fleshless 29.03.07, 13:05 człowiek się naelektryzowuje? bo ja mam tak, że mnie regularnie kopie klamka (albo wieszak) w pracy (albo drzwi samochodu)... podejrzewałem już kurtkę, jedną parę butów, drugą... i nie wiem... ;-] Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
herezja Re: Od czego 29.03.07, 13:38 w samochodzie to elektryzujesz sie na skutek ocierania ubraniem o tapicerkę Przestań się ocierać!! Odpowiedz Link
fleshless no ja wiem 29.03.07, 14:30 że od ocierania, ale (#1): - nie zawsze tak mam, a raczej zawsze się ocieram... ;> ale (#2): - czy są jakieś naturalne sposoby uziemiania się, albo przynajmniej mniej szczypiącego uziemiania się ale (#3): - zapomniałem Odpowiedz Link
altu Re: no ja wiem 29.03.07, 14:37 > ale (#2): > - czy są jakieś naturalne sposoby uziemiania się, albo przynajmniej mniej > szczypiącego uziemiania się ubrania płukaj (w ramach prania) w jakimś płynie antyelektrostatycznym (trudne słowo np. cocolino, albo e itp), do prasowania też tego używaj albo pij taki płyn Odpowiedz Link
fleshless Re: no ja wiem 29.03.07, 14:42 altu napisała: > ubrania płukaj (w ramach prania) w jakimś płynie antyelektrostatycznym (trudne > słowo np. cocolino, albo e itp), do prasowania też tego używaj znaczy się, kurtki i butów też to dotyczy? ;> a jak mi żelazko podeszwę roztopi? ;> > albo pij taki płyn yhym... ;P Odpowiedz Link
altu Re: no ja wiem 29.03.07, 15:03 do butów płukania - czemu nie.. do kurtki płukania - tak. (ew. spryskaj sobie tym płynem) butów nie prasuj. wymocz albo wypłukaj.. powinno wystarczyć.. Odpowiedz Link
mala_mujer Re: no ja wiem 29.03.07, 15:55 płyn antystatyczny można też kupić wersji do psikania na suche rzeczy Odpowiedz Link
altu Re: Od czego 29.03.07, 14:16 > bo ja mam tak, że mnie regularnie kopie flesz, czyżbyś był.. pokopany?? Odpowiedz Link
fleshless raczej 29.03.07, 14:25 poszczypany, to znaczy: mówi się, że kopie, a czujesz jak szczypie... ;-] Odpowiedz Link
chinski.smok Re: raczej 29.03.07, 19:19 Mnie kurna kopie. Zawsze moja jota. Obowiązkowo. Taki patent mam, że jak wysiadam i stoję juz na ziemi, to najpierw kluczykiem dotykam drzwi - spływa po kluczyku i tylko czasem szczypnie. Odkryłam jednak, że te elektryzujące momenty są zależne od wdzianego obuwia. Odpowiedz Link