Gość: Chomik IP: *.parp.gov.pl / 10.10.3.* 15.12.10, 13:36 Ha ha, ach, Ci Szwajcarzy... :-) smolensk-2010.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 13:37 kogo to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... IP: *.wro-com.net 15.12.10, 13:43 dla mnie taki bank właśnie stracił reputację. to nie bank a system totalitarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ooł Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 13:47 Wydaje mi się to oczywiste i bardzo dobre. Z punktu widzenia banku: skoro przekonujemy Klientów, że jesteśmy profesjonalistami to nasi pracownicy muszą tak wyglądać. Z punktu widzenia Klienta: biorąc kredyt, czy lokatę źle czułbym się, gdyby obsługiwała mnie tipsiara ubrana jak na dyskotekę. To jest kwestia szacunku dla Klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoxo Re: Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni IP: *.hyper / 192.168.3.* 15.12.10, 15:34 a mnie mogłaby obsługiwać nawet laska z irokezem, o ile jej kultura osobista, słownictwo i wiedza pozostawałyby na odpowiednim poziomie :) Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... 15.12.10, 13:59 Powinni jeszcze wprowadzić wytyczne dotyczące bielizny i życia prywatnego. Oraz co można, a czego nie publikować na facebooku. Zdjęcie z 100-letnim koniakiem - dobrze. Zdjęcie z sikaczem za 5 Euro - źle. Zdjęcie w bieliźnie Victoria Secret - dobrze. Zdjęcie w bieliźnie z dyskontu - źle ;) I tak dalej... A serio - to może po prostu powinni uważniej zatrudniać pracowników? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni IP: *.noname.net.icm.edu.pl 15.12.10, 15:03 Co do życia prywatnego - czy można mieć zaufanie do pracownika banku np. prywatnie grającego na wyścigach, bądź prywatnie regularnie kontaktującego sie z prostytutkami? Pozdrawiam, Emeryt Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni 15.12.10, 18:09 Co masz do prostytutek? Albo do ich klientów? Chcą poswawolić bez "dobrodziejstwa" inwentarza, czyli fochów, cichych dni, bólów głowy, romantycznych kolacji, marudzenia o skarpetki ciepnięte na podłogę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 wiele koncernow zabrania 16.12.10, 08:38 posiadania konta na Facebooku. I to nie bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... 15.12.10, 14:21 Jeżeli dalej będziemy szli w tym kierunku to USA, UE i korporacje stworzą to o czym Hitler i Stalin nawet nie marzyli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mnbvcx Re: Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni 15.12.10, 14:25 nie wyszlo z realnymi wynikami finansowymi, trzeba poprawic image. w kolorowym papierku nawet gowno pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crom Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 15.12.10, 14:35 czytam te gazetowe glupoty na temat bankow i czekam kiedy wreszcie gazeta napisze ze od nowego roku getin wprowadza oplate miesieczna za ror w wysikosci 4.99 rozumiem ze czarnecki jest kumplem michnika i artykuly sponsorowane getin wisza na gazecie po 2 tygodnie ale nie wszyscy klienci banku dostali powiadomienia wiec pasi to oglosic nie pisac glupoty pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... 15.12.10, 14:39 Niby to lepsze od mundurków Mao, ale chodzi o to 'niby'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... IP: *.erydan.net 15.12.10, 14:43 No i co z tego,że pracodawca nakłada obowiązek stroju w którym to pracownicy go reprezentują?Wiele firm ubiera swoich pracowników w swoje stroje i wymaga ich używania w pracy i jakoś nie piszą tego w gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shogun_x2 Re: Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni IP: *.dynamic.mts.net 16.12.10, 01:40 Rzeczywiście. No i co z tego.Ano nic. W wielu firmach w krajach na Zachodzie stawia sie na wizerunek konserwatywny. Żadnych dekoltów czy mini i wyzywających makijażów. Mieszkam w Kanadzie i w zasadzie u każdego pracodawcy istnieje tzw "dress code" czyli taki kodeks jak się ubierać. Na przykład w jednym miejscu gdzie pracowałem był zapis że spodnica musi być przynajmniej 10 cm pod kolano i że maksymalnie osoba może mieć po 2 kolczyki w uchu i nie wolno stosować kolorowych farb do włosów (czerwień, zieleń, itd) poza naturalnymi barwami (brąz, czerń, platyna). Tylko w Polsce uznaje sie za normalne spódnicę mini czy dekolt "po pas" i jeszcze nazywa sie to elegancki ubiór. Co więcej wielu pracodawców wymaga czegoś takiego lub jest to "mile widziane". No ale czego innego można sie spodziewać w miejscach gdzie potrzeba załączać swoje zdjęcie do CV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 15.12.10, 15:09 Czyli wszystkie problemy banku ma teraz ukryc wyglad pracownika, reszta sie nie liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondasia Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... IP: *.tvk.torun.pl 15.12.10, 15:28 Nie mogłabym mieć kolorowo pomalowanych paznokci? Ależ mam na nich wypisane literki, więc jak bez takiej ściągi będę pisała na klawiaturze???? Odpowiedz Link Zgłoś
paininthebass Dress code 15.12.10, 16:13 Dla instytucji tak szacownej jak bank regulacje tego typu to konieczność:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee Skąd jest pierwszy wpis? IP: *.jjs-isp.pl 15.12.10, 16:49 z parp.gov.pl widać co urzędasy robią w pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Re: Skąd jest pierwszy wpis? 15.12.10, 16:59 To jakiś PISior wnosząc po zamieszczonym linku. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 "przedsiebiorczy" ten 16.12.10, 08:36 urzednik z Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiebiorczosci. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni 15.12.10, 17:07 Gdyby mieli pracownikow na poziomie, to nie musieliby wydawac zadnego regulaminu. Takie rzeczy rozumie sie samo przez sie. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_justysia Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... 15.12.10, 17:20 Przecież dress code obowiązuje w wielu miejscach,nie widzę w tym nic dziwnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hę? Re: Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni IP: 92.26.251.* 15.12.10, 20:22 Pytanie tylko czy ten "dress code" dotyczy jedynie pracowników kontaktujących się z klientami, czy wszystkich pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabaton brody i długie wlosy u facetów IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 15.12.10, 17:30 ciekawe, czy tez ich zabronili, jak to genialnie wymysliła ostatnio nasza policja? ;/ debilny pomysł wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ftjh dt Nie ma to jak 25-letni łoś w gajerku, z kitką IP: *.cdma.centertel.pl 15.12.10, 22:21 i plecaczkiem (sportowym). Do tego lekki trądzik. "Optymalna" kitka jest kędzierzawa. Na gumkę typu frotka. Nie należy oceniać ludzi po wyglądzie, ale jak widzę takie dziwo, to mnie politowanie ogarnia. Tak poszedł na maturę i na zawsze zostało. Nie wie, że wygląda jak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Buty i sznurowadła prezesa IP: *.warszawa.mm.pl 15.12.10, 18:20 Czy bank przewiduje kary za niestosowanie siedo regulaminu? Co by czekało prezesa za buty z urwanymi sznurówkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Eciepeć Re: Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni IP: 94.75.112.* 15.12.10, 18:55 Ten artykuł jest najlepszym dowodem na to, że czas korporacyjnej hydrze już odciąć łeb. Zaczął Assange, po nim ruszą następni. To się MUSI skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programmer Re: Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni IP: 92.26.251.* 15.12.10, 20:28 Gdy w mojej firmie ocenzurowano internet i wprowadzono "dress code", to poszukałem sobie innej pracy. Teraz szefowie rwą włosy z głowy, bo nie mają nikogo, kto byłby w stanie mnie zastąpić i znalezienie takiego specjalisty może im zająć lata. No cóż - sami tego chcieli, ja zawsze mówiłem, że dzień w którym w pracy odetną możliwość korzystania z prywatnej poczty, czy zaglądania na różne strony internetowe (w czasie przerwy, oczywiście) będzie moim ostatnim dniem w tej firmie. Jeżeli firma nie ufa pracownikowi, to jak pracownik może zaufać takiej firmie? Dziękuję, w poniedziałek zaczynam nową pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... IP: *.lublin.mm.pl 15.12.10, 20:04 czy pracownikom banku UBS znane jest coś takiego jak kultura osobista? Czy trzeba tworzyć jakieś wewnętrzne prawo normujące wygląd zewnętrzny? Najbardziej przekonuje mnie to, że jakiś dupek z tego banku chciał tym aktem prawnym udowodnić swoje istnienie za 6-cyfrową pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja_stara Re: Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni IP: *.nyc.res.rr.com 16.12.10, 01:05 Oczywiście że trzeba. To jest normalne w każdym szanującym się biznesie. Standard nowoczesnego świata. Dress Code. en.wikipedia.org/wiki/Dress_code Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanos Dress code - tylko czy przestrzegany.. IP: 87.204.10.* 15.12.10, 20:42 I co w tym dziwnego? Większość korporacji ma takie zapisy w regulaminach, albo jako oddzielne dokumenty, tyle że zupełnie inną kwestią jest przestrzeganie takiego regulaminu/dresscodu.. Najczęściej wymagany jest od sprzedawców i w mniejszym stopniu od personelu placówek.. Ubrania pracowników centrali, czy generalnie biur niedostępnych dla klientów to zupełnie inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Szwajcarski bank UBS zabrania obcisłych sukni i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 21:49 Czy zapomniano o obowiązku noszenia identyfikatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Co za idiotyzm. Wyrazy współczucia dla pracowników IP: 83.238.58.* 15.12.10, 22:30 Przekazuję serdeczne wyrazy współczucia dla pracowników tego czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Co za idiotyzm. Wyrazy współczucia dla pracow IP: 139.149.31.* 16.12.10, 11:18 Pozdrowienia dla wsyztkich z Bociana! :) Odpowiedz Link Zgłoś