Gość: kobieta przed 40
IP: 87.204.152.*
18.06.10, 17:59
Karta kredytowa w Deutsche Bank?
Właśnie dzisiaj dostałam odpowiedź odmowną na piśmie zasłaniając się własnymi kryteriami kredytowymi, choć jak był u mnie w domu kilka dni temu pracownik Deutsche Banku, to przy zbieraniu dokumentów wydawało mi się że dostanę kartę kredytową i to bez większego problemu.
Przyznaję, że chyba bardziej ubodło to moje EGO, niż to że będę jej bardzo potrzebować. :)
No ale wreszcie wybieram się na zagraniczne wakacje i choć wszystko mam wykupione, to różnie może być np. jakiś wulkan czy inne takie nieciekawe atrakcje i hotelu, samolotu czy knajpy beż WYPUKŁEJ KARTY choć na zwykłej płaskiej kaskę mieć będę to nie zapłacę.
I mam teraz do Was pytanie, czy jestem aż tak nieważnym klientem dla Deutsche Banku (nie posiadam ZADNEGO kredytu w żadnym banku, nigdy go też nie miałam, żadnego też nie żeruje wiec kartotekę BIK MUSZĘ mieć czystą – nie wiem jak to się sprawdza wiec domniemam), a za to mam w miarę nowy dom (oczywiście bez kredytu i z tego jestem niesamowicie dumna choć dużo wyrzeczeń mnie to kosztowało przez wiele lat) .
Może czas zmienić bank dla którego taki drobny ciułacz jak ja bez szaleństw ale za to w pełni odpowiedzialny i wypłacalny będzie się liczył.
Wiem, że teraz banki nie rozdają kart kredytowych na prawo i lewo, a raczej jest tendencja nie odnawiania istniejących już kart kredytowych.
Co prawda inny bank, BZ WBK, już dwa może nawet trzy razy na przestrzeni kilku lat dzwonił do mnie żeby mi taką kredytową kartę wcisnąć, ale ja akurat od nich jej nie chcę, bo wkurza mnie w BZ WBK polityka ukrytych opłat i pilnowania, żeby nie zostać znowu oskubanym w najmniej spodziewanym momencie.
Może polecacie jakiś inny bank dla którego zwykły zjadacz chleba będzie ważny?