Dodaj do ulubionych

Getin Noble Bank

IP: 212.23.236.* 27.08.13, 21:30
UWAGA ! Przestrzegam wszystkich przed jakimikolwiek konatkatami z Noble Bankiem. Zwłaszcza łódzkim oddziałem ! Naciągają ludzi na inwestycje, wiedząc że nie mają szansy powodzenia. Zachowanie skandaliczne !!!
Obserwuj wątek
    • kasaky Re: Getin Noble Bank 28.08.13, 16:13
      Ja dostałem Kredyt hipoteczny w Getin Bank i nie mam zastrzeżeń.
      • Gość: teresa 1960 Re: Getin Noble Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 22:10
        do kasaky
        Zastrzeżenia to Ty dopiero będziesz miał
    • Gość: pola Re: Getin Noble Bank IP: *.64k.pl 29.08.13, 10:48
      No raczej nie da się na nic naciągnąć jak człowiek czyta umowę, jak wie co podpisuje. Jak tego nei robi to zostaje potem tylko narzekanie.
      • Gość: Noble Bajki Re: Getin Noble Bank IP: *.gdynia.mm.pl 04.02.14, 08:15
        Pracujesz w Noble Banku? Uwielbiam takie głupkowate komentarze w stylu jak się nie czytało to trudno.
        Tam pracują ludzie bez żadnego doświadczenia i kłapią co im ślina na język przyniesie uśmiechając się bez przerwy. Konsekwencji żadnych to hulaj dusza, naobiecywać ile się da.
        Czy ktoś nawet jeśli przeczyta dokładnie umowę, jest w stanie zrozumieć wszystkie zapisy i ukryte konsekwencje swojej decyzji?
    • Gość: JPA Re: Getin Noble Bank IP: *.promax.media.pl 04.02.14, 08:39
      W bankach konstruują tak umowy, aby przeciętny klient nie był w stanie ich zrozumieć. Nie mówiąć o wzorach wyliczeń, z których nawet opiekunowie klienta nie potrafią wyliczyć.
      • maciekww Re: Getin Noble Bank 04.02.14, 09:11
        No racja, przecież nie każdy człowiek jest w stanie ogarnąć taką umowę, pamiętajmy, że Bóg dał ludziom po równo jednym więcej rozumu drugim więcej siły itp, więc jeżeli bank chce być fair i nie naciągać klientów i nie chce żeby w necie pojawiały się potem takie komentarze to znam jeden dobry na to sposób - być w miarę Uczciwym .
    • rozane34 Re: Getin Noble Bank 06.02.16, 15:03
      Każdy ma indywidualne doświadczenia. Ja akurat nie narzekam. Trzeba dokładnie przeanalizować dokumenty przed złożeniem podpisu na umowie z bankiem. Od lat jestem klientem Getinu i nie zaliczyłem wtopy.
    • rozane34 Re: Getin Noble Bank 09.02.16, 17:29
      Bez przesady. Jednostkowe zdarzenie nie sparaliżuje dobrze działającego banku. Mam wręcz odmienne doświadczenie z Getinem. Pełna profeska. Brałem kredyt samochodowy. Extra.
    • rozane34 Re: Getin Noble Bank 21.02.16, 18:51
      Doświadczenie negatywne jednego klienta to nie powód do unikania banku w ogóle. Wcale tak nie jest,że wszyscy się nacinają na Getin. Ja od wielu lat jestem w tym banku, mam kredyt, konto, nie narzekam. Wszędzie jest podobnie.
      • oszukany158 Re: Getin Noble Bank 17.10.16, 18:41
        poczytaj na forach - jeden klient?
    • chris1970 Re: Getin Noble Bank 23.02.16, 12:18
      Konto mają ok i można dostać zwrot za transakcje. Jednak w tym banku nie można godzić się na różne lokaty dziwne i kredyty.
    • rozane34 Re: Getin Noble Bank 01.03.16, 19:26
      Takie doświadczenie nie decyduje o poziomie usług całościowych, moje jest zdecydowanie pozytywne. Korzystam z kredytu i warunki są zupełnie przyzwoite. Warto samemu sprawdzić, nie ma co polegać na opinii frustratów.
      • koziorozka Re: Getin Noble Bank 01.03.16, 19:41
        rozane34 - na forum piszesz wyłącznie o getinie i impelu. To tak z miłości czy za pieniądze?
        • oszukany158 Re: Getin Noble Bank 17.10.16, 18:41
          ona/ ono tam pewnie pracuje.
          Kiedyś spotkałem w mapach Google opinię o getin z kalwaryjskiej 27. PIĘĆ gwiazdek - wiecie kto to dał? Niejaki kwas (z małej litery, bo nie wart niczego więcej) - pracownik tego banku!!!
      • oszukany158 Re: Getin Noble Bank 17.10.16, 18:25
        może i ciebie kiedyś ten cały bank skroi... dołączysz do grona "frustratów". a może po prostu jesteś pracownikiem tego czegoś?
    • innym_razem Re: Getin Noble Bank 01.09.16, 10:02
      a ja do getinu zachęcam ;) bardzo się ten bank poprawił, zwłaszcza jeśli chodzi o obsługę klienta. reagują szybko, są chętni do pomocy i szanują klienta.
      • oszukany158 Re: Getin Noble Bank 17.10.16, 18:24
        a ja odradzam z całego serca!!! udają głupka, zwlekają, mataczą, a wszystko po to, żeby jak najdłużej trzymać cudze pieniądze!!! bez przerwy wymyślają jakieś nowe przeszkody do wypłaty!!! banda złodziei!
    • oszukany158 Re: Getin Noble Bank 17.10.16, 18:37
      Ponad piętnaście miesięcy temu zmarła moja żona, nie mieliśmy dzieci, za to Ania miała ośmioro rodzeństwa - zostali spadkobiercami. Razem przez dwadzieścia lat pracowaliśmy i oszczędzali - w kilku bankach (na szczęście). Po jej przedwczesnej śmierci udałem się do tych banków, żeby przepisać ze współwłasności na moje konta.
      getin był trzeci w kolejności - i tu... pracownik o nazwisku adekwatnym do tego co zrobił, zablokował połowę środków... Dobra, jakoś to łyknąłem... jeb... go pies!
      W związku z tym, że rodzeństwo Ani rozsiane jest po Europie, sprawę działu spadku trzeba było przeprowadzić sądownie. W sierpniu tego roku postanowienie sądu się uprawomocniło. Udałem się z tym do getin, żeby wypełnić formularz wypłaty... Po 30 dniach pieniądze miały znaleźć się na moim koncie w normalnym banku.
      Dzisiaj - po 39 dniach udałem się do placówki (pisanie do internetowego, to pisanie na Berdyczów) i co? No i nic!!! Pokazuję papier podpisany przez pracownika banku... kierownik oddziału O NICZYM NIE WIE!!!
      No, ale przecież chce mi pomóc, no nie? Więc dzwoni gdzieś i po chwili mówi mi, że "wewnętrzne ustalenia" banku wymagają, aby WSZYSCY spadkobiercy pojawili się JEDNOCZEŚNIE w banku i złożyli podpisy!!! Rozumiecie? Ośmioro rodzeństwa mojej przedwcześnie zmarłej żony, rozsiane po Europie ma się zgłosić do tego jeban... banku, bo inaczej nie wypłaci mi pieniędzy!!!!
      A jeśli by się okazało, że jestem z nimi skłócony???
      To chyba jest sposób na zawłaszczenie przez bank cudzych pieniędzy?!

