Dodaj do ulubionych

Problem z przelewem SEPA

13.02.13, 20:11
Pomóżcie, bo już nie wiem co robić. Od 2 tygodni próbuję przelać zaliczkę do Włoch z konta w mBanku. Wszystkie dane są prawidłowe a ciągle pojawia się komunikat, że bank nie może znaleźć kodu BIC. Kod SWIFT był kilkakrotnie sprawdzany na mlinii i bank włoski jest zweryfikowany. MBank nie potrafi mi odpowiedzieć na pytanie, dlaczego przelew nie przechodzi. Nie chcę przelewać przez SWIFTa bo jest kilkakrotnie droższy. Czy ktoś miał taką sytuację?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Problem z przelewem SEPA IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 21:01
      www.ibancalculator.com/blz.html
      wpisz Italy i na dole nazwę banku, trzecie pole zostaw puste - może tak znajdziesz
      A może ten bank we Włoszech jest tylko filią jakiegoś banku spoza Włoch?
      • domifil Re: Problem z przelewem SEPA 14.02.13, 11:47
        Dzięki za odpowiedź. Bank, do którego mam przelać zaliczkę to Raiffeisenkasse Prad i jest on identyfikowany po kodzie BIC. Niestety nie mogę ręcznie wybrać banku w formularzu przelewu bo tego banku nie ma na liście. Jest tylko Raiffeisen Landesbank Sudturol, ale on ma inne kody więc to nie jest ten sam bank
        • Gość: Maciek Re: Problem z przelewem SEPA IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 12:42
          Jeszcze sprawdź, ale chyba Raiffeisenkasse Prad to inaczej CASSA RAIFFEISEN PRATO
          A jak tak, to tu masz spory wybór :)
          www.raiffeisen.it/uploads/media/BIC_Casse_Raiffeisen_-_30.07.2010.pdf
          • domifil Re: Problem z przelewem SEPA 14.02.13, 13:45
            Przejrzałam te listę i jest na niej mój bank, kod BIC który otrzymałam do przelewu jest prawidłowy. Przelew nadal nie przechodzi bo ciągle pojawia się komunikat, że nie znaleziono kodu BIC a na rozwijanej liście banku w wersji włoskiej też nie ma. Nie wiem o co chodzi.
            • Gość: anonim Problem z przelewem SEPA IP: *.multimo.pl 14.02.13, 18:30
              qrwa, człowieku, w 2 tygodnie zamknął byś to badziewne konto i założył gdzieś nowe. załóż sobie w 2 dni sync'a i zrób sepę za darmo.
              olewaj tych downów z bre banku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka