Dodaj do ulubionych

Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k...

IP: *.jzo.com.pl 16.07.10, 07:58
Tytuł:
Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią krajową!

treść:
Teraz w cenie są głównie ci z dochodami co najmniej 5 tys. zł
miesięcznie [...] : jeśli jesteś klientem z wyższymi niż
średnia dochodami, będziesz miał lepiej. Jeśli nie - koniec z
bankowaniem za darmo

Czy jakikolwiek artykuł w Wyborczej ma szansę aby nie roiło się w nim
od błędów??? Tego nie da się już czytać!
Obserwuj wątek
    • Gość: xxL Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... IP: 195.150.133.* 16.07.10, 08:00
      Ja już od pewnego czasu zastanawiam sie czy nie zrezygnować z konta
      i trzymać pieniądze "w skarpecie". Bo mam z tego niewiele, za to
      bank kasuje co miesiąc niemal 20 złotych rozmaitych opłat, nie
      mówiąc o tym, że płacę także za przelew internetowy, który sam robię.
      • Gość: Ja Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: 91.209.116.* 16.07.10, 08:07
        To może pora zmienić bank?
        • Gość: Macho Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:39
          To nie ma większego sensu.
          Każdy pieniądz wkładany do banku nie jest depozytem sensu strico tylko pożyczką
          dla banku. Jeśli bank nie daje oprocentowania i żąda opłat de facto pożycza się
          mu forsę na ujemny procent. Podobnie w sytuacji gdy oprocentowanie nie
          przewyższa inflacji.
          • pbe64 Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią 16.07.10, 10:06
            To nie jest reklama, ale w banku na "m" nadal można za darmo mieć konto,
            przelewy i kartę do bankomatu. A do tego oprocentowanie 3,5% pod warunkiem, że
            wypłacasz nie częściej niż 4 razy w miesiącu. Oprocentowanie jest co prawda na
            poziomie inflacji, ale lepsze to niż nic.
            • Gość: Macho Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 10:31
              Ja nie twierdze, że nie ma banków które nie zapewniają tego co piszę, ale wzywam
              do uwagi w powierzaniu pieniędzy bankom Rumcajsom.
          • Gość: aaa Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.chello.pl 16.07.10, 11:03
            A skarpeta ile daje rocznego zwrotu?
            • Gość: Macho Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 11:29
              Skarpeta nic nie kosztuje. W odróżnieniu od konta. Poza tym dostęp do kasy ze
              skarpety jest natychmiastowy. Bank prawie na pewno nie wypłaci ci od ręki dużej
              gotówki.
      • gazamate Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią 16.07.10, 08:10
        ... właśnei dlatego już ze 2 lata temu podziękowałem PKO S.A.
        • nchyb Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią 16.07.10, 09:48
          podziękowałeś PKO BP czy Pekao SA?
          • Gość: nachalny Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.acn.waw.pl 16.07.10, 10:51
            pewnie S.A., bo ja też za to podziękowałem.
      • Gość: ZR Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.introl.pl 16.07.10, 08:46
        Święte słowa. Najpierw Bank zaberze Twoje pieniądze. Oczywiści za
        wypłatę Twoich pieniedzy pobierze opłatę, za 0% konto również
        pobierze opłatę. Oczywiście zaproponuje ci świetny kredyt
        hipoteczny......z kolosalnym oprocentowaniem , opłatami
        przygotowawczymi, prowizją etc. Suma sumarum wszyscy stajemy się
        niewolnikami banków. Co parę lat ich zachłanność na kasę spowoduje
        krach to oczywiście na kolanach idą po pomoc. I oczywiście dostają
        ją od rzadu, który podnosi podatki lub pożycza w innych bankach kasę.
        Świat zwariował. Nie wspomnę już o OFE to dopiero jest
        przekręt.......
        • Gość: Macho Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:37
          Zgadza się, przez OFE rząd będzie musiał ratować się w naszych kieszeniach. Już
          wkrótce.
        • plosiak Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią 16.07.10, 10:30
          Suma sumarum ? A to niby co ? A może jednak chodziło o summa summarum ?

Jeśli ktoś jest upośledzony, nie powinien korzystać z usług bankowych, jeśli to
          upośledzenie ma jakąś ciężką postać. Mnie żaden bank do niczego nie zmusza.
          Konto osobiste mam w mbanku - 0 zł za prowadzenie, przelewy itd. Hipoteczny w
          innym banku, bo był tańszy. KUPUJĘ produkty bankowe. To ja decyduję, nie na odwrót.
          • Gość: asas Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: 188.122.4.* 16.07.10, 19:21
            cool story, bro
    • Gość: Waldek Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.10, 08:08
      Myślę że banki strzelają sobie w piętę. Wolą mniej się napracować, a więcej
      zarobić. Takie podejście banków wydaje mi się błędne.
      Jest taka zasada kupiecka "Liczy się duży obrót" a banki wolą mieć mało
      klientów. ale z dużymi dochodami. Pytanie czy w naszym społeczeństwie jest
      naprawdę tak dużo obywateli z tak dużymi dochodami żeby wszystkim bankom mogli
      zapewnić przyzwoite dochody? Wątpię, może się okazać że po pewnym czasie też
      wprowadzą opłaty.
      • Gość: fff Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.chello.pl 16.07.10, 08:30
        w piętę?!? ROTFL. Niezły LOL z ciebie.
        • Gość: ja Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.gdynia-laczpol.mm.pl 16.07.10, 09:11
          Nie rozumiesz artykułu to się czepiasz p1erd0ł? Znajdź mi
          pracodawcę, który wypłaci tobie gotówkę w kasie a nie przelew.
          Niestety konto jest już przymusem, a banki doją zwykłych ludzi aż
          przykro patrzeć. Ciekawe ile czasu minie i oddziały zaczną się palić.
          • Gość: były bankowiec Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: 85.112.198.* 16.07.10, 10:08
            Niestety, jeśli zarabiający mniej będzie miał kłopot z założeniem bądź
            utrzymaniem konta, pracodawca powróci do wypłat w kasie a w bankach
            pojawi się znowu więcej, drogiej w utrzymaniu, gotówki. To na
            pracodawcy ciąży wypłaty pensji, bez względu na to w jakiej formie.
    • Gość: bart Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: 89.171.224.* 16.07.10, 08:10
      aha, tak, skoncentrują się na klientach o dochodach >5k. oczywiście. bardzo
      rozsądnym będzie "olanie" 90% klienteli, robiąca sumarycznie zapewne nie
      mniejszy obrót.

myśli przewodnia analogiczna do "spadki na rynku nieruchomości to przeszłość,
      już wszystko drożeje" i tak od iluś miesięcy drożeje?;D
      • Gość: Pyz Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: 213.135.35.* 16.07.10, 10:36
        Jeżeli wszystkie banki się umówią, że podniosą ceny, to 90% klientów nie będzie
        miało wyboru. To się nazywa zmowa cenowa. W sytuacji nacjonalizacji rynku
        bankowego po prostu będzie istnieć i tyle.
    • 12.12a1 Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... 16.07.10, 08:11
      A reszt w totolotka powinna grac,bo socjalista Tusk i internetowe zaklady
      bukmacherskie zlikwidowal z zemsty za Mira,Rycha,Zbycha i Grzecha.
    • no.to.mamy.problem średnia 16.07.10, 08:17
      Tania sensacja w GW przegoniła już średnią krajową. Teraz wynosi 5 tys. Za
      godzinkę zmienią tytuł i średnia krajowa może już będzie wynosić 10 tys. Czyli
      norma dziennikarstwa wypracowana z początkiem dnia.
    • Gość: klient przeciez sa zupelnie darmowe konta IP: *.acn.waw.pl 16.07.10, 08:19
      i do nich darmowe karty
      i darmowe hasla sms w ramach bezpieczenstwa

mbank?
      • Gość: pracownik srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto IP: *.e-wro.net.pl 16.07.10, 08:20
        srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto!
        po zapłaceniu rachunków , po zakupie żywności , mozna mieć ok. 200-
        100zł na koniec miesiaca. Oczywiście jak nie masz dzieci i
        samochodu!

CHCIELIŚCIE TUSKA, TO MACIE!
        • Gość: ble ble ble nie kłam IP: *.chello.pl 16.07.10, 08:31
          > srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto!

średnia pensja w Polsce to 2300zł netto. Podaj niby kiedy to GUS podał 1400zł ?

Średnia brutto to jakieś 3100zł brutto. W dużych miastach średnia jest wyższa.

> CHCIELIŚCIE TUSKA, TO MACIE!

no mamy - ja dostałem podwyżkę
          • Gość: E! Re: nie kłam IP: *.chello.pl 16.07.10, 08:38
            Ciekawe jak to policzyłeś Chciałbym mieć 3100,00 brutto i z tego netto 2300,00
            fajowo by było!!!!!!!Co jesteś nauczycielem??? urzędnikiem???
            Więc ble,ble,ble!!
            • Gość: aurora Re: nie kłam IP: 217.8.178.* 16.07.10, 08:56
              standardowa umowa o pracę i tak wychodzi: 3100 brutto to ok 2200 netto, nie ważne gdzie się pracuje to po odliczeniu składek i podatków wychodzi te~2200

oczywiście o ile to jest pełna pensja a nie np. brutto 2200 +30% premii uznaniowej ;)
        • black_halo Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 08:34
          A przed Tuskiem to niby ile tej pensji bylo? 14 tys?
        • Gość: ja Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 08:38
          średnia pensja w Polsce to około 3300 brutto czyli około 2300 na rękę. Jak
          pracujesz sam to ledwie starcza ale jak żona też zarabia choćby te 1500 na rękę
          to już spokojnie się można utrzymać, spłacić kredyt mieszkaniowy, wlać benzynę
          do baku i dzieci utrzymać.
          Czy Tusk zabrania Ci zarabiać więcej? Poszukaj lepszej pracy, lepiej płatnej,
          chyba że na rynku pracy nie ma zapotrzebowania na Twoje nadzwyczajne
          kwalifikacje. CO TUSK MA DO TWOICH ZAROBKÓW???
          • Gość: ziew Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto IP: *.alcatel.de 16.07.10, 09:34
            oj, no przeciez wiesz, ze totalne miernoty zawsze znajda kogos winnego za ich
            niedorozwoj umyslowy :) mądry człowiek potrafi wszędzie się ustawić. psy
            szczekają a karawana jedzie dalej.
        • Gość: Agusya Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto IP: 149.156.22.* 16.07.10, 08:40
          średnia wynosi ok. 3300 złotych brutto ale to i tak nie zmienia
          faktu, że ogromna część społeczeństwa zarabia poniżej tej kwoty.
          Myślę, że te banki nie do końca przemyślały swoje posunięcia i
          wkrótce będą błagać osoby mniej zarabiające aby zakładały konta
          właśnie u nich.
          • vag-auto Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 09:17
            No i co z tego. Ogromna ilość ludzi zarabia krotność tej średniej. Ja np. znam
            jedynie kilka osób zarabiających mniej niż średnia i mnóstwo osób zarabiających
            więcej. I stąd właśnie bierze się średnia. Jak ktoś żyje w patologicznej nędzy,
            to faktycznie zarobek ponad 3000 netto może mu się wydawać nieosiągalnym.
            • ezavv Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 11:33
              Niestety Polska jest dziwnym krajem, gdzie od lat firmy nie dają
              podwyżek, a wręcz dążą do obniżnia poborów, tłumacząc to koniecznością
              reformowania lub dostosowywania systemów płac do nowych trendów,
              oszczędzania na dodatkowych składnikach, trafiając niekiedy na podatny
              grunt. Stąd niska średnia i mały, tym samym wzrost pkb (...), a banki,
              banki zarządzane przez młode niedouczone wilczki dalej będą "dbały o
              klienta", podobnie, jak firmy usługowe, w tym telekomy.
              • Gość: vag-auto Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.07.10, 11:54
                Jak to nie dają podwyżek? W branży motoryzacyjnej w większości firm nowy
                pracownik dostaje pewną kwotę x, po dwóch latach ma 1,5-2x i potem co roku
                dostaje inflacyjną podwyżkę co ok. 0,05-0,1x.

Przykład mechanika samochodowego:
                przychodzi jako żółtodziób - 1500-1800 netto
                po roku lub dwóch już "czai bazę" - 2000-2500 netto
                co roku dostaje ~100-200 netto podwyżki, która jest tylko podwyżką inflacyjną
                dopasowującą pensję do cen dóbr i usług, więc tak naprawdę ta pensja jest taka
                sama (pozwala na życie na takim samym poziomie finansowym)

A ja dziś właśnie awansowałem najlepszego mechanika (technika) z 4 letnim stażem
                na mistrza serwisu i z 2300 netto dostał podwyżkę na 2700 netto.
        • schweppes1 Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 09:09
          Średnia pensja w maju 2010 to 3350 brutto, czyli 2400 netto, głupcze.

1400 netto to zarabiają sprzątaczki.
          • gulcia77 Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 09:12
            Chyba w Warszawie. Bo np w Tarnowie dostaje 1050 pln na rękę :(
            Spójrzcie ludzie na świat nie tylko z perspektywy Wa-wy czy innego dużego miasta.
            • vag-auto Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 09:59
              NIE! Nie patrzymy z perspektywy ani biedy lubelskiej ani bogactwa warszawskiego,
              tylko z perspektywy GŁÓWNEGO URZĘDU STATYSTYCZNEGO który podaje, że w marcu tego
              roku średnia krajowa wynosiła 2500 netto, a najnowsze badanie jest z maja i
              wynosi 2400 netto.

Owszem, rozbieżność mamy dużą, masa ludzi zarabia po 1000 netto, ale uwierz, że
              u mnie (serwis VAG, Poznań) zwykły mechanik samochodowy zarabia z premią
              1800-2300 netto, diagnosta 2300-2500 netto, gościu od obsługi klienta 2500-3200
              netto a kierownik serwisu 3500-4200 netto. Pensje zależą od przerobu i jakości
              usług.

Średnia pensja u mnie w firmie to 2610 netto (Poznań)

Także proszę nie patrzeć na Polskę przez pryzmat swojej doli i uwierzyć GUS'owi.

Dziękuję.
              • durza_mi Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 10:29
                > Średnia pensja u mnie w firmie to 2610 netto (Poznań)
                >
                > Także proszę nie patrzeć na Polskę przez pryzmat swojej doli i uwierzyć GUS'owi
                > .
                >
                > Dziękuję.
                Zanim się zacznie reklamować usługi GUSu należy wiedzieć o czym się mówi.
                Minimum wiedzy ze statystki pozwala nam stwierdzić że:
                1. krzywa pensji w Polsce nie jest rozkładem normalnym (rozkład jest asymetryczny)
                2. w takiej sytuacji więcej mówiącym wskaźnikiem statystycznym będzie mediana (a
                nawet dominanta) które to wskaźniki są sporo niższe niż średnia (w tym przypadku)
                Proszę
                • Gość: Stefan Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto IP: 62.87.179.* 16.07.10, 10:48
                  O to to ... wystarczy, aby GUS zaczął inaczej liczyć średnią i od razu się
                  okaże, że nie jest tak fajnie jak próbują nam pokazać.
                  • Gość: dora Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto IP: *.89.103.28.static.crowley.pl 16.07.10, 11:10
                    Zawsze takie argumenty padają. A bardzo łatwo sprawdzić jaka jest
                    mediana wynagrodzeń. Przykładowo dla 2009:
                    mediana: 3425 brutto
                    www.pracuj.pl/zarobki-wynagrodzenia-raporty-placowe-zarobki-polakow-2009.htm#top
                    średnia: 3103 brutto
                    www.wynagrodzenia.pl/wiadomosci_1.php/wpis.485
                    Tak więc są to wartości porównywalne.
                    • durza_mi Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 12:03
                      Nie wiem kto przeprowadzał cytowane badania i w jaki sposób (ja mogę
                      przeprowadzić badanie wykazujące, że średnia zarobków wynosi 150zł miesięcznie,
                      tylko czy będzie to badanie wiarygodne i miarodajne?).
                      Zostańmy więc przy GUS
                      www.stat.gov.pl/gus/5840_7257_PLK_HTML.htm
                      i tak:
                      Najczęstsze miesięczne wynagrodzenie ogółem brutto otrzymywane przez pracowników
                      gospodarki narodowej wynosiło 2091,35 zł (dominanta, wartość modalna).

Połowa pracowników zatrudnionych w gospodarce narodowej otrzymała wynagrodzenie
                      ogółem brutto do 2639,51 zł (mediana=decyl5=wynagrodzenie środkowe).

Z matematyki orzeł nie byłam, ale na moje to jednak wartości te są
                      NIEporównywalne ze średnią

ps. też uważam, że internet to fajna sprawa, ale trzeba brać poprawkę na
                      wiarygodność źródła
              • plosiak Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 10:35
                Frustraci zawsze winią rząd, masonów itd. Trzeba się wziąć do roboty, doszkalać,
                a będzie lepiej.

Nie znam chyba nikogo, kto zarabia poniżej średniej krajowej. Szwagier, który
                jest mechanikiem samochodowym w Szczecinie, zarabia ponad 3 zł netto, wszystko
                na papierze. Pomijam już tych, co pokończyli studia i w zawodzie zarabiają dużo
                lepiej.
              • Gość: Obi Van Do zbiorów w kształcie U nie stosuje się średniej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 10:57
                Mówienie o średniej pensji nie ma sensu z punktu widzenia
                statystyki, jeśli najwięcej wartości w zbiorze jest na
                skrajnościach. Jest bardzo mało osób zarabiających średnią, za to
                pewna ilość zarabiających jej wielokrotność i masa zarabiających o
                wiele mniej niż ta średnia wynosi. W takiej sytuacuji z punktu
                widzenia statystyki sensowniej jest podawać dominantę, nie srednią,
                czyli najczęściej występującą wartość. A ona wynosi nieco powyżej
                tysiąca złotych.
                • Gość: Gdynianin Re: Do zbiorów w kształcie U nie stosuje się śred IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.07.10, 11:26
                  Chyba Cię powaliło na mózg... Nieco ponad 1000 zł to bierze kafelkarz za 3-4 dni
                  roboty...

Bzdury, bzdury, bzdury, mieszkam w Gdyni i mam mnóstwo znajomych z których
                  najmniej zarabia pewna kobieta - 1800 zł netto. Ale to wyjątek, raczej wszyscy
                  mają w granicach 2,5-7k netto.
          • jasko_bartnik Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 10:03
            Albo ci, którzy muszą edukować tych, co będą zarabiać powyżej średniej
            krajowej.
        • schweppes1 Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto 16.07.10, 09:12
          Chyba wśród śmieciarzy...

10 lat temu średnia wynosiła 1400 netto...

Teraz w marcu było 2500 netto, ale spadło w maju do 2400 netto.
        • nchyb średnia a przeciętna 16.07.10, 10:52
          problem w tym, że wiele osób uważa, że średnia to to samo co
          przeciętna. Średnia pensja w Polsce jest zdecydowanie wyższa niż
          przeciętna jaką otrzymuje większość.
          Średnią podnoszą statystycznie - ci co zarabiają bardzo dużo i dużo.
          A przeciętny Polak, poza stolicą i kilkoma duzymi miastami - zarabia
          mało, a często bardzo mało...
        • Gość: pablozgory Re: srednia pensja w Polsce to ok. 1400zł netto IP: *.b-ras1.bbh.dublin.eircom.net 16.07.10, 11:01
          a tobie durnoto jaruś wcisnął do głowy że to wina tuska?a ja sie pytam jak długo
          trwa ta sytuacja?i jak dlugo tusk jest u władzy? a kto zawraca mu ciągle dupe
          pierdołami,przez które rząd nie jest w stanie skupić sie na usprawnianiu
          państwa? co wspolnego ma tusk ze zmową prywatnych banków,za które rząd nie
          odpowiada? dlaczego za afere hazardową ma beknąć tylko po skoro zasady dzialania
          i opodatkowania owych przedsiębiorstw tolerowane byly i przez pis i sld i
          jeszcze wczesniej? pisiory macie umoczone w równym stopniu w tym łajnie co inni...
      • Gość: NicZaDarmo Re: przeciez sa zupelnie darmowe konta IP: *.187.216.81.static.arv.siw.siwnet.net 16.07.10, 09:10
        mbank juz teraz tez opbiera oplaty za hasla.... 5 PLN chyba
      • lava71 Re: przeciez sa zupelnie darmowe konta 16.07.10, 09:32
        do tego trzeba jeszcze mieć komputer, łącze internetowe a przede wszystkim
        wiedzę i umiejętność posługiwania się komputerem.
        Poza tym tak samo można napisać, że w innych krajach żyje się lepiej niż w
        Polsce więc dlaczego jeszcze tutaj siedzimy? Mentalność ... to dopiero jest
        granica nie do pokonania.
        • jasko_bartnik Re: przeciez sa zupelnie darmowe konta 16.07.10, 10:07
          > do tego trzeba jeszcze mieć komputer, łącze internetowe a przede
          wszystkim
          > wiedzę i umiejętność posługiwania się komputerem.

Żadne z powyższych. Można przez telefon (nie koniecznie za pomocą
          połączenia głosowego). Chyba Citi teraz promuje swój bank w telefonie.
    • Gość: menda Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 08:22
      hehe widze, ze smierdziele z BRE szukaja kolejnych jeleni. Teraz obniza rozne haracze i nagonia frajerow na pseudo-prestizowe konto Aquarius (ktos wie na czym polega ow prestizowosc? chyba tylko na oplatach :-P), a jak juz nagoni odpowiednia liczbe baranow do skrojenia to znowu dzwigna haracze za uzywanie konta :-D

Ten bank ze smierdzacymi cwaniaczkami najbrudniejszej wody w zarzadzie - trzymac sie z daleka.
      • Gość: xxxxxxx Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.krosno.vectranet.pl 16.07.10, 08:31
        trzeba będzie się pożegnać z Multibankiem! Chociaż w sumie jestem zadowolony ...... tyle że mam wszystko za darmo teraz.......
      • kretynofil Juz wyjasniam ;) 16.07.10, 09:50
        > ktos wie na czym polega ow prestizowosc?

Generalnie polega to na tym ze pani z infolinii przeprosila mnie piec
        razy zanim wreszcie odwazyla sie zapytac czy moga sie do mnie zwracac
        po imieniu. Wyszlo niezrecznie bo parsknalem smiechem, tak mnie
        rozbawila tym przepraszaniem ;)

Jak dla mnie to moga do mnie mowic Panie Ch*ju, byle dobrze robili to
        czym bank ma sie zajmowac ;)

A inne korzysci Aquariusa to okazjonalne spedy dla niedorozwinietych
        snobow i felietony o klientach. Najbardziej podobalo mi sie cos
        takiego jak (o jakiejs wsiowej babie ktora na kaloszach dorobila sie
        pensji rzedu 6KPLN/m2) - "Od uwertury kariery do symfonii
        malzenstwa". Moj drogi przyjaciel skwitowal to tak: "Od randki w
        McDonaldzie do paly w ustach" :D

Na tym, mniej wiecej, polega klub Aquarius ;)
        • kretynofil Blah, korekta... 16.07.10, 09:52
          To bylo "Od uwertury kariery do symfonii macierzynstwa"...
    • Gość: tomek Nie martwcie sie on tych bez sredniej krjaowej IP: *.elk.mm.pl 16.07.10, 08:24
      na wolnym rynku wszystko sobie siesamo ulozy, tylko sie nie wtracac.
      • Gość: slap a ham Re: Nie martwcie sie on tych bez sredniej krjaowe IP: *.acn.waw.pl 16.07.10, 08:35
        raczej na szybkim rynku :)
      • tornson Re: Nie martwcie sie on tych bez sredniej krjaowe 16.07.10, 09:08
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> na wolnym rynku wszystko sobie siesamo ulozy, tylko sie nie wtracac.
        Kolejny fundamentalista...
        Zawsze musicie mieć jakiegoś bożka, jak nie brodacza w niebie w trzech osobach
        to tzw. rynek...
    • Gość: Lolesław Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... IP: *.naramowice.maverick.com.pl 16.07.10, 08:43
      Każdy bank to złodziej. Mam konto u złodzieja tylko dlatego że firma mnie
      zmusiła do tego. Wypłacam raz w miesiącu pensję i tej mafii nie chcę oglądac a
      idę tam z obrzydzeniem. Mam pytanie za 100 pkt: ile osób posiada konto tylko
      po to, by wpłynęła na nie pensja?
      • tornson Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią 16.07.10, 09:10
        Gość portalu: Lolesław napisał(a):

> Każdy bank to złodziej. Mam konto u złodzieja tylko dlatego że firma mnie
        > zmusiła do tego. Wypłacam raz w miesiącu pensję i tej mafii nie chcę oglądac a
        > idę tam z obrzydzeniem. Mam pytanie za 100 pkt: ile osób posiada konto tylko
        > po to, by wpłynęła na nie pensja?
        Załóż konto internetowe, np. w mBanku, oni nie pobierają żadnych złodziejskich
        opłat.
        • Gość: Macho Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:45
          Ale nie dają nic w formie oprocentowania co też jest czystym złodziejstwem.
          Każdy pieniądz w banku jest pożyczą dla niego. Nie płacenie odsetek to normalna
          kradzież.
          • pbe64 Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią 16.07.10, 10:14
            Jeżeli wypłacasz nie częściej niż 4 razy w miesiącu, ta zakładasz 4 konta
            emaxplus za darmo i masz standardowo 3,5%. Trzeba czytać umowy i możliwości
            jakie oferuje konto.
            • Gość: Macho Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 10:33
              A bez kombinowania się nie da?
              W Polsce od pewnego czasu panuje dziwna maniera. Z założenia oyebiemy klienta, a
              jak będzie darł mordę to dopiero wtedy łaskawie ruszymy dupę.
              • pbe64 Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią 16.07.10, 11:21
                Wg mnie to nie jest kombinowanie. W umowie jest wszystko czarno na białym,
                łącznie z możliwością założenia tych emaxplusów od razu z podstawowym kontem.
                Dla niektórych im mniej opcji tym lepiej, a dla tych co chcą się trochę
                "pobawić" bankowością internetową są dodatkowe możliwości.
          • tornson Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią 16.07.10, 10:47
            Gość portalu: Macho napisał(a):

> Ale nie dają nic w formie oprocentowania co też jest czystym złodziejstwem.
            > Każdy pieniądz w banku jest pożyczą dla niego. Nie płacenie odsetek to normalna
            > kradzież.
            Fakt. Jednak i temu można zaradzić, jest tam taka oprocentowana lokata z której
            raz w miesiącu możesz wypłacić dowolną kwotę, ja tam trzymam niemal wszystkie
            środki, na zwykłym koncie tylko na bieżące wydatki.
      • Gość: zztop Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.10, 09:11
        > Każdy bank to złodziej. Mam konto u złodzieja tylko dlatego że firma mnie
        > zmusiła do tego. Wypłacam raz w miesiącu pensję i tej mafii nie chcę oglądac a
        > idę tam z obrzydzeniem. Mam pytanie za 100 pkt: ile osób posiada konto tylko
        > po to, by wpłynęła na nie pensja?

w pełni sie zgadzam

ja kazda propozycje swojego banku
        (oczywiscie" b. korzystna" dla mnie )
        traktuje jak propozycje cygana /rumuna podchodzacego do mnie z propozycja zakupu
        "złotego sygnetu" po bardzo atrakcyjnej cenie
        -albo kradziony albo z tombaku

długo i pracowicie banki pracowaly na swój prestiż i zaufanie klienta .ale
        udalo sie
    • Gość: Tytus Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... IP: *.poznan.uw.gov.pl 16.07.10, 08:43
      To jakaś dyskryminacja. To tak jakby w sklepie klient mający większe dochody mniej płacił za towar.
      • Gość: prywaciarz Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.07.10, 10:13
        Do roboty lewusy pierdzące w państwowy stołek!
    • Gość: 085 Na szczęście pozostają SKOKi, które dają lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 08:50
      warunki niż banki. Niestety, kojarzone są z PiSem i babciami... ale ofertę
      mają ciekawą. I nie mają marmurów w siedzibach :)
    • Gość: andel Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... IP: *.chello.pl 16.07.10, 08:56
      Walić ich, nie ma jak stara dobra gotówka. Zlikwidować konto,
      przeprosić się z pocztą i po sprawie. Łachy złodziejachy nie robią.
    • tornson Wszystkie banki powinny być upaństwowione! 16.07.10, 09:02
      • Gość: oki Re: Wszystkie banki powinny być upaństwowione! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.10, 09:18
        aby PO mialo co sprzedawac?
    • Gość: NicZaDarmo Dojrzaly rynek tak wyglada! IP: *.187.216.81.static.arv.siw.siwnet.net 16.07.10, 09:25
      mieszkam w Szwecji i tutaj banki dokladnie tak dzialaja... nie wiem
      czy Gepardieu daje komukolwiek kase, ale zasada jest taka, ze im
      masz wiecej produktow i historii w danym banku tym lepsze oferty na
      hipoteke... ktos z ulicy ma zdecydowanie mniejsze szanse, jesli nie
      znikome.
      Nie mowiac juz o tym, ze karta maestro do konta kosztuje 150 SEK (ca
      60 PLN) a nie tak jak w Polsce 10-20 zl (w niektorych bankach
      pierwsza karta, taka zwykla platnicza, jest chyba w ogole za darmo,
      ale nie pamietam)... ja wiem, ze Szwedzi zarabiaja wiecej niz
      Polacy, ale chodzi mi o to, ze tutaj nic nie jest za darmo... mysle
      ze my w Polsce za bardzo przyzwyczailismy sie do boomu, gdzie kazdy
      chcial klienta i manipulowal pokusami...
      teraz sytuacja powoli dojrzewa do ... dojrzalego rynku uslug
      bankowych :)
      • Gość: Macho Re: Dojrzaly rynek tak wyglada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:43
        Rynek łupiący bezwzględnie klientów żądają wygórowanych opłat za swoje usługi
        trudno nazwać normalnym. Po prostu Szwedzi od lat nie mają już jaj by walczyć o
        swoje.
        • Gość: NicZaDarmo Re: Dojrzaly rynek tak wyglada! IP: *.187.216.81.static.arv.siw.siwnet.net 16.07.10, 11:04
          moze i nie maja jaj... ale za to pracowniek banku zarabia godziwie,
          a nie grosze ktore nie starczaja na wynajecie mieszkania...

cos za cos
          • Gość: Macho Re: Dojrzaly rynek tak wyglada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 11:31
            W Polsce szefa banku stać rok w rok na pałac o którym szwedzki pracownik banku
            może jedynie pomarzyć.
      • Gość: fred Bzdury IP: 213.31.11.* 16.07.10, 10:19
        a jaka jest średnia krajowa w Szwecji? jaki jest parytet
        karta:dochód? Boże skąd biorą się tak płytko myślący ludzie...
        • Gość: Ni Re: Bzdury IP: *.187.216.81.static.arv.siw.siwnet.net 16.07.10, 11:03
          uprzejmie prosze bez inwektyw... chyba da sie DYSKUTOWAC...?

• lava71 Polska - kraj biedaków 16.07.10, 09:28
      Kasta polityczna wmawia nam na każdym kroku, że 3kzł to niezła pensja a 5kzł to
      już "elyty". Tak jak ktoś napisał, w Polsce znaczna większość ludzi zarabia
      netto poniżej 2k. Zamożność społeczeństwa możemy łatwo ocenić po ilości branych
      kredytów i celach na jakie są zaciągane.
      • Gość: beno ...najwiecej zarabia sie na biednych ! IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.10, 09:37
        bogaty rzadko ma konto "na minusie" z 25% odsetkami!!! a przecietni
        ludzie z 2000pln/mc czesto,pozatym bogaty takie masowe towary jak
        auta,pralki czy TV kupuje za gotowke a banki przy tym nie zarabiaja.
        • lava71 Re: ...najwiecej zarabia sie na biednych ! 16.07.10, 09:46
          Też mi odkrycie:) W końcu bogaty kupuje za gotówkę a biedny zaciąga pożyczki. A
          z czego żyją banki? Logicznie rzecz biorąc najlepiej dla banków było by gdyby
          całe społeczeństwo musiało się zadłużać na wszystko...
        • pbe64 Re: ...najwiecej zarabia sie na biednych ! 16.07.10, 10:18
          To to mi podbudowałeś ego. Nigdy nie kupują na kredyt, tylko czekam aż mnie będzie na coś stać. Z Twojej definicji wynika, że jestem bogaty :)
          • Gość: Macho Re: ...najwiecej zarabia sie na biednych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 10:35
            Bogaty to zbyt daleko idące słowo, ale nie masz długu, co w dzisiejszych czasach
            jest cenne.
    • Gość: gość Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:47
      trzeba przyznać że poziom umysłowy hołoty czytającej tą tuskową
      gazetkę leci na pysk.
      jacyś robole co to dostaja 1,4k netto, urzędasy, sprzątaczki no kupa
      wszystko wiedzących studencików od mbanku i innych
      śmieciowych "banczków"

prawda jest taka że nie ma nic darmo ale polaczki przyzwyczaiły się
      że wszystko się im nalezy - temu przemurzu katolicyzmu i ciemnoty w
      Europie. I jak każą płacić to płacz...... idzcie się poskarżyć do
      biskupa albo do rudego wodzusia, może wam pomoże, hrabiowie z bożej
      łaski.....
      • Gość: Macho Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:55
        Cierpisz kolego na sraczkę umysłową.
        Jeśli ja włożę do banku jakieś pieniądze i bank na nich zarabia, powinno to
        wystarczyć do opłacenia rzeczywistych kosztów utrzymania konta (produkcja karty,
        utrzymanie systemu informatycznego) i jeszcze powinienem dostać kasę ekstra.
        W tym momencie jest taka sytuacja, że bank zarabia na moich pieniądzach, żąda
        opłat, a z tego co od ludu wydrze funduje astronomiczne bonusy dla zarządów. I
        to już normalne nie jest.
      • Gość: piter Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.ntlworld.ie 17.07.10, 00:29
        Mam konto w irlandzkim AIB. Jedyną opłatą jaką ponoszę jest tzw. "stamp duty" za posiadanie karty kredytowej (30 euro/rok). Operacje internetowe (w tym przelewy międzynarodowe) za darmo, wypłaty z bankomatów za darmo. Konto jest nieoprocentowane, ale też nie generuje kosztów. Irlandia to jeden z najdroższych krajów w Europie. Porównując, Polska ma baardzo drogie usługi bankowe.
    • rita.1 Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... 16.07.10, 09:59
      Ich sprawa. Ale w Polsce - niestety - większość pracowników zarabia poniżej
      średniej krajowej.
    • Gość: Magda "oparte są o własnych klientów" - litości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 10:05
      "oparte są o własnych klientów" - litości...
      • Gość: baburiba Jest postęp bo car opierał się na mordzie IP: 80.51.132.* 16.07.10, 10:52
    • fjestis Powyżej średniej 16.07.10, 10:18
      Hmmm, 5 tysięcy złotych to jest znacznie powyżej powyżej średniej. Ile %
      społeczeństwa tyle zarabia? Po co nam w takim razie banki, skoro są tylko dla
      bogatych? Gdybym miał te 5 czy 8 tys. miesięcznie, to po co byłoby mi takie
      konto?
      • Gość: dora Re: Powyżej średniej IP: *.89.103.28.static.crowley.pl 16.07.10, 11:22
        fjestis napisał:

> Hmmm, 5 tysięcy złotych to jest znacznie powyżej powyżej średniej.
        Ile %
        > społeczeństwa tyle zarabia? Po co nam w takim razie banki, skoro
        są tylko dla
        > bogatych?

Nie są tylko dla bogatych ale na bogatych bank zarobi w inny sposób
        i nie potrzebuje juz pobierać prowizji. A na reszcie tyle nie zarobi
        i nie opłaca im się pozyskiwać takiego klienta (skoro średni koszt
        pozyskania to 300 EURO.
    • polak-wegier Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... 16.07.10, 10:21
      Na Węgrzech planowaną na 1989 rok zmianę ustroju blokują nespłacalne przez pra-prawnuków kredyty.
      -----------------------------------------------------------------
      Według nowego premiera Węgier, Viktora Orbana w krajach, które opuściły tanki a opanowały banki - bogaci ludzie przenoszą swoje przedsiębiorstwa i pieniądze do rajów podatkowych, z tym, że tylko na Węgrzech osoby tego pokroju dotychczas mogły być premierami, ministrami finansów oraz prezesami banku centralnego.

Sytuacja bankowa na Węgrzech jest bardzo podobna do polskiej, z tym, że prawie wszystkie węgierskie banki znajdują się obecnie w zagranicznych rękach.

Wszędzie tam, gdzie występuje obrót pieniędzy powinien być też i podatek.
      Całkowity obrót wszystkich pieniędzy dokonywany jest:
      - w 80% między bankami (instytucje finansowe ubezpieczeniowe), które węgierski rząd chce opodatkować,
      - w 20% przez podatników ÁFA od towarów i usług (zwany skrótowo VAT lub PTU) oraz akcyza, które dotychczas stanowiły główne źródło dochodów budżetu państwa węgierskiego.

Miesiąc temu nowy węgierski premier Viktor Orbán przedstawił w parlamencie 29-punktowy plan naprawy finansów publicznych na Węgrzech, gdzie zapowiedział wprowadzenie podatków od banków oraz firm ubezpieczeniowych. w celu sfinansowania obniżek podatków dla wszystkich Węgrów.

Wśród przedsiębiorców węgierskich głośno jest o spekulacjach walutowych. Firmy zabezpieczały sie przed spadkiem a zabił je wzrost kursów. Ktoś zrobił sobie tanie źródło dochodu kosztem tragedii setek tysięcy rodzin i upadku wielu firm węgierskich.

Z powodu tragedii setek tysięcy rodzin i firm, które nie są w stanie spłacać bankom nagle powiększonych rat odsetkowych i kapitałowych, rząd węgierski wprowadza zakaz udzielania kredytów hipotecznych w walutach obcych, które stanowią najpopularniejsze toksyczne aktywa w portfelach tutejszych banków i pożyczkobiorców i proponuje, by w przyszłości kredyty hipoteczne mogły być udzielane tylko w forintach.

Oprócz podatku bankowego jest propozycja wprowadzenia limitu miesięcznych zarobków dla pracowników państwowych firm i instytucji. Nowy rząd chce też wyznaczyć limit miesięcznych zarobków brutto na poziomie 2 mln forintów (ok. 30 tys. zł) dla pracowników instytucji państwowych. - To nie do zaakceptowania, że gdy emeryt dostaje około 70 tys. forint (1 tys. zł), a średnia pensja w stolicy jest na poziomie 140 tys. forint (ok. 2 tys. zł), w niektórych instytucjach płace sięgają miesięcznie 4 czy nawet 6 mln forintów - mówił nowy premier Węgier. Cięcie pensji ma objąć około 35 tys. najważniejszych urzędników. Gdy plany węgierskiego rządu wejdą w życie, pensja osoby kierującej bankiem centralnym (8 mln forintów) spadłaby o... trzy czwarte!
      Jak można było dopuścić do tego aby miesięczna pensja naszego prezesa Narodowego Banku była dwukrotnie wyższa od pensji jego amerykańskiego kolegi na tym samym stanowisku, oraz 50 razy wyższa od średniej krajowej – pyta nowy szef rządu węgierskiego.

Europejski Bank Centralny wzywa do drastycznych cięć budżetowych. Jednak zmniejszenie pensji pracownikom Narodowego Banku Węgier wywołało ostry sprzeciw instytucji. Ponieważ Węgry nie są w strefie euro ze strony EBC nie grożą im żadne sankcje. Usiądziemy do rozmów z MFW i Unią Pieniężną (Europejską), ale nie zgodzimy się jednak, aby dyktowały nam, jak mamy się zachowywać: nie są naszymi szefami, lecz partnerami - mówił Viktor Orban, często krytykowany przez media liberalne, gdzie przedstawiany jest jak Janosik, który zabiera głównie bogatym.

Premier Węgier twierdzi, że z tych nędznych resztek które pozostały po kapitale narodowym z czasów 1945-1989 r można jeszcze coś ocalić dla naszych dzieci i wnuków, czemu dał jako jedyny w Unii przykład przyjęcia na wakacje kilkaset dzieci polskich powodzian.

Premier Węgier Viktor Orban postanowił oddać rządowy ośrodek wypoczynkowy nad Balatonem do dyspozycji dzieci z polskich i węgierskich rodzin dotkniętych powodziami

Kilka zdjęć rządowego ośrodka wypoczynkowego

www.nana.hu/szolgaltatasokgaleria/?gid=156

Proszę przeczytać jedne z wielu moich publikacji w polskich mediach:

"Nie do szabli, nie do szklanki - "
      www.farmer.pl/biznes/produkt-regionalny/

Dziękuję i pozdrawiam uprzejmie - Witold Szlazas.

Przyjeżdżajcie do nas odpocząć.
      • Gość: Macho Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 10:37
        Orban kłapie dziobem, ale jak mu pogrożą goście z MFW to siądzie na zadku.
    • ben-oni Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... 16.07.10, 10:21
      Panie nieuku Balcerowicz, gdzie sa te mityczne zagraniczne prywatne banki,
      które ponoć po przejęciu naszych banków państwowych miały nas kochać i nieba
      nam przychylać robiąc nam co dnia dobrze swoimi know-how?? gdzie sa,
      ekonomiczny ignorancie i złodzieju??
    • Gość: stefczyk Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią k... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 10:27
      zapraszamy do SKOKów:) nie ma aż takich ścisłych kryteriów jak w
      bankach, inaczej liczona zdolnosć i super atmosfera!
      • Gość: Macho Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 10:38
        Ale trzeba się z nimi dzielić częścią wypłaty.
        Ja pierdziele taki luksus.
      • Gość: gość Re: Banki wybrzydzają: Chcemy klientów ze średnią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 10:42
        Lecę, pędzę....

Najbardziej mnie przekonała ta "super atmosfera"...

To może jakieś konkrety, spamerze jebany? Czy wystarczy jeden post w wątku, żeby dostać resztę z
        grosza?
    • Gość: largecoffee Re: Banki będą miały problem IP: 217.153.131.* 16.07.10, 10:34
      a szczególnie Multibank. Jeśli Aquarius będzie obejmował klientów już od 5000 to
      przestanie być ekskluzywny i starzy klienci z prawdziwymi pieniędzmi przeniosą
      się gdzieś indziej.
    • Gość: celina a ja nie mam konta w banku ani kredytu IP: *.centertel.pl 16.07.10, 10:36
      nie daje sie oskubać bankom haha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka