glos_z_offu 25.06.07, 23:53 Co polecacie? Jaki film? Z góry dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
condziu Re: Mam ochotę na kino 26.06.07, 00:41 "Obsługiwałem angielskiego króla" "Zodiak" "Szczęście" Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: Mam ochotę na kino 26.06.07, 00:48 przyznaję, że czekałam m.in. na Twój głos. pewnie ten pierwszy. dzięki. Odpowiedz Link
hollygolightly85 Re: Mam ochotę na kino 26.06.07, 06:43 pierwsze dwa typy polecam również, trzeciego nie widziałam. ale do listy dopisuję Malowany Welon z Edwardem Nortonem i Naomi Watts. Piękny. Odpowiedz Link
condziu Re: Mam ochotę na kino 26.06.07, 14:37 glos_z_offu napisała: > przyznaję, że czekałam m.in. na Twój głos. > pewnie ten pierwszy. dzięki. Miłe, ze względu na podobny gust ? Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: Mam ochotę na kino 26.06.07, 14:42 Trudno powiedzieć...Z Twojego zestawu znam, widziałam 5 i raczej z tych "mniej męskich", o ile można tak wartościować Gdzieś rzuciło mi się w oczy, że piszesz "piękny" o filmie, któego zresztą jeszcze nie widziałam. O zakonie kartuzów. "Wielka cisza". Odpowiedz Link
condziu Re: Mam ochotę na kino 28.06.07, 13:26 Od kilku dni meczy mnie Twoja odpowiedz, nie wiem jak sie do niej ustosunkowac, dlatego chcialbym sie zapytac o kino "mniej meskie". Jakie to kino "mniej meskie", a jakie "bardziej meskie" ... zaintrygowalo mnie Twoje wartosciowanie. Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: Mam ochotę na kino 28.06.07, 15:45 Pocieram nos w zafrasowaniu... Widziałam jedynie: Jabłka Adama - cudowna komedia, z biblijną symboliką, z dobrymi aktorami. Leon Zawodowiec - kobietę jest w stanie wzruszyć ta roślinka, którą podlewał Leon i zachwycić ta Mała. Zabijanie też było w dechę. Amelia - no...nie sądzę, aby jakiś facet mógł identyfikować się z francuską kelnerką, jakkolwiek film uważany jest za piękny niezależnie od płci. Kontrolerzy - lubię jeździć metrem, bilety już kasuję, podziemne miasto miało swój urok, a muzyka węgierskiej grupy Neo jest jedną z moich ulubionych. Noi Albinoi - uczucia i mroźna Skandynawia. Widziałeś "Kochanków z Kręgu Polarnego"? Spróbuję inaczej. Takie tytuły jak "Cienka czerwona linia", Pluton"...to jakoś nie moje Odpowiedz Link
condziu Re: Mam ochotę na kino 28.06.07, 16:25 Ana i Otta widziałem ... świetny scenariusz jak na film o miłości i oryginalne podwójne zakończenie. Za to "Cienką czerwoną linie" uważam za jeden z niewielu wybitnych filmów o tematyce wojennej (książka imo i tak najlepsza), przy boku właśnie "Plutonu", czy "Czasu Apokalipsy". Ok, przyjmuje taki podział ... bałem się, że ta linia przebiega trochę inaczej. "Wielka Cisze" zaliczysz do kina męskiego czy niemęskiego ? Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: Mam ochotę na kino 28.06.07, 16:31 Takiego, które jeszcze przede mną To kino ludzkie. Boję się, że trzy godziny w kinie w ciszy mogą być nużące. No i ściągam sobie jak ten pirat osiołkiem... Odpowiedz Link
condziu Re: Mam ochotę na kino 28.06.07, 16:34 "Wielka Cisza" w domu ... przed kompem ... istna profanacja tego kina. Jedynym idealnym miejscem do oglądania właśnie tego filmu jest sala kinowa ... od izolowana od świata zewnętrznego, gdzie można wręcz zanurzyć się mistycznie w tej medytacji. Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: Mam ochotę na kino 28.06.07, 16:40 Westchnęłam nabożnie Ale wiesz, zdaje się, że już nigdzie nie grają. Wychodzę sobie z "Muranowa", plac Bankowy z mrowiem ludzi zawsze wydaje mi się jakiś odrealniony. Od tego jest duży ekran, wiem. Odpowiedz Link
ardiss Re: Mam ochotę na kino 10.07.07, 15:58 byłam na tym filmie. specyficzny. ale przyznaję sie bez bicia: ON mnie pocałował pierwszy raz wtedy( zresztą, wiecej już nie całował, bo wyjechał i nie bardzo pamiętam.. pamiętam, ze były cztery pory roku. I się zastanawiałam, czy sie zanudzić nie można tak zyjąc.... Odpowiedz Link
altu Re: Mam ochotę na kino 10.07.07, 16:03 no wlasnie mam na tą wielką ciszę coraz większą ochotę. a nie mam z kim ktos chętny?? Odpowiedz Link
altu Re: Mam ochotę na kino 26.06.07, 08:08 Szczęście. Rosario Tijeras. i z nowości podobno Whisky bedzie dobre Odpowiedz Link
condziu Re: Mam ochotę na kino 28.06.07, 16:27 NIe wiem dlaczego, ale mi ten film pachnie papką latynowską ... może ktoś mnie przekona, bo pierwsze wrażenie opisowe jakieś takie nijakie ... Odpowiedz Link
eclectric Re: Mam ochotę na kino 26.06.07, 08:57 Z tych widziałem pierwszy i trzeci, trzeci dużo lepszy i warto Odpowiedz Link
a.nie Re: Mam ochotę na kino 26.06.07, 09:19 Ja wczoraj widziałam Zodiak - naprawdę niezły, warto zobaczyć. A jeśli masz ochotę na coś lekkiego to polecam Ocean's 13 - przyjemny, taki wakacyjny, z zabawnymi dialogami. Odpowiedz Link
glos_z_offu kawę ze ktoś Czy wirtualną? wypije mną 26.06.07, 13:32 Bo bardzo mi się chce. Kawy i towarzystwa Odpowiedz Link
sajgonetka Re: kawę ze ktoś Czy wirtualną? wypije mną 26.06.07, 13:42 Ja kawę z ciachem poproszę. Im więcej kalorii, tym lepiej A z filmów: Chicago. Stare, ale dobre Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: kawę ze ktoś Czy wirtualną? wypije mną 26.06.07, 14:17 Ciacho przez okno, pracujemy nad sylwetką Chcemy i lubimy się podobać Odpowiedz Link
sajgonetka Re: kawę ze ktoś Czy wirtualną? wypije mną 26.06.07, 15:34 Z ciachem czy bez - podobamy się. I tej wersji będę się trzymać Najważniejsze jest dobre samopoczucie Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: kawę ze ktoś Czy wirtualną? wypije mną 26.06.07, 16:09 Pewnie! Oglądają się za nami a sąsiad nawet kazał nam nie wychodzić, bo pada i przeziębienie gotowe Yes! (czyli że się podobamy Odpowiedz Link
kalina_k Re: kawę ze ktoś Czy wirtualną? wypije mną 27.06.07, 20:02 Ja wybiore sie na Malowany welon. Czytam teraz ksiazke i z czystym sumieniem moge polecic milosniczkom (bo raczej milosnikow tego gatunku to nie ma) melodramatow. Szkoda tylko ze to przedwojenne wydanie jest niedostepne. Lubie takie traca myszka tlumaczenia. Jesli lubisz mroczne kryminaly, gdzie trzeba czesto zamykac oczy, to polecam Wallendera: Mastermind. Szwedzki, dobrze sie oglada zwlaszcza gdy zna sie kryminaly Mankella. Odpowiedz Link
mumuja Re: Mam ochotę na kino 28.06.07, 13:48 może ktoś oglądał któryś z następujących filmów: Marcela sztuka kochania wg wisłockiej przy rzece zima czarodziejów reguły kłamstwa alle alle klasa einsteina Jimmy Rosenberg - ojciec syn i talent będę w sobotę w Łagowie Odpowiedz Link
emzecik Re: Mam ochotę na kino 28.06.07, 17:45 to drugie ino czytałem małoletnim będąc ale zestaw... kompletnie nieznany Odpowiedz Link
emzecik Re: Mam ochotę na kino 28.06.07, 17:55 generalnie przy wyborze filmu kieruję się CJG (Co Jest Grane) i ichnimi gwiazdkami, po tej wstępnej selekcji czytam opinie internautów (nota bene dużo bardziej pomocne niż wypociny krytyków) oprócz tego mam kilka żelaznych zasad np. jeśli to produkcja USA to omijam, tudzież podchodzę jak pies do jeża; jeśli to komedia to nie może być romantyczna; jeśli to film czeski - z automatu dostaje 3 gwiazdki gratis; itp. Tobie oprócz niniejszwgo poradnika sugerowałbym zajrzeć do przyklejonego wątku na tym forum, gdzie poczytasz opinie także mojej skromnej osoby Odpowiedz Link
dusk76 Re: Mam ochotę na kino 29.06.07, 00:03 tylko nie Rosario Tijeras! drewniana telenowela w kinie brrr! Nie wszystko z USA jest be.. Idę niebawem na "Wielką Ciszę" Może coś latynoskiego i wszystko Tornatorre Odpowiedz Link
condziu Re: Mam ochotę na kino 10.07.07, 16:05 Ja czekam na kolejne dzieło Quentina Tarantino, "Grindhouse", sporo w Cannes o tym filmie mówiono, i ten skandal z podziałem na dwa filmy, smaczek. Odpowiedz Link