Dodaj do ulubionych

eKonto w mBanku

IP: *.231.52.228.koba.pl 13.03.11, 12:58
pytanie jest skierowane do posiadaczy eKonta, czy zakładając eKonto trzeba zadeklarować jakiekolwiek wpływy, np. pensja , emerytura lub renta czy można nic nie wpłacać, czy konto jest kompletnie bezpłatne [ nawet jak nie ma żadnych wpływów ] i czy zakładając eKonto trzeba obowiązkowo wziąć bezpłatną katę z bezpłatną kartą MasterCard\MasterCard z usługą PayPass ze zwrotem opłaty\ Visa Electron , czy to jest tylko opcjonalnie ?? bo nie ma sensu płacić za to czego się nie używa.

za info. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: eKonto w mBanku 13.03.11, 13:50
      Nie trzeba deklarować wpływów. Nie trzeba zamawiać karty.
    • Gość: Jolka Re: eKonto w mBanku IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 14:50
      Możesz wziąć zwykłą (bez pay pass) debetówkę do wypłat z bankomatów, płacenia w sklepie i internecie - jest bezpłatna
      MasterCard Debit lub Visa Elektron, czyli pierwsza lub piąta z tej strony
      www.mbank.pl/indywidualny/karty/debetowe/index.html
      • Gość: Gupik Re: eKonto w mBanku IP: *.231.52.228.koba.pl 13.03.11, 16:41
        tak, wiem że mogę wziąć,, ale nawet za jej nieużywanie bank pobiera opłaty, ps. a jak jest z kartą do bankomatu, czy są jakieś opłaty [ nawet jeśli jej się nie u żywa ] ??
        • kredycik-i-wio Re: eKonto w mBanku 13.03.11, 19:18
          Do eKonta, bezwarunkowo bezpłatnego, możesz zamówić JEDNĄ z poniższych kart, również bezwarunkowo bezpłatną:

- Visa Electron
          - MasterCard Debit Contact

Jeśli zamówisz jedną to nic nigdy za nią nie płacisz, jeśli dwie to opłata za drugą z nich wynosi 1,5 PLN.

Karty z technologią PayPass/PayWave są płatne 3 zł i trzeba nimi wydać 300 zł by dostać zwrot opłaty - ponieważ technologia ta jest nic nie warta, więc szkoda sobie tym zawracać głowę. Możesz mi wierzyć, mam już 5 kart z PayPassem.
          • Gość: Gupik Re: eKonto w mBanku IP: *.231.52.228.koba.pl 13.03.11, 20:21
            dzięki, czyli wszystko jest tak jak ja chciałem, a konto ma być tylko do robienia przelewów, np. Allegro i udzielania małych pożyczek, np. kokos.pl
            • kredycik-i-wio Re: eKonto w mBanku 13.03.11, 21:53
              Do Allegro mBank jest idealny, usługa mTransfer, nic nie musisz wypełniać tylko klikasz 3 razy i zapłacone w kilka sekund.
    • brandmind.pl Re: eKonto w mBanku 14.03.11, 09:53
      Witam!
      Zakładając eKonto w mBanku nie musisz deklarować żadnych dochodów, konto jest całkowicie bezpłatne. Ja posiadam do niego tylko kartę bankomatową Visa Elektron za którą płacę tylko ubezpieczenie miesięczne 1,7 zł, ale i to ubezpieczenie jest nieobowiązkowe. Na początku nie deklarowałam żadnych dochodów, konto przez kilka miesięcy było na 0. Obecnie wszystkie moje dochody wpływają na to konto. Jestem z tego konta zadowolona, gdyż posiada dostateczną liczbę bezpłatnych bankomatów i bezpłatne przelewy internetowe z których naprawdę dużo korzystam. Polecam to konto.

Pozdrawiam, Barbara
      Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
    • Gość: Leszek Re: eKonto w mBanku IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 15.03.11, 18:39
      ekonta dobra rzecz, jak zmienilem na konto w Getin online to tez odzylem, nie lubie przeplacac, a tym bardziej marnowac czas przy bankowym okienku
    • Gość: bankowyyy Re: eKonto w mBanku IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 20:08
      też od kilku lat korzystam z eKonta w mBank i jest zadowolony, robię dużo przelewów za 0 zł, a w dzisiejszych czasach jest ich sporo, więc duża oszczędność, karta darmowa ( nie ubezpieczałem jej ), brak wymaganych comiesięcznych wpłat na konto internetowe,
      polecam blog mbankkonto.blogspot.com
      • Gość: Gupik Re: eKonto w mBanku IP: *.231.48.27.koba.pl 18.03.11, 10:31
        a ja wygląda sprawa z podpisaniem umowy przez osobę która ma problem ze złożeniem własnoręcznego podpisu ??
    • Gość: gosc Re: eKonto w mBanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 22:04
      Ja nie musiałem nic deklarować.
      • Gość: Gupik Re: eKonto w mBanku IP: *.231.51.78.koba.pl 26.03.11, 20:26
        w tabeli opłat i prowizji brak jest opłat za prowadzenie konta i przelewy internetowe [ nawet nie trzeba deklarować jakikolwiek regularnych wpływów na konto [ nawet brak opłat za kartę debetowo - bankomatową co w innych bankach jest normą ], to na czym ten mBank zarabia ??
    • Gość: porównywarka Re: eKonto w mBanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 11:38
      Na szczęście konto jest całkowicie darmowe, bez żadnych warunków. Sprawdzone.
      Inne tanie konta bankowe:
      - inteligo
      - dbNET
      - ING Direct
    • bolkowiak NIE, NIE 28.03.11, 15:33
      Nie ma obowiązkowych wpływów
      Nie trzeba brać karty

Poza tym wszystko za darmo, chyba że chcesz wszystkie bankomaty - to opłata 5 zł / miesiąc.
    • Gość: konto_internetowe Re: eKonto w mBanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 10:31
      dobre konto internetowe, można używać jako konto zapasowe i do płatności internetowych
      • Gość: Gupik Re: eKonto w mBanku IP: *.231.48.100.koba.pl 29.03.11, 17:57
        właśnie zakładam eKonto, prawie wszystko wypełniłem, i system prosi o podanie tej komórkowego, niestety nie mam go, a bez tego nie chce isc dalej, jak to ominąć ??
        • Gość: Gupik Re: eKonto w mBanku IP: *.231.51.107.koba.pl 02.04.11, 12:17
          dziś byłem w wKiosku w jednym z galerii handlowych, i porozmawiałem z osobą która tam pracuje jak jest rozwiązana sprawa z podpisaniem umowy na otwarcie i prowadzenia eKonta przez osoby niepełnosprawne które mają problem ze złożeniem własnoręcznego podpisu na pod umową, i ta osoba powiedziała że podpis musi być czytelny, po powrocie do domu skontaktowałem się z konsultantem mBanku przez internet [ także w tej samej sprawie ] i mi odpowiedział że takie osoby mogą zamiast podpisu złożyć odcisk palca, i kto tu ma rację, i jak tą osobą w mKiosku przekonać do tego ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka