Dodaj do ulubionych

czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiązanie?

27.03.11, 21:44
czy ktoś korzystał z firm które oferują usuwanie negatywnej historii w bik?

mąż, jeszcze przed 20 urodzinami, wziął razem z rodzicami (1)kredyt hipoteczny na dom - mieli spłacać go tylko oni, on potrzebny był jako 3 współkredytobiorca. Po naszym ślubie (niecałe dwa lata temu) dowiedzieliśmy się,że w spłacie kredytu były opóźnienia, bank uruchomił wew windykację, zadłużenia było na prawie 10 000 zł. Spłaciliśmy to, w porozumieniu z bankiem postanowiliśmy sprzedać dom by spłacić całe zobowiązanie. Dom jest sprzedany, do końca kwietnia hipoteka będzie spłacona, czekamy na załatwienie wszystkich formalności.
(2) po śmierci ojca, mąż przyjął spadek a po 6 dniach się go zrzekł na korzyść matki- miało to ułatwić formalności związane z podziałem majątku. Okazało się, że razem ze spadkiem przyjął też kredyt o którym nie wiedział. Pisma z banku przychodziły w jednej kopercie adresowanej na teściową, a w środku po pisemku dla męża i jego siostry. Teściowa ukrywała to przed nami, bo "nie chciała nas martwić" W końcu, czystym przypadkiem, sprawa się wydała. Poszliśmy na ugodę z bankiem, teściowa spłaca po 1000 zł/mies. Po sprzedaży domu zapłaci pozostałe 7000zł
(3) mąż wziął też 3 inne kredyty dla rodziców, gotówkowe, na kwoty do 15 000 zł które jak się okazało też były spłacane z opóźnieniami. Największe z nich to 503, wszystkie 3 zostały spłacone w 2009r.
(4) mieliśmy też swoje zobowiązania. Dyły to drobne kwoty, raty 0% na zakup różnych sprzętów - laptop, pralka, lodówka. Wszystko spłacane w terminie.

Ccemy/musimy wziąść kredyt hipoteczny na budowę domu.Zdolność kredytową mamy. Dom w całości będzie wart max 250-260 000 zł. Mały domek, system szkieletowy. Mamy pewną kwotę na wkład własny, mamy działkę na budowę wartą 65-70 000. I nigdzie nie możemy dostać kredytu ze względu na te opóźnienia które teście zafundowali mężowi (wiem, był młody, nie pomyślał, chciał pomóc rodzicom i nie sądził, że nie będą tego spłacać - czasu już nie cofniemy) Czytałam o firmach czyszczących złą historię w bik. Czy jest to prawda? Czy ktoś korzystał z usług takiej firmy? Może mi polecić jakąś sprawdzoną? nie chciałabym się wpakować finansowo w coś co nie ma sensu/ w naciągaczy.
Proszę o rady jak się za to zabrać. Mówiąc szczerze cała ta historia nas podłamała i nie wiemy co robić dalej by to jakoś naprawić. Czy naprawdę musimy czekać te x lat aż sprawy się przedawnią i banki będą miały obowiązek usunięcia tego?
Obserwuj wątek
    • Gość: mkn Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: 212.160.172.* 28.03.11, 10:20
      nie słyszałem o czymś takim ale na 100% to naciągacze i oszuści
      • Gość: Roland wina systemu IP: *.ue.wroc.pl 08.08.13, 14:45
        Kto nie jest w tych czasach oszustem i naciągaczem? Po pierwsze wina systemu, po drugie wszystko należy dokładnie sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać. Po trzecie należy się dokładnie podpytać, posłuchać opini innych np:

www.kredytforum.pl/forum/5/bik-biuro-informacji-kredytowej/
      • Gość: Estera Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.14, 23:56
        Ja korzystałam. Miałam niewielkie kwotowo opóźnienie na kilkaset dni. Doliczyli mi za monity. Miałam niedopłatę.... Szkoda słów. Gdy potrzebowałam kredyt okazało się, że go nie dostanę, bo ...BIK. Znajomy z Homebrokera polecił mi Kancelarię Prawną z Gdyni BIKBR. Byłam w szoku, jak po 2 mieś i 3 tyg. miałam BIK jak marzenie :) Zanim do nich poszłam, to pisałam sama do banku i co... odpisali, że nie wykreślą... z drugiej strony, w każdym fachu znajdziesz profesjonalistów i ...oszustów. Miałam trochę szczęścia. Ale skorzystałam z polecenia.
        • Gość: Gość Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.customer.t3.se 28.01.16, 19:51
          My byliśmy z mężem też z polecenia home broker w owej kancelarii i gó... zdziałali a prawie 2tysie za to wzieli
    • tomek.54321 Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 28.03.11, 11:16
      Ja o takim czyms nie slyszalem, ale mozliwe ze cos takiego istnieje. Proponowalbym tylko sprawdzic ich naprawde dobrze zeby nie dac sie naciagnac.

pozdr,
    • Gość: mojswing Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.internetia.net.pl 28.03.11, 18:44
      no właśnie szukałam sama i jest pełno takich ofert. Też się boję, że to takie oszustwo ale o takim rozwiązaniu dowiedziałam się od zaprzyjaźnionego z rodziną doradcy finansowego.
      Zresztą dziś dostałam od niego namiar na gościa z Kancelarii Finansowo-Prawnej z Zielonej Góry, który czyścił Bik już kilku jego klientom. Sama nie wiem, zgłosiłam się do niego ale dalej jakoś przekonana nie jestem. Tylko, że innego pomysłu nie mam a czekać w wynajętym mieszkaniu tyle lat też nie bardzo mam ochotę
      • jan-w Na tym właśnie bazują oszuści. 28.03.11, 19:58
        > Tylko, że innego pomysłu nie mam a czekać w wynajętym mieszkaniu tyle lat też nie bardzo mam ochotę
        Te i podobne podbramkowe sytuacje wykorzystują oszuści. W ten sposób możesz tylko stracić kolejne pieniądze a nic to nie zmieni.

Cytuję:
        Kto może usunąć dane z bazy BIK?
        Dane – jeśli w ocenie banku lub SKOK-u zaistnieje do tego podstawa prawna lub faktyczna - mogą być usunięte tylko na pisemny wniosek tego banku lub SKOK-u – jako dysponenta danych i pierwotnego administratora. Również w przypadku jeśli dane są niepoprawne lub nieaktualne – na pisemny wniosek banku lub SKOK- u BIK zobowiązany jest do ich poprawienia.
        www.bik.pl/bik/poradnik/faq

Jeżeli kredyty zostały spłacone, możesz wystąpić do banku o usunięcie danych z BIK.
        • Gość: mojswing Re: Na tym właśnie bazują oszuści. IP: *.internetia.net.pl 28.03.11, 21:12
          tak wiem, że można napisać pismo o usunięcie tych wpisów jeśli kredyty są spłacone ale też wiem, że takie pismo trzeba sformułować bardzo dobrze prawnie, tak by nie można było odmówić. Bo wiem, że banki nie tak chętnie usuwają te wpisy. Dlatego też chcę wziąść kogoś kto już to robił i da rade to zrobić dobrze. Zobaczymy jak będzie, dam znać czy nas naciągli czy jednak coś z tego wyszło. Płaci za to teściowa, narobiła długów i problemów mężowi, który jakby nie było chciał jej pomóc to teraz musi nam pokryć koszty tego czyszczenia.

Nikt na forum nie korzystał z usług takiej kancelari? Naprawdę?!
          • twoi-doradcy.pl Re: Na tym właśnie bazują oszuści. 28.03.11, 22:43
            W sumie bankom się nie dziwię... Gdyby pożyczył komuś kasę, a klient by nie oddał lub robił problemy to chciałbym ostrzec innych. Tak to wygląda, ludzie dalej myślą, że mogą brać kredyty i ich nie spłacać. Rozumiem, że nie wszyscy są tacy sami (tak jak autorka wpisu), ale jednak rejestry powstały na skutek zapotrzebowania.
      • agusia.z Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 07:18
        Nie doczytałam, ale widzę, że dostałaś ten kontakt. Naprawdę nie masz się czego obawiać, ja sama żyłam w strachu na początku ale jest to jak najbardziej uczciwa firma. U nas się niestety nie udało, ale tak czy siak cała kwota została mi zwrócona, więc szkoda gdybyś nie spróbowała.
      • czyszczeniebik.pl Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 09.12.12, 22:24
        Witam,

tak się składa, że tym gościem z Zielonej Góry jestem ja ;)

Jeśli nie jest Pani z jakiegoś powodu przekonana do naszej usługi - to proponuję wykonać ją dla Pani - a rozliczyć się dopiero po usunięciu wpisu. Oczywiście wcześniej bezpłatnie zweryfikujemy historię kredytową na podstawie przekazanego nam raportu z BIK.

Dodam jedynie, że jesteśmy jedną z pierwszych (o ile nie pierwszą) Kancelarią w PL, która rozpoczęła działania mające na celu usunięcie negatywnej historii kredytowej.
        Pomogliśmy setkom osób - o czym świadczyć mogą liczne rekomendacje (i Klientów i brokerów/pośredników kredytowych z którymi współpracujemy).
        Niedowiarkom zaś takim jak mkn czy inni - zapraszam serdecznie do naszej Kancelarii.
        Spojrzycie na proces obsługi, przedstawimy dokumenty potwierdzające usunięcie wpisów z BIK, a może nawet spotkacie osobiście Klienta, któremu BIK usuniemy (jeśli Klient się zgodzi, pokażemy raport z BIK przed i po naszych działaniach).

pozdrawiam
        Orzechowski Dariusz
        biuro@czyszczenieBIK.pl
        tel. 530 888 889

• agusia.z Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 07:13
      My korzystaliśmy z pomocy Pana Darka www.czyszczeniebik.pl/
      Pomimo tego, że dzieliła nas spora odległość to wszystko sprawnie szło.
      Pierwsza sprawa to musicie mieć raport z BIK, na tej podstawie określa się czy wpis na się usunąć. U nas wyglądało to tak, że mieliśmy wpis ze SKOK Stefczyka, niestety była to dość świeża sprawa, zakończona windykacją i nie udało się go usunąć, chociaż p. Darek zrobił wszystko co mógł, widziałam wszystkie pisma, które zostały do SKOKu wysłane oraz odpowiedzi. Za pośrednictwo zapłaciliśmy 500 zł, ale cała kwota została nam zwrócona w ten sam dzień, w którym przyszła ostateczna decyzja banku o nieusunięciu wpisu. Pomimo tego, szczerze polecam, wiem, że zrobili wszystko co w ich mocy, aby nam pomóc.
      • tomek.54321 Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 09:02
        A mozesz wyjasnic na jakiej zasadzie to dziala? Bo nie bardzo rozumiem co taki posrednik mialby robic. Jesli polega to tylko na wyslaniu w Twoim imieniu pisma do banku z prosba o usuniecie, to kwota 500 zl za to jest chyba lekko przesadzona. No chyba ze w usługe wchodzi jeszcze cos innego typu konsultacje prawne itp. Moze troszke rozjasnic temat?

z gory dzieki i pozdr,
        • agusia.z Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 09:38
          Z racji tego, że z naszej miejscowości jest dość daleko do tej firmy wszystko załatwialiśmy telefonicznie i mailowo (bardzo dobry kontakt poprzez e-mail, to dla mnie ważne). Pierwszym krokiem było wysłanie przeze mnie raportu z BIK, a następnie pełnomocnictwa podpisanego notarialnie, nie ma obaw, pełnomocnictwo wydawane jest tylko na reprezentowanie w konkretnej sprawie (umowa kredytowa). Dostaliśmy dwie kopie umowy, jedna dla nas, druga dla nich. W imieniu męża kontaktowali się z bankiem w celu usunięcia tego wpisu, na pewno była też tam porada prawna, ponieważ widziałam, że próbują się łapać wszelkich dostępnych metod, kruczków prawnych itd. Tak jak pisałam, u nas się nie udało, sprawa świeża i zakończona najgorszą z opcji, czyli windykacją, ale cała kwota którą przelaliśmy na konto firmy trafiła do nas z powrotem, czyli tak naprawdę niczym nie ryzykujemy.
          • jan-w Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 09:43
            Czyli do 500 zł należy jeszcze doliczyć koszt notariusza który w każdej sytuacji przepada?
            • agusia.z Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 09:50
              Nie, my zapłaciliśmy tylko 500 zł + koszt podpisania upoważnienia notarialnego (chyba 16 zł) i znaczków pocztowych, to wszystko w naszym przypadku. Zapomniałam dodać, że dobrze mieć jak najwięcej korespondencji z bankiem odnośnie zadłużenia, my wysyłaliśmy te dokumenty skanem na adres e-mail.
              • jan-w Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 10:16
                O tym koszcie właśnie pisałem. Tego nikt nie zwróci.
                • agusia.z Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 10:58
                  No koszt popisania upoważnienia 16 zł + znaczki pocztowe około 5 zł to chyba nie jest aż taki duży koszt, którego nie można ponieść. Wpłaciłam im 500 zł i całą tę kwotę zwrócili pomimo tego, że na pewno konsultowali się z prawnikiem. Mnie nie jest szkoda 20 zł, nawet nie byłoby mi szkoda tych 500 zł gdyby udało się ten wpis usunąć.
                  • jan-w Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 11:06
                    Chodzi właśnie o to "gdyby".
                    • agusia.z Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 11:10
                      Wiadomo, można próbować samemu, nawet na tym forum można znaleźć wzór takiego pisma. Ja nie miałam czasu na te próby, chciałam żeby ktoś podszedł do tego profesjonalnie, ktoś dla kogo taka sprawa nie jest pierwszą lepszą, tak jak mówię, niczym nie ryzykowałam, nie udało się, mam pieniądze z powrotem, gdyby się udało miałabym 500 zł mniej w kieszeni, ale nie musiałabym się zastanawiać czy wziąć kredyt w Getin Banku, gdzie wiadomo jakie są warunki.
                      • tomek.54321 Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 11:58
                        To teraz rozumiem na czym to polega i zgadzam sie, ze dla osob, ktore nie maja wprawy albo czasu jest to dobra alternatywa. Nie pasuje mi jednak nazwa a mianowicie "firmy czyszczące historie w BIK" bo ni jak to sie ma do ich dzialalnosci. Sa to zwyczajnie firmy posredniczące w komunikacji miedzy bankiem a klientem. Same z siebie historii w BIK nie są w stanie usunąć.

pozdr,
                        • agusia.z Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 29.03.11, 12:20
                          No nie, nikt poza bankiem, który takiego wpisu dokonał nie jest w stanie go usunąć. A tak naprawdę nawet bank tego nie usunie, tylko wpis ten stanie się nie widoczny dla innych banków, my pobierając swój raport będziemy taki wpis widzieć.
                          • Gość: error404 BIK jest jak blizna po szramie na ciele. IP: *.xdsl.centertel.pl 07.05.11, 15:23
                            Można iść do chirurga plastycznego , można zrobić przeszczep , jednak zawsze zostanie ślad - do końca życia . Mnie wpisał bank do BIK za zaległość 2,40 PLN w 2003 roku , po uregulowaniu zaległości w 2004 roku napisałem pismo do banku z wnioskiem o usunięcie danych osobowych z bazy banku i bazy BIK. Bank powołał się na Prawo Bankowe że nie może usunąć wpisu , ja powołałem się na Ustawę o Ochronie Danych Osobowych , że nie zgadzam się na przechowywanie danych w BIK , gdyż NIE podpisałem takiej zgody przy zaciąganiu kredytu. Złożyłem skargę do GIODO i kupa. Generalnie GIODO to pic na wodę i chyba bardzo boi się lobby bankowego i skargę odrzucił. Ja natomiast olałem temat i tak dostałem kredyt hipoteczny , natomiast wpis w BIK jest do dziś , wisi sobie , a ja na to sr..
                            • Gość: Ciekawy Re: BIK jest jak blizna po szramie na ciele. IP: *.30.26.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.12.12, 01:53
                              Pewne dane można przetwarzać mimo braku zgody danej osoby. Jakie są to dane, to regulują przeróżne ustawy. Niestety dane w BIK dotyczące aktualnych zobowiązań lub zobowiązań wygasłych, ale w spłacie których były opóźnienia, mogą być przetwarzane bez zgody.
    • dallia-x Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 27.05.11, 00:35
      Gdyby tak łatwo było "usunąć negatywną historię" w BIK, to BIK byłby bardzo mało wiarygodny (a przecież mnóstwo instytucji korzysta z tych danych), więc raczej nie zaufałabym firmie, która obiecywałaby takie cuda.
    • Gość: Marcin_Bielsko Re: Udało się :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 16:55
      Dziękuje za wszystkie rady na tym forum, dzięki temu dotarłem do Kancelari Finansowej Orzechowskiego z Zielonej Góry i udało się wpis usunąć! Sprawdzałem w piątek BIK i jest czysty :) (BRKN sprawdzę w poniedziałek, ale ponoć też jest czysty). A dawali mi tylko 30% szans na usunięcie wpisu (w zestawieniu które za darmo mi zrobili), kazałem im zająć się sprawą i ją wygrali :)) Błędy z młodości mogły spowodować, że na wiosne nie dostaniemy kredytu a tak sprawa otwarta - pozostaje wybór banku :) . Obiecałem, że podziękuję Panu Darkowi więc to też czynię - dziękuję :))
      Gorąco polecam, warto poczekać te dwa miesiące i żyć ze świadomością, że bik i rejestr brkn jest ok :)
      • Gość: gytula Re: Udało się :)) IP: 193.22.252.* 17.05.12, 18:47
        piękna ściema ale tylko pozornie ostrożne osoby widzą tu autopromocje
      • Gość: cololowa Re: Udało się :)) IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 09:09
        witam ile kosztowało Panią to czyszczenie biku
    • Gość: pracownik banku W BIK wyjaśnią wszystko za darmo i życzliwie IP: *.146.16.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.12.11, 18:25
      Jeśli dane w BIK są poprawne, a od zamknięcia windykowanego zobowiązania nie minęło 5 lat, to nic się nie da zrobić.

Jeśli natomiast dane w BIK na Wasz temat są nieprawidłowe, to możecie poprosić bank o ich korektę. Jeśli sobie słabo radzicie z pisaniem pism urzędowych, to możecie skorzystać z usług firmy doradczej, która napisze je za Was. Oczywiście za opłatą.

Jeśli w BIK są widoczne niekorzystne dla Was zobowiązania, od zamknięcia których minęło już pięć lat, to wystarczy wysłać do BIK cofnięcie zgody na ich udostępnianie.

Jeśli zaległości w spłacaniu były krótkie, a zobowiązanie zostało już zamknięte, to może się ono stać niewidoczne nawet zaraz po jego zamknięciu, bez czekania pięciu lat.

Najlepiej skontaktować się bezpośrednio z BIK. Za darmo i życzliwie wyjaśniają, co można rozbić - czy to składając wniosek w BIK, czy to w odpowiednim banku.

Polecam bezbik.info/usluga-czyszczenia-bik-2/
      • dallia-x Re: W BIK wyjaśnią wszystko za darmo i życzliwie 17.05.12, 19:16
        > Jeśli dane w BIK są poprawne, a od zamknięcia windykowanego zobowiązania nie mi
        > nęło 5 lat, to nic się nie da zrobić.
        To nieprawda - w niektórych przypadkach banki wydają zgodę na wcześniejsze usunięcie danych z BIK.

>Jeśli sobie słabo radzicie z pisaniem pism urzędowych, to m
        > ożecie skorzystać z usług firmy doradczej, która napisze je za Was.
        Pismo w tej sprawie nie musi być "urzędowe", wystarczy zwykły opis sytuacji i złożenie pisma w banku.
      • Gość: Koko Popieram! IP: *.31.223.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.12.12, 14:53
        > Najlepiej skontaktować się bezpośrednio z BIK. Za darmo i życzliwie wyjaśniają,
        > co można rozbić - czy to składając wniosek w BIK, czy to w odpowiednim banku.

Popieram!

Miałem do czynienia z BIK i pracownik banku wszystko wyjaśnił mi życzliwie, uprzejmie, doradził, co będzie dla mnie korzystniejsze. Nic mnie to nie kosztowało i odbyło się od ręki, nawet kolejki nie było (byłem u nich w biurze ul. Postępu w Warszawie). Kłopot w okolicy jest tylko z parkowaniem ;)
    • Gość: Ciekawy Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.30.26.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.12.12, 01:56
      Skoro sprzedaliście dom, to wykorzystajcie te pieniądze, zamiast brać kredyt.

Inne rozwiązanie: Rozdzielność majątkowa i kredyt bierzesz tylko Ty.
    • Gość: papermoj Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.142.rev.vline.pl 09.12.12, 12:57
      Napisze prostu i krótko.

Czyszczenie BIK to przeważnie oszustwo. Zmienić dane w BIKu może tylko bankk lub skok, który dokonał wpisu.

Oddłużanie połączone z czyszczeniem BIK to pop prostu pozabankowa pożyczka, która ma być przeznaczona na spłatę kredytów za które są negatywne wpisy.

Reasumując -bierzemy pożyczkę na spłatę pożyczki. Kończymy z jeszcze większym długiem bo te pozabankowe pożyczki są oprocentowane na szaleńcze procenty. Niektóre nawet liczone w tysiącach.

www.zumen.pl/kredyt-oddluzeniowy -więcej szczegółów na temat tego oszustwa pozabankowego.
      • Gość: Koko Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.158.217.147.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.12.12, 14:48
        > Oddłużanie połączone z czyszczeniem BIK to pop prostu pozabankowa pożyczka, któ
        > ra ma być przeznaczona na spłatę kredytów za które są negatywne wpisy.

To by nie wyczyściło historii.
        Bo negatywne wpisy są w BIK przetrzymywane jeszcze 5 lat po uregulowaniu zadłużenia.
        • Gość: samodzielny Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: 62.233.237.* 05.06.13, 14:30
          witam,
          ludzie nie trzeba nikomu płacić, sam sobie wyczyściłem bik bez wielkich ceregieli jak chcecie płacić to ok nie zabraniam ale.
          po pierwsze dług musi być spłacony - bo nie spłacony widnieje w histroii
          po drugie rozróżnijmy czy mamy wpis w bik czy złą historię kredytową co wcale nie jest równoznaczne.
          po 3. jak spłacimy i zamkniemy rachunek, konto czy karte to trzeba napisać wnisek o usunięciu danych z bik ( cofnąć zgodę na przetwarzanie ) jak to nie pomorze to mogę podpowiedzieć co dalej robić i co pisać bez żadnych kosztów.
          • Gość: ktoś Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.play-internet.pl 03.07.13, 12:08
            jak mam spłacony dług to do kogo mam wystosowa wniosek o usuniecie z bik-u?
            • e_rzecznik_bik Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 03.07.13, 16:24
              Wpis z BIK może usunąć tylko instytucja, która go zgłosiła - tam należy więc kierować wniosek. Proszę jednak pamiętać, że bank ma prawo odmówić, jeśli istniały opóźnienia w spłacie ponad 60 dni, a oprócz tego minęło minimum 30 dni od poinformowania klienta przez bank o zaległościach i o zamiarze przetwarzania danych w BIK.

Pozdrawiam,

eRzecznik BIK
          • Gość: kris Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: 89.174.104.* 19.08.13, 10:54
            witam.^ lat temu poręczyłam kredyt .Kredytobiorca przez pewien czas nie spłacał i trafił do windykacji.Po 3 miesiącach od poinformowania o wypowiedzeniu umowy spłacil całośc,Bylo to w grudniu 2010.Chcialem teraz wziąc kredyt na zakup mieszkanie i mam problem .Wystąpiłem do skoku o zaprzestanie przetwarzania danych w bik ale odpowiedzieli ,że be dą przetważać do 5 lat.Jeśli masz jakąś radę napisz krisboch@wp.pl
            Pozdrawiam
            • e_rzecznik_bik Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 19.08.13, 12:19
              Jeżeli opóźnienia w spłatach przekraczały 60 dni, bank ma prawo przetwarzać dane przez 5 lat od momentu zamknięcia zobowiązania bez zgody kredytobiorcy.

Pozdrawiam,

eRzecznik BIK
          • Gość: Ewelina W. Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: 88.220.37.* 26.08.13, 18:29
            bardzo proszę o pomoc.

BIK odmówił mi usunięcia kredytu, który spłaciłam kilka miesięcy przed terminem ale było tak jedno opóźnienie na 91 dni i dwa na 60.....

co mam robić, jak to usunąć

PLISSSS o pomoc
            • czyszczeniebik.pl Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 26.08.13, 22:33
              Gość portalu: Ewelina W. napisał(a):

> bardzo proszę o pomoc.
              >
              > BIK odmówił mi usunięcia kredytu, który spłaciłam kilka miesięcy przed terminem
              > ale było tak jedno opóźnienie na 91 dni i dwa na 60.....
              >
              > co mam robić, jak to usunąć
              >
              > PLISSSS o pomoc

Witam,

posiada Pani raport z BIK?

Na jego podstawie jestem w stanie określić, czy nasza Kancelaria będzie mogła pomóc w usunięciu wpisu.

Proszę o kontakt mailowy na biuro@czyszczenieBIK.pl

pozdrawiam
              Orzechowski Dariusz
              • alice12345 Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 21.10.13, 13:36
                I za coś takiego ile bierzecie prowizji? Nie ma czegoś takiego jak czyszczenie BIK... to jest tylko i wyłącznie fikcja, bez realnego pokrycia w rzeczywistości.
                • czyszczeniebik.pl Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 22.10.13, 00:10
                  Za skutecznie usunięty wpis - 500 zł brutto.

Jeśli to jest fikcja, to skąd tylu zadowolonych Klientów? Gdzie są ich negatywne wpisy?

Spróbuj, zapłacisz dopiero po usunięciu wpisu i wtedy pisz - fikcja lub nie, a nie nie mając bladego pojęcia piszesz, że się nie da...

Mało tego... chcesz zobaczyć realne pokrycie w rzeczywistości?

Zapraszam do naszego biura na ul. Boh. Westerplatte 11 w Zielonej Górze. Pokażemy Ci jak wyglądają BIK przed i po naszych działaniach.

pozdrawiam
                  Orzechowski Dariusz
                  czyszczenieBIK.pl
                  alice12345 napisał(a):

> I za coś takiego ile bierzecie prowizji? Nie ma czegoś takiego jak czyszczenie
                  > BIK... to jest tylko i wyłącznie fikcja, bez realnego pokrycia w rzeczywistości
                  > .
                  • e_rzecznik_bik Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 23.10.13, 10:17
                    czyszczeniebik.pl napisał:

> Za skutecznie usunięty wpis - 500 zł brutto.
                    >
                    > Jeśli to jest fikcja, to skąd tylu zadowolonych Klientów? Gdzie są ich negatywn
                    > e wpisy?
                    >
                    > Spróbuj, zapłacisz dopiero po usunięciu wpisu i wtedy pisz - fikcja lub nie, a
                    > nie nie mając bladego pojęcia piszesz, że się nie da...
                    >
                    > Mało tego... chcesz zobaczyć realne pokrycie w rzeczywistości?
                    >
                    > Zapraszam do naszego biura na ul. Boh. Westerplatte 11 w Zielonej Górze. Pokaże
                    > my Ci jak wyglądają BIK przed i po naszych działaniach.
                    >
                    > pozdrawiam
                    > Orzechowski Dariusz
                    > czyszczenieBIK.pl
                    > alice12345 napisał(a):
                    >
                    > > I za coś takiego ile bierzecie prowizji? Nie ma czegoś takiego jak czyszc
                    > zenie
                    > > BIK... to jest tylko i wyłącznie fikcja, bez realnego pokrycia w rzeczywi
                    > stości
                    > > .

BIK prowadzi kampanię informacyjną na temat możliwości usuwania wpisów z bazy. Osoby zainteresowane tym tematem zapraszamy na naszą stronę:

www.bik.pl/czyszczenie-bik

Pozdrawiam,

eRzecznik BIK
                    • Gość: Maciek Re: czyszczenie złej historii w bik. IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 13:15
                      BIK na swojej stronie przestrzega konsumentów przed korzystaniem z firm oferujących tzw. "czyszczenie BIK"
                      • zdolnosc_kredytowa Re: czyszczenie złej historii w bik. 24.10.13, 01:21
                        Wszystko ładnie pięknie tylko, że BIK te teksty napisał w celu promocji sprzedaży swoich pakietów na raporty więcej o tym można przeczytać na tu na forum:
                        www.forum-kredytowe.pl/f148/
                        • e_rzecznik_bik Re: czyszczenie złej historii w bik. 24.10.13, 15:54
                          zdolnosc_kredytowa napisał:

> Wszystko ładnie pięknie tylko, że BIK te teksty napisał w celu promocji sprzeda
                          > ży swoich pakietów na raporty więcej o tym można przeczytać na tu na forum:
                          > www.forum-kredytowe.pl/f148/

Nie jest tajemnicą, że na naszej stronie reklamujemy pakiety Ochrona i Monitoring. Jednocześnie jednak naszą misją jest edukowanie kredytobiorców na temat prawa bankowego i budowania pozytywnej historii kredytowej. Dlatego też przestrzegamy przed firmami, które nie tylko bywają nieuczciwe, ale też promują fałszywe przekonanie, że negatywną historię kredytową można usunąć szybko i na żądanie.

Pozdrawiam,

eRzecznik BIK
          • Gość: Monia Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.gdansk.vectranet.pl 19.10.13, 13:38
            Prosze o podpowiedz co zrobic, splacilam karte kredytowa z opoznieniem i do tej pory to widnieje w Biku.
            • e_rzecznik_bik Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 21.10.13, 11:21
              Zgodnie z prawem bankowym, jeśli zobowiązanie zostało spłacone i zamknięte, a opóźnienia w spłatach nie przekraczały 60 dni, można wnioskować do banku o usunięcie wpisu.
              Jeśli natomiast opóźnienia były większe, bank nabrał praw do przetwarzania danych w BIK bez zgody Klienta przez okres 5 lat od daty zamknięcia zobowiązania.
              Więcej na ten temat:
              Pozdrawiam,

eRzecznik BIK
          • Gość: kama_S Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.13, 10:12
            Witam,

Bank odmówił mi usunięcia danych z Bik. Miałem duże opóźnienie około 90 dni i wypowiedzianą umowę przez Bank. Tytuł egzekucyjny, od razu zawarłem ugodę z Bankiem i wszystko spłaciłem zgodnie z harmonogramem. Spłaciłem we wrześniu 2013 całość zobowiązania napisałem pismo do banku o usunięcie historii w BIK. Niestety odpowiedź była negatywna z banku. Co mogę zrobić dalej ?
            • e_rzecznik_bik Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 23.12.13, 12:50
              Gość portalu: kama_S napisał(a):

> Witam,
              >
              > Bank odmówił mi usunięcia danych z Bik. Miałem duże opóźnienie około 90 dni i w
              > ypowiedzianą umowę przez Bank. Tytuł egzekucyjny, od razu zawarłem ugodę z Bank
              > iem i wszystko spłaciłem zgodnie z harmonogramem. Spłaciłem we wrześniu 2013 ca
              > łość zobowiązania napisałem pismo do banku o usunięcie historii w BIK. Niestety
              > odpowiedź była negatywna z banku. Co mogę zrobić dalej ?

Niestety, przy takim opóźnieniu bank nabrał praw do przetwarzania wpisu przez 5 lat. Można pobrać z bik.pl Informację Ustawową aby sprawdzić, czy zostały spełnione warunki konieczne do przetwarzania danych bez zgody Klienta - niespełnienie tych warunków jest podstawą do wnioskowania o usunięcie wpisu.

Pozdrawiam,

eRzecznik BIK
              • Gość: kama_S Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.14, 15:52
                Pobrałem raport. Jakie warunki konieczne musi spełnic bank ? I jak mogę się odwołać ?
          • Gość: kama_S Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.14, 15:49
            Witam,

Proszę o kontakt. Mam problem i chciałbym się Pana poradzić.
      • Gość: kancelaria Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 18:42
        witam ,przeczytałam wypowiedź, moja kancelaria pomaga w usuwaniu wpisów, ale przede wszystkim jeśli ktoś spłacił już dług ,a nadal widnieje.Jeśli weżmie za moim pośrednictwem czy doradztwem kredyt, wówczas nie płaci mi za usługę prawno-finansową.W innych przypadkach to tylko jeśli ktoś ma przysłowiowy nóż na gardle i usilnie prosi o pozabankowy, natomiast logiczne jest i o tym powinno się powiadamiać klientów , iż oprocentowanie jest bardzo duże i ubezpieczenie do tego też spore. Takie rozwiązanie dobre jest jeśli posiada zadłużenie w banku poniżej 60 dni i odczeka 3 miesiące. Nie jednemu uratowało to życie, więc na nieuczciwych ludzi Państwo trafili, dla których liczy się zarobek w postaci prowizji ( choć z chwilówek i pozabankowych są marne). Liczy się opieka po sprzedaży produktu. Klienci wówczas mają zaufanie polecają i sami wracają.pozdr.
    • Gość: becia Re: wina systemu IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.13, 19:28
      Jeżeli mój dług przejoł inny bank i nawet o tym niewiedziałam przez 7 lat nic i dopiero teraz ta sprawa wypłynęła . nie otrzymywałam od nich żadnej korespondencji totalna cisza . Zadłużenie spłaciłam ale wpis jest mimo że nie wyrażałam zgody na przetwarzanie moich danych osobowych przez tą instytucję Getin bank, to czy mogą mi odmówić usunięcia złego wpisu w bik?
      • czyszczeniebik.pl Re: wina systemu 16.08.13, 19:41
        Każda sprawa jest inna - dlatego może się również tak zdarzyć, że wpisu w Twoim przypadku nie uda się usunąć, ale to trzeba dokładnie sprawdzić.

Czy Getin dokonał wpisu do BIKu czy również Bankowego Rejestru?

Posiadasz raporty z tych rejestrów?
        Wysyłane były już jakieś pisma?

pozdrawiam
        Orzechowski Dariusz
        www.czyszczenieBIK.pl
    • Gość: Maciek Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.13, 11:15
      Czyszczenie to ściema. Nie dajcie się naciągać
      samcik.blox.pl/2013/12/Chciwa-Clara-wezmie-399-zl-za-czyszczenie-BIK-u-A.html
    • Gość: mfundusz.pl Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.play-internet.pl 12.06.14, 02:20
      Nie ma czegoś takiego jak czyszczenie BIK. Zapisy w BIK są dokonywane na podstawie raportów z banku. Można samemu dokonać kilku zabiegów aby poprawić historię kredytową. Trzeba zaczynać od sprawdzenia co w bazach jest.
    • sykwix123 bik-czyszczenie.pl Kancelaria z Wrocławia 13.06.14, 09:38
      Ja mam dwa negatywne wpisy w BIKu . Korzystałam z usług kancelarii z Wrocławia i jeden wpis usunęli mi kilka tyg. temu, drugi usuwają jeszcze bo tam był rachunek w windykacji, ale spokojnie mogę ich polecić.
      • Gość: MAJKA Re: bik-czyszczenie.pl Kancelaria z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 11:20
        A JAKA KASA?
        • sykwix123 Re: bik-czyszczenie.pl Kancelaria z Wrocławia 27.06.14, 09:29
          Gość portalu: MAJKA napisał(a):

> A JAKA KASA?

Ten z opoznieniami za 250 zl, ten z windykacja za 600. Oni od razu jak sie na nich decydujesz daja Ci bezposredni kontakt do prawnika, ktory się zajmuje Twoją sprawą i na bieżąco możesz być z nimi w kontakcie.
    • gazeta-33 Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 10.02.16, 15:21
      Ja znam fachowca od czyszczenia BIK. Jest to prawniczka prawa bankowego, która w każdej umowie kredytowej znajdzie niezgodny zapis. Powołując się na taki nieuczciwy zapis potrafi wymusić na banku ugodę w zamian za usunięcie negatywnej historii. Nie jest to tanie. Samo upoważnienie notarialne do reprezentowania Klienta to koszt 1000 zł. Potem jej wynagrodzenie, ale płatne tylko za efekt około 2000 zł. Ale jest skuteczna.
      • koziorozka Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 10.02.16, 16:13
        gazeta-33
        masz tylko dwa posty na gazeta.pl i w każdym coś innego piszesz.
        - postaram się pomóc. Muszę tylko otrzymać na początek aktualny raport BIK
        - znam fachowca (...). Jest to prawniczka prawa bankowego
        "prawniczka prawa bankowego" to jakiś nowy zawód?
        Nie dość, że ściemniasz, to nawet poczty nie chciało ci się na tym forum założyć.
        Mam nadzieję, że nikt ci nie uwierzy.

• Gość: CzyszczenieBIKu.pl Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.artikel10.org 12.09.17, 15:45
          Da się samemu wyczyścić negatywne wpisy (jeśli oczywiście zobowiązanie zostało spłacone a pozostały po nim wpisy w rejestrze). Potrzebny jest tylko stosowny wniosek, który należy złożyć u wierzyciela, który zamieścił wpis. Taki wniosek można wygenerować na czyszczeniebiku.pl: ...u9oirf
    • Gość: CzyszczenieBIKu Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.tor-exit-node.mxmla.de 14.09.17, 16:03
      Dla tych, którzy mają problemy z negatywnymi wpisami w rejestrze BIK polecam je usunąć. Można tego dokonać tylko wtedy, gdy kredyty, których dotyczą wpisy zostały spłacone. Nie ma możliwości usunięcia zapisu wciąż spłacanego kredytu. Warto samemu podjąć działania w tym kierunku. Wystarczy złożyć odpowiedni wniosek u wierzyciela. Można do tego wykorzystać generator wniosków na czyszczeniebiku.pl: ...o2eSGj
    • Gość: mark BIK nie da się wyczyścić! IP: *.play-internet.pl 18.09.17, 07:43
      To czyszczenie BIK to jest zwykłe naciąganie i szukanie naiwnych, którzy wyłożą kasę. Negatywnych wpisów w BIK nie da się tak po prostu wyczyścić.
      Proszę unikać stron naganiaczy internetowych na których wszystko jest możliwe!

Wystarczy poświęcić 10 minut i przeczytać to co piszą u źródła czyli na stronach BIK na przykład tutaj www.bik.pl/poradnik-bik/kiedy-mozna-prosic-o-usuniecie-danych-z-bik
      • Gość: Krzysiek Re: BIK nie da się wyczyścić! IP: *.hartvoorinternetvrijheid.nl 25.09.17, 13:04
        Da się usunąć wpisy spłaconych zobowiązań, pod warunkiem że od ich spłaty minął odpowiedni czas. Wielu sądzi, że mogą tego dokonać odnosnie niespłaconych kredytów - nic bardziej mylnego. Na przykład jak ktoś spłacił kredyt 4 lata temu, a w BIKu posiada negatywny wpis, że zalegał kilka dni z jego spłatą, to nie ma najmniejszego problemu w zaktualizowaniu takiego wpisu. Składa się wtedy wniosek u wierzyciela odnośnie tego konkretnego zobowiązania, aby usunął zapis w BIK. Jest to jak najbardziej możliwe. Można zrobić to samemu.
        • Gość: jako gość Re: BIK nie da się wyczyścić! IP: 185.137.19.* 25.09.17, 21:32
          Tak, ale tu jest sytuacja klarowna, kredyt spłacony, tylko ktoś nie dopełnił formalności, żeby wysłać info do BIK. I pewnie, że to można zrobić samemu.
          Naciągacze działają inaczej, próbują wmówić ludziom, że wyczyszczą BIK, mimo że ci zalegali ze spłatami kredytu czy pożyczki, a to nie to samo.
    • paauulaa44 Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz 25.09.17, 14:46
      Oj, mówiąc szczerze, nie wiem czy to nie oszustwo.. Jak niby można wyczyścić historię w BIK?
      __
      <a href="www.ewerman.pl">Zwrot podatku z Niemiec Wrocław</a>
    • Gość: Krzych Re: czyszczenie złej historii w bik.dobre rozwiąz IP: *.play-internet.pl 25.09.17, 20:54
      Kiedyś znalazłem taki artykuł, sporo mi pomógł: www.easyfinanse.pl/moje-mieszkanie/kredyt/jak-podwyzszyc-bik-aby-otrzymac-kredyt-hipoteczny-redirect-permanent-125wstep-do-kredytu-mieszkaniowego-html-moje-mieszkaniekredytwstep-do-kredytu-mieszkaniowego
    • Gość: gość portalu Czyszczenie BIK to ściema, nie dajcie się nabrać!! IP: 77.111.246.* 16.05.18, 23:11
      na to, że pan jeden czy inny pan pomoże, to ściema!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka