Dodaj do ulubionych

Spłata kredytu w CHF walutą

27.06.12, 15:15
W jaki sposób to rozwiązujecie?
Myślałam o założeniu rachunku walutowego w CHF (przy okazji może ktoś coś polecić taniego?) i spłacaniu z tego rachunku, na który wcześniej wpływałby przelew z internetowego kantoru. Można tak zrobić? Kupuję w kantorze płacąc przelewem w PLN z jednego rachunku i przekazuję wymienioną walutę na ten rachunek walutowy. I stamtąd sobie spłacam.
Obserwuj wątek
    • Gość: niedźwiedź Re: Spłata kredytu w CHF walutą IP: 89.191.152.* 26.11.12, 00:01
      Musisz podpisać aneks do umowy kredytowej w Twoim banku. Za aneks i prowadzenie rachunku technicznego chyba bank nie może pobrać prowizji. Tu mogę się mylić. Następnie rejestrujesz się w kilku kantorach internetowych i już pozostało tylko kupowanie waluty. Dlaczego w kilku? a to dlatego, że porównując oferty kantorów nie mogę powiedzieć, że tylko jeden jest najtańszy. Raz taniej jest w kantorze x a innym razem w kantorze y. Bezpośrednio przed zakupem sprawdzasz i kupujesz. Pozdrawiam
    • kiliusz Re: Spłata kredytu w CHF walutą 07.12.12, 12:44
      Warto mieć tanie konto walutowe oraz do tego wymieniać samemu w internetowym kantorze, aby spready były małe. Wpiszesz w googlach kantor online i znajdziesz ich kilka.
    • Gość: Michu Re: Spłata kredytu w CHF walutą IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.12, 19:26
      Jeśli masz aneks do umowy kredytowej i możesz wpłacać chf bezpośrednio na konto kredytowe to nie musisz już zakładać dodatkowego konta w chf. Ja korzystam z www.kantor-internetowy.eu, kupuję franki i zlecam przelew bezpośrednio na moje konto kredytowe. W sumie większego znaczenia nie ma w jakim banku masz kredyt bo z tego co wiem to przelewy do wszystkich banków realizuję bezpłatnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka