile
                  nie wiem, jak bedziecie jechac, ale jadac od Auchan przez kielpino/kielpinek
                  (nigdy nie wiem) to juz nie sposob pobladzic. Zycze powodzenia i silnych nog wink
        • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 13:35
          Ja odpowiadam tylko za wycieczkę rowerową. Co do ogniska - widziałem nawet
          specjalnie przygotowane miejsce w okolicy Jeziora, gdzie można bezpiecznie
          takowe rozpalić. Tylko obawiam się, że w niedzielę będzie tam sporty tłum,
          zwłaszcza, jeśli pogoda dopisze. Więc może lepiej by było, żeby wycieczka
          rowerowa pozostała wycieczką rowerową, a o ognisku jeszcze się pomyśli...
          • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 13:39
            ale takie malutkie? z trzech patyczków??
            Zawsze można przywieźć kiełbaski z powrotem do domu smile)
    • astana82 Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 21:43
      no prosze - wchodze na to forum z ciekawosc po raz pierwszy i co widze?
      singli - tak jak ja smile
      singli z 3m - tak jak ja smile
      singli z 3m ktorzy jezdza na rowerach - to zupelnie jak ja smile

to super sympatyczne - milobyloby sie przylaczyc - jezeli moge oczywiscie, do
      waszej gromady smile

pozdrawiam cieplo
      ola
      • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 21:57
        Zapraszamy smile To będzie nasz pierwszy rowerowy wypad smile
        Sobota, godz 11, dworzec Wrzeszcz, cel Otomino.
        • zajaczek79 Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 21:58
          herezja napisała:

> Zapraszamy smile To będzie nasz pierwszy rowerowy wypad smile
          > Sobota, godz 11, dworzec Wrzeszcz, cel Otomino.

Przecież miała być niedziela?

Z.
          • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 22:00
            WRÓĆ!!!
            Oczywiście że niedziela!!!
            Ale mi się cały czas wydaje, że dzisiaj wtorek tongue_out
            Powtarzam jeszcze raz - NIEDZIELA!!!
            • zajaczek79 Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 11.05.05, 22:02
              herezja napisała:

> WRÓĆ!!!
              > Oczywiście że niedziela!!!
              > Ale mi się cały czas wydaje, że dzisiaj wtorek tongue_out
              > Powtarzam jeszcze raz - NIEDZIELA!!!

Uff, już się przetraszyłam smile

PS. Mam prośbę - możesz coś do mnie napisać na GG, bo straciłam Twój kontakt, a
              po numerze nie chcę Cię znaleźć smile

Z.
        • prawdziwyja -------------------- SZCZEGÓŁY-------------------- 11.05.05, 22:02
          Szczegóły podała Herezja, ale się kopsnęła z datą. Oczywiście jedziemy w
          niedzielę.Zbiórka o 11 pod dworcem PKP we Wrzeszczu. Prosimy uczestników o
          zaopatrzenie się w zapasa wody i jedzenia (2-3 bułki i batonik powinny wystarczyć).

Pamiętajcie, aby sprawdzić swoje rowery przed wyruszeniem! Nasmarujcie co trzeba
          i napompujcie koła!
          • filipendula Re: -------------------- SZCZEGÓŁY--------------- 11.05.05, 22:08
            widze.... smile

ale nie moge crying
            bede Was wspierac i zazdrosicić ...
    • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 12.05.05, 21:01
      Podbijam do góry dla przypomnienia smile
      • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 13.05.05, 00:35
        Ha ha ha!

Wczoraj (a właściwie to już przedwczoraj) późną porą - czytając 'Samotnych' -
        zauważyłem, że niejaka Astana jest z 3M i na dodatek lubi jeździć na rowerze!
        Wysłałem jej zaproszenie na naszą eksursję, a dziś - jeszcze późniejszą porą -
        widzę, ze odwiedziła ona nasze forum i odpowiedziała na ten wątek zanim ja
        wysłałem jej maila... Kurczę, chyba powinienem czytać uważniej, zwłaszcza wątki,
        których jestem założycielem smile

A swoją drogą, to ciekawe, czy Astana się pojawi smile Dłużej niż kwadrans
        studencki na spóźnialskich czekać nie będziemy... No chyba, że zadzwonią i się
        usprawiedliwią smile

[Tak po prawdzie, to chciałem tylko podbić wątek, a tu taka niespodzianka smile]
        • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 13.05.05, 00:39
          Ach, zapomniałem dodać, że oczywiście wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy
          niezależnie od tego, czy się na SWŚ udzielają czy nie! Jedynym warunkiem jest
          posiadanie roweru (niekoniecznie na własność; wystarczy mieć na tę wyprawę) i
          umiejętność jeżdżenia na nim smile))
    • prawdziwyja ------------ POGODA ------------ :(((( 13.05.05, 10:30
      serwisy.gazeta.pl/pogoda/0,0.html?dzien=3
      pogoda.wp.pl/mi.html?mid=1201047&date=2005.05.15
      Obawiam się, że nasza wyprawa może nie dojść do skutku z powodu niesprzyjających
      warunków atmosferycznych. Zobacazmy, jak będzie jutro. Ostateczną decyzję
      podejmiemy w niedzielę na podstawie własnych obserwacji.
      ---

INFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI: właśnie dostałem rozkaz od Herezji, aby sie
      przejmować się pogodą. Jak mawiał Roch Kowalski "rozkaz to rozkaz", więc o ile
      nie będzie się paliło i waliło, to stawię się o wyznaczonej porze w wyznaczonym
      miejscu!
      • herezja Re: ------------ POGODA ------------ :(((( 13.05.05, 10:38
        > INFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI: wła?nie dostałem rozkaz od Herezji, aby sie
        > przejmować się pogodš. Jak mawiał Roch Kowalski "rozkaz to rozkaz", więc o ile
        > nie będzie się paliło i waliło, to stawię się o wyznaczonej porze w
        wyznaczonym
        > miejscu

O kurcze! Pierwszy człowiek, który mnie słucha smile) zaczyna mi się to podobać tongue_out
        W przypadku pożaru i trzęsienia ziemi będziesz usprawiedliwiony big_grinD
    • zajaczek79 Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 13.05.05, 14:07
      Ja mam pytanie w kwestii formalnej: przewidujemy potrzebę użycia oświetlenia na
      drodze? Ja niestety pod tym względem mam rower wybrakowany... A wkurzam się
      jako kierowca na nieoświetlonych po zmroku rowerzystów (zresztą jeden taki
      zajechał mi wczoraj drogę).

Z.
      • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 13.05.05, 14:19
        Nie, nie będzie takiej potrzeby. Zachód słońca w przypadku naszej szerokości
        geograficznej jest w niedzielę przewidziany na godzinę 20:44. Cała wyprawa nie
        powinna nam zająć więcej niż 6 godzin (jak byśmy się uparli, to nawet bez
        forsowania całą trasę dało by się przejechać w 2-2,5 godziny - wiem, bo byłem).
    • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 14.05.05, 17:17
      Dziś idealna pogoda rowerowa smile Mam nadzieje, że jutro też tak będzie smile)
      • prawdziwyja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 15.05.05, 01:01
        Będąc na koncercie (z którego połowy się urwałem powodowany chęcią wstania jutro
        (właściwie to już dziś) o w miarę przyzwoitej porze) zauważyłem, że nie było
        widać gwiazd... Zachmurzenie całkowite sad Ale jak rozkaz, to rozkaz smile
        • herezja Re: 3MIASTO - OBWIESZCZENIE DLA LUDNOŚCI 15.05.05, 02:07
          Pozwólcie mi zostać pozwólcie mi być, ja nie chce nie chce nie chce
          odchodzić smile))
          Koncercik udany, 3 godziny minęły w mgnieniu oka smile
          No to co, że trochę się zachmurzyło? To jeszcze nie znaczy, że będzie padać smile)
          • prawdziwyja ---------- DZIEŃ 0 --------- 15.05.05, 08:31
            Tja... Dziś, w dni wycieczki zachmurzenie całkowite. Przejaśnień brak.
            Temperatura: ~10 st. C. Wiatru praktycznie nie ma! Jeśli poziom opadow utrzyma
            się na obecnym poziomie, to taka pogoda jest lepsza na jazdę, niż wczorajsza!
    • zajaczek79 Task completed :-D 15.05.05, 16:45
      Wycieczka rowerowa się odbyła i zakończyła pełnym sukcesem, pomimo deszczu,
      który starał sie nam utrudnić zadanie i popsuć przyjemność smile Ale byliśmy
      twardzi big_grinDD Ja już z góry piszę się na następną, a obmyślanie trasy zostawiam
      Herezji smile

Z.
      • prawdziwyja Re: Task completed :-D 15.05.05, 17:20
        Świetnie spędzony czas w jeszcze lepszym towarzystwie! smile Wróciłem tak
        zadowolony, ze nawet czyszczenie mocno ubrudzonego roweru nie sprawiło mi
        przykrości smile)

Co do trasy następnej wycieczki - mamy ją już obmyśloną (cel: Wyspa
        Sobieszewska, dystans całkowity: ~60 km, ale płasko), teraz czekać tylko
        okazji... Mnie dwa razy namawiać nie trzeba, wystarczy dać znać i jadę! smile))
        • herezja Re: Task completed :-D 15.05.05, 21:12
          rower postawiłam na balkonie - jak wyschnie, to samo odpadnie smile)
          Na pytanie, czy można zabłądzić w Otominie, odpowiadam, że można smile
          • prawdziwyja Re: Task completed :-D 15.05.05, 21:39
            Zdradzę Ci mój sposób czyszczenia. Wpadam do domu i widzę, że łazi Bogdan z
            psem. Mówię do niego: "Szkoda, że nie masz Pan szlauchu, bo bym sobie w ogródku
            rower wyczyścił". (Tak, tak, mam ogródek za oknem, tylko trochę zapuszczony, bo
            Bogdan - jako rozwodnik - jest - przynajmniej w niektórych aspektach -
            abnegatem)). A Bogdan na to: "Mam, ale teraz wychodzę". Zaczynam czyścić rower.
            Idzie opornie, wszędzie błoto. Bogdan wychodzi. Skoro wyszedł, to widzieć nie
            będzie - wjechałem z rowerem pod prysznic (duża kabina). No i poszło
            błyskawicznie smile))
            • herezja Re: Task completed :-D 15.05.05, 22:54
              Ta kabina rzeczywiście musi być duuuuża smile)
              • prawdziwyja Re: Task completed :-D 15.05.05, 23:28
                Najpierw koło przednie, potem koło tylne smile
    • emzecik zazdroszczę Wam wycieczki :) 15.05.05, 21:34
      mnie dziś też złapał deszcz na rowerze smile I to w dodatku się rozpadało pod moją szkołą średnią big_grin dobrze, że to tylko 6 km do domu
      • prawdziwyja Re: zazdroszczę Wam wycieczki :) 15.05.05, 21:41
        Nas złapało na budowie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka