Dodaj do ulubionych

Informacja z WBK

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 18:22
Witam.Mam pytanie do osób zorientowanych.Złożyłam wniosek o przyznanie kredytu gotówkowego na stronie WBK.Przy składaniu wniosku musiałam podać wszystkie swoje dane oraz aby wysłać wniosek musiałam zatwierdzić, że zgadzam się na sprawdzenie danych w BIK.Miałam wcześniej złą sytuację ale wszystko już teraz jest spłacone,nie mam żadnych zaległości wobec banków,nie figuruję w w bankowym rejestrze i KRD.następnie zadzwoniła do mnie konsultantka, potwierdziła wszystkie dane we wniosku i powiedziała, że decyzję otrzymam na email.Dzisiaj dostałam info od Alert24 WBK następującej treści:

"Uprzejmie informujemy, że Państwa wniosek o kredyt gotówkowy o numerze ......otrzymał wstępną pozytywną decyzję kredytową, która zostanie zweryfikowana po otrzymaniu przez Bank dokumentów, których zestawienie zostało przekazane Państwu poniżej. Zapraszamy Państwa do wybranego oddziału."

Jako dokumenty mam dostarczyć oświadczenie o zarobkach i dowód osobisty.Jestem osobą pracującą,zarabiam 3000 zł. a złożyłam wniosek o przyznanie 5000 zł.

Więc mam pytanie do osób korzystających wcześniej z usług WBK lub zorientowanych czy w przypadku gdy dostarczę te dokumenty kredyt mi zostanie przyznany czy też dopiero po zgłoszeniu się do oddziału i przedstawieniu dokumentów zostanie wszczęta procedura i powiedzmy dopiero wtedy sprawdzą moje dane w BIK?

Dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • brandmind.pl Re: Informacja z WBK 08.07.11, 10:05
      Witam,
      informacja, którą przesłał WBK dotyczy wstępnej decyzji i nie gwarantuje przyznania kredytu. Ostateczną odpowiedź otrzyma Pani po dostarczeniu dokumentów do oddziału.

Pozdrawiam:) Joanna
      Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
      • Gość: Magda Re: Informacja z WBK IP: *.vlan153.enoch.lubman.net.pl 08.07.11, 11:01
        Rozumiem.Tylko nie wiem czy ostateczna decyzja jest podjęta po przedstawieniu dokumentów i po potwierdzeniu zgodności danych z dokumentów(w tym kwoty zarobków) z danymi podanymi we wniosku czy też dopiero po sprawdzeniu BIK.Tak jak napisałam wcześniej aby wysłać wniosek trzeba było zaznaczyć opcję,że zgadzam się na sprawdzenie danych w BIK więc czy moje dane już zostały sprawdzone w momencie złożenia wniosku i rozmowy z konsultantem czy też dopiero zostaną sprawdzone w momencie zgłoszenia się z papierami do oddziału banku.
        • brandmind.pl Re: Informacja z WBK 08.07.11, 12:58
          BIK jest sprawdzany po złożeniu wniosku - czy to przez Internet, czy telefonicznie u konsultanta.

Joanna
          Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
          • Gość: Magda Re: Informacja z WBK IP: *.vlan153.enoch.lubman.net.pl 08.07.11, 13:39
            Dziękuje za odpowiedź.Więc skoro mnie nie odrzucili i zapadła wstępna pozytywna decyzja to sądzę, że powinno być dobrze bo wszystko co napisałam jest zgodne z prawdą.
    • Gość: Magda Re: Informacja z WBK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.11, 13:33
      Dzwoniłam wczoraj na infolinię WBK i tam powiedzieli mi, że wizyta w oddziale to tylko formalność czyli jedynie mam udać się do placówki okazać swój dowód i oświadczenie o zarobkach, podać numer umowy i to wszystko.A określenie wstępna pozytywna decyzja oznacza, że kredyt został przyznany lecz WBK zabezpiecza się przed próbą wyłudzenia, bądź posłużenia się nie swoim dokumentem stąd wizyta w oddziale ma to zweryfikować.Ciekawa jestem jak będzie faktycznie.
      • Gość: anonim Informacja z WBK IP: *.multimo.pl 12.07.11, 20:58
        bz wbk to dziwny bank. składałem kiedyś wniosek przez net, oki, kredyt mógłby być przyznany, ale ostateczny wniosek muszę złożyć w oddziale. oferta na oświadczenie (bik czysciutki, zdolność jest).
        idę do oddziału, no ok, ale pan nie ma u nas konta, musi być zaświadczenie. czekam 7 dni, bo niestety kadry są we Wrocławiu - oki, oryginał jest, wniosek złożony, kredyt przyznany.
        pytanka są dwa:
        - po co składałem wniosek przez net jak i tak wszystko musiałem załatwić w oddziale?
        - po co błędnie informują klienta, że oferta jest na oświadczenie, jak i tak zadają potwierdzenia danych z wniosku?
        (od razu zaznaczę, ze moja kadrowa potwierdza dane na telefon, nie robi z tego problemu, wiec bz wbk tutaj tylko nabija jeleni i traci czas klientów blednie informując o ofercie).
        najlepsze jednak było po złożeniu kompletu dokumentów (wniosek + zaświadczenie) - pracownica bz wbk przy mnie dzwoni do kadrowej i pyta się, czy to ona wystawiała to zaświadczenie (pomijam fakt domniemania, ze to zaświadczenie jest fałszywe, ale mogla poczekać, aż wyjdę).

najlepsze jednak było na końcu - robię sobie konsolidacje, w końcu zaoszczędzę parę złotych, mój bank gdzie mam konto przelewa na konto bz wbk odpowiednia kwotę. okazuje się jednak, iż muszę dopłacić około 25 pln, bo mój bank źle wyliczył odsetki. najlepsze jednak jest to, iż dzwoni do mnie pracownik banku i informuje, iż jeżeli nie wpłacę tych 25 pln to odsetki będą naliczane od całości zadłużenia pozostałego do spłaty, a nie od tych 25 złotych. skąd oni to wzięli, jak umowa mówi o czymś odwrotnym i logicznym - spłacasz prawie cały kredyt a odsetki i tak lecą od całości.
        nigdy więcej bzwbk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka