Dodaj do ulubionych

BGŻ Optima konto wspólne

11.06.13, 14:16
Jakieś kuriozum. Założyłem z małżonką konto wspólne BGŻ Optima. Okazuje się, że małżonka nie ma możliwości logowania się! Hasło do logowania się jest tylko jedno - moje. SMS potwierdzający do logowania przychodzi tylko na jeden telefon - mój. Jedyną cechą "wspólności" jest to, że środki zgromadzone na koncie są również małżonki. Ale się zastanawiam czy przy wspólnocie majątkowej i tak by nie były.

Banki ciągle mnie zaskakują. Tak to już jest, że czasami jest coś dla nas oczywiste i nie spodziewamy się, że może być inaczej. A tutaj proszę bardzo - można mieć bardzo inne pojęcie wspólności konta.
Obserwuj wątek
    • e-mail Re: BGŻ Optima konto wspólne 02.08.13, 11:19
      Rzeczywiście konto wspólne ogranicza się tylko do tego, że środki należą do 2 osób. Nie próbowałem kontaktować się z BGŻ, ale myślę, że wygenerowanie drugiego zestawu login/hasło dla tego samego konta nie powinno być problemem. Jeśli jest to rzeczywiście lepiej założyć zwykłe konto. Opinie o nim są całkiem dobre, więc polecałbym właśnie albo BGŻ albo Meritum. Wszystko zależy od obecnego oprocentowania. bgzoptima-opinie.blogspot.com
      • jastrzab82 Re: BGŻ Optima konto wspólne 29.11.15, 13:28
        Meritum przejął Alior i od tego momentu zaczęło się wszystko zmieniać. Ja bym ten bank omijał już teraz szerokim łukieme.

Co do BGŻoptimy to ma całkiem dobrą ofertę oszczędnościową i niezłe oszczędnościowe konto wspólne antyhaczyk.blogspot.com/2015/03/bgz-optima-opinie-lokata-bezkarna-konto.html

ale są lepsze np. w Banku Smart, bo na koncie w Optimie to fajne oprocentowanie jest tylko dla nowych środków, więc tylko te, które wpłacacie są oprocentowane tak wysoko przez okres promocji. Tak więc jak dla mnie te konto się nadaje do takiego chwilowego przetrzymywania środków, a nie do regularnego oszczędzania.
    • Gość: optikot tu Re: BGŻ Optima konto wspólne IP: *.free.aero2.net.pl 28.09.13, 21:04
      Miałem ten sam problem, zakładając z partnerką konto wspólne, zdecydowałem się zmienić bank po przeczytaniu tego bankowe-konto.net/wspolne-konto-bankowe-takze-bez-slubu/ i dziś nie żałuję. Do BGŻ nie wrócę po takich akcjach.
      • Gość: e-mail Re: BGŻ Optima konto wspólne IP: *.broadband.greenlan.pl 28.09.13, 21:31
        Temat dotyczył konta Optima (oszczędnościowego), więc nie pisz bzdur. Zwykłe konto wspólne w BGŻ nie ma takich problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka