Dodaj do ulubionych

Faktoring - pytanie

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.14, 02:05
Mam pytanie odnośnie takiej usługi jak faktoring. Wystawiam faktury z bardzo długim terminem płatności i taka usługa byłaby dla mnie przydatna. Pytanie tylko z jakiej firmy skorzystać? Wstępnie zainteresowała mnie oferta Tax Care, tu jest info: faktoring pełny - jeśli ktoś z forumowiczów korzystał już tam z tej usługi to proszę o opinie.

Napiszcie w ogóle jakie jest wasze zdanie o faktoringu i czy też jesteście zainteresowani takimi usługami.
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Faktoring - pytanie 02.07.14, 10:50
      Niedawno było, tam zapytaj
      forum.gazeta.pl/forum/w,24,134010435,,Czy_faktoring_jest_dla_mnie.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,24,108540199,,TAX_CARE.html?v=2
    • Gość: marin Re: Faktoring - pytanie IP: *.icpnet.pl 02.07.14, 11:29
      Faktoring jak najbardziej tak, ale bezpośrednio poszukaj banku.
      Pracowałam jako doradca w Tax Care i gwarantuję Tobie, że dostaniesz ofertę z Idea banku, gdyż taki jest plan sprzedażowy (ta sama grupa kapitałowa i dobre stawki prowizyjne). Oczywiście doradca pięknie przedstawi Ci wszystkie za, nie wspominając, iż jest to jeden z droższych faktoringów na rynku.
      W Tax Care do faktoringu "dowalą" Tobie zapewne jeszcze tzw. "zabezpieczenie". To jest nic innego jak polisa. W sensie produkt min. 10 letni, który teoretycznie ma dla Ciebie oszczędzać kasę. NIc innego jak inwestycja regularna. Za ten produkt mają fajną kasę z prowizji więc dowalają do wszystkiego.
      Kolejną rzeczą będzie namówienie CIę na księgowość, gdyż jeśli ją tam przeniesiesz to teoretycznie obniżą Tobie oprocentowanie faktoringu. Przeniesienie księgowości do TC to będzie dla ciebie istne piekło dezinformacji.
      Jeśli jednak bardzo chcesz od nich (a właściwie od Idea banku) faktoring to radzę dokładnie czytaj co dają Tobie do podpisu.

Pozdrawiam
    • Gość: martex Re: Faktoring - pytanie IP: *.play-internet.pl 08.07.14, 12:13
      Tax Care to mało profesjonalna instytucja i radziłabym nie wchodzić w to. Więcej informacji mogę udzielić gdy odezwiesz się na mail - marta_ochocinska@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka