Dodaj do ulubionych

100 tys - w co zainwestowac?

IP: *.wp.mil.pl 07.06.04, 00:17
mam do zainwestowania 100 tys zl, mysle ze na jakies pol roku, moze dluzej, w
co najlepiej ulokowac? pewnosc daja tylko lokaty bankowe, z funduszami moze
byc roznie? dzieki za podpowiedz
Obserwuj wątek
    • openfinance.pl Re: 100 tys - w co zainwestowac? 16.06.04, 10:57
      Bank rzeczywiscie daje pewnosc dzieki gwarancji BFG. Nie powinienes sie jednak
      przejmowac ewentualnym ryzykiem w przypadku innych instytucji finansowych. Czy
      slyszales o upadku Towarzystwa Ubezpieczeniowego?

Moze warto zainwestowac te 100 tys. zl np. w roczna polise na zycie? Twoje zyski
      wolne sa od podatku, a caly proces inwestowania wyglada identycznie jak w
      przypadku lokaty bankowej.

Zapraszam po szczegoly: www.open.pl; 0 801 600 200.
      • Gość: Anty-agent Re: 100 tys - w co zainwestowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 19:45
        Nie warto zainwestować czegokolwiek w roczną polisę na życie.
      • larson Re: 100 tys - w co zainwestowac? 19.08.04, 04:39
        openfinance.pl napisał:

> Bank rzeczywiscie daje pewnosc dzieki gwarancji BFG. Nie powinienes sie jednak
        > przejmowac ewentualnym ryzykiem w przypadku innych instytucji finansowych. Czy
        > slyszales o upadku Towarzystwa Ubezpieczeniowego?

Oj, znasz sie na TU jak kura na pieprzu. A slyszales kiedys o bankructwie HIH
        Insurance?
    • Gość: bartek Re: 100 tys - w co zainwestowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 13:41
      jeśli liczysz na zyski zainteresuj się funduszmi, jeśli zamierzasz wlożyć cal
      tę kwotę do jednego na tak krótki okres wybierz pieniężny(przy okazji ominiesz
      opatę dystrybucyjną), możesz jednak podzielić tę kwotę i część zainwestować
      bardziej agresywnie licząc na sensowny zysk.
      pozdrawim
      bartek
      • Gość: joaśka Re: 100 tys - w co zainwestowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:22
        Pół roku to bardzo krótki okres czasu jak na fundusze inwestycyjne. Właściwie
        poza pieniężnym na taki okres nie poleca się żadnego. to nie znaczy, że nie
        można w ciągu pół roku zarobić. Owszem można, ale to już jest czysta spekulacja
        a nie inwestycja. Szanse na zarobek są mniejsze niż 50%. Ja jako doradca
        finansowy nie polecam robienia czegoś takiego. Proponuję dywersyfikację
        portfela , a w najgorszym wypadku-jesli wszystko ma trafic do jednego wora,
        radzę pomysleć o lokacie negocjowanej. Jeśli trzeba w czymś pomóc - zapraszam
        na prywatnego maila - joandomost@wp.pl
    • Gość: makler Re: 100 tys - w co zainwestowac? IP: 195.68.226.* 06.07.04, 14:53
      Jak czytam odpowiedzi doradzów i agentów śmiech mnie ogarnia błogi.Nie daj sie
      wbić w żadną polise ani w żadne prywatne porady za darmo.Wszystko to to lipa i
      chęć zysku ale niestety nie dla Ciebie.
      Skontaktuj się z jakimś BM od 100 już rachunek poprowadzą oczywiście nie za
      darmo bo jak wiesz za darmo to możesz dostać.......Pozdrawiam
      • Gość: franz Re: 100 tys - w co zainwestowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:38
        Hehe od 100 tys rachunek poprowadzą? Mam chyba z 7 rachunków, na niektórych 10
        PLN i tez jakoś prowadzą;)
        • Gość: pol Re: do franza IP: *.katowice.pl 07.07.04, 07:10
          Gdzie ? W jakich BM. Bo w BPH powiedzieli mi min. 250 kk. Pzdr.
          • zuzka111 Re: do franza 07.07.04, 10:04
            250 000 zł rachunek inwestycyjny???????????????
            może mówisz o zarządzaniu portfelem na zlecenie?
            jeśli chodzi o rachunek inwestycyjny, to może być nawet pusty przez jakiś czas,
            bylebyś płacił za prowadzenie.
            • Gość: pol Re: do franza IP: *.katowice.pl 07.07.04, 10:45
              Chodzi o portfel oczywiście. Zrobi to ktoś dla 100 kk ? Pzdr.
              • zuzka111 Re: do franza 07.07.04, 13:38
                Cdm Pekao, Bre chyba. Oczywiście jeśli chodzi o portfel standartowy.
                Bre ma niezłe wyniki za ostatnie 1,5 roku.
                Ale to droższe niż trzymanie kasy w funduszach inw.
                Gdybym miała juz koniecznie wybierać to poszłabym do bre, ale czemu nie TFI?
                Skarbiec, Arka, Union?
                • Gość: pol Re: do zuzki111 IP: *.katowice.pl 07.07.04, 14:15
                  Na razie SFI w mbank. Tylko mam problem udziałem wg. profilu. Raczej DWS i
                  Skarbiec. Ale ile % kapitału lokowac w akcyjne i zrównoważone i ile zostawic w
                  pieniężnym ? Czy może byc po 33,3%. Pieniądze potrzebne za kilka lat. Pzdr.
                  • zuzka111 Re: do zuzki111 07.07.04, 18:08
                    :) daj maila to ci wyślę moja subiektywną ocenę sytuacji. :)
                  • zuzka111 Re: do zuzki111 07.07.04, 19:21
                    dobra, żartowałam.
                    :) patrząc na to kompletnie subiektywnie w tej danej chwili ja kupiłabym 2
                    fundusze: Skarbiec gotówkowy i Skarbcową Obligację Dolarową w złotówkach, a na
                    akcje poczekałabym chwilkę jeszcze. Gotówkowy trzymałabym sobie, a w momencie,
                    gdy Dolarowy fundusz bedzie kosztował jakieś 105 zet zamieniłabym go na
                    pieniężny, albo na inny, który w danym momencie będzie interesujący. :)
                    A akcyjny, zrównoważony może we wrześniu?
    • Gość: abc Re: 100 tys - w co zainwestowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 18:50
      Przepraszam ale lokowanie pieniędzy w funduszu na pół roku jest przecież
      nieopłacalne. Pół roku to za krótki okres na takie inwestycje.
      Giełda jest dobra ale trzeba mieć doświadczenie i czas. Bo kupić akcje nie jest
      trudno, trudniej je potem dobrze sprzedać.
      • zuzka111 Re: 100 tys - w co zainwestowac? 07.07.04, 19:26
        dlaczego nieopłacalne? fundusze pieniężne są tak naprawdę alternatywą do
        rachunków bieżących, może nie do końca, ale przecież w każdej chwili możesz się
        wycofać i nie ponosisz kosztów. Jedynym kosztem jest pozostawanie
        niepracujących pieniędzy przez 2 dni - pierwszy, który mija między wpłatą a
        nabyciem jednostek, a drugi między umorzeniem a kięgowaniem na rachunku
        właściciela.
        To przeświadczenie o długoterminowości wzięło się z pierwszych lekcji Pioneera
        zrównoważonego i naprawdę nie ma zastosowania do wszystkich funduszy.
        • Gość: mareex Re: 100 tys - w co zainwestowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 08:14
          Potrzebny kapitał do przeprowadzenia ostatnich czynności związanych z
          powołaniem firmy z dużym kapitałem zagranicznym. Ponieważ sprawa jest poważna
          i bardzo dochodowa, mogę zaoferować oprocentowanie w wys 100 % rocznie.
          Może ktoś przebije ofertę?
          Pozdrawiam mareex@wp.pl
          • Gość: marek Re: 100 tys - w co zainwestowac? IP: 62.29.248.* 13.07.04, 16:24
            Ty marexx przestań już naciągać ludzi, bo prokuraturę zawiadomie. Kto przy
            zdrowych zmysłach prosi obcych, nieznnanych ludzi żeby pożyczyli mu kasę a ty
            im w zamian dasz drugie tyle, albo uczynisz wspolnikami w "pewnnym" interesie.
            Albo jesteś chory na umyśle (a na wariatach zarabiają tylko producenci leków),
            albo naciągacz (na tych nikt nie zarabia). Daj spokój i nie udzielaj się na tym
            forum.
            • Gość: mareex Re: 100 tys - w co zainwestowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:06
              Właśnie tego się obawiam na tym forum. Zawsze musi się trafić jakiś idiota,
              który nie mając argumentów potrafi tylko obrażać innych. Ja mam przynajmniej
              dobrze przygotowany plan przedsięwzięcia i parę lat pracy nad projektem.
              Uważam, że każdy powinien myśleć za siebie i wybrać to co uzna za stosowne
              i dobre dla siebie. Gorzej jeżeli są tacy, którzy nie potrafią myśleć.
              Tu już nic nie pomoże.
              Pozdrawiam
    • openfinance.pl Re: 100 tys - w co zainwestowac? 13.07.04, 18:03
      Rzeczywiscie, fundusz inwestycyjny moze byc alternatywa - takze dla polrocznego
      okresu. Jezeli zas chodzi o roczna polise, o ktorej wspomnialem wczesniej - na
      dzien dzisiejszy nikt nie da Ci na rynku pewnego zysku o takim oprocentoaniu
      (stad propozycja). Stabilnosc tego produktu gwarantuja bony skarbowe, w ktore
      T.U. Europa (z ktorym wspolpracujemy) inwestuje powierzone pieniadze.

Porada w Open Finance jest naprawde bezplatna (jest to molziwe - wszak nie
      jestemy instytucja charytatywna).
      Przekonaj sie, koszt ulgowego polaczenia z infolinia to jedyna oplata, na jaka
      musisz byc przygotowany/a.

www.open.pl 0 801 600 200
      • jarezy71 Re: A może coś nowego na rynku !!!! 18.08.04, 20:43
        A dokładnie fundusze haghingowe .Zapraszam na stronę firmy WDF
        www.wdf.poznan.pl .
        Jarek Nitka jarezy@idea.net.pl 502-386-899
        Jestem konsultantem w tej firmie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka