Dodaj do ulubionych

lokata -pytanie

20.01.13, 16:13
Witam, mam pytanie: zalozylam lokate: kwota podzielona na 2 lokaty o roznym procencie. Lokata jest na 3miesace, po tych3 miesiacach przeszla automatycznie. Czy moge wybrac to co mi przyroslo jesli automatycznie sie przedluzyla? Dodam jeszcze ze to co mi przyroslo dalej poszlo w lokate a nie na moj rachunek oszczednosciowy. I jak wybiore nie bedzie stratne?
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: lokata -pytanie 20.01.13, 16:58
      Domyślam się, że założyłeś lokatę odnawialną, czyli taką, która po wyznaczonym terminie w całości (czyli kapitał plus odsetki) tworzy nową lokatę.
      Ta następna lokata jest (tak jak wszystkie) niepodzielna, czyli albo ją całą zrywasz, albo całą zostawiasz
      W niektórych bankach są lokaty, które można odnowić tylko z kapitału a odsetki zabrać, ale to się załatwia na samym początku, czyli przy zakładaniu lokaty
      • santiam84 Re: lokata -pytanie 20.01.13, 17:40
        dzieki, chyba bede musiala przedzwonic sie spytac jak to jest , to moja 1 lokata w zyciu zakladana
        • Gość: niro Re: lokata -pytanie IP: *.play-internet.pl 20.01.13, 19:05
          Zwróć też uwagę na jaki procent została odnowiona , bo zazwyczaj na sporo niższy jest. Ja to zawsze zakładam nieodnawialną i po zwrocie część zabieram , a resztę wpłacam na kolejną lokatę. Te parę dni bez odsetek pozwala zorientować się i wybrać inny bank , lub inny okres deponowania lokaty , nieraz korzystniejszy dla mnie .
          • santiam84 Re: lokata -pytanie 20.01.13, 19:11
            dzieki za rade, chyba tez tak bede robic ze na nieodnawialna
    • santiam84 Re: lokata -pytanie 21.01.13, 17:04
      rzeczywiscie lokata sie odnowila ale na 3,1 procent, wiec musze zaczac sie rozgladnac za inna nowa
      • Gość: kasia___85 Re: lokata -pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 09:28
        fajnie oprocentowane są teraz lokaty w Meritum Banku- 6%, reszta średnio niestety, a i tak pewnie dalej będą spadać
    • Gość: PiotrBB Re: lokata -pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 20:33
      Kurcze jakaś dziwna ta Twoja lokata wydaje mi sie ze w Skok Wołomin miałbyś duzo lepiej czytłem ostatnio duzo pozytywnych opini o tym własnie banku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka