Gość: AP Re: Czy podatek ryczałtowy płacony przy wynajmie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 15:04 czyli stąd wynika, że jeżeli najemca kupi bochenek chleba i zje go w wynajmowanym mieszkaniu to wynajmujący powinien potraktować to jako swój przychód. Rozumiem, że zapłaci podatek od opłat stałych, które są związane z utrzymaniem mieszkania, ale nie od kosztów zmiennych - tzw. licznikowych. Ludzie opamiętajmy się - mamy przecież rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejmichalik Re: Czy podatek ryczałtowy płacony przy wynajmie 14.02.04, 07:48 Wyimaginuj sobie Waćpan, co następuje: żeby stać mnie było na lokowanie w mieszkanie na wynajem, moja dniówka musi wynosić co najmniej 500 zł. Przepisanie telefonu na najemcę - pół dnia. Prąd - pół dnia (jak dobrze pójdzie). Gaz - lepiej nie mówić, minimum 2 dni. Woda - w ogóle. Czynsz za mieszkanie - 600 zł. Czyli jeżeli ktoś na rok bierze mieszkanie od kogoś takiego jak ja, to ja tracę od jedno- do trójkrotności czynszu z powodu biurokracji w III PRL, a on nie ma możliwości wynająć tego mieszkania, bo ja jeszcze na głowę nie upadłem. Na całym świecie liczy się zewnętrzną stopę zwrotu ERR każdej zmiany - ile osób straci ile godzin po jakiej stawce przez głupotę urzędnika lub polityka, bo tyle wynoszą straty kraju. Dlatego nasz per capita PKB jest taki niski, że w III PRLu się nie liczy, nie myśli i zakłada, że nikt nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Czy podatek ryczałtowy płacony przy wynajmie IP: 217.96.121.* 31.03.04, 23:58 W głowie się nie mieści!! Nie rozumię dlaczego nikt nie wymyślił, abyśmy do przychodu wliczali tego co Najemca zje? W końcu ,je w naszym lokalu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Czy podatek ryczałtowy płacony przy wynajmie IP: 217.96.121.* 31.03.04, 23:58 W głowie się nie mieści!! Nie rozumię dlaczego nikt nie wymyślił, abyśmy do przychodu nie wliczali tego co Najemca zje? W końcu ,je w naszym lokalu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Czy podatek ryczałtowy płacony przy wynajmie IP: *.echostar.pl 07.04.04, 09:07 Skandal, przecież to jest podwójne opodatkowanie kwoty za wspominane usługi! Podatek dochodowy płacić będzie (co oczywiste) Telekomunikacja, Wodociągi, Gazownia, Energetyka... a wynajmujący zapłaci za to samo ponownie!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Czy podatek ryczałtowy płacony przy wynajmie IP: *.sa.bigpond.net.au 15.05.04, 12:16 Totalna bzdura, teraz "fiskus" musi wydac ustawe o odpisie na straty kosztow zwiazanych z oplatami wody, telefonu,energii it. Szkioda ze urzednikow "fiskusa" nauczono w szkole tylko czytac a nie myslec. Dla Panow Urzednikow Fiskusa _ PAMIETAJCIE PRZED WYJSCIEM Z USTAWA DO SPOLECZENSTWA - MYSLENIE MA PRZYSZLOSC !!!. Mysl najpierw - wykonuj pozniej. KB! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieważne Proponuję opodatkować podatek IP: *.w3cache.pl / *.pl 07.07.04, 01:01 Proponuję opodatkować podatek i podatek od podatku. A biednych urzędników zwolnić z podatków, bo oni dla naszego dobra wszystko tak robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QwE Sabotaż IP: 80.51.218.* 08.09.04, 13:08 I tak znowu Ministerstwo Finansów spowoduje spadek wpływów. Każdy przyt dzrowych zmysłach będzie teraz kombinował jak NIC nie zapłacić. Za komuny takie działanie można by określić dywersją lub sabotażem. A jak teraz? Czy ktoś zna odpowiedź? A propos - mam kolegę, który uparcie twierdzi, że to wszytko to robota rosyjskich szpionów (uparcie powołuje się przy tym na wpypowiedź Suworowa, gdy ten promował swoją książkę w Polsce). Mam coraz mniej wątpliwości, że to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Nie przejmujcie się tak!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 17:45 Od lat wynajmuję od właścicieli mieszkania i jeszcze nigdy tak nie było, aby wynajmujący zgłosił umowę do Urzędu Skarbowego. Niech wymyślą podatek nawet 120% - większości i tak nie będzie dotyczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Czy podatek ryczałtowy płacony przy wynajmie IP: *.ekt.com / *.elkomtech.com.pl 20.09.04, 15:25 I znowu przecietny Kowalski zapłaci haracz socjalisycznej wladzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Czy podatek ryczałtowy płacony przy wynajmie IP: *.altec.pl / *.altec.pl 10.10.04, 20:56 Zastanawiajaca rzeczą jest tylko fakt że ludzie tak patologicznie tłumaczacy pewne zasady prawne dalej sie tym parają i mają nasze przyzwolenie na płacenie im za to niemałych pieniędzy żeby nas ubijali nawet pozbawionymi kompletnie logiki interpretacjami. Odpowiedz Link Zgłoś