Ciąg dalszy nastąpi, ale jeśli macie rozum, to spieprzajcie z getin już dzisiaj!!!
      • Gość: bylywrobiony Re: Getin Noble Bank IP: 78.10.67.* 19.01.17, 21:56
        Ten bank to jakas porazka, cena akcji odzwierciedla sytuacje w banku. Kiedys mnie nakrecil typ z OPEN FAJANS na kredyt z mini ratka i poplynalem (rzekomo tylko ten bank mogl mi dac kredyt na mieszkanie). Do tego jeszcze mi wcisnal polise w TU Europa. Na szczecie dzis juz mnie tam nie ma, czesc srodkow odzyskalem natomiast placilem za frajer raty przez 2 lata. TW "ERNEST" przetrzepal kieszenie Polaków. polecam na you tubie wrobieniwgetin...
    • ala_ale Re: Getin Noble Bank 28.10.16, 20:20
      Jak w Łodz jest nie wiem ale ja jestem z Wrocławia i nigdy nie miałam problemów z getinem. Sprawnie wsyztsko załatwiam i nikt mnei na nic nie namawia.
    • Gość: tofik Re: Getin Noble Bank IP: 213.227.68.* 21.04.17, 13:46
      Mających oszczędności trzeba "naciągnąć" żeby dać komuś innemu fajny kredyt. Kredytobiorca to dobry klient. Straciłam w tym ... podmiocie (nawet nie mogę go nazwać bankiem) 10 tys. złotych. Pewnie, jest w tym moja wina bo podpisałam umowę, ale to co ten podmiot zrobił ludziom w postaci polisolokat to się w głowie nie mieści, i to w majestacie prawa, największy przekręt finansowy IV RP. Umowy skonstruowane jednostronnie na korzyść banku, pracownicy banku wyszczekani i przeszkoleni żeby wcisnąć wszystko i wszystkim, przychodzisz założyć lokatę wychodzisz z ubezpieczeniem na życie który z założenia jest skonstruowany tak aby klient stracił, co innego mówi ci sprzedawca a co innego jest w dokumentach. Nie spodziewałam się, że instytucja finansowa może tak oszukiwać klientów i nic im za to nie grozi ... No ale będziemy walczyć
      • Gość: agata Re: Getin Noble Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.17, 01:22
        Jestem w podobnej sytuacji.Dzisiaj wyszłam z banku z taką samą informacją.Jestem chętna żeby z nimi walczyć.Za dużo straciłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka