jakubzol
27.01.13, 01:28
Witam serdecznie,
Zdegustowany niskim poziomiem oprocentowania obecnie posiadnego rachunku w POLBANKU (zwykły ror, tyle, że miał być, jak to twierdzono w banku - "dla klientów prestiżowych" - taaaaa.... prestiżowe to są opłaty za jego prowadzenie, choć oprocentowanie kiedyś było chyba niezłe - na tyle, że nie opłacało się topić kapitału na kilka mies.) zdecydowałem się poszukiać lepszej alternatywy.
Oczywiście zanim zdecydowałem się zawrócić "gitarę" sam poszukałem trochę w sieci, ale albo oprocentowanie jest żenująco niskie (po co w takim razie rezygnować z obecnego produktu), albo produkty obwarowane były wymienionymi przeze mnie wcześniej warunkami - kwotą maksymalną, bądź maks. możliwą ilością lokat. Niestety nie udało mi się znaleźć niczego zadowalającego. Dodatkowo marzyłby mi się produkt, w którym nie musiałbym do tego zakładać konta (bo po co bulić za jego prowadzenie), ale to jeszcze ostatecznie jestem w stanie zaakceptować w ostateczności, jeśli opłata miesięczna będzie przyzwoita.
Czy znacie sami z własnego doświadczenia jakieś możliwości założenia lokaty o godziwym oprocentowaniu (godziwym tzn. nie w wysokości np. 1% + WIBOR 1M co daje w sumie ~ 5,09%), czy teraz to trzeba się cieszyć i takim oprocentowaniem. Dodatkowo zależy mi na tym, żeby były to lokaty bez kwoty maksymalnej tzn. ile ka$y mam tyle wrzucam, a nie żeby
mi bank nie stawiał warunki, że mogę sobie założyć np. tylko maks 2 lokaty i to każda nie wyższa niż np. ileś tys. zł.
Jest to w ogóle możliwe, czy mogę sobie takie warunki między bajki włożyć ?
Dodam jeszcze, że zależy mi na tym, by na takową lokatę mieć umowę, a nie ta, że zakładam ją sobie przez internet i potem jak się coś skopsa i bank mi ucieknie z kasą to bujaj się Jasio i szukaj ka$ki po świecie :>.
Za każdy odzew, a tym bardziej za poświęcenie swojego cennego czasu wielkie dzięki :).
Pozdrawiam