Gość: Fox IP: *.centertel.pl 20.01.10, 15:39 A może tak konkretniej, które z badanych firm podpadły??? Jestem niezmiernie ciekawy, bom ubezpieczony na życie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georgeb UOKiK: Ubezpieczyciele stosują w umowach niedoz... 20.01.10, 16:00 A co się robiło do tej pory??? Pierdziało się w stołek, a może tym co da sie przeliczyć na godziny??? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_porcelain UOKiK: Ubezpieczyciele stosują w umowach niedoz... 20.01.10, 16:00 No właśnie - jakie firmy podpadły? Dostałam ofertę od firmy Pramerica i chciałabym się więcej o firmie dowiedzieć. Niby oferta na pierwszy rzut niezła, ale człowiek, z którym rozmawiałam, sprawił na mnie kiepskie wrażenie. Taki jakis śliski, odpowiada wymijająco i traktuje rozmówcę jak małe dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: UOKiK: Ubezpieczyciele stosują w umowach nied IP: *.alfanet24.pl 20.01.10, 17:00 A kto mial podpasc!? To byla rutynowa kontrola branzy ubezpieczen. Kto podpadl wyszlo podczas kontroli i zarobil grzywne - tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: UOKiK: Ubezpieczyciele stosują w umowach nied IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.10, 17:58 Umowy Pramerica OK.Sprawdzałem stronę Rzecznika Ubezpieczonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferning UOKiK: Ubezpieczyciele stosują w umowach niedoz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 17:13 Jak pięknie by było, gdyby firma stosująca nielegalne zapisy w umowach musiała zapłacić karę w wysokości wartości każdej podpisanej umowy z niedozwoloną klauzulą (plus odsetki za od czasu podpisania umowy), chyba że osoba, która podpisała umowę poszłaby z nimi na ugodę i dostała na rękę mniejszą kasę. I najpierw płacą a potem mogą się odwołać. Szybko, bardzo szybko cwaniactwo by się skończyło:) No i powstał by nowy lukratywny zawód: "poszukiwacz niedozwolonych zapisów w umowach":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tratatata Ha ha aha IP: 72.51.88.* 20.01.10, 17:42 Dlaczego tak późno i dlaczego tak małe kary? Przez tyle lat oszukiwano nas i wszyscy lacznie z uokikIEM O TYM WIEDZIELI a teraz nakładaja kary tak smieszne, że az wstyd o tym pisac. Ubezpieczyciele smieja sie z tych marnych pól miliona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel_ub UOKiK: Ubezpieczyciele stosują w umowach niedoz... IP: 194.169.228.* 10.07.10, 23:16 co tam stosują, znam osobiście kobietę, która miała udar - widziałam ja na własne oczy w szpitalu i czytałam trzy kolejne wyniki rezonansów mózgu i co i pstro - mimo ubezpieczenia od poważnych zachorowań - w tym udaru - Pramerica wykręca się sianem, tłumacząc, że jej definicja udaru jest inna, niż medyczna, a moja znajoma nie miała w myśl tej definicji udaru. Zdecydowanie nie polecam - szczegóły znajdziecie w wątku pramerica, na grupie nie polecam! na goldenline! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: UOKiK: Ubezpieczyciele stosują w umowach nied IP: *.dream.net.pl 22.07.10, 17:35 Dziwne,że czytała Pani wyniki rezonansu.Przecież to poufne, dostęp mają tylko lekarze!!!! A tak na marginesie, to każda Firma ma definicję poważnych zachorowań, której się trzyma a skoro KNF nie uznał jej za błędną to nie ma co się czepiać. Z mojej wiedzy ( a jest duża ) produkt poważnego zachorowania firmy Pramerica był już kiedyś "pod lupą" i nie znaleziono w nim nieprawidłowości. Proszę pamiętać, że nie każdy udar jest taki sam, tak jak nie każdy rak jest taki sam!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieprzyjaciel Re: UOKiK: Ubezpieczyciele stosują w umowach nied IP: *.chello.pl 24.07.10, 02:09 a ja nie znam osobiście kobiety która miała udar, nie widziałem jej na własne oczy w szpitalu i nie czytałem żadnych wyników rezonansu mózgu i co i pstro - nie jestem lekarzem, nie potrafię porównać wyników badań z definicją OWU i WIEM, ŻE URADY SĄ RÓZNE A TOWARZYSTWA WYPŁACAJĄ ŚWIADCZENIA ZA KONKRETNE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomoc prawna UOKiK: Ubezpieczyciele stosują w umowach niedoz... IP: *.punkt.opole.pl 11.07.10, 22:39 Pomoc prawna - dochodzenie odszkodowań w Opolu i okolicach - "Pomoc Prawna" www.prawnikopole.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: UOKiK: Ubezpieczyciele stosuj? w umowach nied IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.07.10, 07:37 gwarantowany -- aparaty GSM Odpowiedz Link Zgłoś