Dodaj do ulubionych

Ranking kont osobistych: wygrywają BOŚ i Toyota...

• Gość: ravvv a Deutsche bank? Gdzie jest w rankingu deutsche IP: 213.17.138.* 31.05.10, 10:48
      porównajcie sobie te zwycieskie konta do konta w deutsche banku w ktorym juz
      totalnie wszystko jest darmowe (wiadomo wszystko prócz kredytów). kurwa
      jakbym mial placic za najlepsze konto 19zl miesiecznie to bym wolał zeby mi
      listonosz przynosil wyplate
    • lokalny_patriota1 bzwbk to złodzieje!!!! 10.06.10, 20:20

BZWBK to dno!!

Opiszę swój przypadek. Może napiszę na początku, że ten bank okradł mnie!!!!
      Niestety nie mają dobrego systemu, który jak dowiedziałem się od doradcy w
      placówce banku w Bydgoszczy przy ul. Kijowskiej jest w fazie udoskonalania.

Założyłem rachunek 10.03.2010 skłoniony reklamą BZWBK w tv i żałuję tej
      decyzji skuszony możliwością otrzymania 100 zł. Od samego początku wszystko
      jest nie tak. Już w dniu 31.03.2010 stwierdziłem iż pojawiła się w historii
      transakcji dziwna pozycja obciążająca moje konto na -2,01 zł ,, Pobrane
      odsetki od salda ujemnego,,. Dodam, że nie mam możliwości zrobienia debetu,
      nie mam kredytu itp. Złożyłem reklamację osobiście w placówce banku na
      Kijowskiej. Pan stwierdził iż nie powinno być problemu z jej uwzględnieniem.
      Rzeczywiście po kilku dniach kwota reklamowana pojawiła się na moim koncie.
      Następnym przypadkiem który dalej powodował moje zniechęcenie do wyżej
      wymienionego banku to brak możliwości korzystania w pełni z zgromadzonych na
      rachunku pieniędzy. Zablokowano mi z niejasnego powodu blisko 2000 zł.
      Oczywiście kolejna wizyta w banku u doradcy, kilka telefonów i ręczne
      odblokowywanie moich pieniędzy. Straciłem czas i niepotrzebne nerwy. Następny
      przypadek to ponownie jakaś dziwna pozycja w historii z 31.05.2010 : ,,korekta
      odsetek WN z powodu transakcji antydatowych,, na kwotę -2,38 oraz zabrano mi
      -2,00 zł za ubezpieczenie karty. Dodam iż przy zakładaniu konta nie było tu
      mowy o tej pozycji (wypytywałem dokładnie o koszty prowadzenia). Również w
      dniu 31.05.2010 pojawiła się ta sama pozycja która ujawniła się po 20 dniach
      od założenia konta ,, Pobrane odsetki od salda ujemnego,, na kwotę -320,50 zł
      !!! Z tego co dowiedziałem się telefonicznie reklamacja nie została uznana i
      czekam na list z dokładnymi wyjaśnieniami Dlaczego???? Z tego co się
      dowiedziałem od doradcy to związane jest to z zakładaniem lokat przez
      internet. Mechanizm myślę będzie polegać na tym iż jeżeli zakłada się lokatę
      przez internet po godzinie ok. 20.30 (przerwa konserwacyjna) to ,, założona,,
      lokata nie jest widoczna na stronie i człowiek próbuję założyć jeszcze raz i
      jeszcze nie widząc efektów swoich poczynań. W tym momencie wpadamy w pułapkę
      polegającą na tym iż system w jakiś sposób twierdzi iż brak jest środków
      (robię niby debet zakładają lokatę podwójnie, potrójnie itd ) i nalicza
      odsetki w wysokości 4-krotności stopy lombardowej. I teraz dlaczego mam za to
      płacić!!! Mam zapłacić za błędny system!!! Odsetki jakie uzyskałem z
      założonych lokat to może 50 zł a bank chce mnie OKRAŚĆ na 320,50 zł. Dodam, iż
      bank nie jest konsekwentny w swoich decyzjach ponieważ za pierwszym razem
      reklamacja została uwzględniona. Za swój cel postawiłem sobie opisać w każdym
      możliwym miejscu zaistniałą sytuację z pseudo bankiem !!!! Jeżeli ktoś ma
      pytania dotyczącej tej sprawy proszę pisać na lokalny_patriota1@gazeta.pl
      (prasa, TV) bardzo chętnie podzielę się szczegółami.
    • Gość: fve tylko e-getin IP: 78.8.104.* 12.06.10, 17:41
      miałem konta w kilku bankach, teraz mam w getin. nic nie płacę, wysokie
      oprocentowanie lokat, tanie kredyty. polecam
      • Gość: bazyl Re: tylko e-getin IP: *.n4u.abpl.pl 12.06.10, 18:41
        Teraz chodzą mystery shoppers z newsweeka i się przekonamy który jest najlepszy.
    • Gość: Gosc Błąd w rankingu - dotyczy Banku Millenium IP: *.chello.pl 12.06.10, 19:35
      obawiam sie ze w rankingu jest bład dotyczący Banku Millenium, koszt
      podstawowego konta to 7 zł, a przelewy 0,5 zł, jest też konto premium
      za które płaci się 15 zł, i tu przelewy są już darmowe.

Wprowadzenie tej korekty spowoduje że oferta Banku Millenium spadnie
      na sam dół listy.
    • funkenschlag Ranking kont osobistych: wygrywają BOŚ i Toyota... 12.06.10, 20:38
      Ale w rankingu nie uwzględniono np. dostępu do banku. Mam konto w mBanku od lat i moge sobie zadzwonić w Wigilię o Północy i z kimś pogadać, a nie jest to możliwe w przypadku wielu innych banków. Wygoda użytkowania serwisu internetowego też powinna być brana pod uwagę, bo w niektórych bankach da się niewiele zrobić poprzez stronę. Miałem konto w WBK (dawno temu), Inteligo (jak zaczynali), mBanku (mam do dzisiaj), poza tym miałem konto w Permanent TSB w Irlandii, a do dziś mam konto w AIB (Irlandii) i HSBC (w Anglii). Jak dotąd mBank wypada najlepiej.
    • Gość: bz wbk ściemniacze Ranking kont osobistych: wygrywają BOŚ i Toyota... IP: *.tktelekom.pl 22.06.10, 10:05
      założyłam konto w bz wbk pod koniec marca (wydajesz & zarabiasz).
      wpłyneło mi na knto od tamtej pory 3 razy po okolo 1100zł. po dwóch
      wpływach minimum 100zł miało mi n konto wpłynć dodatkowe 100zł. i
      co??? zaraz będie 4 wpłata aod nich nic!!! nikomu nie polecam
      ścimnija jak moga fakt bankomaty może i drmowe ale oprocentowanie za
      przelewy też nie male.. nie zdecydowałąbym sie drugi raz na ten bnk.
    • Gość: bnek Db Net dopiero na 4tym miejscu ? to najlepsze kont IP: *.chello.pl 24.06.10, 19:57
      konto osobiste na rynku
    • Gość: Constance Re: Ranking kont osobistych: wygrywają BOŚ i Toyo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 13:52
      Polecam konto internetowe dbNET, rzeczywiście nie pobierają żadnych opłat za konto. Wystarczy wypłacić pieniądze raz w miesiącu z bankomatu, żeby nie płacić za kartę.
    • gardendwarf Re: Ranking kont osobistych: wygrywają BOŚ i Toyo 24.12.10, 02:18
      i znowu kolejny ranking w ktorym jak znam zycie nie uwzgledniono zakopanych w regulaminie warunkow i oplat nastepujacych po x-okresie czasu. jak dla mnie najbardziej wiarygodnym kanalem informacji sa banki okazji w sieci i porownywarki finansowe.
      • Gość: miriam.7 Re: Ranking kont osobistych: wygrywają BOŚ i Toyo IP: 91.209.141.* 27.12.10, 10:21
        Porównywarki finansowe są z pewnością wiarygodne, a do tego pomagają nam wybrać najkorzystniejszą opcję, warto z niej skorzystać i sprawdzić warunki u potencjalnych pożyczkobiorców zanim podpiszemy umowę na kredyt
        • Gość: maczek Re: Ranking kont osobistych: wygrywają BOŚ i Toyo IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 17:13
          Co do rankingu to proponuję zajrzeć na stronę extralokaty.pl Są tam rankingi kont osobistych, lokat czy też kont oszczędnościowych. Według mnie to jedna z lepszych stron z rankingami bankowymi.
    • Gość: porównywarka Re: Ranking kont osobistych: wygrywają BOŚ i Toyo IP: *.ists.pl 17.07.12, 12:08
      Tutaj szybko porównasz konta internetowe.
      Sam wybierasz kryteria, które są dla Ciebie ważne:
      bank-online.zawsze.net/kontaosobiste/
      • Gość: asa Re: Ranking kont osobistych: wygrywają BOŚ i Toyo IP: 109.95.31.* 17.07.12, 17:35
        Szkoda, że w tym porównywarkach nie ma wszystkich kont - wszystkich banków, a są tylko wybrane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka