Dodaj do ulubionych

Niezrealizowany przelew

23.07.14, 15:35
Witam mam następujące pytanie może ktoś będzie mi mógł pomóc. Zleciłem w Raiffeisen bank przelew zagraniczny był to przelew na Kubę w USD. Środki miały trafić do naszego partnera w Niemczech (opłata za świadczenia grupy na Kubie) Bank przelew jak twierdzi zrealizował ( pobrał prowizję) jednak środki nigdy nie dotarły do odbiorcy.
Okazało się że środki zostały zablokowane przez OFAC( amerykańską agencje rządową) w USA w związku z restrykcjami USA/Kuba. Bank umywa ręce twierdzi że nie jest stroną w sprawie a jedynie wspomniany OFAC może zablokowane pieniądze zwrócić. Czy mieliście kiedyś podobny problem ? i co można zrobić w temacie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Niezrealizowany przelew IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.14, 16:58
      Tu jest opisana analogiczna sprawa - chyba bank to powinien załatwić
      www.mbank.pl/forum/watek,991013,skandal-z-przelewem-do-meksyku-w-mbanku,1.html
    • Gość: drf Re: Niezrealizowany przelew IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.14, 14:07
      Z OFAC nie wygrasz, to samo dotyczy wycieczek turystycznych do Birmy czy Myanmar. Już tam nie jeździmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka