Dodaj do ulubionych

Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowych...

28.07.11, 08:14
Jednym slowem - ilosc otwieranych ror-ow stale ostro w gore w KAZDYM BANKU! To chyba jakis fenomen, co?

Drugim slowem - kazdemu rosnie, ale nikt nie pochwali sie iloscia ZAMYKANYCH ror-ow. Oj tam "polowa" z nowych kont to konta "starych klientow" - dodajmy jeszcze ze to sa tylko te operacje w ktorych klient oficjalnie przydreptal do banku i powiedzial - przeniescie mi mojego ror-a na ten darmowy. A nie ma tu rachunkow ktore ktos zamknal, wypowiedzial, a potem jako calkowicie nowy klient otwieral "z ulicy" - czesto jest to atrakcyjniejsze niz "przeniesienie" konta ror!
I to laczenie gwiazdek medialnych z "wynikami".... To ten pajac przyciagnal nam nowych klientow... Matko boska... Tak sie sklada ze ZAWSZE reklama opowiada o nowej ofercie... Ta nowa oferta to ZAWSZE jakis bonus dla klienta - w przypadku PKO BP to jest spadek kosztow za ror o 10-15PLN na miesiac.... W przypadku KB to bylo bodajze 17pln na miesiac!!!!!!! Trzeba byc ostrym przypadkiem zeby bulic takie oplaty mogac w godzine zalozyc sobie nowe konto i nie placic nic... Banderas ma tu tyle do tego ze posiadacze tych platnych kont dowiaduja sie ze bank zmienil swoja oferte...
Ale Samcik widzi w tym oczywiscie wielki wplyw "medialnej twarzy".... Parodia.

Ale najsmieszniejsze jest to ze "wszystkim" ostro rosnie liczba nowych ror-ow. Polityka wiecznego wzrostu... Zadnych sensownych danych, po prostu - wszystkim ostro rosnie! I zawsze jest dodatek "nowy klient", to przeciez tak dobrze brzmi...

Jestem ciekawy dlaczego pan Samcik nie zbadal tak przypadkiem statystycznej, przyblizonej ilosci mlodych ludzi ktora kazdego roku wchodzi na rynek pracy - czyli bedzie potrzebowala nowego ror-a. Bo tak to szastanie liczbami to zwykly PR-owski kit.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowy IP: 91.209.116.* 28.07.11, 08:29
      Dobre. Przecież jakoś trzeba sobie tłumaczyć wydanie milionów na jakichś błaznów biorących udział w reklamie. Nieważne o ile, nieważne za ile, nieważne jak - ważne, że "rośnie". A prawda jest taka, że bank lepiej by zrobił "inwestując" pieniądze wydane na takich pajaców w obniżkę cen kredytów lub podwyżkę oprocentowania np. lokat.
    • bu2m Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowych... 28.07.11, 08:47
      Z tymi kontami osobistymi jest tak samo jak z emerytami w Grecji. Gdy emeryci umierają nikt tego nie zgłasza aby dalej pobierać świadczenie. Jak ktoś zamyka konto lub jest ono nieużywane to też się nie wlicza do ogólnych statystyk.
    • Gość: amx bezpłatne przelewy i bankomaty - to mi wystarcza IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 08:51
      nie czuję potrzeby żeby zmieniać bank o ile obecny zapewnia mi coś takiego :)

kwestia czy prowadzenie konta kosztuje miesięcznie 0, 5, 7 czy nawet 10 PLN to nieistotne grosze (ot równowartośc dwóch wypłat z bankomatu w przypadku banku który nie oferuje tej opcji jako darmowej)

tak samo oprocentowanie ROR-ów to chwyt reklamowy - nie od tego jest ROR żeby kasa na nim leżała, poza tym to i tak wychodzą śmieszne grosze (najwyżej kilkanaście złotych w skali roku)
    • Gość: finansista Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowych... IP: 193.111.166.* 28.07.11, 08:54
      finanse-dla-kazdego.blogspot.com
    • Gość: andel Złodziejom się nie wierzy... IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 08:59
      ... i tyle
    • mszczuj_von_kain Re: Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowy 28.07.11, 08:59
      Dobrze, ale po co zamykać darmowy ror?

W tej chwili ING przez pół roku daje na koncie oszczędnościowym (OKO Direct) 5%. I prowadzenie oko i ror są bezpłatne. Otwierasz, przerzucasz pieniądze. Kończy się promocja, idziesz dalej, konto sobie leży nieużywane, nic nie płacisz (kartę zastrzegasz - za darmo).
      • Gość: lola Re: Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowy IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 10:24
        nom, jak mówię ludziom ze internetowe w ing jest za darmo i naprawde sie za nic nie placi to nikt mi nie wierzy :/ od styccznia czy lutego nawet zmienili oplay za bankomaty... sa za darmo.
        podoba mi sie stabilnosc tego banku, przynajmniej jesli chodzi o obsluge podstawowych produktow jak, przelewy czy oplaty za rozne rzeczy. Nic sie nie zmienia, w Aliorze czy mBanku dochodzą nowe opłaty.
        Owszem oprocentowanie w ING jest dosyc marne,ale to jak w kazdym banku.
        Mozliwe ze ten bank ma jakas dlugofalowa strategie rozwoju. Moze szaleja przy innych produktach, a rorow nie tykają.
        Aha i pisze tylko o koncie internetowym Direct z ktorego korzystam od15lat innych nie znam.
        Jeszcze jedno, nie pracuje w ING, tylko z niego korzystam.
        • Gość: Wiesiek Re: Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowy IP: *.183.233.166.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.07.11, 12:21
          > Jeszcze jedno, nie pracuje w ING, tylko z niego korzystam.

To nie psuj rynku pracy internetowym naganiaczom.
        • Gość: Mszczuj Re: Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowy IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 15:00
          > Owszem oprocentowanie w ING jest dosyc marne,ale to jak w kazdym banku.

Tak, i właśnie dlatego do roru zakładasz za darmo OKO Direct które na þół roku jest na 5%. Po to właśnie masz rachunki oszczędnościowe, bo na nich pieniądze są lepiej oprocentowane. A przerzucanie kasy z OKO na ror akurat w ING (póki co) nic nie kosztuje, niezależnie od ilości transakcji. Przerzucilem się z Nordei, bo tam tylko pierwsza transakcja przelewu z oszędnościowego na ror jest za darmo.

A jak się za pół roku skończy promocja i oprocentowanie spadnie do 3,5% to idę szukać lepszego konta :)
    • Gość: Kroolik Bez sensu IP: *.171.24.86.static.crowley.pl 28.07.11, 09:27
      Jaki jest sens w ścigniu się na liczbę ROR-ów? Ja mam chyba 4 czy 5, już nawet nie pamiętam. Jak któryś bank wprowadza jakąkolwiek opłatę za tego ROR-a, to go zamykam. Pozakładałem je, bo tylko tak można dostać dostęp do kart ze zwrotem za zakupy, lub lokat antybelkowych. W ten sposób nabijam statystyki paru banków, tylko żywcem nie rozumiem w jaki sposób zamierzają na mnie zarabiać.
      • Gość: mm Re: Bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 09:40
        Ty się nie podpisuj "kroolik", bo w bankowości to się źle kojarzy. W bepehu był taki wiceprezes, wcześniej w Raiffeisenie chyba, korki szampanów strzelały kiedy odchodził.
      • plosiak Re: Bez sensu 28.07.11, 09:47
        Mam identyczne podejście do tematu. Skoro millennium oddaje mi 3% za paliwo i zakupy, to dlaczego nadal miałbym płacić kartą mbanku ? Co prawda miesięczne ograniczenie to 50 zł zwrotu, ale razem z małżonką możemy do 100 zł dobić. Rocznie 1200 zł, a koszt żaden. Oczywiście bank wymaga wpływów na rachunek 1000 zł, by nie płacić za obsługę, ale dla dwójki pracujących ludzi to chyba nie jest szczególny problem. Jeśli ktoś się zdecyduje, to podpowiem, żeby po aktywowaniu karty od razu zrezygnować z ubezpieczenia (jeśli konto ma być faktycznie darmowe).
      • Gość: zazz Re: Bez sensu IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 10:30
        moze dlatego ze z czegos trzeba cisnac pracownikow :P a pracownicy musza miec ulude otrzymania super-bonusu do pensji. ciekawe jak bardzo mozna srubowac te limity.
      • Gość: ws Re: Bez sensu IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 15:54
        Bo "managerów" znacznie mniej obchodzi zysk banku niż profity ze znakomicie zorganizowanej akcji promocyjnej .Oczywiście dla siebie.A znakomicie zorganizowana to ta gdzie są najważniejsze dane pozytywne.Oczywiście dla szefów ważna jest tabelka.
    • Gość: piter Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowych... IP: 80.50.142.* 28.07.11, 10:19
      Tylko deb le zakładają konta sugerując się reklamami w TV.
      Bank musi mieć ofertę a nie ładną twarz w TV
      Akurat wg mnie inne banki mają lepsze oferrty niż jest to napisane w artykule.
    • Gość: marek Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowych... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 10:19
      " każdy pracownik w ciągu miesiąca musi założyć 10 kont - to jest plan "
    • Gość: piotr Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowych... IP: 80.50.142.* 28.07.11, 10:22
      jak coś to www.odradzambank.pl
    • Gość: jaca aaaa no to juz wiemy kto kupi Millennium IP: *.swietojanska.net 28.07.11, 10:28
      skoro az tyle laczy ten banki, to spraa prosta
      • Gość: ja Re: aaaa no to juz wiemy kto kupi Millennium IP: *.net.stream.pl 28.07.11, 10:47
        Tylko alior bank
    • Gość: mgr Mgr Prawda... IP: *.62.113.87.dyn.plus.net 28.07.11, 10:45
      Leży zawsze po środku, a jak jej nie ma tam to być powinna - tylko trzeba się jej doszukać. Gwiazdy w reklamach są po to by wzmocnić emocjonalnie racjonalny przekaz. Jeśli ktoś tworzy nowy, zazwyczaj "lepszy" produkt, to rynek przyjmie to z szerzej otwartymi ramionami, jak widzi że zachwalającym jest ktoś, kogo się w miarę dobrze zna. Zatrudnianie jednak do reklam gwiazd zagranicznych to w Polsce bardziej efekty medialne, niż ekonomiczne. Gwiazdy rodzimych seriali nadawanych w TV o wiele wiele większą mają siłę oddziaływania na lokalny rynek, niż ktokolwiek z wielkiego świata - i to niezależnie od grupy docelowej. Każdy przecież zna Panią X czy Pana Y z serialu Z. Ale jak z wielkiego świata kogoś się zaangażuje, to wtedy na 100% wszyscy o tym będą przez jakiś czas mówić. A to też się liczy pod względem marketingowym. Dla niektórych nawet bardziej, niż faktyczna ilość kont
      --
      Londyn2012.mobi - bierz śmiało smartfon na olimpiadę...
      • matt.cobosco Re: Prawda... 28.07.11, 13:12
        Gość portalu: mgr Mgr napisał(a):

Leży zawsze po środku, a jak jej nie ma tam to być powinna - tylko trzeba się jej doszukać.

Co za dogmatyczny bełkot. Z takim bezrefleksyjnym podejściem nadawałbyś się do katolickiej szkółki parafialnej.
    • Gość: CWS.. Myśląc o dzieciach zakładajmy w polskich bankach IP: 91.212.2.* 28.07.11, 10:46
      Mysląc o własnych dzieciach zakładajmy w polskich bankach.

Po co opłate za transakcje karta ma otzrymywać w końcy procesu jakiś niemiec czy hiszpan a nie polak....?
    • Gość: 123 Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowych... IP: *.gliwice.vectranet.pl 28.07.11, 11:58
      Ja właśnie przechodzę okres "odbankowienia". Miałem 5 RORów, teraz mam 4, docelowo zostawiam 2. Główne w Eurobanku i rezerwowe w mBanku (ale bez karty).

Wymagań co do RORa nie mam zbyt wielkich - wystarczy, że będzie darmowe prowadzenie i karta, bonus/cashback za płacenie kartą, darmowe przelewy, darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów, oprocentowanie rachunków oszczędnościowych w czołówce.
    • Gość: aaa... Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowych... IP: *.energobaltic.com.pl 28.07.11, 14:07
      a ile kont znikneło w tym czasie
    • ulanzalasem Banderas zatriumfuje w bankowej bitwie o nowych... 28.07.11, 14:24
      Opłata za prowadzenie konta i za kartę powinna nazywać się - Opłata za wykorzystanie w reklamie celebryty/gwiazdy ;)
    • popijajac_piwo Jakimże autorytetem jest w.w. Bandzioras 28.07.11, 16:10
      żeby mnie przekonać do otwarcia RORu w jakimś zdzierczym banku?...
      • Gość: zbyszek ile w tym wszyskim jest samego banderasa ... IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 17:17
        a ile realizacji planow nalozonych na doradcow klienta w oddzialach, ktorzy do kazdego pytania klienta o cokolwiek maja proponowac konto, ubezpieczenie, hipoteke, inwestycje, itp itd? a jak nie otworzysz 5, 10, 20 produktow na miesiac to menedzer bedzie cie gnebil bo jak juz ktos napisal tabelka musi byc pelna.
        do tego dochodza puste konta otwierane na rodzine, znajomych, kolegow kolegow i emerytow, ktorzy podpisuja cokolwiek jak leci a pozniej sie to zamyka za jakis czas.

bzdury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka