Dodaj do ulubionych

PKOK Fakty i Mity

31.01.04, 09:04
Wiadomość ta ma służyć ku przestrodze wszystkim łatwowwiernym!!!!
Firma PKOK z siedzibą w Kaliszu, w celu pozyskania klientów obiecuje
zadłuzonym w innych bankach i instytucjach pomoc i ochronę prawną przed
wierzycielami. W ramach podpisanej umowy i udzielonego pełnomocnictwa, PKOK
zapewnia swoich klientów, iż zajmnie się jego wierzycielami, a jedynym
obowiązkiem klienta jest regularne wpłacanie określonych w umowwie rat do
PKOK oraz przesyłanie ewentualnej korespondencji od wierzycieli do siedziby
PKOK.
Rzeczywistość jednak jest bardziej okrutna, podpissując umowę z PKOK, musimy
przygotować sie na to iż zostaniemy nadal ze swoimy problemami sami i
bedziemy nadal nekani przez wierzycieli, ponieważ wydaje sie że taktyka PKOK
polega na rowiązywaniu najprostszych problemów klienta (z którymi mógłby
uporać sie sam).
Najlepiej rzekomą pomoc prawną PKOK widać w chwili powstania problemu
(np.zajęcia komornicze), pierwszym odruchem jest wykonanie telefonu do
opiekuna prawnego(PKOK), i tutaj spotyka nas niespodzianka, ponieważ siedziba
odsyła nas do miejsca w którym złozyliśmy wniosek o podpisanie umowy
(np.Agencja, Oddział), a do wiadomości wszystkich w tych miejscach praccują
jedynie pracowniccy biurowi, którzy nie posiadają ani żadnego pełnomocnictwa
do reprezentowania nas ani odpowiednich kwalifikacji (ich obowiązkiem jest
poinformować nas o sposobie funkcjonowania PKOK i dopilnowaniu pełnego
skompletowaniaa dokumentacji oraz jej poprawnego wypełnienia) i co jest
naturalne z ich strony odsyłają nas do siedziby Kasy. A co ciekawe opłatę
administracyjną, która nie jest niska należy wpłacić na konto Kasy, z tego
wynika że kto inny bierze pieniądze a kto inny ma odwalać czarną robotę.
Także drogi kliencie nie licz na że w chwili podpisania umowy z PKOK twoje
problemy sie skończą, istnieje duże prawdopodobieństwo że zawita do ciebie
windykator, komornik bądz dostaniesz pozew sądowy.

Sfrustrowany Klient!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 21:26
      jasne uwaaaaga!!!
    • Gość: rymerek Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 19:38
      Facet a jak bra łes kredyty to sie nie zastanawiałes nad tym że kiedys to
      trzeba spłacic.Skoro sam mozesz sobie z tym dac radę to po co zwracasz sie do
      osób trzecich o pomoc nie rozumie tego.Bo jak wynika z tej tresci to miałes
      juz coś do czynienia z PKOK
      • m.m.krzyz Re: PKOK Fakty i Mity 07.02.04, 07:24
        Gościu, obudż sie nie żyjemy w wirtualnym świecie, umyj twarz i rozejżyj sie po
        świecie, chyba nie znasz sytuacji materialnej naszych rodaków. A skoro piszesz
        piszesz takie bzdety to znaczy, że nie znasz oferty PKOK, która w istocie
        założenia ma jak najlepsze, gorzej jest z ich realizacją. Spłacanie należności
        jest oczywistym obowiązkiem, a oferta w.w PKOK jest skierowana do ludzi, którzy
        z różnych przyczyn (np. utrata żródła dochodów, zmniejszenie zarobków, itp.)
        nie sa w stanie realizować płatności na dotychczasowym poziomie.
        Zrób rachunek sumienia, podziel swoje dochody na pół (wersja optymistyczna) i
        zrealizuj jednocześnie swoje należności, naprawdę życzę powodzenia.
        PS. Kredyty to tylko ok.30 % zadłużenia naszych rodaków, wyobraż sobie, że sa
        także inne należnoścci, jeśli nie wiesz jakie spytaj swoją mamę. A moje
        ostrzeżenie było skierowane do osób, które chcą uwierzyć, że podpisując umowę z
        PKOK z dnia na dzień rozwiążą swoje problemy.

• Gość: Zofia Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.kalisz.mm.pl 10.02.04, 17:09
          Ja jestem równiez klientka tej firmy już od ponad pół roku i nie zgadzam się ze
          wszystkimi zarzutami. Pewnie że podpisując umowę od razu banki nie dały mi
          spokoju, a komornik wciąż przez kilka kolejnych miesięcy zabierał mi część
          emerytury. Ale przecież zwróciłam się do PKOK bo potrzebowałam pomocy i takową
          otrzymałam. Płacili za mnie raty i nawet jakąc tam swoją część dokładali, więc
          byli lepsi od banków gdyż zaufali kobiecie która nie dosyć nie płąciła
          terminowo swoich zobowiązań to jeszcze nie była osoba zbyt młodą. A dodatkowo
          gdy jeden z banków -nie bede podawala nazwy - założył sprawe w sadzie prawnik z
          PKOK reprezentował mnie w sadzie. A co do kolejnych zarzutów ze odsylaja do
          agencji, jeżeli drogi "sfrustrowany kliencie" pracujesz w jakiejs instutucji to
          pewnie wiesz ze niestety ale maja racje i nie moga takowych informacji udzielac
          tel ale jak bys chcial ich odwiedzic to chetnie cie przyjma. Powiem ci jeszcze
          cos zostalam oszukana przez jedna z ich agencji ktora podobno dzialala
          nielegalnie i jako równiez sfrustrowana klientka oczywiscie zaplacilam każda
          rzadana przez agencje kwote. ciesze sie tylko z tego ze gdy juz faktycznie
          trafilam do prawdziwego PKOK zostalam dobrze obsluzona. byc moze faktycznie
          niektorzy nie sa zadowoleni bo byc moze mysleli ze tak z dnia na dzien banki
          przestana do nas przychodzic a jakas firma splaci wszystkie dlugi ktorych nie
          splacili. Ale moim zdaniem gdyby PKOK tak robilo mogli by o sobie
          pisac "idioci", bo nawet ja nie chcialabym spłacić długów za osobe która dobrze
          znam a nie spąłcała wczesniej swoich zobowiazan.
          Moze za bardzo sie rozpisalam, ale ja jako osoba ktora juz cos w zyciu przezyla
          w w koncu juz mam swoje 50 lat na karku, wiem ze zeycie nie nalezy do lekkich i
          wiele razy z powodu wielu problemow odechciewa sie nawet zyc i dlatego
          chcialabym podziekowac praconikom PKOK ze sa i moga mi pomoc.
          W razie jakichkolwiek pytan sluze pomoca zofia49@op.pl
          • m.m.krzyz Re: PKOK Fakty i Mity 10.02.04, 19:23
            Pani Zofio!
            Serdecznie Pani gratuluję, że Pani udało sie wybrnąć ze swoich kłopotów, mój
            głos nie był skierowany przeciwko PKOK, ale miał służyć wszystkim tym klientom
            tej firmy, którzy sądzili lub mogliby sądzić po przeczytaniu informatora PKOK,
            że w chwili podpisania umowy ich problemy sie rozwiążą. Sama Pani przyznała, że
            sytuacja taka miała miejsce i w Pani przypadku.
            Natomiast jeśli chodzi o Agencje PKOK, od klientów nie słyszałem raczej
            negatywnych opini, chodzi o to że klienci PKOK szukając pomocy zwracali się
            ddo "centrali" a tam ktoś "mądry" odsyłał ich do Agencji, która nie świadczy
            przecież żadnych usług prawnych. Faktem jest że wiekszość zarzutów dotyczy
            jednak opieszałości PKOK, klienci mianowicie (jak to w wolnym rynku) uważają że
            to oni są najważniejsi i ich problemy. A jak wiemy wszystkie czynności wymagają
            czasu, chociażby na korespodencję z wierzycielami,akceptacje, weryfikacje itp,..
            Moim zdaniem PKOK powinno informować o tych problemach swoicch klientów,
            ułatwiłoby to życie obydwu stronom, a jednocześnie ucieło by głosy informujące
            o nierzetelności firmy.
            Wszyscy wiemy jak zachłanne są nasze instytucje finansowe i walka z nimi
            naaprawdę czasami przypomina...

Pozdrawiam
      • Gość: sue Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.inetia.pl 12.02.04, 19:43
        a ty nie zastanawiałeś się nad tym, że w długi moze cie wpędzić pracodawca,
        który nie płaci ci przez kilka miesięcy i jest nieuchwytny dla policji??? z
        pewnych względów!!!
        • m.m.krzyz Re: PKOK Fakty i Mity 12.02.04, 20:04
          Nie wiem czy ta uwaga była skierowana do mnie, jednak to nie ma znaczenia.
          Jak to określają np.banki, "nierzetelnymi klientami" możemy sie stać nawet nie
          z własnej winy, może mieć miejsce sytuacja podana wyżej, utrata żródła dochodu
          przez jednego z członków rodziny, bądź nawet kłopoty finansowe osoby której
          poręczaliśmy kredyt, itd....po prostu życie. Chodzi o to, że wszelkie
          instytucje finansowe nie kierują się pod tym względem dobrem klienta, nie
          szukają racjonalnych rozwiązań, a jedynie dążą do jak najszybszego ściągnięcia
          swoich należności.
          Właśnie do tych wszystkich, którzy sobie nie radzą, są "zaszczuci" jest
          skierowana oferta PKOK. Miejmy tylko nadzieję, że bedą skuteczni, wówczas
          obydwie strony będą zadowolone?
          • Gość: sue Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.inetia.pl 13.02.04, 10:33
            do "rymerek" sorry jeśli zabrzmiała jak do Ciebie. poprostu on chyba nie
            rozumie, ze ludzie nie tylko popadają w długi poprzez hulańska i nierzetelność.
            Wczoraj był w teleekspresie program o Pkok na lubelszczyźnie - jest afera!
            Pozdr,
            • Gość: dzienniakrz Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.kalisz.mm.pl 17.02.04, 14:54
              też to widziałem i znam wynik końcowy. Rzecnzik konsumentów do sądu,
              dzienniakrka, zwolniona i do sądu. zamiast o pkok mówili o podszywaczu pod pkok
              wycierając sie pkok. ot rzetelnośc pismaków
              • Gość: Zofia Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 18:59
                NO tak zaczynają wychodzić te agencje o ktorych mowiłąm wczesniej, macie
                wszyscy racje, tylko szkoda ze jezeli juz ktos jest kto chcialby nam pomoc
                mysle o sobie i innyh zadluzonych to zawsze znajda sie takie osoby ktore
                chcialyby sie wzbogacic na naszym nieszczesciu. Oczywiscie firma Pkok nie
                dziala charytatywnie, ale po co tacy oszusci ktorzy nie dosyc ze wezma od nas
                kupe pieniedzy to jeszcze nawet dokumentow nie odesla do firmy - tak bylo i w
                moim przypadku. Co do teleexpresu to tez to ogladalam i wiecie jaki jest
                najwiekszy problem od tego dnia zaczely sie znow telefony od moich wierzycieli.
                Dzinnikarze bezmyslnym materialem narobili mi kupe problemow ktorych jakby nie
                bylo mialam juz troche mniej, hm i co tu zrobic? moze powinnismy sie jakos
                zebrac - my zadluzeniu klienci- w jakas jedna grupe i cos wymyslic, bo w koncu
                sa nas tysiace. Chociażby zeby wyeliminowac tych oszustow i naciagaczy, bo w
                koncu ile mozna zerowac na niewiedzy ludzkiej. Skad taki czlowiek ktory jets
                zdesperowany i szuka pomocy ma wiedziec ze akurat ten kowalski co chce mu niby
                pomoc jets ta niby nielegalna agencja pkok i chce tylko od niego wyciagnac
                pieniadze. Ja juz swoich nie odzyskalam i pewnie nigdy nie odzyskam, agencja
                sie zwinela a to ze pkok zlozylo jak mow zgloszenie do prokuratury to juz
                pewnie nic nie zmieni. Moze ktos ma jakis pomysl, ja jetsem otwarta na
                propozycje.
                Pozdrawiam
                Zofia
    • Gość: Jarek! Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 19:27
      Ludzie oczym mowa!!! Przeczytajcie sobie umowe! oraz strone PKOK strona jest
      przeznaczona dla ludzi którzy maja problem, a firma wykorzystujac to zarabia
      taka kase, co gorsza pakuje ludzi w koszty, które o zgrozo sa nie do
      odzyskania!!!. Ja nie mam zamiaru nikogo oczerniac ale warto poprosi pierwszego
      lepszego prawnika który powie chocby nawet za 100zl czym ta umowa grozi!!
      Malo tego spubujcie uzyskac telefon do centrali od biura (nie moga podac) drozi
      im za to kara 500zl (bez komentarza) Ludzie czytajcie co podpisujecie, a jak
      ktos nie rozumie to niech spyta kogos kto rozumie
    • Gość: kaka Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.foxnet.com.pl 18.02.04, 15:56
      Podpisałam z nimi umowę na początku lutego.Też mam wątpliwości co do tego czy
      zrobiłam dobrze, ale jak tu już ktoś wspomniał zmusiła mnie do tego sytacja.
      ( Utrata pracy, złe wyniki firmy męża ) niestety takie czasy nastały, kiedyś
      byłam w stanie płacić swoje zobowiązania w terminie. Próbowałam na własną rękę
      dojść do porozumienia z bankami. Prosiłam o rozłożenie rat na dłuższy okres
      czasu ale spodkałam się z odmową. Proszę o odpowiedź ludzi którzy mają
      podpisaną umowę z nimi tzn PKOK dłużej niż ja. Co dzieje się potem, jak reagują
      banki.Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
      • Gość: karola Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 19:57
        Ja mam podpisaną umowę z PKOK już od września. Początki były faktycznie
        ciężkie, banki niby nie chciały przyjmować żadnych pieniędzy od nich a wezwan
        dostawałam jeszcze raz tyle co do tej pory. Ale uspokoiło się trochę jak
        zaczeły wpływać od nich raty. Fakt nie jest to jednorazowa spłata ale zawsze
        cos dołożą i nie jest to tylko moje pare groszy. Teraz była jakas
        resytukturyzacja i spłącili wikesze kwoty tzn zaleglosci. Tez mialam duzo obaw
        ale juz teraz jestem bardziej spokojna. Moja bratowa tez korzysta z ich uslug i
        tez na razie jest zadowolona.
        • Gość: Art Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 22:49
          Nie znam działalności tej firmy, ale sama idea jest całkiem niezła.
          Z drugiej strony, czy liczyliście ile to kosztuje. Może taniej by było wynająć
          np. radcę prawnego (adwokaci są drodzy).
          A co do banków. No cóz. Jeśli bank usłyszy, że nie mamy z czego spłacać,a jego
          zabezpieczenie jest marnej jakości, albo niepłynne, to pewnie zgodzi się na
          restrukturyzację zadłużenia.
          Myślę, że warto by było zwrócić uwagę na ofertę konsolidacji długów proponowane
          przez inne banki. Może to być wyjście dla nietórych osób. W praktyce, bank
          przejmuje i spłaca nasze długi w zamian udzielając jednego kredytu, ale np.
          oferując niższe odsetki czy dłuższy okres spłaty.
          • m.m.krzyz Re: PKOK Fakty i Mity 21.02.04, 15:06
            Do poprzedniej wypowiedzi:
            Oferta PKOK skierowana jest moim zdaniem raczej do osób, które z różnych
            wzgledów nie mogą skorzystać z oferty kredytów konsolidacyjnych, które przecież
            nie obejmują zadłużeń w stosunku do obrotu gospodarczego, ZUS czy US. Poza tym
            Banki oferując taki kredyt żądają odpowiednich zabezpieczeń, a klienta nie
            zawsze jest na nie stać. PKOK ponoć wymaga jedynie zobowiązania klienta że
            bedzie systematycznie regulował raty, jeżeli nie, Kasa po prostu rozwiąże umowę
            pozostawiając klienta ze swoimi problemami.
            Co do kosztów, to rzeczywiście cała operacja wydaje się być nie najtansza, ale
            znowu wszystko zależy od tego jakie mamy zaległe zobowiązania?
            Chociaż słyszałem że są osoby prywatne, które takimi problemami zajmują się w
            imieniu swoich klientów, może takie osoby są odpowiednią alternatywą, chociażby
            ze względu na osobisty kontakt zainteresowanych.
      • Gość: niunia Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 09:36
        A czy ktoś słyszał o firmie Consulto?????? Oni też pomagają osobą
        zadłużonym,negocjują z Bankami.Czy ktoś coś słyszał???????????Proszę o
        wypowiedź.Dziękuję
        • Gość: Adam Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 19:23
          ja słyszałem o Consulto firma ta wyciągnęła ode mnie ponad 3500zł. Teraz
          korzystam z usług PKOK i jestem zadowolony. Z żoną mamy spore problemy
          finansowe, komornika na głowie. Mielismy nawet sprawe w sadzie i pkok dalo nam
          prawnika ktory nas reprezentowal. Ja polecam te firme. Wiadomo pobieraja oplaty
          ale przynajmniej dzialaja.
          • Gość: Łódzki belfer Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 19:18
            Hm, nie wiem ale mam wrażenia że wy wszyscy uważacie że każda firma powinna
            działać za friko i jeszcze wam zapłącić za to że jesteście ich klientami.Też
            mam spore kłopoty finansowe, nie raz dałem sie nabrac pieknie opowiadajacym
            ludziom jak to bede zadowolony i ile to oni moga mi pomoc. Tez jestem klientem
            PKOK i mam nadzieje, przynajmniej wszystko na to wskazuje jak do tej pory ze w
            koncu trafilem na porzadna firme. Każdy moze miec swoje zdanie oczywiscie tylko
            pamietajcie ze po pierwsze nikt w tych czasach niczego nikomu za darmo nie da,
            a po drugie ludzie czytajcie co podpisujecie i na co sie decydujecie bo tam
            jest wszystko jasno napisane.
    • czuk1 Re: PKOK Fakty i Mity 02.07.04, 12:32
      m.m.krzyz napisał:

> Wiadomość ta ma służyć ku przestrodze wszystkim łatwowwiernym!!!!
      > Firma PKOK z siedzibą w Kaliszu, w celu pozyskania klientów obiecuje
      > zadłuzonym w innych bankach i instytucjach pomoc i ochronę prawną przed
      > wierzycielami. W ramach podpisanej umowy i udzielonego pełnomocnictwa, PKOK
      > zapewnia swoich klientów, iż zajmnie się jego wierzycielami, a jedynym
      > obowiązkiem klienta jest regularne wpłacanie określonych w umowwie rat do
      > PKOK oraz przesyłanie ewentualnej korespondencji od wierzycieli do siedziby
      > PKOK.
      > Rzeczywistość jednak jest bardziej okrutna, podpissując umowę z PKOK, musimy
      > przygotować sie na to iż zostaniemy nadal ze swoimy problemami sami i
      > bedziemy nadal nekani przez wierzycieli, ponieważ wydaje sie że taktyka PKOK
      > polega na rowiązywaniu najprostszych problemów klienta (z którymi mógłby
      > uporać sie sam).
      > Najlepiej rzekomą pomoc prawną PKOK widać w chwili powstania problemu
      > (np.zajęcia komornicze), pierwszym odruchem jest wykonanie telefonu do
      > opiekuna prawnego(PKOK), i tutaj spotyka nas niespodzianka, ponieważ siedziba
      > odsyła nas do miejsca w którym złozyliśmy wniosek o podpisanie umowy
      > (np.Agencja, Oddział), a do wiadomości wszystkich w tych miejscach praccują
      > jedynie pracowniccy biurowi, którzy nie posiadają ani żadnego pełnomocnictwa
      > do reprezentowania nas ani odpowiednich kwalifikacji (ich obowiązkiem jest
      > poinformować nas o sposobie funkcjonowania PKOK i dopilnowaniu pełnego
      > skompletowaniaa dokumentacji oraz jej poprawnego wypełnienia) i co jest
      > naturalne z ich strony odsyłają nas do siedziby Kasy. A co ciekawe opłatę
      > administracyjną, która nie jest niska należy wpłacić na konto Kasy, z tego
      > wynika że kto inny bierze pieniądze a kto inny ma odwalać czarną robotę.
      > Także drogi kliencie nie licz na że w chwili podpisania umowy z PKOK twoje
      > problemy sie skończą, istnieje duże prawdopodobieństwo że zawita do ciebie
      > windykator, komornik bądz dostaniesz pozew sądowy.
      >
      > Sfrustrowany Klient!!!!
      >
      • Gość: Jerzy Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:00
        Żal mi Cię bardzo Sflustrowany Kliencie :):):) że taki naiwny jesteś. Bo nie
        znam nikogo, kto przejął by długi obcych osób lub je spłącił z dnia na dzień,
        nie mając żadnej gwarancji, że jeśli nie spłącasz bankowi to jemu spłącisz.
        Bzdury i raz jeszcze bzdury. Z tego co ja wiem, co mi przekazano w jednej z
        takich Agencji o których piszesz to PKOK wcale nie obiecuje że nie przyjdzie do
        Ciebie komornik, czy nie dostaniesz nakazu sadowego. Zreszta zapoznalem sie z
        kilkoma przepisami (skorzystalem z porady prawnika za ktora zaplacilem kilkaset
        zl)i wiem ze nie ma przepisow ktore mowia ze nie moze sie takie cos stac. Nie
        placisz wierzyciel ma prawo sciagnac swoje pieniadze. Ty musisz je oddac.
        Proste choc czasem bardzo tragiczne. Tez bym chcial by ktos splacil cale moje
        zadluzenie i nagle nikt mie nie nachodzil. Niestety nie da sie tak. Ale niech
        zyje ludzka naiwnosc ...
    • Gość: byly agent Re: PKOK Fakty i Mity IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.04.05, 17:20
      1. bylem agentem PKOK vel PCOK
      2. bardzo potrzebowalem pracy i ja znalazlem - agent instytucji finansowej,
      ktora w swojej ofercie miala kredyty bankowe bankow dzialajacych na terenie
      polski jak rowniez pakiet prduktow wlasnych
      3. w trakcie okazalo sie, ze o ile kredyty zewnetrzne sa obslugiwane normalnie,
      tak produkty wlasne w wiekszosci przypadkow nie sa osiagalne
      4. najgorsze jest to, ze klienci dostawali komplety dokumentów dotyczace danego
      produktu do zapoznania sie co potwierdzali podpisem na odwrotnej stronie umowy
      5. z informacji dostarczanych z centrali wynikalo, ze dzialania firmy sa zgodne
      z litera prawa a po konsultacji z prawnikiem okazalo sie ze ma to sens prawny
      6. niestety w wiekszosci przypadkow postepowanie centrali konczylo sie na
      pobraniu oplat jak rowniez na wyslaniu informacji do wierzycieli o przejeciu
      dlugu
      7. ani razu nie informowalem klienta, ze jego klopoty znikna jak za dotknieciem
      czarodziejskiej rozczki, informaowalem ze jest to proces dlugotrwaly i
      skomplikowany
      8. a najgorsze jest to, ze ja na tym tez nie zyskalem a nawet stracilem
      9. wiec czytajcie co podpisujecie, konsultujcie sie, a takze uwazajcie w
      sytuacjach gdy ktos proponuje proste i latwe rozwiazanie problemu, ktory
      dotyczy kwestii finansowych

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka