Dodaj do ulubionych

Pierwsze konto

27.12.13, 16:38
Witam, mam 17 lat, 10 marca będę mial 18 i chcę założyć sobie konto, głównie żeby gdzies te pieniądze trzymać, i płacić online np przelewy przy zakupach na allegro..
Jaki bank jest najlepszy? i czy warto złożyć wniosek i podpisać umowę po dostarczeniu przez kuriera czy wybrać się do placówki..? dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Pierwsze konto IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.13, 16:48
      Nie czekaj na 18. Już teraz załóż na próbę jakieś darmowe
      kontodlanieletnich.blogspot.com
      i się zorientujesz, jakie masz oczekiwania. Jak ci nie będzie pasowało to się przeniesiesz, ale juz będziesz wiedział czego dokładnie potrzebujesz.
      "Dorosłych" darmowych kont jest mnóstwo, tych z darmową kartą debetową teraz chyba tylko 3.
      • Gość: robkal02206 Re: Pierwsze konto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.13, 16:50
        tylko chodzi o to gdzie... rozważałem Alior i mbank, alior odpadł bo rodzic nie ma.. nie wiem jak z Mbank.
        • Gość: Maciek Re: Pierwsze konto IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.13, 20:17
          Chcesz mieć konto w tym samym banku co rodzic czy to Alior tego wymaga?
          Alior jest drogi, a Alior Sync to oddzielny bank od Aliora - nie myl ich.
          W mBanku możesz mieć konto ty, a rodzic w jakimś innym. Jak w twojej miejscowości jest MultiBank lub punkt Aspiro (pracuje dla mBanku), to założycie konto od reki. Jak nie, to przez kuriera.
    • Gość: Lilianna Re: Pierwsze konto IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.13, 12:49
      Ja mam konto w Banku Zachodnim WBK. Nie oczekują wpływów, utrzymanie i przelewy są za darmo. Jak na pierwsze konto jest w porządku.
    • prawni-czkaa Re: Pierwsze konto 28.12.13, 14:52
      Polecam wybrać się do placówki
    • Gość: Weroni Re: Pierwsze konto IP: *.play-internet.pl 28.12.13, 16:39
      A ja mam konto pierwsze w PKO. Mama mi je załozyla. Jest darmowe no i wypłaty z bankomatów w Polsce i na świecie są za free. A to jest wygodne przy wyjazdach.
    • Gość: zyczliwy Re: Pierwsze konto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 18:40
      W żadnym wypadku. Kurierem czy w placówce - bez różnicy.
    • Gość: matti poznan Re: Pierwsze konto IP: *.54-79-r.retail.telecomitalia.it 05.01.14, 17:24
      dobre konta oferują banki BZ WBK, Inteligo
      cz Alior Sync. Ja mam w Alior Sync i nie narzekam...
      --------------------------
      porównanie ofert banków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka