Dodaj do ulubionych

Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p...

• Gość: klient banku a ja głupi chciałem się przenieść do DB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 19:01
      teraz już wiem, że tego nie wolno robić i ostrzegę paru moich
      znajomych, którzy tam chcieli założyć konta
    • Gość: anaelle Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.07.10, 20:00
      Prosze zalozyc konto w mBank.
    • Gość: emesde Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.chello.pl 09.07.10, 20:17
      mnie db przewalił na kartach kredytowych chociaż zrobiłem obrót prawie dwa
      razy powyżej kwoty za którą jest zwrot i bank zwrotu nie uznał, bo rozbił go
      sobie na kartę główną i dodatkową. Łachmaniarze.
      • Gość: Nick Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: 109.243.38.* 09.07.10, 20:33
        No tak slepy starzec klikał cokolwiek popadło....ale szkoda, że
        żaden "błyskotliwy" "bankowiec" nie wpadł na pomysł żeby w opisie
        zamiast nic nie znaczącego tekstu napisać....przelew opłata 40 PLN
        ....no ale na to dopiero po doktoracie wpadną:-)
    • Gość: jysk Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 20:31
      w Raiffaisenie jest przele euroregulowany (po 10 zł) i zagraniczny (w cenie
      zajebistej) Euroregulowany dział tylko w unii, przelewalem kasę z uni do uni i
      kliknąłem sobie w zagraniczny (bo był to przele poza granice. I miomo ze unia
      narzuciła ograniczenie kwoty przelewu i tak zabuliłem 40 razy wiecej niż
      powinienem...
      Biedne banki nie mogą dostosowac systemów i jak zwykle to klient musi wiedzieć
      bo jak nie - to płąci
    • keny_ns Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za 09.07.10, 20:57
      Nieźli naciągacze są w tym niemieckim banku :|
    • Gość: tomash Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.icpnet.pl 09.07.10, 20:57
      W innej sytacji ten starszy człowiek powiedziałby "...jestem starszy, więc mam większe doświadczenie i wiedzę, więc na pewno mam rację..." - szkoda, że tak wielu ludzi starszych nie myśli.
    • Gość: Max Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.aster.pl 09.07.10, 21:05
      Faszystowski bank- jedź do Oświęcimia i zobacz do czego Niemcy są
      zdolni
      • Gość: MAX Faszystowski bank- jedź do Oświęcimia i zobacz do IP: *.aster.pl 09.07.10, 21:06
        Faszystowski bank- jedź do Oświęcimia i zobacz do czego Niemcy są
        zdolni
    • Gość: ggg Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.e-wro.net.pl 09.07.10, 21:10
      Bank ewidentnie oszukał klienta, oszukuje tez innych. Konto nazywające się
      darmowym (a już na pewno superdarmowe, choć mam watpliwości czy coś darmowego
      może byc jeszcze bardziej darmowe) z darmowymi przelewami nie powinno pobierać
      opłat za jakikolwiek przelew. Także wyjaśnienie przedstawicielki banku jest
      pokrętne.
      • Gość: x wreszcie jakaś rozsądna wypowiedź, IP: *.unitymediagroup.de 09.07.10, 21:24
        • Gość: fxhunt Re: wreszcie jakaś rozsądna wypowiedź, IP: 109.243.205.* 10.07.10, 00:49
          co rozumiesz, przez "konto darmowe" ? Ja rozumiem brak opłat za otwarcie,
          prowadzenie i przelewy krajowe. Za opcje dodatkowe, takie jak wydanie drugiej
          karty, czy ów nieszczęsny Sorbnet trzeba płacić i to jest chyba oczywiste i
          naturalne. Gdyby wśród użytkowników kont osobistych nagle zaistniał popyt na
          zamawianie i dostarczanie za pomocą strony internetowej śniadania do domu i bank
          wprowadził taką możliwość to czy według ciebie ta usługa również powinna być
          gratis w ramach "darmowego konta" ?

Z resztą chyba nikt normalny nie kwestionuje zasadności stosowania za tego typu
          niestandardowe usługi dodatkowych opłat. Zarzut, jak rozumiem, dotyczy rzekomego
          naciągania klientów. Problem polega jednak na tym, że:
          1) Opcja ta jest niestandardowa i domyślnie odznaczona,
          2) Przy opcji znajduje się wyczerpująca informacja o dodatkowych kosztach
          (zawartych w TOIP).

Tłumaczenie starszego pana o przypadkowym zaznaczeniu tej opcji wydaje się
          śmieszne, zważywszy na to, że zrobił to czterokrotnie! Tłumaczenie, że człowiek
          starszy z racji swego wieku był nie w pełni sił intelektualnych, by zdawać sobie
          sprawę z tekstu pisanego jest też nie do obrony, gdyż jak się czegoś nie wie
          i/lub nie chce sprawdzić to się z tego nie korzysta.

Generalnie duża część banków i instytucji finansowych ma ogromne ciśnienie na
          wyniki finansowe co niestety przekłada się na jakość informacji jakie komunikują
          klientom. W tym jednak przypadku obwinianie banku za dodatkową (i niezmiernie
          przydatną opcję dodatkową) jest zwyczajnie idiotyczne!
      • Gość: gdr Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: *.net-partner.pl 10.07.10, 00:57
        Nie nie można! Wolę szybki w obsłudze rachunek niż coś w stylu
        windowsa visty z 10 pytaniami czy na pewno chcę coś zrobić.
        Wykonując kilkanaście operacji dziennie chyba by mnie coś trafiło.
        Jak ma się problemy z czytaniem lub jest zbyt leniwym to polecam
        panią w oddziale do której zawsze można się wybrać i zapytać co to
        za dzwoląg ten cały sorbnet, infolinię lub trzymanie kasy pod pod
        poduszką.
    • stanmich Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... 09.07.10, 21:45
      Internetowe konto bankowe jest nie tylko dla ludzi z wysokim IQ. Nie może być
      pułapką dla roztargnionych lub nie kochających wszelkich odwołań do
      instrukcji. Można przecież na stronie banku wprowadzić dwustopniowe
      korzystanie z usługi SORBNET np. z uwagą: "czy rzeczywiście chcesz skorzystać
      z płatnej usługi (patrz TOiP)?" przed ostatecznym zaakceptowaniem przelewu.
      Jak słusznie zauważyła autorka artykułu, trzeba tylko chcieć!
      • Gość: ebn Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: *.net-partner.pl 10.07.10, 01:04
        Wprowadzmy jeszcze "czy na pewno wpisałeś dobry numer
        rachunku?", "czy na pewno wpisałeś poprawą kwotę?", "czy na pewno
        chcesz zrobić przelew?", a na końcu "czy na pewno nie jesteś idiotą?"
    • Gość: zlany przez DB z Tym bankiem nie chcę mieć już nigdy do czynienia IP: *.szczecin.mm.pl 09.07.10, 21:48
      No cóż w DB zostałem w mojej opinii potraktowany jak potencjalny złodziej. Ludziom, których zatrudnia ta instytucja trudno cokolwiek przetłumaczyć. Potrafią przetrzymać pieniądze przez kilka tygodni nie fatygując się z ich oddaniem.

Potrafią też paniusie z tego banku napisać, że bank mimo spełnienia wszelkich wymagań może nie raczyć udzielić wam kredytu. Wy mu dajecie na tacy całą swoją informację, a bank DB wam uprzejmie, żebyście spie...li na drzewo banany prostować. Ani przepraszam, ani w dupe pocałujcie - wystarczy, że nie dacie numeru majtek na wyciągu z innego banku i geniusze inaczej w DB uznają, że nie warto Wam udzielić kredytu.

Na szczęście nie trzeba się z nimi bawić - każdy kto raz przeżył szkołę szczęście z DB będzie omijał ten śmieszny bank szerokim łukiem...
    • Gość: kafir Też mam konto w dbNET IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 09.07.10, 21:51
      i nie przytrafiają mi się takie przygody z SORBNETEM, bo na początku
      korzystania z konta przeczytałem uważnie plik instrukcji obsługi konta
      internetowego. Przychylam się jednak do opinii, że jest to pułapka dla osób
      roztargnionych, albo zbytnio śpieszących się. Wstawienie okna opcji dla
      SORBNETU w przelewie zwykłym to nieporozumienie. Jak często robimy "zwykłe"
      przelewy w wysokości ok. miliona złotych dla których w zasadzie wymyślono
      SORBNET? Ja i większość klientów którzy wybrali bezpłatne przelewy nie
      skorzystam z tej opcji NIGDY! (chyba, że jak idiota zaznaczę ten kwadracik,
      ale w tym przypadku szlag trafia całą ideę bezpłatnych przelewów!). Czy wobec
      tego Deutsche Bank nie powinien umożliwić dezaktywacji tej opcji (pojawia się
      przy każdym przelewie zwykłym) i aktywowania tylko np. po wybraniu ze stosu
      różnych przelewów "przelew SORBNET", chociaż taki rodzaj przelewu nie istnieje
      do wyboru, a tylko wpakowana jest opcja w przelewie zwykłym. Można zapytać,
      czy ekspresowy przelew poza sesją eliksir jest "przelewem zwykłym"? Jakoś nie
      pasuje mi to do "deutsche Ordnungu"... Można też zadać pytanie: dlaczego
      klient nie może wyłączyć opcji przelewu SORBNET przy tworzeniu szablonu
      przelewu jeśli wie że z tej opcji nie będzie nigdy korzystał? Reasumując: Bank
      ma dość korzyści z obrotu nieoprocentowanymi środkami na kontach, by
      zrezygnować z tak głupich pułapek. Mądrale potępiający starego człowieka
      prędzej czy później też się natną. Przynajmniej niektórzy z nich...
    • Gość: Herman Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.static.kompus.3s.pl 09.07.10, 22:07
      No proszę sami geniusze tu piszą ,co to wszystko wiedza a innych maja w
      POgardzie?.
    • Gość: oxo Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: 94.78.166.* 09.07.10, 22:21
      Masz racje i bank tez ma racje, ale tylko formalnie. Nie doszukiwalbym sie tutaj
      spisku banku. Raczej niechlujstwa. Klient, ktorego sie zapewnia, ze konto jest
      za darmo, ma powody zeby w to wierzyc i nie czytac dodatkowych wielostronicowych
      regulaminow.
    • jsom Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za 09.07.10, 23:30
      No wlasnie... Czemu ktos zaznaczal opcje, ktorej, jak sam przyznaje, nie rozumie? A ktora na pewno byla domyslnie odznaczona.
    • Gość: gondo Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.icpnet.pl 09.07.10, 23:33
      Jedź do Niemiec ! Majątek twoich dziadków już tam jest!
    • Gość: alfaiomega Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.cdma.centertel.pl 09.07.10, 23:34
      czy wszyscy krytykujacy tego 60latka rzeczywiscie sa tacy sprytni? czy nigdy
      nie zrobiliscie/kupiliscie czegos,co tylko pozornie wydawalo wam sie takie,
      jak w reklamie?
      a nawet jesli nigdy nie popelniliscie takiego bledu,to czy nie meczy was to
      ciagle uwazanie, sprawdzanie, kontrolowanie, pytanie o 10 rzeczy, doglebne
      studiowanie drobnych druczkow i **** ????
      czy zadaliscie sobie choc raz pytanie, czemu banki i inne instytucje nigdy nie
      napisza i nie powiedza niczego wprost?
      i ostatnie pytanie, czy jesli ktos wam powie, ze cos jest darmowe, to jest to
      dla was jednoznaczne, czy nie?
      powiem tak, uwazam ze takie podejscie bankow jest po prostu zenujace, chwyty i
      zachowanie godne jakiegos drobnego zlodziejaszka,a nie powaznej instytucji
      finansowej.
      • Gość: bobrzy dywersant Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 00:11
        Nie dramatyzuj, artykuł napisała konkurencja. DB ma w tej chwili najlepszą
        ofertę, a dziad zachował się jak ostatni kretyn. Wyprałem kota w pralce bo
        nigdzie na obudowie nie było napisane żeby nie wkładać kota do pralki.
        Każdy z krytykujących dał się podpuścić jakiejś amatorce, nikt nawet nie widział
        konta na oczy.
      • Gość: adamba Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: 109.243.217.* 10.07.10, 08:15
        Tak, robię błędy i za nie płacę, a nie lecę z płaczem do gazety, jaki ten świat
        niesprawiedliwy. Czy ten 60-latek nigdy się nie sparzył? No to miał swój
        "pierwszy raz" i niech się cieszy, że tylko 160 złotych, a nie leci z płaczem do
        gazety.
    • Gość: Polak Niemcy to zwykłe świnie i koniec! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 23:54
      Te cymbały maja Polaków na nic!
    • Gość: grafw Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.chello.pl 10.07.10, 00:01
      Korzystam z usług DB juz od jakiegoś czasu i muszę przyznać ze
      działa on perfekcyjnie.Doradcy klijenta wręcz doradzają jak
      zoptymalizować swoje koszty na przykład przy przelewach za
      granicę.Bardzo byłbym ciekaw czy "pechowemu klijentowi" uda się coś
      przy swoim ewidentnym błędzie wyreklamować.Pozdrawiam znanych mi i
      nieznanych pracowników DB.
      • Gość: fxhunt Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: 109.243.205.* 10.07.10, 00:58
        Mam kartę kredytową i ROR w DB i jestem z nich zadowolony. Jestem osobą, która
        przed dokonaniem wyboru raczej długo się zastanawia więc wydaje mi się, że
        przynajmniej na moment podpisywania umowy wybrałem dla siebie optymalnie. \

Jednak nie mogę się zgodzić co do jakości obsługi klienta. Korzystałem jedynie z
        DB Kredyt i tylko o nich mogę się wypowiedzieć. Osoba, która mnie obsługiwała
        miała na ścianie powieszone różne dyplomy i certyfikaty ale jej wiedza
        sprowadzała się do wyuczonych regułek sprzedażowych. Na żadne konkretne pytanie
        nie potrafiła mi odpowiedzieć. Właściwie to nawet gorzej. Bo nie dostawałem
        odpowiedzi "Nie wiem" a jakąś idiotyczną regułkę zupełnie nie związaną z tematem
        w stylu "Mickiewicz wielkim poetą był". Ale to już chyba standard w bankach,
        gdzie przy okienku pracują sprzedawcy a nie osoby znające się chociaż minimalnie
        na tym co robią.
        • viking2 Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za 10.07.10, 05:14
          Gość portalu: fxhunt napisał(a):
          > w stylu "Mickiewicz wielkim poetą był". Ale to już chyba standard w bankach,
          > gdzie przy okienku pracują sprzedawcy a nie osoby znające się chociaż minimalni
          > e
          > na tym co robią.

Nie tylko przy okienku. Sprobuj tych, ktorych nazywaja "doradcami
          inwestycyjnymi". Nie wiem, co konkretnie doradzaja, ale po rozmowie z nimi sam
          sobie doradzisz, by juz nigdy nie sluchac ich belkotu...
      • Gość: Klient DB Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: 89.241.85.* 10.07.10, 00:59
        Szkoda że nikt nie zauważa że regulamin (i świadomość klienta) to nie wszystko
        co obowiązuje bank. Są jeszcze zasady współżycia społecznego, a w przypadku DB
        rówież "Zasady Dobrej Praktyki Bankowej" (ZBP). Sposób świadczenia ww. usługi
        SORBNET narusza praktycznie wszystkie punkty rozd. II - Zasady postępowania
        banków w stosunkach z klientami.
        Moim zdaniem sprawa jeśli nie na drodze polubownej, kwalifikuje się do
        przesłania do arbitra bankowego z powołaniem się własnie na naruszenie zasad
        podanych w wymienionym rozdziale. Warto się znim zapoznać...
        P.S. A z praktyki powiem iż "darmowe" w przypadku DB jest mocno naciągne. Nawet
        w przypdku płatnych kont DB Life płatne sa tak prozaiczne czynności jak zmiana
        PIN do karty debetowej, czy zmiana limitu. Księgowanie przelewów wew. między
        własnymi rachunkami trwa od 15-30min, w weekendy ponoć wogóle. Oprocentowanie
        lokat też pozostawia sporo do życzenia (choć wybór jest duży). Jedyny plus to
        obłsuga - nieco mechaniczna, ale kompetentna.
    • Gość: henryk Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 06:18
      och pani Sabino : D
    • Gość: pawlox Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.10, 08:04
      W tym wypadku to nie jest głupota tego Pana tylko banku który powinien
      wyrażnie informować klientów co i jak tym bardziej starszych.Właśnie
      oni tak zarabiają na naszej niewiedzy
    • Gość: mistrz.prostej Lekcja za 160zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 08:21

Uważam, że 160zł za lekcję o systemie Sorbnet to dość wygórowana
      cena (szczególnie w dobie internetu i Google), ale... bogatemu
      wszystko wolno! :D
    • Gość: bankier DB to dziadostwo IP: 94.254.224.* 10.07.10, 08:32
      Miałem tam kiedyś konto, które mimo zamknięcia ciągneło 5 zł
      miesięcznie za jego prowadzenie. Gdy dostałem wyciąg udałem się do
      banku gdzie miła pani poinformowała mnie, że nie wie dlaczego
      wypowiedzenie umowy nie zostało przefaksowane do Warszawy. Niczego
      nie potrafią zrobić porządnie i dla świętego spokoju płać naiwny
      kliencie bo reklamowanie się o kilka złotych nie ma sensu. Dla nas
      bo dla banku spora liczba takich jak ja ma pewnie wymierny sens. Ot
      i cały DB.
    • Gość: pan Cernik Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: *.chello.pl 10.07.10, 08:34
      To jest tzw. analfabetyzm funkcjonalny: ten bezmyślny człowiek robi burzę w szklance wody bo skorzystał z usługi, której nie zna, nie rozumie, nie wie nawet po co z niej skorzystał. Wstyd! Usługodawca nie może ponosić odpowiedzialności za - nazwijmy rzecz po imieniu - głupotę i beztroskę klienta.
    • Gość: Korwin.ma.rację Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 09:07
      Jak tak czytam to wszystko, to mam nadzieję że Komorowski wprowadzi dyktaturę,
      ukróci demokrację i odbierze motłochowi prawo wyborcze. Przeczytać prostej
      informacji nie potrafią, a wybierać mogą.
      • zigzaur Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za 10.07.10, 10:07
        Prezydent RP nie ma takich uprawnień. Gdyby takie uprawnienia istniały, to
        zostałyby wykorzystane przez innego prezydenta. Pod telefoniczne dyktando brata.
        • kreatorbankowy Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za 23.07.12, 19:00
          Niestety, trzeba uważać przy wypełnianiu przelewu....
    • Gość: gość Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za p... IP: *.jarsat.pl 10.07.10, 11:20
      Ale po jaką cholerę, w zwykłym przelewie jest wstawiona opcja sorbnet?
      • Gość: fajny Re: Założyłem darmowe konto i zapłaciłem 40 zł za IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.10, 10:47
        po to by bank łoił nieswiadomych klientów...
        sadze ze ten klient po takim zachowaniu ze strony banku zrezygnuje z ich usług

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka