Dodaj do ulubionych

Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędności!

IP: *.darnet.pl 08.02.14, 20:04
Witam!!!
Jestem kolejną osobą wkręconą w 6 złodziejskich produktów Getin Noble Banku. Całe moje oszczędności życiowe są zagrożone a ja przerażona i sparaliżowana gubię się w tych wszystkich dokumentach, umowach, paragrafach i nie jestem w stanie ogarnąć co się dzieje i jak sobie poradzić – kiedy zaczynam już rozumieć zasadę działania jednego produktu, zabieram się do analizy kolejnego i wszystko mi się zaczyna mieszać ;(
1. Baaardzo proszę o pomoc - dokumenty, reklamacje, opis jak postępować i gdzie przy poszczególnych produktach
2. Chciałabym zwrócić się o pomoc do Pana Edwarda Tyburcego – podobno potrafi doradzić ludziom w takiej sytuacji jak ja – proszę o przesłanie adresu email, jeśli ktoś go posiada

Mój e-mail to: rybnik.jola@gmail.com

Czytam moje umowy, potem fora, czytam strony, analizy ludzi mądrzejszych ode mnie i nie wiem jak zareagować … co zrobić?!!! Pozew zbiorowy, pozew indywidualny, listy do Rzecznika Praw Konkurencji, listy do Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, listy do prokuratury – nie stać mnie na prawników i prowadzenie rozpraw PROSZĘ POMOCYYY :(
Produkty, w których ugrzęzłam to: 1. „PARETO II”, 2. “Leading Markets” (certyfikaty), 3. “Leading Markets” (obligacje), 4. „Plan Oszczędnościowy Bezpieczna Przyszłość”, 5. „Kwartalne Zyski”, 6. „Obligacje Korporacyjne Plus” (UFK Open Life Obligacji Korporacyjnych (PLN) FOLOB005)
O ile dobrze rozumiem to każdy z powyższych produktów spowoduje u mnie bardzo duże straty (być może z wyjątkiem Leading Markets – gdzie być może straty nie będzie, ale też tego nie wiem :(
Zaczynam wysiadać nerwowo – nie wiem co się stanie z moimi ŻYCIOWYMI OSZCZĘDNOŚCIAMI ;(

Pozdrawiam i proszę o pomoc,
Jola
Obserwuj wątek
    • paulina.bar Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn 13.02.14, 10:27
      Obligacje korporacyjne posiadam sama i nie czuje się oszukana. Co kwartał dostaje zyski na poziomie ok 7% netto. Trzeba tylko pamiętać, aby raz na jaki czas wybrać się do banku i zapytać się jakie oprocentowanie jest teraz, czy została zmieniona strategia. Obligacje są jedne z najlepszych rozwiazań w tym banku. A Pareto Czy Plan Oszczędnościowy Bezpieczna Przyszłość to są typowe regulary z konkretną datą ważności i chronionym kapitałem. Trzeba odkładać konkretną kwotę co miesiąc i niczym się nie martwić.

Jeśli Myśli Pani że jednym szablonem którzy stosowali inni w zeszłym roku otrzyma Pani zwrot wszystkich środków tylko dlatego, że potrzebuje Pani teraz pieniędzy to napiszę..że to nie przejdzie. Z tego co wiem getin też wie (i widzi, bo pisma reklamacyjne mają podobny ton) kto kontaktuje się z Panem Edwardem i jest problem z odzyskaniem pieniedzy.

Mimo wszystko obligacje korpo są b. dobrym rozwiązaniem i sama je polecam innym...

pozdr
      • Gość: zulus'czaka Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn IP: 93.154.165.* 13.02.14, 19:25
        < A Pareto Czy Plan Oszczędnościowy Bezpieczna Przyszłość to są typowe regulary z <konkretną
        < datą ważności i chronionym kapitałem. Trzeba odkładać konkretną kwotę co miesiąc i <niczym się nie martwić .
        Typowa odpowiedż bangsterow.
        Chroniony kapitał , owszem , ale dotyczy to tylko sumy wpłaconych pieniędzy , czyli zysk po 15 latach może być 0 zł. Czyli jest zmartwienie , bo mam zamrożone środki ,z których w przypadku wpłaty na zwykła lokatę o z góry założonym terminie , mam z góry określony zysk. Nie można też milczeniem pomijać bandyckich opłat likwidacyjnych w przypadku chęci wcześniejszego zerwania umowy , o których to opłatach klienci nie byli informowani w czasie podpisywania umów .
        • Gość: lol Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn IP: 5.174.101.* 11.03.14, 23:56
          chciałaś poza ochroną kapitału także gwarancję zysków to było lokatę założyć, w czym problem ?
    • Gość: krystyna Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn IP: *.bestgo.pl 13.02.14, 21:07
      Też jestem w rozpaczy, że jestem kolejną ofiarą Getin Noble Banku.
      Wierze w dobroć ludzi, i że znajdzie się ktoś, kto będzie w stanie doradzić i pomóc,
      żeby wybrnąć obronną ręką z tej sytuacji.
      e-mail kry_ska@poczta.fm

Pozdrawiam proszę o pomoc i kontakt :)
      • Gość: zyga Re:kubeł zimnej wody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.14, 19:17
        Wybaczcie ale jesteście ofiarami własnej ...pazerności i braku wiedzy czysto ekonomicznej. Łykacie każdy bajer, jaki panienka czy dżentelmen wam wciska. Podpisujecie każdy papier nie czytając tego, co na nim napisane. Zachowujecie się w banku jak po wypaleniu jonta z szampanem.
        Mając nieco forsy uważacie się za wielkich finansistów....Później płacz i skargi - "oszuści", "oszukali mnie", "bank mnie okradł"....
        Dzieci. Po prostu dzieci....
        Nie pracuję ani nie pracowałem w żadnym banku. Sam jestem tylko ich klientem....
        • plociara Re:kubeł zimnej wody 19.02.14, 00:30
          Leszek Czarnecki - polski capo di tutti capi, podobno doprowadził do dymisji Małgorzaty Krasnądoębskiej-Tomkiel, szefowej UOKIK.

Ostatnią ważną decyzję Katarzyna Krasnodębska-Tomkiel podpisała trzy tygodnie temu. UOKIK po raz kolejny nałożył wielomilionową karę na GetinBank. Co więcej, urząd na dniach miał opublikować raport o “polisolokatach” – flagowym produkcie GetinBanku, dzięki któremu, posługując się manipulacją, złupiono tysiące Polaków. Gdyby w raporcie wymieniono z nazwy Getin, mógłby być to gwóźdź do trumny instytucji, bazującej na zaufaniu społecznym.

Czy to możliwe, że ręce Leszka Czarneckiego, jednego z najbogatszych ludzi w Polsce, właściciela GetinBanku, Idea Banku, Open Finance dosięgły, aż tak daleko? Niewątpliwie byłby szczodrym sponsorem trudnej kampanii czekającej Platformę. Taki scenariusz włos się jeży na głowie.

Właśnie dlatego, Panie Premierze, by uciąć głupawe dywagacje, odwołanie szefowej UOKIK wymaga wyjaśnienia. Czy to tak wiele wymagamy, prosząc o uzasadnienie odwołania osoby, stojącej pomiędzy zwykłym człowiekiem, a nastawioną na zysk instytucją?

Czy nie należy się ludziom wyjaśnienie, że ktoś kto stawał pomiędzy:

- wiekową panią w okularach ze szkłami, jak dna od butelek, a przedstawicielem hadlowym, który wciska jej najdroższy pakiet N-ki.

- dziadkiem, który zakłada lokatę. I po pięciu latach może, na urodziny wnuka wypłacić 30%, tracąc wszystkie odsetki,

- młodym małżeństwem, które z przerażeniem odczytuje wysokość pierwszej raty i zaczyna się kłocić, kto nie przeczytał drobnego druku i podpisał kredyt hipoteczny, którego nigdy nie będą w stanie spłacić. Nawet z pomocą rodziców.

Dlaczego Ktoś, kto stawał w obronie ludzi, i stawał się ich ostatnią opoką, z dnia na dzień wylatuje z urzędu?

blogi.newsweek.pl/Tekst/polityka-polska/684294,rutyna-ktora-ma-sile-obalac-rzady.html
    • Gość: anty prowokator Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 22:27
      żartujesz? dałaś się nabrać kilka razy na przeróżne produkty? nigdy kupując kolejny nie pytałaś o wyniki poprzednich?

przepraszam ale takiej naiwności dawno nie wiedziałem

jestem w stanie zrozumieć starszych ludzi, którzy swoje 5 - 10 tysięcy wrzucili z chciwości , łasi na promocyjną lokatę oprocnetowaną na 6% zamiast 4 % jaką Getin dodawał do tych produktów ale to wygląda mi na PROWOKACJĘ
      • plociara Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn 12.03.14, 17:34
        Chyba nie doceniasz rozmiarów ludzkiej głupoty.
    • Gość: Cretin Getin to taki bank jak LOT to linie lotnicze :) IP: *.31.161.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.03.14, 19:46
      Sorry, ale taki kraj :)
      • Gość: Ekspert marketingu Re: Getin to taki bank jak LOT to linie lotnicze IP: *.158.216.170.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.04.14, 14:58
        Dobre!
    • onepiotrek Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn 13.03.14, 12:11
      ludzie - napiszcie mi, jak możecie być tak głupi, i podpisywać niekorzystne dla siebie umowy, i pewnie ich całych nie czytając przed podpisem - dla mnie jasne jest, ze jeśli coś jest pisane maczkiem, tak żeby było trudno przeczytać, to jest to jakiś szwindel - pytam, bo sam mam konto w Getinie, i co jakiś czas dzwonili do mnie, i namawiali na założenie "korzystnej lokaty" - ostatnio w grudniu - zawsze się jakoś wykręcałem... jakie wy macie szkoły pokończone (ja nie skończyłem średniej - jakby się kto pytał...)
      już dawno temu Bertold Brecht powiedział, ze największymi złodziejami są banki...
    • dethleffs Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn 13.03.14, 16:50
      można odzyskac utracone pieniądze podpowiem co i jak pisz na
      dethleffs@interia.pl
    • onepiotrek Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn 18.03.14, 17:31
      wyborcza.biz/biznes/1,100896,15634549,Polisolokaty__Klienci_banku__wprowadzili_nas_w_blad.html#BoxBizTxt
    • Gość: Ada Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn IP: *.dynamic.mm.pl 21.04.14, 20:11
      Pani Jolu bardo współczuję, bo o mały włos popełniam bym ten sam błąd. Zniechęciła mnie reklama owego banku, która jest beznadziejna i głupia jakich mało/ to jest moje zdanie /.
      Słuchając tej reklamy ciarki mnie chodzą po całym ciele. Pisałam do nich , ale bez odzewu, bo mają nas w czterech literach. Moim zdaniem to.....PADLINOŻERCY ! ! !
      • dominiq1000 Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn 22.04.14, 08:30
        Do tych wszystkich mądralińskich co rajcują się cudzym nieszczęściem - ludzie którzy wpłacają swoje oszczędności robią to dla ZYSKU, bo gdyby odkładali do skarpety na pożarcie dewaluacji to byli by idiotami.Ale jak widać zdarzają się kreatury" karmiące " się cudzym nieszczęściem, podpierając swoje rozbuchane ego tekstem typu - trzeba było czytać.Trzeba najpierw rzeczywiście dokładnie poczytać o czym ludzie piszą ,żeby krytykować .To szeroki zakres oszustw Getin Gangu a nie tylko umowy skonstruowane tak aby wprowadzać klientów w maliny.Główny powód to nieujawnianie możliwości strat. I to tu jest pies pogrzebany .Ale widać po tych mądralińskich tekstach że zawiść w narodzie ma się świetnie.I czym większy życiowy nieudacznik tym większa radość z cudzej biedy.Niestety bardzo polskie- dlatego dobrze żyć z daleka od takiego kraju i takich paskudnych charakterów.
        • Gość: Grigorij Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn IP: 82.206.182.* 05.07.14, 13:49
          Prawdę mówiąc nie wiem o co tej pani chodzi.. Nie znam wszystkich tych produktów, ale posiadam jednostki funduszu Obligacji Korporacyjnych Plus. Co kwartał regularnie spływają odsetki - dając stopę zwrotu około 5,5% netto. O co więc Pani chodzi Pani Jolu ?
          • dominiq1000 Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn 05.07.14, 15:58
            Panie Grigorij jeśli jest Pan mało zorientowany w temacie to proszę sobie poczytać o pseodolokatach jakie serwuje GB a nie wyrażać w ten sposób swoje zdziwienie.Wygląda to na oskarżanie pani Jolanty, co w jej sytuacji jest wredne. Wiem co znaczy zawierzyć temu bankowi bo przeszłam przez wszystko-od utraty moich oszczędności do ich odzyskania.Współczujè tej pani jak również tysiącom osób które uwierzyły w uczciwość tego banku , nie wiedząc jeszcze co ich spotka jeśli będą chcieli wypłaty swoich oszczędności.
            • bezpieczneoszczedzanie Re: Getin Bank - oddajcie mi moje życiwe oszczędn 05.07.14, 21:27
              Ale jaki sposób wredny? Jak można inwestować oszczędności życia nie czytając tego co się podpisuje. Jak można wchodzić w produkty w które się nie rozumie. Nikt tu się nie rajcuje żadnym nieszczęściem, tylko zwraca uwagę, że pani jest sama sobie winna. Za swoje błędy się płaci i tyle...i pierwsze pretensje trzeba mieć do siebie - nie ważne co jej "doradcy" powiedzieli.

Rada jest taka, że trzeba sobie przypomnieć jak wyglądała rozmowa o tych produktach, czego była a czego nie była świadoma klientka i iść...do prawnika. Na początku nie weźmie dużo a może bardzo pomóc jeśli pani będzie miała podstawy do zwrotu, a nie czuje się na siłach do samodzielnej walki z bankiem. Ale do sprawy trzeba podejść konkretnie, podać mocne argumenty, a nie na zasadzie oszukali mnie i oddajcie pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka