Dodaj do ulubionych

Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rząd...

02.02.11, 06:09
*Serce roście, patrząc na te czasy*! - zawołałby Wielki Poeta, gdyby żył. Pan analityk rynkowy pokazał, JAK BOGACI SĄ POLACY. W bankach trzymają ok. 550 mld zł!!! Ma teraz zadłużone "państwo" od kogo pożyczać. Teraz będziemy pożyczać sami od siebie, bo PAŃSTWO TO MY!
Miłego Nowego, Oszczędnościowego Roku 2010!
Obserwuj wątek
    • Gość: i Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rząd... IP: *.ibspan.waw.pl 02.02.11, 11:02
      W uzupełnieniu
      Oprocentowanie obligacji skarbowych można określić jako BEZSENS, zwłaszcza na tle sytuacji na rynku finansowym.
      • Gość: @#$ monopole woda prad gaz podniosly ceny o 10% IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 21:37
        kiedy wyjdziemy powiesic tych sku...synow na drzewach ?
    • Gość: na-plus Z tymi rosnącymi % na lokatach nie przesadzajcie IP: *.centertel.pl 02.02.11, 13:56
      Z tymi rosnącymi % na lokatach to nie przesadzajcie. Jak na razie banki się wzięły ostro, ale za podnoszenie oprocentowania kredytów (PLN), zaś lokaty moim zdaniem stoją, prócz nikłymi przypadkami "wychodzącymi przed szereg". Coś czuję, że póki nie będzie kolejnej podwyżki stóp % przez RPP niewiele się na lokatach będzie działo.

Do tego czasu polecam inwestowanie w akcje na GPW.
      Moje typy prezentuję na blogu.
      "na plus"
      na-plus.blogspot.com
      • Gość: Marek Re: Z tymi rosnącymi % na lokatach nie przesadzaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 20:35
        Sraty taty - myślałby kto że to taki luksus:)))
        Żeby coś zarobić to trzeba duuuuużo wrzucić a jak ktoś ma dużo i kasy to nie inwestuje w obligacje czy nędze lokaty
        • Gość: xyz876 W rzeczy samej. IP: *.aster.pl 02.02.11, 21:14
          Żeby mówić o zysku z lokaty trzeba by mieć na niej miliony złotych.
          Autor artykułu zapomniał o podatku Belki.
          Co z tego że na rocznej lokacie bank da 5% jak 19% z odsetek zabierze fiskus.
          Zostanie 4% przy rocznej inflacji (oficjalnie) 3,5%.
          Realnie w ciągu roku np kajzerki u mnie w spożywczym zdrożały z 19 do 35 groszy, a litr benzyny z 3,70 na 5,00 zł - to jest prawdziwa inflacja, a nie to że potaniały lokomotywy.
          Reasumując realny zysk po roku z lokaty na 5% wyniesie 0,5%.

• dungeon.master Re: W rzeczy samej. 02.02.11, 23:54
            A może by tak bardziej konstruktywnie? Co proponujesz zamiast lokaty? Skarpetę?

PS. Najlepsze lokaty są "bezbelkowe".
            • Gość: aurelis07 Re: W rzeczy samej. IP: *.mmj.pl 03.02.11, 12:54
              Dokładnie. Na rynku są dostępne lokaty bez podatku Belki, trzeba tylko się trochę rozejrzeć i popytać.
      • az.anonim bezdury 02.02.11, 21:24
        Dokładnie. Tytuł z przytupem:

"Wyścig po nasze oszczędności. Banki podnoszą lokaty!"

a w rzeczywistości kompletnie nic się nie zmieniło w ostatnich miesiącach, a nawet kilka ciekawych ofert 3 i 6 miesięcznych zostało wycofanych.

Kogo obchodzą podwyżki oprocentowania lokat na 12, 24 i 36 m-cy skoro stopy będą iść tylko w górę i nie ma najmniejszego sensu blokowanie środków na tak długi okres.

Już drugi taki artykuł z d*py w ostatnim czasie...
    • cloclo80 Re: Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rz 02.02.11, 20:49
      Biorąc pod uwagę, że oprocentowanie lokat jest ceną jaką banki płacą za pożyczenie od nas pieniędzy trzeba jasno powiedzieć, że od lat banki pożyczają forsę od ludu za darmo lub na ujemny procent.
      • 3_po_3 Re: Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rz 03.02.11, 11:01
        nic dodać nic ująć dokładnie tak jest banki doją oszczędzających ile wlezie.
    • simeone1984 Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rząd... 02.02.11, 20:57
      Ciekawe gdzie te podwyżki oprocentowania. W takim np: mBanku, jednym z większych banków w Polsce oprocentowanie lokat to kpina z klientów, zwłaszcza na tle % kredytów.
      • Gość: gosc Re: Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.11, 08:44
        mBank był kiedyś ok. Teraz to jeden z najgorszych banków. Kantują, oprocentowanie kredytów kosmiczne, oprocentowanie lokat i depozytów śmieszne, a prezesem został.... A sami poczytajcie sobie co to za król szos.
      • panbramkarz Re: Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rz 03.02.11, 12:43
        Przegladalem oferty kredytow gotowkowych w mBanku przy kredycie na 3 lata realna splata to o prawie 50% wiecej niz kredyt. Widac wiec jak dymaja ludzi.
        Wiem ze to malo realne ale gdyby tak wszyscy wycofali swoja kase z bankow chociazby na 2-3 miesiace wtedy moglibysmy my dyktowac warunki bankom a nie banki nam.
    • Gość: asia A zaraz krach państwaPO i oszczędności wyparują IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 22:14
      Z dnia na dzień 20 i więcej procent zniknie
    • Gość: Idiota Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rząd... IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 02.02.11, 22:56
      Podam przykład pewien szef zatrudnia pracowników ma ich 100 ludzi zarabiają netto 1400 zł .I mój kochany szef ma na wypłatę zysku z firmy 14000 zł .On oczywiście odkłada do banku swe oszczędności .Ale ile odłoży te 100 pracowników co u niego pracują . ja wiem że wezmą pożyczkę by kopic coś na raty . Mój kochany szef pożycza nam tą kasę ale przez banki . I kto się dorabia bogaty a kto jest dymany biedny zwykły szary obywatel . Jest tu podany ten oto przykład dokładnie .
      • arfer Re: Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rz 02.02.11, 23:00
        niech zatem dymany biedny sam zostanie szefem i dymać będzie mógł innych na nich zarabiając
    • Gość: Ironia Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rząd... IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 02.02.11, 23:08
      Podałeś przykład ze karzdy szef musi być niezłym szumowiną . Polska ma tylko biznes ??.Chyba nie i jakoś w innych krajach nie są aż tak dymani jak w Polsce .Chyba ze wychodzisz z założenia ze nikt nikogo lepiej nie wydyma jak Polak Polaka . Brak słów i takie barany są szefami życzę szybkiego Bankructwa Polski .Może ten dymający będzie dymany .Poprzednik miał racje podając ten przykład .Dałeś do zrozumienia ze ten kraj jest żałosny .
      • Gość: x Re: Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rz IP: *.skynet.net.pl 03.02.11, 07:58
        Fajnie tak samemu ze sobą gadac? ;)
      • Gość: Ja Re: Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rz IP: 91.209.116.* 03.02.11, 09:06
        Żałosna to jest twoja ortografia gamoniu.
    • Gość: Mariano Italiano A Noble Bank obniża % lokaty... IP: *.net-serwis.pl 02.02.11, 23:36
      Od 01.02 w Noble Bank mają nowy cennik
      I lokata półroczna nie ma już 6%, ale tylko 5,5%
    • Gość: łaganowski głuptak a w ide bank IP: 83.238.181.* 03.02.11, 07:47
      lokata jednorazowa dla przedsiębiorców wynosi 10 % brutto, normalne lokaty na 6 miesięcy 5,3 naetto na rękę. kapitalizacja dzienna
    • www.500sposobow.pl Re: monopole woda prad gaz podniosly ceny o 10% 03.02.11, 08:27
      Tytuł: Banki podnoszą lokaty
      Treść: Co prawda, jeśli spojrzeć w statystyki NBP, to wzrostu oprocentowania lokat jeszcze nie widać.

O_o
    • Gość: olekolek Procenty idą w górę. Banki kuszą lokatami, rząd... IP: *.aster.pl 03.02.11, 12:15
      kredyty są na 25 % a lokaty na 5? to śmiech na sali, lokata powinna byc co najmniej 15% inaczej to bez sensu
    • Gość: buldog Procenty idą w górę? IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 13:18
      W połowie stycznia skończyły mi się 2 lokaty w getin banku, odnowiłem/ założyłem nowe na najlepszych istniejących warunkach 6% na 3 miesiące.
      Od tygodnia widzę reklamę z Fronczewskim i jest 5,3%, czyli spadek i to spory.
    • Gość: grażaTh W sobotę 26 lutego IP: *.atem.com.pl 03.02.11, 21:41
      W sobotę 26 lutego, o godzinie 12.00 organizujemy protest TANKUJEMY ZA ZŁOTÓWKĘ przeciwko zbyt wysokim podatkom nałożonym na paliwa w Polsce, a co za tym idzie, cenom zbliżonym 5 zł za litr. Protest polegać będzie na zablokowaniu dojazdu do każdej ze stacji paliw w mieście. Proszę Was kierowców o czynny udział w proteście - minimum 2 godziny
      blokady. Bądźmy pierwszym miastem (każdy w swoim mieście) w Polsce, które zrobi takie coś. Wiem z innych for internetowych, że może to być początkiem fali w całym kraju. Celem protestu jest obniżenie akcyzy na kupowane przez nas paliwo. Sukcesem będzie i 30 gr na litrze. Za ceną paliwa idzie podwyżka cen żywności w sklepach. Przy naszych zarobkach - 1300 zł (daj Boże!!!) na rękę - już nas nie stać na podstawowe artykuły. Liczę na to, że ta
      inicjatywa pozwoli nam wrócić do normalnych cen (3,80 zł za 1 l Pb95 sprzed 2 lat, gdzie cena baryłki ropy była dwukrotnie większa niż teraz) . Jestem szarym obywatelem, który walczy o swoje dobro, a tym samym też o dobro reszty społeczeństwa. Powielajcie tę
      informację na forach, portalach społecznościowych i wszędzie gdzie to możliwe, przekażcie informację swoim bliskim. Jeden człowiek nic nie zrobi, ale grupa może wszystko. Do dzieła!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka