Dodaj do ulubionych

Plan Uniwersalny Liberum opinie

11.03.16, 13:41
Szukam opinii nt planu inwestycyjnego Uniwersalny Liberum. Ktoś spotkał się może z tym produktem albo jest posiadaczem takiego planu?
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Plan Uniwersalny Liberum 11.03.16, 14:02
      To jest to samo co Semper Liberum - produkt AXA dla DSA Investment SA?
      Jak tak, to zerwanie polisy przed 10-tym rokiem oznacza utratę całej kwoty wpłaconej w pierwszym roku.
      Niedawno tu było
      forum.gazeta.pl/forum/w,24,155755948,155755948,Plan_inwestyczyjny_Semper_Liberum_opinie.html?so=2
    • Gość: anka223344 Re: Plan Uniwersalny Liberum opinie IP: 65.19.167.* 14.03.16, 15:28
      To dobry produkt. Na całym świecie funkcjonują z powodzeniem podobne produkty. Mają na celu trochę "wymusić" oszczędzanie. Jest to dobry produkt jeżeli dywersyfikujemy swoje sposoby oszczędzania. Ta utrata o której pisze koziorozka ma na celu właśnie zniechęcanie nas do wcześniejszego zerwania polisy. W 10-tym roku oszczędzania otrzymujesz premię refundacyjną oraz lojalnościową. Myślę, że jeżeli potraktujesz to jako kolejna metoda oszczędzania to warto.
    • Gość: ducati Re: Plan Uniwersalny Liberum opinie IP: *.com 17.03.16, 13:34
      Ja uważam podobie jak anka223344, że jest to przyzwoity produkt. Swoje oszczędności ulokowałem w róznych miejscach. To zawsze najlepszy sposób. Mam przygotowane oszczędności na okres w razie utraty pracy lub nieprzewidzianych zdarzeń losowych- wiadomo do tej kasy muszę mieć dostęp w każdej chwili jak zajdzie taka potrzeba. A z planu podobnego do uniwersalny liberum korzystam w celu odłożenia na motocykl moich marzeń - Ducati Monster :)
      • Gość: niro Re: Plan Uniwersalny Liberum opinie IP: *.free.aero2.net.pl 17.03.16, 22:52
        Tego typu inwestycje to wielka niewiadoma . Jeżeli przez cały 10 letni okres giełdy miałyby stałe wzrosty , to klient zarobi więcej niż na zwykłej lokacie . Ale giełdy tak się nigdy długookresowo nie zachowują ! Miałem podobny " produkt " w TU EUROPA , nieco krótszy okres , bo 3-letni . Zarobiłem 0,05 % , a na zwykłej jakiejkolwiek lokacie było wtedy 4 % co roku . Wniosek jest prosty : jak chcesz dać zarobić pośrednikom lokuj kasę w różnej maści LIBRY, PARETO, KWARTALNE ZYSKI ....itp PLANY długookresowe .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka