Gość: wrobel Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 03.06.11, 18:12 lepiej regulaminy czytac, ja od ponad roku z nimi inwestuje i nie mialem zadnych nieprzyjemnosci, wrecz przeciwnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata S. Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.play-internet.pl 08.06.11, 18:11 Ja dałam się nabrać przemiłej pani w ciąży i zamiast krótkoterminowej lokaty wsadziłam pieniądze w certyfikaty BNP czyli zamrożone pieniądze na 4 lata.Osoba ta ewidentnie mnie okłamała mówiąc że w kazdej chwili BNP odkupi te certyfikaty.Owszem ale za pół ceny.Skargę na tą oszustkę Getin Bank oddalił bo-UWAGA!-jest to pracownica BNP Paribank!!!.Ogólnie nie mam możliwości zaskarżenia kogokolwiek bo w dokumentach jest oświadczenie że decyzje podjęłam samodzielnie.Kiedy przechodzę obok oddziału Getin Banku gdzie mnie tak oszukano czuję się po prostu sponiewierana i wściekła z bezsilności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exebeche Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.play-internet.pl 20.02.12, 22:53 o matko jedyna...Getting Bank, BNP Paribank, okradł, oszukał, miałem zarobić, chcę lizaka ? Ludzie, z waszym poziomem IQ trzymajcie lepiej te swoje "majątki" w skarpecie. Mniejsze ryzyko dla was samych a i mniej fermentu wokół siebie zostawicie. Najlepiej w ogóle nie wychodźcie z domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.tvk.torun.pl 11.08.11, 13:35 Byłem w podobnej sytuacji po długich nękaniach banku otrzymałem częściowe zadośćuczynienie. Jeśli ktoś chce się ze mną skontaktować to proszę o kontakt telefoniczny: 691205396 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 13:51 Getin bank nie jest dla klienta, bank jest dla banku. Przez 3 lata moje pieniądze zostały wykorzystywanie nikczemnie przez bank na pożal się boże lokacie strukturyzowanej,gwarantującej kapitał. rozumiem że przez rok można nie zarobić ale przez 3 lata!!!To złodziejstwo!Nie polecam nikomu tego banku, omijam go szerokim łukiem. 3 lata moje pieniadze były obracane przez bank, dla jego korzyści, a nie dla klienta. GETIN BANK TO NIE BANK!!!!!!!! TO ZWYKŁY BANCZEK, BEZ ŻADNEGO PRESTIŻU, BEZ ŻADNEJ DOBREJ MARKI. DLA KLIENTA NIE MA NIC. BIEDNI PRACOWNICY SPRZEDAJĄ TAKIE STRUKTURY BO MUSZĄ I NIE MA W TYM ŻADNEJ ICH WINY, KTOŚ WYMYŚLA W KOŃCU TE RÓŻNE STRUKTURY O BUJNYCH NAZWACH I ROBIĄ WODE Z MÓZGU ZWYKŁYM SZARAKOM. SĄ PEWNE GRANICE, MOŻNA RAZ NIE ZAROBIC, ALE NIE KILKAKROTNIE BEZ ZYSKU NA STRUKTURACH OPROCENTOWANYCH 2 LUB 3%. PRZEGIĘCIE I CO TU DUŻO MOWIĆ, NIE POLECAM TEGO BANCZKU!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 11:51 Pytanie tylko po co bawić się w struktury, skoro nie ma się o nich elementarnego pojęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
dallia-x Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 02.09.11, 22:46 Gość portalu: skorpion napisał(a): > Przez 3 lata moje pieniąd > ze zostały wykorzystywanie nikczemnie przez bank na pożal się boże lokacie stru > kturyzowanej,gwarantującej kapitał. rozumiem że przez rok można nie zarobić ale > przez 3 lata!!! Skoro gwarantowany jest kapitał, a nie zysk, to dla mnie wszystko jest zrozumiałe. Oznacza to, że otrzymuje się zwrot kapitału, a niekoniecznie zyskuje. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczkojan Bezpieczna lokata 26.08.11, 14:52 Pretensje można mieć tylko do siebie, inwestować w produkt którego się nie zna. Fakt, ze banki naciągają i podchodzi to zwyczajnie pod oszustwo, ale cóż... Radzę zainteresować się zwykymi lokatami, np. z dzienną kapitalizacją odsetek. Na moim blogu www.maxlokatybankowe.pl znajdziesz informacje o najlepszych lokatach jednodniowych dostępnych na rynku. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient banku na Lokatach też Oszukują !!! IP: *.play-internet.pl 01.09.11, 21:04 Ja też nie polecam tego banku. Proponowali mi założenie lokat w indywidualnych negocjacjach na 6,03 % a po przelaniu do nich kasy założyli lokaty na 5,63% twierdzą, że coś tam muszą najpierw zerwać te lokaty, później założyć je od nowa a i tak moje pieniądze już leżą u nich kika dni na mniejszy procent. Może i za jakiś czas by poprawili procent na 6,03 który był ustalony przed przelaniem do nich środków ale przecież przez te dni kiedy lokata leżała na mniejszy procent ja dostanę mniejsze odsetki a oni mają parę zlotych w kieszeni. Wiadomo, jednostkowo dla mnie to tylko kilka złotowek kazdego dnia straty ale jeśli mają np milion klientow i każdemu przetrzymają kilka dni lokaty na niższym procencie niż zostało ustalone a po kilku dniach poprawią procent na wlaściwy to łatwo wyliczyć np 1 zł dziennie od jednego klienta x milion klientow daje milion zlotych dziennie zarobku dla banku na chwilowym przetrzymaniu kasy na niższym procencie. NIE POLECAM TEGO BANKU. Ja wycofuję stamtąd pieniądze i nie czekam na to az poprawią mi ten procent na właściwy. Nie znoszę takich kombinatorów !!! I myślę że utracą klientow bardzo szybko!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlb Re: na Lokatach też Oszukują !!! IP: *.internetia.net.pl 04.09.11, 10:00 LUDZIE NIE PRZEDŁUŻAJCIE LOKAT Z GETIN BANKIEM PRZEZ ROZMOWĘ Z KONSULTANTEM!!! Nie macie żadnego potwierdzenia co ustalaliście! Jest tylko nagrana rozmowa która znajduje sie w Banku a wy nie macie NIC!!! Jestem w takiej sytuacji. 1 i 2 września kończyły mi się 22 lokaty. Część lokat miała być zwrócona na moje konto reszta przedłużona. Ustaliłem to z konsultantem 31.08. Wyobraźcie sobie że 01.09 dzwoni inny konsultant(tamten jest niby na urlopie) i pyta co ma zrobić z kończącymi się lokatami!!! Zaczynam się martwić. Dzwonię do banku (udało mi się połączyć za 38 razem!!!) odbiera znów ktoś inny i też nic nie wie co z moją kasą!!! Mają bałagan!!! Dziś jest 4 września a kasy z lokat zakończonych 1 września nie zwrócili mi na konto!!! Podobno to wyjaśniają a moja kasa owszem jest - u nich na koncie technicznym NIE OPROCENTOWANA!!! Dziennie tracę 50zł. Mało tego nie potrafią określić terminu zakończenia wyjaśniania(czyli może to być i miesiąc). Z kim nie rozmawiam w banku obiecuje że oddzwoni ale efekt jest zerowy!!!Na maile nie odpisują!!! OSTRZEGAM NIE PRZEDŁUŻAJCIE LOKAT PRZEZ OPIEKUNA!!! Najlepiej niech zwrócą na konto i ponownie sami opłaćcie lokaty. Po odzyskaniu kasy KOŃCZĘ z tym bankiem. Są inne banki które dają lepsze oprocentowanie(np. Alior). Po przemyśleniach dochodzę do wniosku że ich sposób działania jest celowy. Narobić zamieszania, potem to ileś dni wyjaśniać a przez ten czas mają twoją kasę i nią obracają. A my nie mamy z tego NIC! Moja sprawa jeszcze się nie zakończyła. Dużo by o tym pisać. Dodam tylko że jedną z lokat założonych 01.09 ktoś zerwał w banku sam (też to wyjaśniają). Bez mojej wiedzy i zgody!!! A kasy z tej lokaty nie ma na moim koncie w Getinie ani na moim koncie osobistym. To jest koszmar!!! O zakończeniu całej sprawy napiszę później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: na Lokatach też Oszukują !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 15:24 U mnie to samo zerwalem lokaty i zamiast do mnie trafily na ich konto techniczne. Bo cytuję "takie się zaczytało przez błąd systemu" Pieniędzy nie mam już 5 dni a konsultanci telefoniczni nic nie wiedzą. OMIJAĆ ICH Z DALEKA !!! CELOWA ROBOTA _ OBRACAJĄ KASĄ KLIENTA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: na Lokatach też Oszukują !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.11, 23:05 Skąd się biorą tacy idioci jak Wy oboje? Z rozmodlenia czy macie już tak od urodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <karo Re: na Lokatach też Oszukują !!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.12, 18:13 zrezygnowałem z oszukanych produktów LUCRO i KWARTALNE ZYSKI, zapowiedziano mi że straty będą bardzo duże. od jutra mleko i suchy chleb a mogłem sobie swobodnie egzystować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Cze-wa Re: na Lokatach też Oszukują !!! IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 16:58 Ja też jestem oszukana dlatego że co innego facet mówił a co innego podał do podpisu napisz do mnie beataw10@buziaczek.pl bede walczyć o swoje Odpowiedz Link Zgłoś
2beata10 Re: na Lokatach też Oszukują !!! 11.05.12, 16:44 Gość portalu: <karo napisał(a): odezwij sie do mnie jakiego masz ubezpieczyciela może też jak ja openlife trzeba przystapić do pozwu zbioroweg bo z tego co wiem otrzymasz 30 mniej swojej własnej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytka Re: na Lokatach też Oszukują !!! IP: *.raciborz.vectranet.pl 16.08.13, 10:38 Witam ja tez przylacze się do pozwu zbiorowego Openlife .Jestem z Raciborza .Do kogo mam się zwrocic .CZeKAM NA frydzia55@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: na Lokatach też Oszukują !!! IP: *.free.aero2.net.pl 16.08.13, 14:39 Frytka dołącz sie do akcji protestacyjnej w Katowicach 22.08.2013r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: na Lokatach też Oszukują !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.13, 09:32 youtu.be/cbdzU79CO64 Odpowiedz Link Zgłoś
1waga Re: na Lokatach też Oszukują !!! 25.03.12, 16:27 Na lokatach? Wziełam kredyt na hipotekę na 200000zł. Spłacam już 4lata.Kapitał powinien zmniejszyć się przynajmniej o 100zł . Mój kapitał wynosi więcej jak miałam około 20000zł, a raty mam coraz większe. Bank tłumaczy się tym że zwiększyło się oprocentowanie. ja to rozumiem ale żeby rata zwiększyła się o 300zł. a kredyt na hipotekę. Kredyt wzrósł, oprocentowanie wzrosło. to za co ja płacę. Może mi ktoś pomóc. Płacę a kapitał rośnie i spłaty rosną. Jeśli ktoś może mi pomóc bardzo proszę bo Getin Bank mnie oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Cze-wa Re: na Lokatach też Oszukują !!! IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 17:06 A może powinnaś przenieś kredyt do innego banku podobno da sie to zrobić. Bo to że raty mogą troche wzrosnąc to rozumie ale zadłużenie powinno maleć Szok!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 16:48 Getin bank to gó...jady. Założyliśmy swego czasu lokatę, bez założenia wczesniej konta i wpłacenia kwoty powyżej tysiąca nie było rozmowy. Niestety zamiast wyjśc z banku, zgodziliśmy się. Dobra macie konto i kasę (ta kwota bez lokaty) a ja mam moją wymarzona lokatę. Drugi numer banku to przy likwidacji lokaty, teraz juz wiem (wczesniej nie poinformowano nas) nie zostało zlikwidowane konto, mimo wypłaty do zera iz konta i likwidacji lokaty. Po dwu latach list od windykacji. Idę wyjaśnić kiej grzyb: ano konto mogliśmy zlikwidować dopiero za nastepne pół roku, przychodząc drugi raz specjalnie. Teraz trzeba oszustom zapłacic co wyczekali, bo czekali dwa lata. Łapia i oszukują a że Klient już nie wróci to co naiwnych nie sieją ....przyjdą inni. Odpowiedz Link Zgłoś
starajacasie82 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 20.10.11, 21:54 Ludzie , po pierwsze czytajcie co podpisujecie. Jeśli tego nie robicie bezpośrednio w banku, to przynajmniej przeczytajcie to w domu, bo macie czas kilku dni na rezygnację. Czytać, a nie narzekać później.!!!! Nikt Wam pistoletu do głowy nie przykładał i nie trzymał waszej ręki podczas podpisu!!! Jak łatwo się domyślić piszę z punktu widzenia pracownika , który jest zmuszany do wciskania klientom w/w struktur. Jak nie wyrobisz planu to wylotka. Owszem można zmienić bank, ale tak naprawdę jest w każdym , więc zmiana loga nic nie da. A nie po to studiujemy po parę lat bankowość , aby potem pracować na kasie, ale w supermarkecie. Uwierzcie, pracownik jest bogu ducha winny, jest tylko pionkiem w tej grze, pionkiem, który w większości przypadków ma wyrzutu sumienia że wcisnął pani Zosi strukturkę. Nikt Wam nie gwarantował zysku, gwarantowany był kapitał i ten otrzymaliście bez żadnego uszczerbku, więc nieprawdą jest że bank jest oszustem. Nie to, że tak strasznie stoję za swoim bankiem, ale jak macie mieć pretensje do kogoś, to jedynie do siebie , wszystko czarne na białym jest zapisane w WU i regulaminach, więc co zapisane na papierze to święte, a zapewne warunki otrzymaliście do poczytania do podusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.11, 15:27 Nie zgadzam się z Tobą i chętnie przystawiłabym Ci pistolet do glowy za Twoje wypowiedzi na tym forum. Nie może być tak, że że pracownik banku za nic nie jest odpowiedzialny. Twój komentarz ma charakter cyniczny i drwiący z klientów, których naciągasz. Skoro jesteś sprzedawcą w banku, to na Tobie ciązy obowiązek zaprezentowania produktu w taki sposób, aby klient doslownie wszystko o nim wiedział tj. o ryzykach zw. z tą inwestycją, brak potencjalnych zysków też jest ryzykiem, w co się tak naprawdę inwestuje, jak kształtowaly się wcześniej wyniki stóp zwrotu dla tych inwestycji? Czy jest możliwość wcześniejszego wyjścia z inwestycji i koszty z tym związane? I na tej podstawie klient może podjąć świadomą decyzję inwestycyjną. Pod podpisaniu umowy (w większości przypadków) nie ma możliwości wyjścia z inwestycji ze względu na b.wyskoie koszty opłat manipulacyjnych. Sam piszesz, że nie masz wyboru, musisz zrobić plan sprzedaży, inaczej "aut" z banku. Bank idealnie się zabezpiecza przed jakimikolwiek roszczeniami klienta. Ale szczerze mówiąc, to banki znalazły świetny sposób na robienie interesów dla siebie, natomiast klientowi pokazuje się figę. Myślę, że tylko raz można naciąć klienta. A powinieneś wiedzieć, że zadowolony klient w dłuższej perspektywie stanie się lepszym źródłem dochodu, aniżeli rozgoryczony i ostatecznie nieufny, jednorazowo wykorzystany przez emiteta produktów finansowych. Namawiasz, żeby klienci nie odchodzili ze swoich banków, ponieważ w innych jest tak samo. To ja Ci powiem, że w koncu doprowadzicie do tego, że klient będzie trzymał swoje oszczędności w skarpetce i przynajmniej będzie miał do siebie pretensje, że nie zarabia. Mam nadzieję, że z taką polityką znajdziesz się na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.12, 18:23 piszesz że pracownik ducha winny, tylko że właśnie ci werbujący pracownicy po paru miesiącach awansowali na wyższe stanowiska i obecnie są mało dostępni, mają nowe pokoje i na pewno wyższe pensje za nasze ''stryktury''. i taka jest prawda a z nas kpią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antygetin Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 16:39 no widzisz "pracowniku banku" - mijasz się z prawdą- oszustwo polega własnie na informacjach przekazanych przez pracownika banku. Tez czuję się oszukana - bo zakupiłam "ubezpieczenie lucro" i problem nie polega na tym, że w tej chwili jednostki są wycenione ponieżej zakupu i po roku czasu nie mam jeszcze żadnych zysków - ale OSZUSTWO polega na tym co mówiła pracownica banku przed podpisaniem umowy. kilkakrotnie zapewniała mnie że w każdej chwili (po upływie bodajże roku) mogę swobodnie zrezygnować z tego ubezpieczenia. nic nie tracąc, chodziło jedynie o zwrot odsetek od "superoprocentowanej" lokaty -a nie były to jakieś ogromne pieniądze, więc WIERZĄC w słowa pracownicy banku, w to jak pięknie przedstawiła ten produkt - podjęłam decyzję o zakupie. tabele opłat otrzymałam dopiero wraz z certyfikatem , kiedy to już nie można było sie wycofać z tego oszukańczego produktu. Nie wierzę że jest ktoś kto świadomie podpisałby umowę wiedząc że prze 10- lat nie może zrezygnować z tego ubezpieczenia. więc pracownik banku KŁAMIE i OSZUKUJE aby tylko złapać naiwniaka. mogę mieć żal tylko do siebie że wcześniej nie zajrzałam na tego typu fora , a zaufałam pracownikowi banku. niestety od teraz wszelkiej maści doradcy bankowi są dla mnie oszustami i kłamcami, patrzącymi na swoje prowizje - a ja ze swojej strony mogę tylko życzyć tej pożal się Boże pracownicy banku - aby ją w życiu spotkało sto razy większe draństwo i wszystkiego co najgorsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 09.03.12, 18:42 Podpisujesz umowę nie czytając jej? Widocznie nie zależy ci na wpłacanych pieniądzach. Nie trzeba w tym celu studiować postów na forach. Wystarczy ZAWSZE czytać to co się podpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed-emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 10.03.12, 07:37 Antygetin - proszę o kontakt mailowy. edward.tyburcy@gimail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Cze-wa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 17:27 I co robisz dalej trzymasz ta kasę na tej strukturze . Ja też mam dylemat czy trzymać kasę 10 lat i wyciągnąć swoją kasę taką samą , czy przełknąć gorycz straty około30% i oderwać gó...Bank od podeszwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeci Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.13, 10:29 Witam , bardzo proszę o kontakt: szeci34@o2.pl , należę do grona osób poszkodowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.13, 13:31 Też jestem oszukany chciałbym może dołączyć do pozwu zbiorowego lub poradzić się, co można jeszcze zrobić. Pisałem odwołanie mam 2 razy negatywną odpowiedź. Byłem na rozmowie z dyrektorem banku w którym złożyłem tą nieszczęsną lokatę 15 letnią, ale nic się nie dowiedziałem, też wydzwaniałem do banku ale nic mi konkretnego nie odpowiedziano. Mieszkam w Sosnowcu jestem stratny 15 tyś. Jeśli masz na to jakąś radę, odpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.13, 14:25 Poszukuję osób z terenu Sosnowca i okolic też oszukanych przez GB, w celu zastanowienia się nad złożeniem pozwu zbiorowego. Na mój adres wienia24@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.13, 14:45 POZWY ZBIOROWE TO OSTATECZNOŚĆ JEST TAKA KANCELARIA LWB W WARSZAWIE,ALE DOBRZE SAMEMU WPIERW ZADZIAŁAĆ POZDRAWIAM EDMUNDI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 11.08.13, 17:26 Panie Czesławie proszę sie skontaktować z Panem Janem Jączkiem on jest z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.13, 21:08 Bardzo proszę o wiadomość w jaki sposób mogę p. Jana Jączka z Katowic odszukać, gdyż nie mogę go znaleźć na forum a chętnie z nim porozmawiałbym w sprawie GB . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.13, 22:50 www.youtube.com/watch?v=MTUJEkNx09w .....walczcie o swoje...:) Odpowiedz Link Zgłoś
2beata10 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 11.05.12, 18:24 Proszę też o kontakt bo tak samo jak Ty byłam wprowadzona w błąd. Trzeba z nimi walczyć , klamią w żywe oczy.Powiedział że za pół roku mogę wyciągnąć kasę 100% gotówki jaką wsadziłam choć powtarzałam mu kilkakrotni że napewno to zrobie bo potrzebuję pieniedzy na zakup mieszkania . a on władował mnie w 10 lat wiszenia na ich łasce .i Jeszcze mi doładował 15 lat oszczedzania w razie rezygnacji 90% straty . A za 15 lat to pewie juz getinB nie będzie he he beatew10@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
2beata10 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 11.05.12, 18:53 www.rp.pl/artykul/7,645767-Kredyt-z-polisa--ktora-nie-chroni-klienta.html przeczytajcie na pokrzepienie ducha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.toya.net.pl 12.05.12, 08:05 Proponuje napisac do Rzeczpospolitej i opisac nasze niemiłe doświadczenia z GB. Może wreszcie ktoś weźmie za tyłek tych oszustów Do 2beata10: dlaczego ciągle piszesz o tym samym? Odpowiedz Link Zgłoś
2beata10 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 11.05.12, 19:02 piszcie do mnie wiem że macie już dość ale musimy się trzymć razem. Mnie po prostu oszukano na wszyskie możliwe sposoby Te umowy podpisałam w marcu Szkoda że nie sprawdziłam tego forum wcześniej ale szłam do Banku po lokatę a dostałam strukturę oszukaną!!Miało być góra poł roku a jest 10 lat beataw10@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.stream.pl 02.06.12, 13:33 Nie poddawaj się mysle że można a nawet trzeba walczyć o swoje jest nas wielu pisz skargi do urzedów nadzorujących banki mysle że można wygrać może nie wszystko alewięcej pieniedzy niz masz teraz, na podstawie niedozwolonych klauzul stosowanych przez bank można im zabronić ich stosowania. Polacy widzę nas jako stado baranów idące do banku na pożarcie drapieżnych CzarneLech wilków .Ale baran też potrafi zasunąć kopa w Czarneą Hodingową d...ę. Oni na to liczą że będziecie siedzieć cicho i plakać w kącie. Dużo tu na tym forum pracowników getin banku itp więc nie bierzcie sobie wszystkiego co piszą te kanalie do serca. Tylko walka, honor i poizew.Ja walczę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukana Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.stream.pl 09.06.12, 10:11 A czy dołączyłaś do pozwu zbiorowego? Możesz jeszcze to zrobić! www.wrobieni.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.14, 18:49 też jestem oszukana przez pracownika Getin banku . Przedstawiając ze to oszczędności zapomniał powiedzieć ze chodzi o ubezpieczenie. Czy komuś udało się coś cofnąć i wywalczyć zwrot pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola23 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.14, 12:24 tak udało się proszę o kontakt pola23@poczta.onet.pl w razie pytan jak i gdzie udal osie rozwiazac takie dramatyczne sytuacje prosze pisac bede sie z wami kontaktowac mailowo Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 31.10.11, 12:04 W takie instrumenty to warto pakować max. 10 proc. oszczędności tak abu za dużo nie stracić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.11, 12:49 Ale ta cała "Kasia" twierdzi, że ją oszukano ... a może to był zamach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukani kolejni . Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.tylda.net 11.11.11, 19:03 Getin Bank i jak na wizytówce pisze "opiekun klient" co to w ogóle za zawód ;-))) w Rybniku to komplrtnie nie kompetentne osoby które same nie wiedzą co sprzedają. Oczywiście strata kasy nerwy szkoda słów!!!!! Getin Bank Rybnik nigdy więcej !!!!!!! jak się chciało wyjaśnić sprawę to zostalismy poproszeni do osobnego pomieszczenia aby klienci nie słyszeli rozmowy śmieszne. Oczywiście mamy nauczkę ale lokaty sprzedaje pani o zawodzie opiekun klienta heheheh czyli kto bankowiec?sprzątaczka? co to za zawód ? nawet nie pisze konsultant bankowy, kredytowy a nic związane z bankiem poprostu opiekun Twojej kasy której już potem nie zobaczysz....tak tak zaopiekuje sie nią bardzo dobrze na korzyść banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 02.03.12, 18:54 Potwierdzam! Getin Bank w Rybniku ,to straszna pomyłka,najgorszy bank! Personel NACIĄGA klientów na lokaty długoterminowe ,kłamie,oszukuje i nie wyjaśnia na czym polegają. Pani "menadżer" obawia się, że oburzeni klienci mogliby wszcząć awanturę więc przyjmuje ich w osobnym pokoju i kłamie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed-emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 02.03.12, 20:01 Naiwna Proszę o kontakt Mailowy edwardtyburcy@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Cze-wa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 17:33 szukam osób oszukanych na Rynek Pieniężny aby z nimi założyć pozew zbiorowy beataw10@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
2beata10 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 11.05.12, 18:49 www.rp.pl/artykul/7,645767-Kredyt-z-polisa--ktora-nie-chroni-klienta.html przeczytajcie koniecznie na pokrzepienie dusz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolcio Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.icpnet.pl 02.07.12, 14:52 Waszym błędem jest to, że myśleliście (widzieliście) wielkie zyski i nic więcej. Na drugi raz kupujcie sprawdzone produkty, a jak szukacie większych wrażeń to czytajcie to co jest napisane o produkcie i jakie są gwarantowane minimalne zyski i tego się trzymajcie. Zawsze bank będzie górą, z nazwy tylko jesteście inwestorami, a miłe spojrzenia pani za biurkiem potraktujcie jak kamuflaż . Podobne praktyki prowadzą wszystkie banki i nie ma wyjątków. Dlatego lokaty terminowe (stałe lub zmienne oprocentowanie) lub obligacje skarbu państwa (oprocentowanie zawsze większe niż inflacja) są najlepszymi produktami dla spokojnego zamrażania swoich środków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.12, 16:39 Tutaj największym problemem nie jest samo ryzyko ale to jak nas potraktowana w banku- kłamano w żywe oczy. Fakt powinniśmy czytać umowę ale to co mówi kasjer też ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.12, 16:43 Zapomniałem napisać że w usługach bankowych zaufanie jest podstawą. A tu getin mocne je nadszarpnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.stream.pl 02.07.12, 16:47 ja dołączyłam do pozwu zbiorowego dołącz też! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K91 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 80.50.127.* 14.03.13, 12:28 ja też zostałem oszukany na lokacie kwartalne zyski wpłaciłem 33tys. miałem zarabiać kwartalnie ok.700zł.anic nie zarobiłem przez prawie 2lat jak chcę zrezygnować to tracę 12tys.a pani w getin banku powiedziała że po roku mogę wycofać lokatę bez żadnych strat proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 14:44 proszę podać maila prześlę parę wiadomości...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola23 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.14, 12:28 Witam, widzę Państwa sytuacje skomplikowane, natomiast uważam, że powinno się walczyć w takich sytuacjach, sama walczę, więc jeśli potrzebują Państwo porady proszę o kontakt mailowy pola23@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.11, 20:33 Kasiu, bardzo Ci współczuję, ponieważ sama znalazłam się w takiej sytuacji jak Ty. Tylko w CITI Handlowym. Całkowicie zaufałam pracownikowi banku, ponieważ z gruntu ufam ludziom. Po 3-latach zainwestowania wysokiej kwoty swoich oszczędności otrzymałam zero premii. Myślę, że czlowiek uczy się na błędach i bank już więcej nie zarobi na mnie. Być może wiele osób w taki sposób naciągnie i zarobi na tym sporo pieniędzy dla siebie, ale straci zaufanie do Banku. A uważam, że nie tędy droga. Nie zgadzam się z tymi, którzy na tym forum uważają, że jesteś idiotką, że zaufałaś bankowi? A dlaczego mamy nie ufać bankowi, skoro wpłacamy tam swoje oszczędności i liczymy na to, że bank nie tylko będzie zarabiał dla siebie, ale i dla nas. Zgadzam się, że bank nie jest instytucją charytatywną, ale przede wszystkim powinien być uczciwy, rzetelny wobec swoich klietów. Ktoś na forum trafnie to ujął "zadowolony klient w dłuższej perspektywie stanie się lepszym źródłem dochodu, aniżeli rozgoryczony i ostatecznie nieufny, jednorazowo wykorzystany przez emiteta produktów finansowych" Nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych przez banki. Odpowiedz Link Zgłoś
m-kow Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 12.11.11, 16:37 "przy czym bank nie gwarantowal zyskow jedak ..." A po "jednak" może już być napisane lub powiedziane wszystko, bo to całkowicie bez znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warta czyli.... zrobili Cię w.... bambuko. IP: *.internetia.net.pl 23.11.11, 18:34 Jednym słowem - zrobili cię w BAMBUKO. Kapitalizm opiera sie na REKLAMIE (czyt. oszustwie !). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.183.234.222.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.11.11, 14:47 Witam! Ja również zostałam oszukana przez Getn Bank po roku zamiast wysokiego oprocentowania otrzymałam jakieś 1,6% a jutro zobaczę co po 2 letniej lokacie "grupowego ubezpieczenie na zycie i dożycie", może "0"??? i do tego na wypłatę moich ulokowanych pieniędzy muszę czekać 7 dni roboczych a w umowie napisali 5 i nie ma na nich bata:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.M Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.173.45.137.tesatnet.pl 11.12.11, 15:44 Witam, poszukuję osób oszukanych na założeniu "grupowego ubezpieczenia". Chodzi mi konkretnie o osoby których nie poinformowano, że po 6 miesiącach obowiązkowego udziału w ubezpieczeniu, jeśli chce się z niego wystąpić, wówczas nie nalicza się już kary, ale należy WYKUPIĆ UDZIAŁY przekraczające jakiekolwiek zyski. Cel - pozew zbiorowy w przypadku nie rozpatrzenia pisemnej reklamacji na nieuczciwego doradcę. Kontakt w e-mailu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 88.220.70.* 27.12.11, 12:46 prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapus4 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 12:16 Polecam wrobieniwgetin.pl/, tam piszcie wszyscy wrobieni w Lucro, Pareto ,Libra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
2beata10 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 11.05.12, 19:22 piszcie do mnie wiem że macie już dość ale musimy się trzymć razem. Mnie po prostu oszukano na wszyskie możliwe sposoby Te umowy podpisałam w marcu Szkoda że nie sprawdziłam tego forum wcześniej ale szłam do Banku po lokatę a dostałam strukturę oszukaną!!Miało być góra poł roku a jest 10 lat beataw10@buziaczek.pl Napiszie do mnie bo ja poszukuję oszukanych na Openlife i getin Ja założyłam lokatę w marcu 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 20:39 Chcę dołączyć do zbiorowego pozwu do sądu, bo też jestem oszukana w "Kwartalne zyski". Proszę o kontakt na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed- emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 10.01.12, 17:55 Podaje namiar <edward.tyburcy@wp.pl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 23:18 Do A.M i do Janusza. Ja też jestem oszukana przez Getin Bank na "Kwartalnych Zyskach". Proszę o kontakt pod adresem e-mail: hal.kolo@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 23:53 Apel do A.M. Stefan, Andy, Ed- emeryt.... I do innych oszukanych na "Kwartalnych Zyskach"(grupowe ubezpieczenie) w Getin Banku. Chcę dołączyć do grupy osób oszukanych przez bank i wnieść wspólny pozew do sądu. Proszę o kontakt na e-mail: hal.kolo@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
oro15 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 07.02.12, 15:24 Witam powiem Wam szczerze że raczej nic nie zdziałacie podpisaliście dokumenty i koniec pomimo to jak ktoś pisał że nie dostał tabeli opłata i prowizji nie ma znaczenia bo podpisaliście dokument ,że otrzymaliście taką tabelę. Ale powodzenia życzę Gość portalu: inka napisał(a): > Apel do A.M. Stefan, Andy, Ed- emeryt.... > I do innych oszukanych na "Kwartalnych Zyskach"(grupowe ubezpieczenie) w Getin > Banku. > Chcę dołączyć do grupy osób oszukanych przez bank i wnieść wspólny pozew do sąd > u. > Proszę o kontakt na e-mail: hal.kolo@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 08.02.12, 21:35 Żałosny spektakl ... aż trudno uwierzyć, że są jeszcze tacy leszcze na świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 10:45 Panie A.M, czy Pani A.M. Jak się z Panem skontaktować w sprawie oszustwa na "Kwartalnych Zyskach"? Chodzi o wspólny pozew. Proszę o pilny kontakt mój e-mail: hal.kolo@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed -emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 21.01.12, 11:03 Podaje swój kontakt <edward.tyburcy@wp.pl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Cze-wa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 17:40 ja też chce przyłączyć się do pozwu zbiorowego beataw10@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
2beata10 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 11.05.12, 16:35 Ja właśnie zostałam tak oszukana. Facet kłamał jak najęty. i tez obiecywałże na pewno po pół roku nie stracę a zyskam co kwartał kupe kasy!! a zyskałam kupe! Moja umowa dotyczy getin i openlife !! szukam ludzi do pozwu zbiorowego lub przyłącze się do innych beataw10@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: offek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 07:58 najbardziej złodziejski bank co na to Pan Czarnecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 01:11 Offek- odezwij się w sprawie Kwartalnych zysków. Mój e-mail: hal.kolo@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED-emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.promax.media.pl 02.01.12, 09:47 Mogę tylko współczuć tylko mnie spotkało coś dużo, dużo bardziej przykrego. Zainwestowałem oszczędności całego mojego życia w tak zwane kwartalne zyski (TU Życie Wrocław).zyski z tego miały zabezpieczyć mi moje lata na emeryturze- wiemy jakiej. Pracownik Banku pokazywał mi piękne wykresy,100% gwarancji kapitału tłumaczył że jak będę chciał wyjąć pieniądze to mogę to uczynić w każdej chwili i stracę co najwyżej na opłacie manipulacyjnej. Dobrze pasuje, czekam na zyski a zysków nie ma decyduję się wycofać wkład ale aby nie ponosić kosztów opłaty manipulacyjnej muszę odczekać pewien okres czasu. Mija ten okres. Wycofuję wkład i co się okazuje że tracę prawie 35% mich pieniędzy. Pracownik banku nie wie dlaczego. Interwencja w TU Życie i co się okazuje. Pracownik banku wprowadził mnie w błąd przedstawiając inny wykres niż powinien tzn. inaczej są wypłacane zyski według innego wskaźnika notowań a inny obowiązuje w przypadku wycofania wkładu. To jest ewenement. I co dalej TU Życie umywa ręce. Getin Bank twierdzi że oni o tym nie wiedzieli i dopiero moja interwencja spowodowała, że skontaktowali się z TU Życie celem wyjaśnienia sprawy. Getin Bank nie chce przyjąć reklamacji twierdząc, że oni nie są stroną w tej sprawie. Co mam zrobić. Myślałem, że jakaś etyka obowiązuje ale to co mnie spotkało przeczy temu. Dobrze że ta zima nie jest mroźna jakoś wytrzymam a lekarstwa no trudno rząd ciągle ma kłopoty. Dobry emeryt to martwy emeryt. Przykre ale prawdziwe. ED-emeryt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 20:32 do ED-emeryta Ja też przeżywam coś takiego jak Ty. Musi nas być więcej tj min 10 osób, by móc wspólnie wnieść pozew do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED -emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 06.01.12, 21:03 Jestem za tylko nie wiem jak to zrobić organizacyjnie ? Jak zebrać te dziesięć osób. Myślałem żeby zgłosić sprawę do prokuratury ale jak patrzę na ten cholerny certyfikat to po czasie widać że tam wszystko jest napisane. A to, że jest to napisane w sposób niezrozumiały a pracownik banku cię oszukał to jak ja to udowodnię tutaj trzeba tęgiej głowy a ja już nie bardzo mam siłę. Jestem w podeszłym wieku i bardzo schorowany a te pieniądze miały iść na opiekę i na moje lekarstwa, których niestety potrzebuję sporo i są one drogie. Mimo wszystko jeżeli ktoś wie jak to rozwiązać to proszę o radę. Myślałem że może gazeta , nie wiem już co pisać , muszę trochę odpocząć. Pozdrawiam ED-emeryt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: et Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 09.01.12, 13:55 Proszę o kontakt mejlowy z oszukanymi na lokacie Kwartalne zyski w celu zastanowienia się co dalej z tym fantem zrobić . Mój mejl edward.tyburcy@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
renawe Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 03.02.12, 18:48 uwazajcie na oddział Getin Bank w Radomiu ul.Zeromskiego 86 a w szczegolnosci na Pana Radosława K.jest kierownikiem tej placowki ,jezeli ktos został oszukany na kawartalnych zyskach prosze o kontakt ,ja bym to nagłosniła w TV np.UWAGA ....nie wiem jak sie zabrac za pozew zbiorowy ,bo nie mam pojecia czy z Radomia sa osoby ktore ani nie otrzymały informacji o oplatach likwidacyjnych ,nie widziały tego zalacznika a tym bardziej go nie otrzymały .Tak było w moim przypadku....Oni to tak skonstruowali ze tego akurat klient nie podpisuje to nie zgodne z prawem ,jezeli czegos takiego sie nie podpisuje to rozniez moze byc tam informacja ze po okresie 6 misiecy klient traci 100 % wplaconych pieniedzy,,,,czy za to nie ma sie kto wziasc do cholery.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.centertel.pl 03.02.12, 21:52 W Bydgoszczy rowniez ,nie informuja o oplacie likwidacyjnej. Ile wynosi ta oplata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renawe Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 217.153.238.* 04.02.12, 11:33 Ja tez nie otrzymałam ani nie widziałam ,jest to opłata ok 30 % od kwoty wpłaconej ,za kazdy misiac zarzadzania twoimi pieniedzmi pobieraja prawie 5 % co misiac.... Odpowiedz Link Zgłoś
z17 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 06.02.12, 16:33 Dziś byłem świadkiem w oddziale getinu żenującej sytuacji kłótni emerytki z pracownikiem banku. Kobiecie nie rozumiejącej kompletnie nic z rynków finansowych wcisnęli produkt na kilkanaście lat z kwartalną wypłatą zysków. Po paru miesiącach kapnęła się, że to co innego niż lokata. Rezultat? Rozmowa gęsi z prosięciem przeradzająca się w obustronną agresję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.22.199.109.static.rdi.pl 05.01.12, 12:51 szanowna pani Kasiu pani niezarobila a mnie dodatkowo okradli na sume 30000tys zl tylko biorac moje pieniadze nic nie wspominali ze ja jestem u posrednika a nie w banku zaufalem zlodziejom bedac swiecie przekonany ze oni dzialaja dla dobra klijenta. Bedac w banku wyraznie dalem do zrozumienia ze odsetki chce pobierac co trzy miesiace aby wystarczylo na leki i inne oplaty i takie otrzymalem zapewnienie. Po trzech miesiacach z sumy 90000tys zl dostalem 120zl slownie sto dwadziescia zl. Po nastepnych dwoch miesiacach otrzekiwania na zwrot moich pieniedzy zostalem poinformowany ze otrzymam kwote mniejsza o 30000zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED -emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 05.01.12, 14:52 Panie Stefanie współczuję , niech Pan zobaczy mój poprzedni wpis, ja też jestem emerytem i tak samo myślałem jak Pan i dosłownie ta sama sytuacja tylko moje straty są znacznie większe. Ile straciłem dowiedziałem się zaraz po świętach Bożego Narodzenia - piękny prezent na nowy rok. W naszym kraju to najlepiej być złodziejem na nich nie ma prawa. Wydaje mi się , że Getin bank działa wspólnie i w porozumieniu z TU Życie aby okradać klientów. Im więcej od nas wyciągnie pracownik tego złodziejskiego banku tym większą ma premie. Dla mnie i dla pana jedynym pocieszeniem jest to, że nie jesteśmy pojedynczymi łatwowiernymi ludźmi. Na takich żerują te hieny. Najciekawsze w tym jest to, że żadna władza tego nie widzi . Czy to nie jest zastanawiające. ED-emeryt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.astral.lodz.pl 05.01.12, 19:27 Ja mam w Getinie kredyt hipoteczny. Warunki kiepskie, ale wiedziałam w co się pakuję. Natomiast to, co się dzieje teraz, czyli w czasie spłat przechodzi moje oczekiwania. Totalny bałagan. Przychodzi wyciąg z ratą 2000zł, za dwa dni nowy wyciąg z tą samą ratą, ale 3000zł. Bank nie wie, o co chodzi. Błąd w systemie. Powiadomienia sms zawsze się różnią od harmonogramu spłat. Różnice są wielkości kilku groszy, ale jakim prawem. Nie wynika to z nieterminowych spłat, więc pytam z czego?????Byłam w centrali. Zgroza. Posadzili mnie w" pokoju przesłuchań"(białe ściany, stół i krzesła), przyszedł miły pan, który po każdym moim pytaniu latał gdzieś, sprawdzić temat w systemie. Po ponad godzinnym spotkaniu, pan był zmęczony bieganiem, ja byłam zmęczona ciągłym czekaniem na niego. Nie udało mi się wyjaśnić większości problemów...a bałagan trwa nadal. Chcę uprzedzić , że IdeaBank i Tax Care, to są wynalazki Getinu. Uważajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.serv-net.pl 12.01.12, 13:56 Witam. Ja równie jak Pani walczę z tym bankiem. Ostatnio napisałam SKARGĘ do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w Warszawie na działalność tego banku. Podobnie jak Pani przychodzą monity, telefony, windykatorzy itp. Kredyt zwykły na 3000 zł wzięła moja mama, która zachorowała na raka i zmarła. Wystąpiłam do oddziału o objęcie ubezpieczeniem-odmówili. Spłaciłam kredyt do końca-24 raty tak jak w umowie. Dopiero się zaczęło.. zaczęły przychodzić monity, że zalegam raz 3000, raz 2600, raz 240, raz 640 zł za każdym razem inna kwota. Brak mi już sił na walkę z chamstwem. Zgłoszę jeszcze do Bankowego Arbitrażu Sądowego. Informacji można zasęgnąć na stronie www.uokik.gov.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 20:53 Do Stefana. Chcę dołączyć do wspólnego pozwu do sądu przeciw bankowi Getin Bank. Chodzi o "Kwartalne zyski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:44 Ja również chcę dołączyć do wspólnego pozwu przeciw Getin Bank najbardziej niewiarygodny bank jaki znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2beata10 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.stream.pl 27.06.12, 18:23 ja już dołączyłam do pozwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.31.21.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.12.12, 18:29 Czy udało sie odzyskać pieniądze w 100%? Nie wiem czy składać reklamację w banku czy też szukać mozliwości przyłaczenia sie do pozwu. Mam kwartalny profit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też oszukany Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.toya.net.pl 26.11.12, 18:47 Czytaliscie ten blog? samcik.blox.pl/2012/08/Getin-obiecuje-koniec-naciagania-klientow-Tylko.html "Zaś klienci donoszą, że bank mięknie. "Napisałem pismo o uchyleniu się od skutków prawnych zawarcia umowy z powodu wprowadzenia w błąd. Bank zarzekał się, że wszystko odbyło się prawidłowo. Ostatecznie jednak zgodził się uznać pismo w drodze wyjątku"." czyli jednak niekórym ludziom udało się odzyskac pieniądze z Getin Banku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED-emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 10.01.12, 17:57 Proszę o kontakt podaje namiar <edward.tyburcy@wp.pl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED-emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 14.01.12, 12:52 Stefan!!! Podaję swój namiar na pocztę et@promax.media.pl Chcę stworzyć listę oszukanych przez Getting Bank na kwartalnych zyskach proszę o kontakt mejlowy ED - emeryt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 14:55 Ja również proszę o grupowanie się osób, celem wspólnego pozwu, przeciw Getin Bankowi w sprawie oszukania na "Kwartalnych Zyskach". Potrzeba nam 10 pokrzywdzonych, by wnieść wspólną sprawę. Podawajcie swoje jakieś namiary np. na mój e-mail: hal.kolo@vp.pl Jest już nas dwoje. Jeśli nie podacie swoich namiarów, to nie mamy szans się porozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 178.217.192.* 24.01.12, 09:30 Ja również zostałam wprowadzona w błąd przy zakładaniu Kwartalnych zysków - pani w banku poinformowała mnie że mogę zlikwidować to po 6 m bez żadnej utraty kapitału, co jak się okazało było kłamstwem. Miało to miejsce w placówce w woj łódzkim. Ciekawa jestem czy ma to miejsce tylko w moim regionie - czy jest to problem ogólnopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 22:26 Pani Marysiu. To jest w całej Polsce. Chce Pani dołączyć do wspólnego pozwu? Bardzo proszę o kontakt na mojego maila: hal.kolo@vp.pl Proszę podać swojego maila, żeby móc się z Panią skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanisław Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 01:13 witam wszytkich ja równiez zostałem oszukany w getin na kwartalnym proficie, rowniez twierdzili ze po 6 miesiacach moge wypłacic 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.centertel.pl 26.01.12, 13:51 W Bydgoszczy ,w placówce w Fordonie też ta sytuacja miała miejsce. Były zapewnienia o 100 procentowym zwrocie kapitału ,wypłacie w każdej chwili, a teraz okazało się ,że część moich pieniędzy zniknęła. Straciłam zaufanie do tego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.12, 17:31 Jak mawiała moja babka: głupich nie sieją :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.centertel.pl 26.01.12, 21:24 Mirek to pracownik banku , dlatego obraża ludzi, chce odwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 22:33 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Jak mawiała moja babka: głupich nie sieją :) Masz rację...sami się rodzą, ale " Złota reguła etyczna (zasada wzajemności)" mówi: „Traktuj innych tak, jak Ty byś chciał być traktowany”, „Nie czyń innym tego, czego nie chcesz, by czynili Tobie”... Mam nadzieję, że szybko sprawdzi się ta reguła w stosunku do Ciebie...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.13, 07:51 NIEBAWEM ZABIORĄ SIE ZA TYCH OSZUSTÓW ZOBACZYMY CO WTEDY POWIEDZĄ CZY SAMI OSZUKIWALI CZY BYLI SZKOLENI JAK OSZUKIWAC PRZEZ TRENERÓW Z GETIN GANGU Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 08.09.13, 10:36 ]WAŻNE!!!!SZUKAM OSÓB Z LUBLINA OKOLIC LUBLINA OSZUKANYCH PRZEZ GETINBANK!!! PISZCIE NA EMAILA ilonaresztak@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.09.13, 18:18 WITAM PANI ILONO DAĆ TĄ INFORMACJE NA WWW.WROBIENI .ORG POZDRAWIAM EDMUND Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 08.09.13, 18:21 dziękuję już daję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 11.09.13, 10:46 Zdumiewa mnie uporczywe działanie na szkodę własnego banku Pana Czarneckiego. Wszystkie te krętactwa dla doraźnego szybkiego zysku -myślenie godne herszta bandy. PS Przeglądałam ostatnio propozycje kredytowe różnych banków. Bank Pana Czarneckiego jest w czołówce rankingów najniższych kredytów , a to chyba oznacza że bardzo rozpaczliwie potrzebuje pieniędzy. Czyżby już zbierał żniwo swojej oszukańczej działalności? Wanda Krystyna 11.09.2013, 09:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.09.13, 11:20 WITAM ED SĄDZĘ ,ŻE TEN HOLDING L CZARNECKIEGO UPADNIE Z HUKIEM SPOŁECZEŃSTWO JEST CORAZ BARDZIEJ ŚWIADOME I NIE POZWOLI SIĘ OSZUKIWAĆ CO WIDAĆ W POZWACH ZBIOROWYCH PRZECIW GETIN BANKOWI , IDEA BANKOWI OPEN FINANCE ,TAX CARE CZY HOME BROKER JAK RÓWNIEŻ OBYWATELE SAMI POTRAFIĄ PISAC POZWY I WALCZYĆ O ZWROT UKRADZINYCH PIENIEDZY POZDRAWIAM EDMUND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 21:03 Do "gościa" Gościu podaj swoje namiary, lub napisz do inki na adres mailowy hal.kolo@vp.pl No bo jaki inaczej się z Tobą skontaktować? Odezwij się proszę. inka Odpowiedz Link Zgłoś
oro15 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 27.01.12, 17:27 a na czym polega to oszustwo na kwartalnych zyskach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 12:46 Do "Gość" i "Oro" Jeśli chcesz walczyć z Getin, to zgłoś się pod adres mail: hal.kolo@vp.pl inka Odpowiedz Link Zgłoś
oro15 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 27.01.12, 17:37 do Marysi powiedz w jakiej to było miejscowości bo być może nie jesteś jedyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariu58 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.180.176.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.01.13, 18:31 Oszustw i wyludzen betingbank dopuszcza sie w calym kraju , pozew zbiorowy potrzebny ja jestem z Lodzi oszukany na 30000zl. zamiast lokaty zostaly podsuniete dokumenty na Obligacie 4 letie , kontakt do mnie e-mail. warum.biscayne58@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdk Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 213.77.77.* 19.01.12, 16:20 Czy spotkał się ktoś z taką sytuacją? 3 dni temu zerwałem 4 lokaty. Następnego dnia 3 lokaty zostały przelane na moje konto. Czwarta jest oznaczona jako "zrywana", odsetki się nie doliczają, bank nie oddaje pieniędzy, nie odbiera telefonów, wydałem już kilka złotych na telefony i ciągle słyszę, że nie ma wolnego konsultanta, wysłałem kilka maili i żadnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 213.77.77.* 20.01.12, 11:45 A ja założyłem zwykłą lokatę. 16 stycznia zerwałem lokatę, dzisiaj jest 20 stycznia, pieniądze nie dotarły na moje konto. Wielokrotnie dzwoniłem, za każdym razem słyszałem odpowiedź, że wszystko ok, lokata zerwana i powinienem dostać zwrot, ale nikt nie wiedział dlaczego pieniądze nie chcą wyjść z banku. Dzisiaj poszedłem do najbliższej placówki Getin Banku, zacząłem opowiadać oczekującym klientom, że GB nie zwraca pieniędzy z lokat, aż któryś z pracowników zdecydował się zadzwonić do centrali w mojej sprawie. Okazało się, że jest jakiś błąd, oczywiście powinienem dostać pieniądze z lokaty, ale nie wiedzą jak to zrobić. Jeśli ktoś od lokaty oczekuje odsetek, to radzę poszukać innego banku. W GB na same telefony w sprawie odzyskanie własnych pieniędzy trzeba wydać więcej niż wynoszą odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.14-1.cable.virginmedia.com 28.01.12, 11:36 No niestety tak to wygladaja te wszystkie lokaty inwestycyjne i strukturalne. Banki ostro je reklamuja gdy sa sprzedawane ale juz o ich wynikach to zbytnio chwalic sie nie lubia ... Generalna zasada jest taka ze lokaty to tylko o jasno okreslonym oprocentowaniu a pozostale inwestycje (akcje, towary instrumenty) tylko i wylacznie samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.centertel.pl 28.01.12, 20:11 Szkoda ,że pracownicy banku nie mówią prawdy o ryzyku jakie istnieje. Powinni rzetelnie informować , nie myśleć tylko o swojej prowizji za ,,złapanie klienta'' opiekun klienta -nie tak powinni nazywać się pracownicy banku , raczej naciągacze klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.12, 20:58 Jeśli się spodziewasz, że kasjerka w Getin coś Ci wytłumaczy to jesteś kolejnym leszczem jakich jest niestety spora nadreprezentacja w kraju "świętego" ... kasje ma tyle wiedzy ile usłyszał od kierownika lub starszego kasjera. Oni nawet nie jarzą tego co sprzedają, czyli tzw. "struktur". Po prostu nikt w miarę inteligentny nie będzie pracował jako kasjer w banku bo to tyrka dla jełopów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 82.177.194.* 31.01.12, 17:04 Drogi Panie Mirku, proszę jednak uważać na słowa bo to nie jest tak niestety jak większość tutaj forumowiczów opisuje. Po pierwsze "kasjerzy' to w pko pozostawali a opiekunowie klienta mają pojęcie o tym co proponują tylko niestety taka jest prawda, że niektórym klientom wyłącza się słuch jak usłyszą 15,7% - i nieważne, ze opiekun dalej mówi o symulowanym średniorocznym zysku brutto - czyli na chłopski wiejski łeb - planowanym ze względu na wyniki w przeszłości. Klient ładując taka kasę - widzi co podpisuje - jak nie rozumie - pyta etc. Wkładając oszczędności życia w coś czego tak naprawdę nie rozumiemy, nie kończy się niczym fajnym. Więc wszystkim cichociemnym polecam lokatki na poziomie inflacji - przynajmniej banknoty się nie zniszczą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niro Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.play-internet.pl 01.02.12, 21:18 Wiekszośc " oszukanych " to starsze pokolenie , mające zaufanie do takich instytucji jak bank. Dawniej było to nie do pomyslenia że wkładając tam pieniądze jako lokatę można po czasie otrzymać ich mniej ( nominalnie ). Zatem ci ludzie mając trochę oszczędności chcą je uchronić przed inflacją . Dawne postsocjalistyczne banki oferują lokatki nieraz ponizej inflacji ,gdzie zatem maja iść ?. Ufają bankowym doradcom , a ci ładują ich w ryzykowne produkty nie udzielając wyczerpujących informacji. Pazerny bezduszny kapitalizm + bezduszne hieny, a nie naiwne łosie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.centertel.pl 02.02.12, 00:22 Klientom nie wyłącza się słuch , jak pisze cloe tylko nie mówią prawdy ,uprzedzałam że nie interesują mnie ryzykowne inwestycje pani zapewniała , że na tym nie można stracić. A jeśli po 6 msc nie będe zadowolona ,mogę zrezygnować nic nie tracąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gana Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.azylnet.com 08.05.12, 23:37 A co według Pana jest słuszne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia222 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.lte.plus.pl 01.12.12, 20:51 Ja to raczej nie trafiłam na doradcę ani nawet sprzedawcę tylko na ,,oszustkę,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobi Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.toya.net.pl 16.09.12, 14:23 Cóż można powiedzieć , też dałem się wrobić . Amber Gold to "pestka" . W ramach utworzonej legalnej umowy / Polska krajem prawa / okrada się, i tak już biednego Kowalskiego z posiadanych oszczędności. Też się dałem zrobić w "jajo" . JEDYNE ROZWIĄZANIE , TO PRZESTAĆ WPŁACAĆ KASĘ , POGODZIĆ SIĘ ZE STRATĄ / można tylko odzyskać 10 % oszczędności pierwszym roku / IM SZYBCIEJ TO ZROBIMY TYM LEPIEJ !!! Po 15-stu latach wpłacania , to będzie dopiero ogromna strata . Trzeba zachować się jak chirurg, i jednym cięciem odciąć mackę "złodziejskiej ośmiornicy " Odpowiedz Link Zgłoś
dominiq1000 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 16.09.12, 18:22 Niestety sądzę że jeszcze mniej, bo odliczą inne koszty.Mnie grozi utrata 25 tys.Wieloletnie ciułanie każdego grosza aby dokładać do głodowej emerytury.To jest bandyckie okradanie w obliczu prawa.Nie ma dobrego wyjścia dla tych którzy wplatani zostali w te pseudo lokaty.Sądzę że jest niewiele osób które wiedziały co naprawdę podsunięto im do podpisu.I że do tej pory nie mają pojęcia co kryje się w niepokazywanych załącznikach.Stracą absolutnie wszyscy.Bez wyjątku.Tyle że jedni od razu ,inni będą płaić regularnie Czarneckiemu i kumplom przez 15 lat i podtrzymywać ten gnój.A ile stracą zobaczą tak jak ci przy złotym przekręcie.Afera Amber Gold przycichnie tak jak każde g...związane z politykami.MASZ RACJĘ TOBI-JEDYNE PRAWIDŁOWE ROZWIĄZANIE TO ZERWANIE WSZELKICH KONTAKTÓW Z BANKAMI W KTÓRYCH MOCZYŁ PALCE CZARNECKI.I tylko trzeba uważać aby nie dać się wkopać w jakiś jego nowy klon.Rozmnożył ich i rozpanoszył się na polskim rynku jak rak.Naprodukował pokolenie pseudoopiekunów klienta którzy z uśmiechem na twarzy i oszustwami wpuszczają kolejnych dobrodusznych w kanał, z którego nie ma wyjścia.PRZESTAĆ PŁACIĆ,PRZENIEŚĆ RESZTKI DO SPRAWDZONEGO BANKU,UŚWIADAMIAĆ WSZYSTKIM WOKÓŁ CZYM GROZI KONTAKT Z POCHODNYMI GETIN.No i uruchomić wszystkie możliwe instytucje i media-również te zagraniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 109.95.31.* 16.09.12, 18:51 Myślę, że kantują w wielu bankach nie tylko w Getinie. Mam lokatę w Getin Banku (na szczęście zwykłą). Nie dałam się namówic na inną, i jak pracownica banku widziała, że mnie nie namówi, to była bardzo niegrzeczna wobec mnie. Z kolei mnie namówli na fundusze inwestycyjne w Pekao SA i też jestem mocno w plecy. Jak mnie namawiali na te fundusze, to też mi mówili, że nie ma takiej opcji że stracę, że będą tylko zyski, zyski i zyski. Na moje pytanie czy to giełda - odpowiadali że nie. Okazało się, że to giełda, i końca strat nie widac. Dzisiaj ci pracownicy nie mają poczucia winy, wstydu, wręcz są oburzeni jak im przypominam jak mnie namawiali. Ponieważ "przejechałam" się na fundaszach w Pekao SA to nie dałam się już namówic na lokatę inną niż zwykłą w Getinie, a wcześniej jeszcze"przejechałam" się na III Filarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 213.108.80.* 06.04.13, 20:17 Pozdrawiam Pana serdecznie mnie grozi utrata 20.000 tak mi wczoraj za biurkiem powiedziała, ale kazała przyjsc w poniedziałek po wykup reszty jak będzie ta wiedzma, co mi zakładała.Dzisiaj cały dzien siedzę i czytam posty .Znalazłam w grupie oszukanych p.Edmunda i nawiązałam z nim kontakt wysłał mi ściągawki, jak pan chce to wyśle, żeby pisać reklamacje niedarować tym oszustom.Zofia email sofiz@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gana Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.azylnet.com 16.05.12, 14:56 mam pytanie , co Pan zrobił. Czy zrezygnował z tej inwestycji czy też będzie Pan liczył te niepewne zyski w nadziei na to że po 10 latach otrzyma włożone pieniądze?Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
2beata10 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 31.05.12, 21:53 pozew zbiorowy trzeba zaczać nie ma na co czekać Mnie interesuje openlife Jeśli chcesz dołączyć do pozwu zbiorowego to proszę o kontakt i podać swój mail . mój beataw10@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukani oszukani przez pracownika open finance-LIBRA III IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 00:36 My też zostaliśmy celowo wprowadzeni w błąd przez pracownika open finance produkt sprzedawany przez Getin Bank LIBRA III. Przez 15 lat mieliśmy odkładać pieniądze na rachunku, po 15 latach gwarantowano nam odzyskanie przynajmniej wszystkich wpłaconych składek, co okazało się wielką bzdurą. Gdyż WCZORAJ OD POSTRONNEJ OSOBY TRZECIEJ dowiedzieliśmy się, że nie ma gwarancji że dostaniemy nawet 1000zł z 70 000 zł, które odłożymy. Przez 15 miesięcy starliśmy poznad 17 tysięcy złotych, oczywiście konsultant z open finance twierdzi, że wiedzieliśmy co podpisaliśmy, co jest kompletną bzdurą. Oszustwo i manipulacja tak można to nazwać. Gdyby Pracownik Open Finance z Gdyni powiedział nam prawdę, nie wprowadził świadomie w błąd nie miałabym długu i start, które zniszczyły moją wiarę w resztki ludzkiej godności i uczciwości. UWAŻAJCIE NA MANIPULANTÓW Z OPEN FINANCE I PRODUKTY GEIN BANKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.ruch.com.pl 10.02.12, 08:18 Witam A może wiecie jak odzyskać przynajmniej cały wkład. Mam swoje lata i 15 lat dla mnie to bardzo długi czas. - za długi. Może wiecie coś o pozwie zbiorowm ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.rev.pro-internet.pl 16.02.12, 21:03 witam Czy coś może słyszeliście o zbiorowym pozwie Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA 17.02.12, 21:08 Ja słyszałem o zbiorowym amoku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.net.stream.pl 02.04.13, 17:21 ZABIORĄ SIE ZA CIEBIE ŻELOWY GOGUSIU JUŻ NIEBAWEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny oszukany Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.106.datacomsa.pl 13.03.12, 09:29 uważajcie na oszustów OF, którzy celowo nie wspominają o ukrytych wadach inwestycji. Jeśli ktoś chce poznać nazwisko oszusta z OF z Warszawy, który mnie naciągnął proszę o informację na wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.11.12, 18:32 ja tez zostalam oszukana przez pseudo doradce z open finance w Warszawie.prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeci Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.13, 11:08 Jesteśmy w trakcie przygotowywania pozwu zbiorowego , osoby zainteresowane proszę o kontakt: szeci34@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Cze-wa Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 18:06 proszę o kontakt 662145569 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.gdynia.mm.pl 21.11.12, 21:03 Rowniez zostalem naciagniety na Libra III lecz przez pracownika Tax Care. Szukam sposobu na odzyskanie choc czesci juz zainwestowanej skladki inicjujacej-czy taki istnieje? zapewne NIE, ale warto powalczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Cz-wa Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.13, 11:29 Proszę o kontakt po godz. 15-ej 603 881 514 , też jestem ofiarą libry III i poszukuję osób do podjęcia wspólnej walki o swoje należności , jestem z okolic Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.13, 12:29 WITAM JEST NAS 9 OSÓB OSZUKANYCH PRZEZ OPEN FINANCE W CZĘSTOCHOWIE WSZYSCY ZŁOŻYLIŚMY ZAWIADOMIENIE DO PROKURATURY W CZĘSTOCHOWIE TEL 605 287 990 POZDRAWIAM EDMUND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUND Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.net.stream.pl 05.01.13, 13:15 PODAJĘ KONTAKT e.lisiewicz@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.legnica.vectranet.pl 15.02.13, 18:38 Witam wszystkich oszukanych. Ja tez zostałam oszukana przez doradcę Open Finance. Wmówił mi, że jest to lokata oprocentowana 11,8% od dnia wpłacenia 4500 zł + 136 zł. składki. Mam całą korespondencję, która wysłał mi e-mailem. Wmówił mi, że po 15 latach w najgorszym wypadku, dostanę zwrot wpłaconych kwot. Nic nie powiedział o potrąceniu kosztów prowadzenia "sprawy". A pytałam go czy są jakieś koszty. Powiedział, że nie ma żadnych. Była mowa ,że mogę się wycofać po kilku latach, ale nic nie powiedział, że rezygnacja będzie kosztowała 80%. Gdy po kilku miesiącach zorientowałam się w oszustwie i wypowiedziałam umowę, to sprawa ciągnęła się kilka miesięcy, bo okazało się, że moje wypowiedzenie, gdzieś "wyparowało' Reasumując w ciągu kilku dni straciłam ponad 5000 zł. przez świadome wprowadzenie mnie w błąd przez doradcę OPEN FINANCE. Może by wszyscy poszkodowani skrzyknęli się i podali sprawę do sądu.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 20:26 Witam, jestem tego samego zdania - uwierzyłam w możliwość zdrowego oszczędzania, gdy podliczyłam straty to złapałam się za głowę, jakim cudem dałam się namówił tym oszustom nie wiem i do dziś nie mogę uwierzyć, od miesiąca nikt nie odpowiada na moje e-maile i generalnie mają nas wszystkich w głębokim poważaniu. Ostatnio jedna z "doradczyń" stwierdziła, że nie rozumie dlaczego mam pretensje, że wartość jednostki spadła z 200 !!!! na 30 zl...przecież to nie produkt Open tylko Europy i nie ona to narzędzie konstruowała !! no po prostu żenada i oszustwo. Czy ktoś zastanawiał się and złożeniem pozwu zbiorowego?? przecież Open Finance działa jak Amber Gold - robi z ludzi baranów i kretynów i upycha sobie kieszenie naszymi pieniędzmi. Czy ktoś zna jakiegoś prawnika, stacje telewizyjną czy gazetę, która chciałaby przyjrzeć się temu tworowi jakim jest open finance? Proszę o wasze komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berna [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 22:50 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Libra III Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: 85.19.27.* 18.02.13, 22:34 Open finanse okrada nieświadomych obywateli polskich z oszczędności poprzez poliso lokaty w zmowie z TU.Europa Na Życie ,Getin Bank oraz źle sformułowanym regulaminem nie zgodnym z prawem unijnym oraz konwencją praw człowieka Jest tysiące ludzi poszkodowanych.Działanie takie jest działaniem na szkodę Rzeczypospolitej Polski ,obywateli Polski oraz Unii Europejskiej wiążące się z zagrabieniem prywatnego mienia.,,,Pareto, Pareto II, Libra, Libra II, Libra III. Unia Europejska nie dopuszcza lokowania prywatnych oszczędności w poliso lokaty ponieważ jest to omijanie podatku w związku z tym jest to przestępstwo na szkodę państwa i Unii. Poszkodowani proszę się zgłaszać do kancelarii www.przywiazanidopolisy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalL Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.14, 18:30 Szukam grupy w celu stworzenia pozwu zbiorowego przeciwko TU Europa. Chodzi o wszystkich posiadających ubezpieczenie Libra, Libra II. proszę o informacje czy zawiązała się taka grupa. Jeśli jeszcze nie to zachęcam oraz proszę o kontakt w celu jej stworzenia. podaję email: klima@op.pl poczytajcie: finanse.wp.pl/kat,1033763,title,Do-sadu-wplynal-pozew-grupowy-przeciw-Skandia-Zycie-TU-SA,wid,16331640,wiadomosc.html?ticaid=112072 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.14, 19:03 DO MICHAŁ PROSZĘ ODPOWIEDZIEĆ Z JAKIEJ JEST PAN MIEJSCOWOŚCI POZDRAWIAM EDMUND e.lisiewicz@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.opera-mini.net 17.01.14, 09:49 Jestrem z Kielc , też zostałam oszukana w czerwcu 2011 r. Płaczę i płacę!Libra III Niewiem co robić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaa81 Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: *.play-internet.pl 17.01.14, 21:07 Do Joanna . Napisz do mnie na gosia.pietraszek2@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: oszukani przez pracownika open finance-LIBRA IP: 85.19.27.* 19.02.13, 23:26 poszkodowani przez open finanse zgłaszać się do kancelarii przywiazanidopolisy.pl Robię listę osób poszkodowanych przez open finanse do UNII EUROPEJSKIEJ PROSZĘ PISAĆ NA henryk26@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.tomaszow.mm.pl 04.02.12, 15:25 Też Getin Bank orżnął mnie na 8.000PLN bez możliwości odzyskania. Co miesiąc pisemko pod byle pretekstem i 100PLN za każde. Pierwsze 3 lata spłaty kredytu prawie na same odsetki. Totalne lekceważenie, wyzysk, wyłudzanie, kłamstwa i oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed - emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 15.02.12, 09:43 Potrzebujemy jeszcze dwóch zdecydowanych do złożenia pozwu zbiorowego przeciw Getin Bankowi Oszukanych na lokacie kwartalne zyski. Podaje swojego maila edward.tyburcy@wp.pl Ed-emeryt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.152.146.109.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.03.12, 19:31 Witam, ja niestety też dałem się namówić na Kwartalne Zyski i podobnie jak inni żałuję teraz bardzo tego co zrobiłem, chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.xdsl.centertel.pl 05.03.12, 22:37 Moi drodzy troszeczkę mi wstyd za nas klientów. Ja też jestem klientką tego banku jak również kilku innych. Niejednokrotnie proponowano mi takie produkty, i ponieważ sprawa dotyczyła moich ciężko zapracowanych pieniędzy to nie było mi obojętne co z nimi zrobię a co za tym idzie każde proponowane mi przez pracownicę banku rozwiązanie było dogłębnie przez mnie analizowane. I tu miła niespodzianka oprócz tego że słucham "magicznych cyferek i obietnic" pań w banku to jeszcze czytam uważnie to co mi podkładają pod nos. I co, i nie ma niemiłych niespodzianek. Więc nie zachowujmy się jak dzieci bo jesteśmy dorosłymi ludźmi nauczmy się uważnie słuchać i czytać a niespodzianek nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 05.11.13, 19:42 Szanowna Klientko, skoro Pani tak czyta wszystko gratuluje ale niech Pani nie ubliża tylu osobom, które zostały oszukane. Bo niestety nie zna Pani wszystkich sytuacji!!!Jak oszukują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed-emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 10.03.12, 07:30 Panie Józefie proszę o kontakt. Sprawa dotyczy pozwu zbiorowego do Sądu przecie Getin Bankowi Podaje swój adres mailowy edward.tyburcy@gmail.com Ed-emeryt Odpowiedz Link Zgłoś
ajka984 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 26.04.12, 16:16 tydzień temu otrzymałam pismo /oczywiście kwartalne zyski/ że od czerwca2011 do marca 2012 z kwoty 16400, mam tylko 10500 co ja mam z tym zrobić ? ajka984@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazikwawa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.81-166-196.customer.lyse.net 18.11.13, 15:55 ży dowska ś winia czarn ecki okra da ludzi na lo katach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukanaaa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.13, 11:35 ... To proszę dołączyć może do nas ? My już jesteśmy grupą prawie zorganizowaną , kontakt: szeci34@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maros Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.146.141.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.13, 19:22 Witam!! Niestety mnie również Getin Bank nabrał na lokatę "kwartalne zyski" z TU EUROPA. Od stycznnia 2012 roku żadnej wypłaty zysku nie otrzymałem. Wartość jednostki spadła o ponad 40 %. Chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 22:05 Proszę próbować indywidualnie...sporo można zyskać...zwrot całej zainwestowanej kwoty i odsetki...chętnie pomogę...proszę o adres mailowy, przekażę pisma i sugestie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 212.160.172.* 21.05.13, 10:33 witam, bardzo proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmundi Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.13, 14:23 WITAM PROSZĘ SIĘ SKONTAKTOWAĆ e.lisiewicz@poczta.onet.pl PODPOWIEM CO ROBIĆ POZDRAWIAM EDMUND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 15:50 proszę napisać czamila@interia.eu...pomogę...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 20:57 proszę napisać czamila@interia.eu...pomogę...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.13, 22:59 www.dzienniklodzki.pl/artykul/945728,telefon-z-banku-czy-moze-pan-pojsc-do-sasiada,id,t.html?cookie=1 NOWE PRAKTYKI...SKANDAL...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.13, 09:08 BANK OSZUST ALE POLACY POZNALI SIĘ JUŻ NA TYM PSEUDO BANKU URATOWAŁEM DZIŚ MŁODEGO KRAKOWIANINA OD STRARY KASY.NADAL KOMBINUJĄ I NACIĄGAJĄ NA PSEUDO POLISOLOKATY POZDRAWIAM EDMUND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleg Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.13, 19:43 Wszystkie lokaty teraz są oprocentowane na 2%, więc to trzeba się rozeznać, zanim się coś podpisze w końcu. Coś tam ostatnio czytałem o produkatach strukturyzowanych, tych od open finance i innych i to są trudne rzeczy, o ktorych trzeba przeczytać, zanim się podpisze. Nie mówię, że łatwo na tych rzeczach zarobić, ale się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 20:19 PISZESZ BZDURY KOMPLETNY BRAK WIEDZY OPEN FINANCE I GETIN BANK -WEJDŻ NA POZWY ZBIOROWE PRZECIWKO GETI BANKOWI I OPEN FINANCE LUB NA WROBIENI .ORG WSZYSTKIEGO SIĘ DOWIESZ JAKIE STOSOWALI OSZUSTWA I OSZUKIWALI KLIENTÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.13, 21:29 Pani Marto, panie Edwardzie i panie Edmundzie, szczerze z tego miejsca pragnę podziękować za wszelkie wskazówki, pomoc oraz wsparcie jakie od Was otrzymałam. Wogóle nie wierzyłam, że można odzyskać pieniądze, ale jestem na dobrej drodze. Otrzymałam pismo z Getin, iż moja reklamacja została rozpatrzona pozytywnie i czekam na dalszy przebieg sprawy. Z UOKiK otrzymałam info,że skargi należy składać do BANKOWY ARBITRAŻ KONSUMENCKI , 00-380 W-WA UL. KRUCZKOWSKIEGO 8. To info dla wszystkich, którzy chcą pisać odwołania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.13, 21:34 Odp. Alina...Bardzo się cieszę to w zasadzie powinno zakończyć się tylko szczęśliwie..tego życzę...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.13, 08:17 WITAM PANI ALINO GRATULUJĘ WYGRANEJ POZDRAWIAM EDMUND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 93.154.173.* 04.09.13, 09:49 Pani Alino! Dołączam się do gratulacji. E.T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.brzesko147.tnp.pl 05.09.13, 16:27 Witam, Znalazlem adres na forum gazeta.pl 3 lata temu zostalem wrobiony w Pareto 2 w open finance. Place co miesiac ponad 300 zl. Wiem ze bardzo trudno sie z tego wychodzi. Czy jest jakas mozliwosc odzyskania pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiup3 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 04.09.13, 17:17 Dobra wiadomość spadła na mnie jak jasnz grom z nieba dziś popołudniem. Otrzymałem telefon z Getin Gangu, że moja reklamacja została pozytywnie rozpatrzona i pieniądze wrócą do mnie. Mają mi przysłać jakies pismo, z którym mam się udać do lokalnego oddziału, coś tam podpisać i pieniądze pojawią sie w 30 dni. Ale to nie byłoby możliwe bez Waszej pomocy, szczególnie Pana Edmunda Lisiewicza, który prowadził mnie jak za rączkę. Jeszcze raz stokrotne dzięki. Bóg nade mną czuwa i stawia na drodze swoich wysłanników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 22:23 wiesiup3 napisał: Ale to nie byłoby możliwe bez Waszej pomocy, szczególnie Pana Edmunda Lisiewicz > a, który prowadził mnie jak za rączkę. Jeszcze raz stokrotne dzięki. Bóg nade > mną czuwa i stawia na drodze swoich wysłanników. Cieszę się, że dołączył Pan do naszego grona, tych co odzyskali pieniądze...pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola1983 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.13, 18:39 Witam, czy mogłabym uzyskać jakieś informacje w jaki sposób napisać reklamację w sprawie Pareto. Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.11.13, 08:25 Witam, niestety mam podobny z wymienionym na forum , na którym znalazłem ten adres problem z Getinem Będę wdzięczny za wszelaka pomoc Wzory pism, linki , artykuły ... z góry dziękuję i pozdrawiam piotr.rakowski000@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumiś Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.gemini.net.pl 22.11.13, 21:38 Witam Was, również daliśmy sie nabrać na PARETO II w getin, może ktoś wie jak mi pomóc, z góry dziękuje i pozdrawiam. - email: dartek@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.13, 20:39 Proszę o kontakt z Panią Aliną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 153.19.108.* 21.10.13, 09:46 Szanowni Państwo, Ja zostałem oszukany przez pracownika Tax Care - LIbra III z TU Europa. Proszę o informację jak mogę się z tego wycofać. Podaję adres adama.listy@gmail.com. Dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.13, 12:47 Zostałąm oszukana przez getin bank ,błagam o wskazówki ,wzory pism Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeataT Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 82.139.128.* 05.11.13, 10:10 Bardzo proszę o pomoc i kontakt w sprawie Pareto II getinbanku. Chodzi mi o wzory pism, gdyż nie bardzo wiem od czego zacząć. Na razie znalazłam tylko jakąś kancelarię która chce pieniędzy za prowadzenie sprawy bez względu na efekt. Czy udała się już komuś odzyskać pieniądze z GetinBanku? Proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.13, 16:12 Gość portalu: BeataT napisał(a): > Czekam na kontakt. Czekasz? Gdzie? Niezalogowana, bez adresu maila, pisz na Berdyczów. Nie czekaj, tylko idź w swojej miejscowości do rzecznika praw konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.13, 19:14 Droga Pani, To, że Kancelaria bierze honorarium bez względu na efekt wynika bezpośrednio z ustawy więc oczywistym faktem jest, ze nie mogą spełniać tak niemądrych żadań klientów. To jest usługa prawna, a nie fastfood... Gość portalu: BeataT napisał(a): > Bardzo proszę o pomoc i kontakt w sprawie Pareto II getinbanku. Chodzi mi o wzo > ry pism, gdyż nie bardzo wiem od czego zacząć. Na razie znalazłam tylko jakąś k > ancelarię która chce pieniędzy za prowadzenie sprawy bez względu na efekt. Czy > udała się już komuś odzyskać pieniądze z GetinBanku? Proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 05.11.13, 19:37 Szanowny Panie Marku, Jeśli ta Kancelaria jest tak dobra to żaden problem nie powinien byc dla niech kłopotem a problemy osób są niemądre?Łał zaiste co dla Pana jest mądre? Oszustwa banku ????Jej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.pawlak2 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 07.11.13, 22:49 Szanowna Pani, nie zrozumiała Pani sensu mojej wypowiedzi. Więc wyjaśnię raz jeszcze: niemądre i naiwne jest sądzenie, że jakakolwiek szanująca się kancelaria weźmie sprawę i obieca wynik!!! Z mocy samego prawa nie może tego czynić! Jeżeliby gwarantowałaby reultat to by znaczyło, że mają wpływ na sąd, a co za tym idzie: zostają złaman najważniejsze zasady postępowania cywilnego. ilona871 napisał(a): > Szanowny Panie Marku, Jeśli ta Kancelaria jest tak dobra to żaden problem nie p > owinien byc dla niech kłopotem a problemy osób są niemądre?Łał zaiste co dla Pa > na jest mądre? Oszustwa banku ????Jej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIENT Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.13, 19:50 PRAWDOPODOBNIE TO NIE JEST ŻADNA KANCELARIA TYLKO DOMOKRAŻCA KTÓRY CHCE ZAROBIĆ KASĘ NA OSZUKANYCH KLIENTACH PROPONUJĄC WYGÓROWANE CENY ZA NAPISANIE PISMA KTÓRE NIC NIE GWARANTUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.13, 17:35 ludzie skączcie z tymi kłutniami ! bo to nie oto chodzi nikt nikogo nie zmusza by oddał sprawę do kancelarii można pisać do rzecznika ubezpieczonych, uokiku na co zachęcam jeżeli to nie pomoże proponuje pozew najlepiej zbiorowy a co do kancelarii jeżeli komuś niechce się pisać i jeździć po urzędach tak jak mi może oddać sprawę do kancelarii ja tak zrobiłem kosztowało mie to niecałe 500 zł + 9% netto od odzyskanej kwoty oczywiście w przypadku odzyskania dużo - mało ?nie wiem odżałowałem potraktowałem to jako płatną lekcje i nauczkę na poszyszłość - nie wież ludziom na słowo jeśli chodzi o swoje pieniądze "inwestycje" itp. JUŻ NIGDY W ŻYCIU ! nie dam się oszukać na nic podobnego w bankach i nigdzie indziej i nie uwieżę w żadne gigantyczne zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.42.7.41.alfanet24.pl 06.11.13, 22:32 raz sierpen raz młotem esbecką chołotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.13, 17:03 dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumiś Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.gemini.net.pl 22.11.13, 22:36 Witam szukam pomocy , także zostałem oszukany przez Getin bank przy PARETO II Proszę o pomoc jak odzyskać pieniądze. email: dartek@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddyl Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.13, 14:23 Dzień dobry, proszę o kontakt lub zostawienie namiaru telefonicznego na siebie. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. pozdrawiam serdecznie Dawid Dyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.11.13, 14:47 WYSŁAŁEMPANU MATERIAŁY POGLADOWE I TEL NA POCZTĘ POZDRAWIAM EDMUND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef00 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.13, 22:03 klikajcie w ich reklamy w różnych stronach m. in. w youtobe i otwierajcie maile w skrzynkach z ich reklamami niech za nie płacą. Całe szczęście że Pan Piotr Fronczewski już nie występuje w ich reklamach wideo chyba się skapował co to za bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukany Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.13, 11:43 Proszę o wzór pisma na Pareto lub Libra oraz Kwartalny profit, adres mail: stefcio904@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 10:33 napisał Pan do mnie maila...niestety nie mogę odpowiedzieć, gdyż Pana serwer odbiorczy nie przyjmuje poczty...proszę sprawdzić lub podać na mojego maila inny adres...czamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 21:59 maros...proszę podaj inny adres mailowy, bo ten co przesłałeś nie funkcjonuje lub sprawdź ustawienie serwera odbierającego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.12, 23:26 Różnie to bywa, ale generalnie GetinBank ma raczej pozytywne opinie: Lokaty bankowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.ruch.com.pl 10.02.12, 08:01 Witaj Kasiu. Prosze daj znać czy odzyskałaś swoje pieniądze. Ja w tamtym roku zrobiłam to samo. Jak zabrać swój wkład z banku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.12, 09:34 Może "dedektyf" Rutkowski coś pomoże? On nie takie rzeczy odzyskiwał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 17:29 "dedektyf" nie pomoże, ale "detektyw" może i by pomógł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annas Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 95.174.39.* 16.02.12, 12:28 Ubezpieczenie na życie w Get in Banku : mnie też tak oszukano, pani w banku nie poinformowała mnie że to lokata długoterminowa annasokol@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrysck@o2.pl Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 81.6.130.* 22.02.12, 15:45 Witam Dużo wiem o sposobach sprzedarzy w getinie, była żona zostawiła wiele e-maili jak prowadzic rozmowe z klientem. może komuś pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradziona Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.zeork.com.pl 12.03.12, 23:33 Właśnie tak robi getin bank ,swoich klientów traktuje,jak naiwnych i dlatego okradają i się wzbogacają,taki bank nie powinien dostac koncesji na otwarcie działalności w sądzie, ale w sądzie tacy sami ze sobą powiązani i tylko zwykli ludzie cierpią.całe nasze społeczeństwo. Trzeba się sprzeciwic wszyscy za jednego jeden za wszystkich i nie chodzic do takich banków a co dopiero złodzieją swoje ciężko odłożone pieniądze powierzac. Może jak nie bedzie klientów mial bank to wtedy się nauczy szacunku i prawości,a nie okradalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milgram Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.roko.studentenwerk-goettingen.de 14.03.12, 09:50 Bo to trrzeba pytac jak zyd; a ile mozna stracic? Zamiast; ile mozna zarobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RENAWE1 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 194.9.68.* 13.06.12, 14:13 No wlasnie nawet na pytanie ile,mozna starcic klienci otrzymuja odpowiedz -NIC prosze Pana Pani,absolutnie po 6 m,wypłacicie wszystkie pieniadze z zyskiem,zero informacjii o opłatach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.toya.net.pl 15.03.12, 23:11 uważam ,że klienci banku getin powinni się zjednoczyc i wytoczyć bankowi walke.Jest to oszust w pełnej krasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.12, 23:01 ja nie tylko nie zyskałam, ale wręcz straciłam prę tysięcy na lokacie w get in... Doradca klienta, który zakładał mi lokatę nagle został przeniesiony i oczywiście były trudności ze sprawdzeniem stanu faktycznego.... więcej jeszcze bo chcąc założyć lokatę doradca klienta wykazał się nie tylko brakiem kompetencji, ale wręcz wprowadzał w błąd odnośnie do lokaty, która byłaby założona bez jego pośrednictwa... od dziś wyznaję zasadę: WSZĘDZIE TYLKO NIE W GET IN BANKU!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 16:12 Szukam p.Anny ktora oszukano na kwartalnym proficie w Poznaniu przy ul.Czajczej,prosze o kontakt na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.173.47.4.tesatnet.pl 09.06.12, 16:16 Jakimś cudem znalazłam ten wpis i to zupełnym przypadkiem. Mam nadzieję, żę zaznaczyła sobie Pani opcję przesyłania powiadomień e-mailem. Proszę pisać na anna_mazur1@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.12, 19:13 ja tez z Poznania z Getinu na Wielkiej, kwartalny profit , dołączę do zbiorowego pozwu.danmisz7@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 23:24 Jesli KONIECZNIE w Getinbanku,to tylko NAJZWYKLEJSZE LOKATY,bo wszystkie inne wspaniałe "produkty"jak KWARTALNE ZYSKI,KWARTALNY PROFIT i chyba najnowsze jak SWIATOWE RYNKI i SWIATOWE BOGACTWA to wszystko podobny system oszukiwania ufnego klienta,tylko pod inna nazwa!PRZESTRZEGAM!!!W Kwartalnym Proficie po 6miesięcznym "lokowaniu"pieniędzy Getinbank przywłaszcza sobie taka malutka opłatę...zabiera ok 40% wpłaconego kapitału!!!Bandycyzm,złodziejstwo w biały dzien!!!Mamią korzystnymi wypłatami kwartalnymi,obiecując,ze ryzyko małe,bo jak się nie będzie podobało kochanemu klientowi,to po 6mies moze wycofac swój wkładzik i nic nie straci(no tylko te 40%,ale o tym małym niuansie to przeciez nie warto wspominac)UWAGA TEŻ na produkty typu PLAN REGULARNEGO OSZCZEDZANIA ZABEZPIECZ PRZYSZŁOSC i temu podobne,radze dokladnie poczytac jak to funkcjonuje i w co mozna się wpakowac!Ja pobrałam nauczkę na całe życie no i całkowicie straciłam zaufanie do Getinu,a szkoda...mysle,ze dla banku tez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik amator Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.toya.net.pl 10.05.12, 08:13 O pozwach zbiorowych mozemy poczytac tutaj www.wspolnypozew.com/baza-wiedzy/1/20 W grupie jest większa siła, niż gdyby każdy z osobna pozywał bank. Poza tym w imieniu całej grupy będzie występował tylko jeden adwokat (ew. radca prawny), przez co koszty jego wynagrodzenia się rozłożą na wszystkich członków grupy. Poza tym w razie przegranej koszty procesu też rozłożą się na wszystkich. Ktoś musiałby tylko podjąć inicjatywę i taką grupę zorganizować (co najmniej 10 osób), a następnie doprowadzić do spotkania z adwokatem posiadającym praktykę w tego typu sprawach i wyłuszczyłby czego można się w tej sytuacji domagać od banku i jakie są szanse na wygranie procesu oraz potencjalna strata w razie przegranej. Moze Ed emeryt jako najbardziej aktywny zajałby sie ta sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed-emeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 10.05.12, 09:46 Ja już tą sprawa się zajmuję E.T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Cze-wa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 18:19 ja mam dokładnie ten sam problem co Ty te same produkty i ten sam bank proszę o kontakt beataw10@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Cze-wa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 18:23 ten sam problem co Ty szukam pomocy w zbiorowym pozwie lub pomocy jak to rozwiazać beataw10@buziaczek.pl ja już zaczęłam działać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobiony Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 21:50 Złapano mnie na KWARTALNY PROFIT 9 miesięcy temu. Po 9 miesiącach dotarłem do prawdy, sprawdziłem konto i SZOK!!! HORROR!!! Z 32.000zł zostało mi nieco ponad 18.000zł. UKRADLI mi już 14.000zł!!! To w końcu kto od kogo i komu pożyczył pieniądze?! Ja od banku czy bank ode mnie?! Tak wyglądają lokaty w Getin Noble Bank!!! UWAŻAJCIE co podpisujecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Cze-wa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.stream.pl 10.05.12, 18:14 chce dołączyć do pozwu zbiorowego przeciw openlife i getin beataw10@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś