Dodaj do ulubionych

EOS - przedawniony dług

06.10.16, 18:35
W/w firma żąda ode mnie spłaty przeterminowanego długu bankowego z 2001r,którego nie zaciągnęłam ,ponieważ od 1984r nie pracuję zawodowo i żaden bank bez oświadczenia o dochodach nie udzielił by mi kredytu na 6000zł.Po 15latach firma EOS żąda spłaty długu,który na dzień 06.10.2016już wynosi 16.670zł. Co mam zrobić w tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: EOS - przedawniony dług 07.10.16, 08:13
      Mnie się wydaje, że nie musisz nic robić, ale lepiej zapytaj na fachowym forum
      forum.gazeta.pl/forum/f,726,Dluznicy_reklamacje_i_windykacja.html
    • r.emik Re: EOS - przedawniony dług 28.10.16, 13:47
      Bezwzględnie musisz im odpisać, że po 1. nie zaciągałeś długu, 2. jeślibyś nawet zaciągnął, to zobowiązanie jest już przedawnione, 3. nie życzysz sobie przetwarzania Twoich danych i żądasz ich usunięcia, w przeciwnym razie zawiadomisz o sprawie GIODO i rzecznika praw konsumentów.
      W przypadku, gdybyś otrzymał jakiekolwiek pismo z sądu, również musisz koniecznie odpisać W TERMINIE, że nie zaciągałeś długu i z ostrożności procesowej powołujesz się ponadto na przedawnienie.
      ------------
      producent wózków dziecięcych Częstochowa
      • akiriusz Re: EOS - przedawniony dług 09.12.16, 17:24
        Heh, hm...

Wykłady z logiki miałem już dość dawno, ale czy powołanie się na raz że: 1. nie zaciągnałem żadnego długu a chwile dalej : 2. ale powołuję się na jego przedawnienie, nie jest wzajemnie wykluczające się? ;-) Pachnie mi to trochę humorem z cyrku monty pythoina ;-))

Akiriusz
        --------------------------------------------------------------------------------------------------
        przeczytane.org | pamiętnik mola książkowego
        przeczytane.org/dan-simmons-piesn-bogini-kali-indie-i-zaklete-kolo-cierpienia/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka