Dodaj do ulubionych

ikano bank?

IP: *.146.73.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.10, 18:09
witam wiem ze ikano bank jest bankiem oferujacym kredyty w IKEA,co to za bank?macie jakies opinie na ten temat
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolka Re: ikano bank? IP: *.chello.pl 22.10.10, 18:53
      a co chcesz wiedzieć poza tym, co tu o sobie piszą?
      www.ikanobank.pl
    • Gość: anka23 Re: ikano bank? IP: *.146.73.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.10, 19:21
      wiem ze nie sprawdzaja bik bo moja kolezanka tak pracuje ikea targowek takze jak ktos ma problem z bik to znajdzie pewnie tam pomoc
      • Gość: anka34,5 Re: ikano bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 22:57
        Ładnie tak to samemu sobie odpisywać, a i jeszcze płeć zmieniać przy okazji?
        • Gość: n Re: ikano bank? IP: 217.19.187.* 01.12.10, 18:19
          Bardzo miła obsługa, byłam w Poznaniu.Bik raczej sprawdzaja.
      • jan-w Re: ikano bank? 01.12.10, 19:59
        Gość portalu: anka23 napisał(a):

> wiem ze nie sprawdzaja bik bo moja kolezanka tak pracuje ikea targowek takze ja
        > k ktos ma problem z bik to znajdzie pewnie tam pomoc

Pomoc? Za ile? Jeżeli ktoś udziela kredytu osobom niewypłacalnym, robi to na lichwiarskich warunkach. Nie ma innej możliwości. Jeśli jedni klienci nie spłacają długów, płacą więcej inni.
        Ewentualnie niektóre "instytucje finansowe" obcinają palce za nieterminową spłatę ;-)
      • Gość: monika Re: ikano bank? IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 18:03
        bik jak najbardziej sprawdzają!!
        • Gość: Renik Re: ikano bank? IP: *.strefa.com 21.01.12, 23:16
          Nie polecam, oszukują na kartach kredytowych,naliczają kosmiczne odsetki , nawet przy spłacie całości zadłużenia w okresie bezodsetkowym
          • Gość: Porra Re: ikano bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.13, 20:43
            Potwierdzam, ze IKANO oszukuje na karcie kredytowej naliczajac złodziejskie odsetki nawet przy spłacie w okresie bezodsetkowym. Zdecydowanie odradzam !
    • Gość: Klientka Re: ikano bank? Nie polecam IP: 212.160.145.* 26.01.11, 12:34
      Witam. Nie polecam korzystania z usług tego banku. Jeśli macie już kredyt ratalny, automatycznie bank odrzuca Wasz kolejny wniosek, nie bacząc na zdolność kredytową i spełnaianie wszelkich warunków - Wasz wniosek zostanie odrzucony. Skuszeni reklamą np. 10 rat 0% wykosztujecie się na przejazd, wystoicie w kolejce oraz wyczekacie na decyzję banku 2 godziny po to by usłyszeć: odmowa kredytu. Jest to jawne wprowadzanie klienta w błąd. Każda akcja reklamowa powinna zawierać info z gwiazdką: nie dotyczy klientów, którzy już skorzystali z naszych usług - łapiemy nowych, starym dziekujemy że dali sie złapać ;( Skandynawska kultura - mit...
      • Gość: monika Re: ikano bank? Nie polecam IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 18:02
        Ja sie nie zgadzam, aktualnie spłacam 2 kredyty w Ikano, z pierwszego miałam splacone dopiero 3 raty jak wziełam drugi, a na decyzje czekałam raptem 20 min (zaznaczam ze było to podczas promocji 10 rato%)
        A BIK sprawdzają!
        • Gość: Greg Re: ikano bank? Nie polecam IP: *.bazapartner.pl 26.01.11, 18:56
          Ja również jestem b.zadowolony z obsługi przy udzielaniu kredytu. 15 min i papierkologia załatwiona. BIK sprawdzają - potwierdzam.
          • donio88 Re: ikano bank? Nie polecam 13.04.16, 19:17
            Mój znajomy się sporo czasu nasiedział, zanim cokolwiek załatwił, więc to pewnie zależy na jaką obsługe się natrafi.
      • Gość: :) Re: ikano bank? Nie polecam IP: *.acn.waw.pl 26.01.11, 21:40
        błeeehh bo jak się nie ma zdolności to się drugiego kredytu nie dostanie ..logiczne
    • Gość: rozczarowana Re: ikano bank? IP: *.play-internet.pl 11.04.11, 22:07
      Niestety rozczarowałam się tym bankiem, ponieważ nie mogłam nic wziąć na raty. Nie mam żadnych kredytów ani nie spłaconych zobowiązań i zarabiam 2 tys zł. Chciałam wziąć kuchnię na 24 raty w kwocie 5 tys zł (rata wyniosła by ok 250 zł mies). Raty nie przeszły. Zdziwiłam się strasznie, że przy tak małej kwocie raty nie przeszły - co to za bank -porażka.
      • Gość: rp Re: ikano bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 17:26
        raty bez problemu, ale opóźnienie spłaty o jeden dzień to 30zł. (informacja i korespondencja zwykłym listem); 2 razy puściłem przelew w dniu zapłaty raty - z mojego banku kasa wyszła w I-szej sesji o 8 rano, a IKANO twierdzi, ze dotarła następnego dnia i naliczyła 30 zł. opłaty za nieterminową spłatę - chyba maja 1 sesję "wejściową" i to o 6 rano
        • Gość: soda Re: ikano bank? IP: *.aster.pl 12.10.11, 20:21
          nie do końca tak jest - gdyż środki które wpłaciłem zostały zaksięgowane u nich 3 dni po terminie płatności i nie było żadnej opłaty. kontaktowałem się i konsultant powiedział że dają kilka dni tolerancji. skończyłem spłacać kredyt i faktycznie wszystko ok-nie było naliczonych żadnych 30 zł. Jednak księgowanie mają faktycznie trochę spóźnione ale im chyba inny bank dokonuje rozliczeń jak sprawdziłem po numerze IBAN mojego kredytu. Więc to może być powodem.
        • Gość: Były klient IKEA Re: ikano bank? IP: 81.15.212.* 02.01.12, 22:57
          Unikać ! Lichwiarskie warunki !!!
          Potwierdzam - za 1 dzień spóźnienia, przy racie 115 zł opłata karna 30 zł.
          Tym "bankiem" powinny się zająć organy ścigania.
          • Gość: ptasia Re: ikano bank? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.16, 12:27
            Zgadzam się, w moim przypadku też tak było, zdecydowanie odradzam ten bank!!
    • Gość: ikar Re: ikano bank? IP: *.208.200.89.otvk.pl 24.10.11, 09:52
      Mamy taką kartę . w niektórych bankomatach nie można wybrać gotówki . jest też problem z płatnościami przez internet. Można sprawdzić tylko saldo w sieci . A tak poza tym wszystko ok.

ogłoszenia bezpłatne www.olawskie.pl
    • Gość: PRZEMOL Re: ikano bank? IP: *.remcom.it.pl 23.04.12, 13:21
      daj sobie spokój z tym bankiem! To jakaś tragedia w 2010 roku brałem kredyt na 5000 zł szafki w Ikea. Zarobki netto 2500 zł żadnych obciążeń kawaler umowa na czas nieokreślony od 5 lat w tej samej firmie. Zastanawiali się czy dać mi ten kredyt czy nie chyba 2 godziny później doszli do wniosku ze musi być osoba poręczająca. jak naliczyli odsetki i prowizję to ponad 800 zł. Raty spłacałem terminowo jednak przy ostatniej przysłali mi że nie będzie 323 tylko ponad 50 zl więcej bo zmieniły się odsetki :) podobno w styczniu o czym nie zechcieli mnie poinformować nastąpiła taka zmiana umowy. Jeżeli by mnie poinformowali wcześniej spłacił bym całość i nie było by problemu. Byłem 2 tygodnie później w innym banku nie napiszę jakim i dali mi 30.000 zł bez poręczenia i na dowód osobisty fakt że wcześniej brałem tam kredyt. Na IKANO bank zdecydowałem się tylko dlatego, że mieli monopol w sklepie IKEA. Na miejscu nie można było skorzystać z innego banku. nie polecam omijać z daleka kupować za gotówkę albo iść do innego banku i podpisać normalną umowę o kredyt będzie taniej szybciej i bez końcowych problemów (czy podnoszenia kosztów kredytu bez informowania klienta)
    • Gość: anonim ikano bank? IP: *.multimo.pl 23.04.12, 15:50
      jaki bank prowadzi im rachunki?
    • Gość: Bartek Re: ikano bank? IP: 62.87.184.* 25.04.12, 17:56
      Ten bank to jakaś totalna porażka. do kredytu zaproponowali mi kartę kredytową. Leżała w portfelu - limit 1000 zł. Akurat moja aktualna karta się przetarła i czekałem na nową - skorzystałem z ikano. kilkadziesiat transakcji - większych i mniejszych. Kartę zadłużyłem na 1300 zł - żadnych blokad - Pomijam że zapłaciłem za to 40 zł kary - pan konsultant stwierdził że nie blokują możliwości płacenia ponad limit dla wygody klienta. Ten bank to jakaś żenada. Prawda jest taka że nie umieją sobie poradzić z blokadami na rachunku wypłaconych kwot. W swoim życiu miałem 6 kart z których korzystałem i takie coś nie zdarzyło mi się w żadnym innym banku. W czasach transakcji na wypukłych kartach na "żelazku" takie cos mogło mieć miejsce ale nie w XXI wieku w dobie transakcji rozliczanych on-line. Polecam omijać ta kartę z daleka chyba że ktoś skrzętnie notuje ile wydał i pilnuje sam limitu.
      • Gość: anonim ikano bank? IP: *.multimo.pl 25.04.12, 20:53
        kolego, mam kredytowkę w kredyt banku. jest to samo. wchodzę kiedyś na bankowość elektroniczna, a tu przekroczony limit. poniewaz transakcje były w blokadach, a nie były jeszcze rozliczone, natychmiast zrobiłem przelew. transakcje się rozliczyły, wiec na wyciągu niby do przekroczenia nie doszło, kary nie naliczyli. także jest to robione specjalnie. rzeczywiście XXI wiek, a ty lataj z kartka... ;)
    • Gość: klient Re: ikano bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 14:46
      nie polecam ikano poznań...kiepska obsługa, a poza tym "nie do końca dotrzymana tajemnica bankowa" tragedia ale problemów było....
      • Gość: Pracownik ikano ba Re: ikano bank? IP: *.vipol.pl 30.06.12, 05:33
        Witam pracowalem w jednym z punktow ratalnych ikano banku.praca jest porazko i na kazdym miejscu trzeba oszukiwac klenta a szczegolnie z ichta szmieszna i zalosna karta kredytowa.kierownictwo w centrali to nadete bufony ktorzy owazaja ze sa lepsi.zwolnili mnie bez podania przyczyny i powodu chociaz robilem plany sprzedazowe i mi podziekowali bo woleli zatrudnic osobe bez wykrztalcenia tuz po szkole sredniej....wspolczuje klentom ktorzy biora tam kredytbadz karte kredytowa bo to bank najgorszy jaki moze byc,banda oszustow i zlodziej.a jesli chodzi o dane osobowe klentow to wyplywaja na lewo i prawo...
        • Gość: aga Re: ikano bank? IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 17:46
          Ten bank to porażka na maxa poszliśmy z meżem żeby kupić kuchnie za 5000 tys na 12 rat przy zarobkach 3000tys netto do reki historia bik super i nie stety decyzja odmowna ,to sa jakies jaja !!!! niech ikea zmieni bank bo ta strata czasu!!!! nie polecam bo tylko sie można wk.........
        • Gość: oscar Re: ikano bank? IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 20:49
          hehe dobre, owszem głównie krytyka pada na takich fora i chyba po to są ale twórca powyższego przeszedł sam siebie:)
          • Gość: agawa nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 00:33
            wzięliśmy kredyt rok temu. Pani poinformowała nas, że pierwszą ratę mamy spłacić w sierpniu, harmonogramu spłat nie otrzymaliśmy. pod kniec lipca otrzymaliśmy powiadomienie (30 zł) o braku pierwszej raty. na nic zdały sie tłumaczenia. wpłailiśmy po tygodniu, bo to był dla nas nieprzewidziany na dany iesiąc wydatek. Ikano zdążył już nas podać do biku. Dowiedziałam się o tym chcąć w obi założyć kartę kredytową. Szok!!!
          • donio88 Re: ikano bank? 13.04.16, 19:16
            że niby to nieprawda?
        • Gość: TERA Re: ikano bank? IP: *.centertel.pl 14.04.13, 21:32
          praca w Ikano banku w centrali w dziale windykacji,call center toporazka..Trzy lizusy, a reszta zasuwa jak w polu,Maja Cie za nic.Tylkopraca i praca zero szacunku do klienta ..Najlepiej jakby człowiek wogole nie odchodzil od stanowisko było by ok.Traktuja Cie jak robota za gowniane pieniądze i zero własnego zdania bo i tak nie zostanie poparte nawet jak masz racje.Umowa na czas określony i dziękujemy>omijajcie ten dział szczegolnie
          • Gość: aa Re: ikano bank? IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 09:07
            oj Magda nie przesadzaj :)
        • Gość: MN Re: ikano bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 08:28
          A Ty chyba masz wieczorową podstawówkę sądząc po pisowni.
    • Gość: Niezadowolona Re: ikano bank? IP: *.play-internet.pl 03.11.12, 21:11
      Zdecydowanie odradzam ten bank. Po skontaktowaniu się z panem z call center tegoż banku i ustalenia daty zapłaty za odsetki - w sumie 54 zł, pan obiecał, że nie będzie wysyłane żadne pismo/przypomnienie. Tego samego dnia zostało nadane do mnie ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty. Dzięki temu wezwaniu firma chce ode mnie wyłudzić dodatkowe opłaty za to, że przyszedł do mnie list drogą papierową, a nie elektroniczną - 120 zł. Polecam sprawdzone banki, a ten.
      • Gość: gróby Re: ikano bank? IP: 46.115.113.* 16.02.13, 22:03
        ten bank jest katastrofa nie ma szacunku dla ludzi
      • Gość: zdzichu Re: ikano bank? IP: 46.115.113.* 16.02.13, 22:11
        nie polecam tego banku wysokie oprocetowanie obsługa w poznaniu bardzo nie miła byłem dzisiaj omiajcie ten bank
      • winekiper Re: ikano bank? 22.04.13, 15:58
        Nie polecam Ikano bank. Wręcz ostrzegam. Bez mojej wiedzy kapitał do spłaty zwiększyli o 24%. Zapłaciłem wszystko przed terminem. Nie chce chcę mieć z Ikano do czynienia. Jak to mówią nie dotykaj gówna bo śmierdzi.
    • damian.pw Re: ikano bank? 22.04.13, 21:09
      Porównaj RSSO ;)
    • Gość: Kasia, Marcin, Ana Re: ikano bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 15:55
      Witam, to czy jest pracownikiem czy nie nie zmienia faktu iż ma kolega powyżej rację pomimo wady ortografii nie o każdym świadczy pisownia! W każdym razie widać na pierwszy rzut oka jak taktują klientów w Ikei pod stanowiskiem "kredytowanie mebli" w ich systemie. Szczerze odradzam byliśmy całą rodziną wybraliśmy sobie kuchnie pierwszą w życiu... i salon łączny koszt ok 7000zł. Straciliśmy dwa dni na wybór, czekanie w kolejkach po czym czekanie na wniosek u następnego sprzedawcy IKEA i czekanie na decyzje... była negatywna mało mili pracownicy którzy nie udzielają zbyt wiele informacji a jak udzielą to różne i inne... wszyscy mieliśmy czyste konta zarobki na obecne czasy dobre negatywnie, nawet nasza babcia emerytowana świetnie zarabiająca była księgowa z 40 letnim stażem pracy również odmowa! Dalej my młodzi czyste konta odmowa. Rodzice prowadzący firmę odmowa! Żenada nigdy więcej nie kupimy nic w tym sklepie. Mało tego mają śmieszne mało poważne opcje spłaty podejrzewam iż limit kredytowy jest zbyt mały by pomóc wszystkim. Szkoda że tego nie piszą pod opcją skredytuj swoje wymarzone meble.... 6 osób pod rząd decyzja NEGATYWNA.... beznadzieja nie polecam przed nami było kilka osób które też miały negatywne odpowiedzi więc pytanie po co takie bajki...obiecywanie kiedy mamy wystarczające sumy idziemy i kupujemy a jeżeli mamy pomoce korzystamy a tu taka strata czasu nie polecam szczerze zaoszczędźcie czas i nerwy i omijajcie z daleka.
    • Gość: Kasia Re: ikano bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 11:09
      Więc tak z mojej strony jestem zszokowana spędziliśmy z całą rodziną 3 dni na wybieraniu mierzeniu małego mieszkanka w którym mamy do wyposażenia malutką kuchnię i nie wielki salonik koszt mebli wraz z płytą indukcyjną i piekarnikiem jak też salonik ścianka 3.20m to zaledwie 4500 tyś gdzie my młodzi z czystą kartą gdyż bez zobowiązań kredytów bik itp nie dostaliśmy pożyczki z IKANO mało tego nasi rodzice którzy prowadzą małe firmy też nie dostali ani tej ani innej mniejszej kwoty mało tego nasza babcia z 40 letnim stażem pracy wykwalifikowana była księgowa z emeryturą 2450 zł też nie dostała nawet 1600 na tv w IKEI więc uważam iż kiepski to bank wydaje mi się iż patrzą nie tylko na kartę czystości ale też na dochód ale gdybyśmy mieli dochód powiedzmy 20.000 to nie zawracalibyśmy sobie głowy z IKEĄ wiadomo ale skoro dają informacje iż jest kredytowanie super warunki szybko itd itd to powinno być to w miarę łatwe i użytkowe a co się okazuje straciliśmy 3 dni czekanie w kolejkach wypisywanie wniosków szukanie etc. a po czym czekając na decyzje okazuje się iż niestety, dodatkowo raz Pani raz Pan mówią różne wersje nam np. gdzie nie mamy kredytów ani żadnej historii BIK mówią iż jesteśmy złymi osobami w systemie ich banku bo jesteśmy młodzi babcia że może jest nie wypłacalna bo wie pani ma już 60 lat śmieszne, nie rozumiem poszliśmy dziś do banku pierwszego z brzegu dosłownie dostaliśmy kredyt 15000 ale na pewno nie pójdziemy już po meble do IKEI zbyt dużo czasu i nerwów straciliśmy i osobiście nie polecę swoim znajomym ani najbliższym rozczarował nas ten system jak na pierwsze malutkie mieszkanko własne byliśmy przekonani że się uda niestety przeliczyliśmy się słabym punktem IKEI nie ukrywam że dopóki nie byłam tam dotychczas aż tyle godzin nie myślałam że jest tam tak kiepsko nie narzekam na obsługę fantastyczni ludzie pomogli doradzili ale bank i system IKEI nie polecam :) lepiej iść do banku i wybrać lepszą wtedy jakość mebli ;) albo oszczędzić sobie i kupić i spełniać marzenia.
      Życzę powodzenia w spełnianiu marzeń my idziemy do przodu bez względu na odrzucone wnioski całej naszej rodzinki :)
    • andcza9841 Re: ikano bank? 11.04.16, 06:32
      Podzielam opinię większości forumowiczów. Syfiasty Bank. Złożyłem wniosek kredytowy on-line na stronie IKEA na kwote 2500 pln (zakup zestawu mebli ogrodowych)
      W ciągu kilku minut dostałem POZYTYWNĄ DECYZJĘ KREDYTOWĄ.Na zajutrz z wydrukowanym potwierdzeniem w ręku , uradowany jak małpa lusterkiem pojechałem 150 km po wymarzony zakup. Przy stoisku obsługi IKANOBANK miła pani stwierdziła że nie dostanę kredytu gdyż po szczegółowej weryfikacji dopatrzyła się kiedyś kilkudniowego zawieszenia działalności gospodarczej. No cóż , przy potwierdzeniu pozytywnej decyzji nie było mowy o czymś dodatkowym .Pomijam dobrą zdolność kredytową. Wyciągnąłem kasę z portfela i kupiłem za gotówkę . Syfiasty banczek.
    • donio88 Re: ikano bank? 13.04.16, 19:16
      pewnie jakiś chiński, podejrzane
    • callisto13 Re: ikano bank? 17.04.16, 03:53
      Witam Ikano Bank jest w Niemczech na tle tamtejszych banków wypada blado.
    • Gość: NIKA Re: ikano bank? IP: *.centertel.pl 18.01.20, 19:00
      Niekompetencja pierwszego stopnia!!! Wprowadzają klienta celowo w błąd, kuszą promocją 10 rat 0% wykosztujecie się na przejazd, wystoicie w kolejce oraz wyczekacie na decyzję banku 2 godziny po to by usłyszeć: odmowa kredytu. Jest to jawne wprowadzanie klienta w błąd. Każda akcja reklamowa powinna zawierać info z gwiazdką: nie dotyczy klientów, którzy już skorzystali z naszych usług - łapiemy nowych, starym dziekujemy że dali sie złapać ;( Do wniosku wymagany niby dowód i paszport, mąż miał być żyrantem, odrzucili jego zagraniczny paszport, bo w systemie nie mają możliwosci wpisać innego niż pl... Żenada! A info o tym zero! Po pół dnia spędzonym w Ikea i zrobieniu 300km wyszliśmy z niczym. Nie chcieli nam dać absolutnie żadnego rozwiązania...
    • aniaa_i_martin Re: ikano bank? 19.03.21, 10:36
      Ten bank to żart!!!!!!

Wzięliśmy z mężem kredyt na 10 000 13 grudnia 2020. Pani w banku poinformowała że spłata jest od lutego.
      Ustaliłam zlecenie stałe na 15-tego lutego i o sprawie zapomniałam. Jakież było moje zdziwienie gdy około 10-tego lutego zaczęły się telefony i listy, że niby opóźnienie w spłatach. I karne osetki!

W umowie jak bank spłata "do 5 dnia każdego miesiąca". Czyli do 5-tego marca!!!
      • kappa77 Re: ikano bank? 17.10.21, 18:07
        Ale o co Ci chodzi? Skoro w umowie jest spłata do 5 dnia miesiąca i poinformowano Cię, że macie spłacać od lutego, to chyba logiczne, że pierwszą ratę powinnaś zapłacić do 5 lutego. Słusznie Cię ścigają. Twoja wina, że nie ogarniasz warunków umowy. Skoro nie zrozumiałaś, trzeba było dopytać, w końcu chodzi o Twoje pieniądze.
    • marinahb Re: ikano bank? 28.10.21, 01:27
      Możesz sprawdzić następującą stronę w celu uzyskania pożyczki: hillaryfinance.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka